Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00

18 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Πορεία για την κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη

Λόγω της επιβεβαιωμένης πλέον κρατιικής δολοφονίας του Κώστα Φραγκούλη και της πορείας που καλείται στα Προπύλαια στις 19:00, η "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές", που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 6.30μμ, ακυρώνεται.

Όλες/οι στους δρόμους!

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622511/


[Εκτακτο] ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ - 13/12 - 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και συνέλευση στο ΑΚΝ

Ο ρατσισμός και η ιδιοκτησία για ακόμη μία φορά, τράβηξαν τη σκανδάλη.

Η σιωπή και η ανοχή μας θα ξαναγεμίσουν τον γεμιστήρα τους.

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός από σφαίρα μπάτσου - Εξέγερση η μόνη απάντηση

Ο Κώστας άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της 13ης Δεκέμβρη. Τώρα είναι η ώρα για εκδίκηση. Οι απαντήσεις του κόσμου του αγώνα οφείλουν να είναι αιχμηρές και θα δοθούν άμεσα.Ξημερώματα 5ης Δεκεμβρίου τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη πυροβολήθηκε από σφαίρα μπάτσου στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Τον Κώστα τον καταδίωξε ομάδα ΔΙΑΣ, επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει για τα 20€ βενζίνης που έβαλε. Ο Κώστας πυροβολήθηκε γιατί ήταν Ρομ. Η ελληνική αστυνομία για ακόμα μία φορά φυσικός αυτουργός.

Ηθικοί αυτουργοί το κράτος, η διοίκηση του νοσοκομείου και όλοι οι κυρ-Παντελήδες που κάνουν τα στραβά μάτια ή ακόμα και ψάχνουν ευθύνες στα θύματα.

Ώρες μετά ο πρωθυπουργός ανακοινώνει 600 ευρώ bonus σε όλους τους ένστολους της χώρας κλείνοντας το μάτι στον μπάτσο πίσω από τον πυροβολισμό του Κώστα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι μπάτσοι είναι ελεύθεροι να πυροβολούν για να σκοτώσουν.

"Αντανακλαστικά" τα μέσα της κυρίαρχης προπαγάνδας αφηγούνται για ακόμη μια φορά το ίδιο παραμύθι περί "ανταλλαγής πυροβολισμών" και "απόπειρας εμβολισμού", θυμίζοντάς μας την αναπάντητη δολοφονία με 38 σφαίρες του Νίκου Σαμπάνη, έναν χρόνο πριν, και τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που έδωσαν την πολιτική κάλυψη στους ένστολους δολοφόνους. Παράλληλα, οι μπάτσοι επιτίθονται σε πολλές κοινότητες ρομά που εξεγείρονται και συγκρούονται μαζί τους, με στόχο να τους τρομοκρατήσουν.

Επί μια ολόκληρη εβδομάδα η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μένει απαθέστατη και σιωπηρή, μη βγάζοντας ούτε ένα ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης παιδιού. Περιορίστικε στο να ανακοινώσει πως «εκφράζει τα ειλικρίνη της συλληπητήρια» το πρωί της 13ης Δεκέμβρη όταν και ο Κώστας άφηνε την τελευταία του πνοή. Είναι συνυπεύθυνοι για την αποσιώπηση του γεγονότος.

Σε μία συνθήκη όπου οι τιμές των εμπορευμάτων είναι απλησίαστες για το μεγαλύτερο μερίδιο της κοινωνικής βάσης, τα καθημερινά έξοδα βαραίνουν όλο και περισσότερο τις πλάτες των καταπιεσμένων.Το εργαλείο της αυτομείωσης και της απαλλοτρίωσης αποτελεί μονόδρομο. Ο Κώστας Φραγκούλης επέλεξε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών του. Η πηγαία αυτή αμφισβήτηση όπλισε το χέρι του μπάτσου.

Ο ρατσισμός και η αφήγηση ότι κάποιες ζωές μετράνε λιγότερο, ότι είναι αναλώσιμες τράβηξαν τη σκανδάλη. Ως νέος σερίφης στο όνομα της νομιμότητας και της εθνικής καθαρότητας ο μπάτσος δε δίστασε να πυροβολήσει στο κεφάλι τον 16χρονο.

