Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 20.00

Προβολή: “After Yang” + dream pop bar

Τι είναι η απώλεια και ποιες οι διαφορετικές εκφάνσεις της;

Πώς βιώνεται μια ξαφνική απουσία ενός πράγματος ή ενός ανθρώπου από τη ζωή (μας), και πώς αντιδρούμε σε αυτήν;

Μεγάλη ιστορία, πολλές οι πιθανές απαντήσεις και σωτήριες οι αντιδράσεις (μας).

Χάνω πορτοφόλι, χάλασε η τοστιέρα, μου 'πεσε ένα εικοσάρικο, αστυνομικός πυροβόλησε Κώστα, έπεσε ο ήλιος, πέθανε @ φιλ@ μου.

Σε ένα, new age AI ας το πούμε, περιβάλλον, πώς να μοιάζει η απώλεια του ΑΙ χέλπερ σου, και τι μπορεί να σημαίνει η απόπειρα διάσωσής του; Θα μπορούσε μια διαδικασία επισκευής του να βιωθεί σα μια εγχείρηση; Ή είναι μια ψυχρή, άψυχη διαδικασία επιδιόρθωσης; Κι είναι όντως η σχέση μας με τα άψυχα αντικείμενα μια τόσο ψυχρή διαδικασία; Οι ίδιες οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για τα πράγματα (και τα humanoids) θα καθορίσουν και τη σχέση μας μαζί τους.

Στο After Yang, η διαδρομή του να φιξάρεις τη second-hand (!) humanoid παρέα του παιδιού σου, φέρει αν μη τι άλλο τρυφεράδα, μνήμες, ευθύνες και έλλειψη αυτών, συνειδητοποιήσεις και επαφή με την απώλεια, σε διάφορες διαστάσεις, όπως αυτή της σύνδεσης με την οικογένειά σου.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο κοινωνικό κέντρο Ovradera από το gizmo_lab, love-to-hate A24, σε ενα ονειρικό ΑΙ δράμα.

Σας περιμένουμε.

Υ.γ.1 Δεν το έχουμε δει, οπότε δεν ξέρουμε αν είναι και καλό, απλά είπαμε να γράψουμε λίγο ποίηση στην περιγραφή.

Υ.γ.2 Θα ακολουθήσει -κι αν δεν υπήρχε θα το επινοούσαμε- dream pop bar οικονομικής ενίσχυσης του εγχειρήματος και του στεκιού από τις 21:30 και μετά.