Η δολοφονική επιλογή του μπάτσου να πατήσει την σκανδάλη δεν ήταν μια δικιά του αυτονόμηση ή μια κίνηση που "δεν ταιριάζει με τις αξίες της δημοκρατίας" . Ήταν η εφαρμογή της αιματηρής στρατηγικής του κράτους απέναντι στους ρομα τις μετανάστριες-ες κι συνολικά όσες, όσους κι όσα περισσεύουν κι βρίσκονται στο περιθώριο. Μια στρατηγική που κάθε κυβέρνηση συνεχίζει.

Απέναντι στο κράτος κι τους ένστολους δολοφόνους του οδοφράγματα και συγκρούσεις ξεσπούν διαρκώς σε Μενίδι, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Μεσσηνία και Πάτρα, το κράτος απαντάει με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις στους καταυλισμούς, μπούκες και συλλήψεις.

Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε 2 δημοσιευμένες δολοφονίες Ρομ από μπάτσους, μία δολοφονία 16χρονου μαθητή από διερχόμενο περιπολικό στη Θεσσαλονίκη, έναν ομαδικό βιασμό από ένστολα σκουπίδια στο Α.Τ. Ομόνοιας, μπάτσους μαστρωπούς (βλ. Ηλιούπολη) και η λίστα δεν έχει τέλος.Μέσα σε ένα χρόνο μετράμε αμέτρητα εργατικά ατυχήματα, εξώσεις πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΣΥ, ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, εμπαιγμό της κοινωνικής βάσης με νοικοκυρεμένα καλάθια super market και συμβουλές από "ειδικούς" για το πώς να ζεστάνουμε οικονομικά το σπίτι μας.

Το κράτος επιτίθεται στην κοινωνική βάση με όλα του τα όπλα.Θα μας βρει απέναντί του.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΤΡΙΤΗ 13/12

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΚΝ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΑ/ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

κάλεσμα : Ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη


Όλοι και όλες στη σημερινή διαδήλωση απέναντι στη κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη

Στις 5 Δεκέμβρη, μπάτσοι-συμμορίτες τραυματίζουν θανάσιμα ένα ακόμα 16χρονο παιδί, τον ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη έπειτα από καταδίωξη.

Ακόμα μια κρατική δολοφονία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των δολοφονιών από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

Σε μια περίοδο όπου η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο, όπου η δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία διαλύεται, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του δολοφονούν τον εχθρό-λαό ως όργανα της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην διαδήλωση απέναντι στη κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη.

Μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά να σπάσουμε στην πράξη την κρατική τρομοκρατία. Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία να μην αφήσει αναπάντητη την κρατική δολοφονία. Να δυναμώσουν οι αγώνες του λαϊκού κινήματος απέναντι στην ανθρωποκτόνα πολιτική ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου- κυβέρνησης.

Συγκέντρωση: Τρίτη 13 Δεκέμβρη 7μμ - Προπύλαια

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ - ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΟΥΜΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΓΟΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκεμβρίου 14h


16ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 19:00

κάλεσμα : Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

13/12/2022

16ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 19:00

Ο Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός. Ο 16χρονος Ρομά που δέχτηκε σφαίρα από μπάτσο της ομάδας ΔΙΑΣ στο κεφάλι, μία εβδομάδα πριν σε καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, κατέληξε σήμερα το πρωί 13/12/2022.

Άλλο ένα όνομα έρχεται να προστεθεί στην αιματοβαμμένη λίστα των θυμάτων της δημοκρατίας, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη από μπάτσους στο Πέραμα. Ο Κώστας δολοφονήθηκε γιατί ήταν Ρομά, γιατί γεννήθηκε στο περιθώριο της αστικής κοινωνίας. Η δολοφονία του Κώστα είναι κρατική δολοφονία και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επίθεσης του κράτους ενάντια στους καταπιεσμένους και όσους αντιστέκονται.

Θεωρούμε ότι μονάχα η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω, μπορεί να βάλει τέλος στην θανατοπολιτική του κράτους και να θέσει τους όρους για την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 13/12 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Ύστερα από πολλές ημέρες σιωπής της διοίκησης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και επίμονης άρνησής της να εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν, σήμερα έγινε γνωστό πως ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός. Χαροπαλεύοντας εδώ και πάνω από μια εβδομάδα μετά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του σε ευθεία βολή στο κεφάλι από αστυνομικό, ο μικρός Ρομά έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Άλλο ένα θύμα προστίθεται στην ατελείωτη λίστα των κρατικών δολοφονιών! Δίπλα στους Κουμή και Κανελλοπούλου, τον Καλτεζά, τον Γρηγορόπουλο, τον Μάγγο, τον Σαμπάνη και τόσους άλλους.

Τον δολοφόνησαν γιατί ήταν Ρομά, ζώντας στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, κάτω από τη μπότα των κρατικών πολιτικών ρατσισμού και γκετοποίησης.

Τον δολοφόνησαν γιατί ήταν φτωχός, ένας σύγχρονος «άθλιος», που έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ στο βενζινάδικο. Γιατί σε αντίθεση με τα όσα παρουσιάζουν τα αφηγήματα του συστήματος της εκμετάλλευσης, επιδιώκοντας να υπερτονίσουν τις υποτιθέμενες φυλετικές διαφορές, έβραζε στο ίδιο καζάνι με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που την καλούν να πεινάσει και να παγώσει, να «προσαρμοστεί» στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλουν. Δεν ανήκε στη φάρα των Πάτσηδων και των Καϊλήδων, των κάθε λογής αστικών παρασίτων, της χούφτας εκείνης που φυτοζωεί σε βάρος της δουλειάς και τη ζωής των εργατών και του λαού.

Τον δολοφόνησαν γιατί ήταν νέος, κομμάτι της νέας γενιάς που της στερούν τα όνειρα και την προοπτική, την εκδιώκουν από την εκπαίδευση, την ξεζουμίζουν στα εργασιακά κάτεργα, την καταστέλλουν και τη δολοφονούν. Πάνω από όλα, όμως, τη φοβούνται, γιατί ξέρουν τη δύναμη που κρύβει η δίκαιη οργή της για το μαύρο μέλλον που της επιφυλάσσουν.

Ένοχο είναι το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί του εκφραστές, όλοι όσοι επιδιώκουν να διαχειριστούν και να υπηρετήσουν τη σαπίλα και τη βαρβαρότητά του. Όσα κροκοδείλια δάκρυα και να χύσουν αυτοί που εν χορώ χθες επιβράβευαν τους ένστολους πραιτοριανούς με 600 ευρώ (με το ΚΚΕ να ψηφίζει ΝΑΙ) για το αιματοβαμμένο τους έργο, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στις διαδηλώσεις, των διώξεων αγωνιστών, της ποινικοποίησης απεργιών, των απαγορεύσεων, του φακελώματος, της βίας σε πρόσφυγες και μετανάστες, της κατάργησης του Ασύλου, της διάλυσης των σωματείων, των συλλόγων και των οργάνων πάλης των μαζών, οπλίζει και τα χέρια των κρατικών δολοφόνων!

Στόχος των δυνάμεων του συστήματος είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας! Οχυρώνονται μπροστά στις αντιστάσεις και διεκδικήσεις των μαζών που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν εξαπολύσει, την εμπλοκή στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών, την ανελευθερία και την καταστολή, την εκτεταμένη σήψη που έχει απλωθεί σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Γι' αυτό και αφήνουν τους σάπιους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής τους να τρομοκρατούν και να δρουν ανενόχλητοι!

Να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους! Ο λαός και η νεολαία μπορούν και πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους! Η μόνη διέξοδος είναι η οργάνωση παντού και η συγκρότηση των λαϊκων δυνάμεων για να αναμετρηθούν αποτελεσματικά με το σύστημα που τις εκμεταλλεύεται και τις δολοφονεί!

Όλοι στους δρόμους!

Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, του πολέμου και της καταστολής!

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

www.kkeml.gr

e-mail: info@kkeml.gexr

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2022/12/b…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκεμβρίου 16h


Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη... Όλες/οι στις συγκεντρώσεις

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη... Όλες/οι στις συγκεντρώσεις

Η ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Ρομά από την δολοφονική εκτέλεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, με δύο σφαίρες για 20 ευρώ βενζίνη, μας γεμίζει οργή και θλίψη!

Εκφράζουμε τη θλίψη μας στην οικογένεια του δολοφονημένου Κωνσταντίνου και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε στο πλευρό της για να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να σταματήσουν τα ρατσιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης ενάντια στους Ρομά.

Η οργή μας ξεχειλίζει! Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι η ίδια η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης που λίγες ώρες μετά τη δολοφονία έδωσε 600 € μπόνους στις δυνάμεις καταστολής. Έτσι, ξεσαλωμένοι από την ατιμωρησία όλων των εγκληματικών τους ενεργειών, ενθαρρυμένοι από τον Μητσοτάκη και τον Θεοδωρικάκο, προστατευμένοι από τα κυκλώματα της δικαιοσύνης που δεν προφυλάκισαν καν τον φονιά μπάτσο, "μπουκωμένοι" από το ντροπιαστικό 600άρι της επιβράβευσης της βίας τους έχουν το κυβερνητικό "ελεύθερο" να δολοφονούν.

Η αστυνομία δεν "εκδημοκρατίζεται". Είναι μηχανισμός βίας και καταστολής στην υπηρεσία των "από πάνω". Οι δυνάμεις καταστολής του λαού δεν είναι "ένστολοι εργαζόμενοι". Να αφοπλιστεί η αστυνομία. Να διαλυθούν τα ΜΑΤ. Προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και πρόνοια και όχι για την αστυνομία. Αυξήσεις στους εργαζόμενους και όχι στην αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα απαιτεί και θα επιβάλει δικαιοσύνη. Θα επιβάλει την τιμωρία του δολοφόνου μπάτσου, όσοι διαπλεκόμενοι μεγαλοδικηγόροι και αν τον αναλάβουν, όση κυβερνητική και κρατική προστασία και αν έχει. Πρέπει να πάει και θα πάει φυλακή. Και αυτός και οι δολοφόνοι του Σαμπάνη.

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Αθήνα: Προπύλαια, 7 μμ | Θεσσαλονίκη : Καμάρα, 7 μμ | Πάτρα : Παράρτημα, 6 μμ | Ηράκλειο : Πλ.Λιονταριών, 7 μμ

Χανιά: Πλ.Αγοράς, 7μμ | Βόλος: Θόλος, 7μμ | Αγρίνιο : Πλ.Δημάδη, 8μμ | Αλεξανδρούπολη: Αναγνωστήριο 7 μμ | Μυτιλήνη : Πλ.Σαπφούς 7 μμ

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/6204


Μασόβκα: Κάλεσμα στη διαδήλωση οργής για την κρατική δολοφονία του Ρόμ, Κώστα Φραγκούλη

Σήμερα 13 Δεκέμβρη ανακοινώθηκε και επίσημα η κρατική δολοφονία του 16χρονου Ρόμ Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος εδώ και μέρες βρισκόταν εγκεφαλικά νεκρός στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο απο σφαίρα αστυνομικού. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε τις ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου και της διεύθυνσης της κλινικής όπου νοσηλευόταν, για την αποσιώπηση της ιατρικής του κατάστασης απο την οικογένεια και την κοινωνία στα πλαίσια της αντιεξεγερτικής πολιτικής του κράτους για τον κατευνασμό των αντιδράσεων απο τους καταυλισμούς τον Ρομ πανελλαδικά μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας

Πρόκειται για μια καρμπόν επανάληψη της ρατσιστικής κρατικής δολοφονίας του Νίκου Σαμπάνη και της απόπειρας δολοφονιας άλλων δύο Ρόμ που συνεπίβαιναν του κλεμμένο αυτοκίνητο το 2021. Διόλου ασύνδετης απο αυτήν. Για άλλη μια φορά μια αστυνομική καταδίωξη για μικροκλοπή καταλήγει σε καουμπόικο ρατσιστικό ξεκαθάρισμα με μια σφαίρα στο κεφάλι. Για άλλη μια φορά, το κράτος προσφέρει ποινική ασυλία, ντοπάρει τους φύλακες του, δίνει το πράσινο φώς για τις επόμενες δολοφονίες. Για άλλη μια φορά η καθεστωτική δημοσιογραφία δολοφονεί τον χαρακτήρα, στρεβλώνει τους ρόλους θύτη - θύματος, κάνει ενέσεις ρατσισμού στα μάτια των τηλεθεατών. Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη διαπραγματεύεται τον τρόπο της αθώωσης με τον Κούγια.

Για άλλη μια φορά, μήνα Δεκέμβριο, συναντάμε την υποχρέωση να κατέβουμε στο δρόμο γιατί λείπει ένα παιδί.

19:00 Προπύλαια, διαδήλωση οργής.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/masovkaanarxikisil…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Συγκέντρωση- πορεία Τρίτη 13/12 7:00 μ.μ. Προπύλαια

(Στηρίζουμε το μπλοκ του πολιτικού χώρου "Ηλέκτρα Αποστόλου")

Στις 5 Δεκεμβρίου ,μια μόλις μέρα, πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η είδηση του θανάσιμου τραυματισμού του δεκαεξάχρονου Ρομά Κωνσταντίνου Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη από τα τους σύγχρονους μπουραντάδες της ΕΛ.ΑΣ κάνει τον γύρω του κόσμου.

Σήμερα Τρίτη 13/12 και ώρα 10:10 π.μ. ανακοινώθηκε επίσημα αυτό που όλοι ξέραμε ότι έχει συμβεί. Ο θάνατος του δεκαεξάχρονου Κωνσταντίνου Φραγκούλη έρχεται να προστεθεί στην τεράστια λίστα των δολοφονιών που έχει διαπράξει το κεφάλαιο και το κράτος του εις βάρος της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού. Ο Κωνσταντίνος δεν εκτελέστηκε εν ψυχρώ για είκοσι ευρώ καύσιμο ,που έφυγε χωρίς να πληρώσει, αλλά γιατί η ταξική του θέση ήταν πλάι στους φτωχούς και στους κατατρεγμένους αυτού κόσμου. Δεν ήταν η παράβαση αλλά η μοίρα που έχει ορίσει το σύγχρονο καπιταλιστικό σφαγείο για όλους τούς φτωχούς/χες, τους μετανάστες/στριες, τους ομοφυλόφιλους/λες, για όλους όσους θεωρούν αναλώσιμους στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι η μοίρα αυτή που σκιαγραφεί αυτή τη γκρίζα ατμόσφαιρα που βιώνουμε καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Από τα σχολεία με τις ελλιπείς και μη συντηρημένες εγκαταστάσεις μέχρι την δουλειά με τις απολύσεις και τα εργατικά ατυχήματα. Από την δυσβάσταχτη φορολογία και τις εξώσεις μέχρι τις κρατικές δολοφονίες από τους ένστολους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το ποτήρι της ταξικής πάλης ξεχείλισε. Το κίνημα με τις οργανωμένες δυνάμεις του, με τα σωματεία του και τις πλατιές διαδικασίες του πρέπει να ζητήσει λογαριασμό για τους νεκρούς μας και βάλει μια για πάντα φρένο στην δολοφονική ασυδοσία του αστικού κράτους. Να μην αφήσουμε το αίμα να στεγνώσει γιατί το αίμα όταν στεγνώσει μοιάζει με σκουριά. Να βγούμε στους δρόμους, να πατήσουμε γερά, να σφίξουμε τις γροθιές μας και να ξεκαθαρίσουμε στην πλουτοκρατία ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες.

Να δυναμώσουμε και να πλατύνουμε τις οργανώσεις της εργατικής τάξης μέχρι την τελική ένοπλη αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και το κράτος του.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ -

ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΉ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΉ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

Εργατική ομάδα Τ-34

πηγή : https://www.facebook.com/people/Εργατική-Ομάδ…


ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - Πορεία Τρίτη 7:00 μ.μ., Προπύλαια

Ο Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός.
Είναι νεκρός γιατί ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε στο κεφάλι.
Είναι νεκρός γιατί ήταν Ρομά.
Είναι νεκρός γιατί η ζωή του κοστολογήθηκε στα 20 ευρώ.
Είναι νεκρός γιατί η αστυνομία πυροβολεί και λογαριασμό δεν δίνει.
Είναι νεκρός γιατί κάθε αστυνομικό έγκλημα συγκαλύπτεται.
Είναι νεκρός γιατί οι ζωές των Ρομά δεν μετράνε.
Είναι νεκρός γιατί ο ζόφος έχει γίνει καθεστώς.
Αυτές τις σκοτεινές ώρες η λέξη δικαιοσύνη γράφεται μόνο με τον τρόπο που την έγραψε στο πανό της η οικογένεια του άλλου δολοφονημένου από την αστυνομία Ρομά, του Νίκου Σαμπάνη: Δηκεοσίνη
Δηκεοσίνη για τον Κώστα Φραγκούλη. Δηκεοσίνη για Νικο Σαμπάνη, Δηκεοσίνη για τους Ρομά.

Δηκεοσίνη για όλες και όλους μας

Πρωτοβουλία Δηκεοσίνη

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/dikeosini-gia-ton-kosta-f…


Η σημερινή μας συνέλευση αναβάλλεται, καλούμε 7.00μμ στα Προπύλαια, να στηριχτεί το σημερινό κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης: https://t.co/67q6iCQpRW

ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΒΕΝΖΙΝΗ, ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΡΟΜΑ

Solidarity With Migrants

πηγή : https://twitter.com/MigrantsSoli


16 χρονών νεκρός από σφαίρα αστυνομικού!

Είναι κρατική δολοφονία! Καλούμε σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα σήμερα! Αθήνα 19:00 Προπύλαια Όλοι στους δρόμους ενάντια στην καταστολή & στο σύστημα του κανιβαλισμού & της εκμετάλλευσης.

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση

πηγή : https://twitter.com/narnews


16 χρονών νεκρός από σφαίρα αστυνομικού!

Είναι κρατική δολοφονία! Καλούμε σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα σήμερα! Αθήνα 19:00 Προπύλαια Όλοι στους δρόμους ενάντια στην καταστολή & στο σύστημα του κανιβαλισμού & της εκμετάλλευσης.

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA


Άλλη μία δολοφονία από το ρατσιστικό ελληνικό κράτος.

Από τα σύνορα μέχρι τις πόλεις και τα καμπς, αντιστεκόμαστε σε κάθε κρατική δολοφονία, βασανισμό, καταπίεση. Στήριξη των κινητοποιήσεων (Αθήνα: 7μμ στα Προπύλαια) για το δολοφονημένο 16χρονο Ρομ Κώστα #Φραγκούλης

Open assembly against pushbacks & border violence

πηγή : https://twitter.com/againstpushback


... επειδή ήτανε Ρομά

Σήμερα, ας ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των Ρομά για Δικαιοσύνη, ας φωνάξουμε μαζί τους με μίσος ταξικό «Ρατσιστές»! Αύριο οι φωνές μας να είναι χιλιάδες… για την προλεταριακή δικαιοσύνη… Διαδήλωση στα Προπύλαια, 13/12, 19:00

Ταξική Πολιτική Οργάνωση Βίδα-Prolet connect

πηγή : https://twitter.com/ProletConnect


[13/12 - Προπύλαια 19:00] Οργή για τη δολοφονία του Κ. Φραγκούλη, Οργή για τους νεκρούς της τάξης μας. Όλοι κ όλες στους δρόμους

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 13/12, 19.00

« Είναι ωραία εκείνη η στιγμή όπου εξαπολύεται μια επίθεση εναντίον της τάξης του κόσμου»

Ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός. Στις 5 Δεκέμβρη η ελληνική αστυνομία αποφάσισε την θανατική του καταδίκη. Η εγκληματοποίηση της κοινότητας των Ρομά και η ποινικοποίηση της φτώχειας ενεργοποίησαν τα δολοφονικά ένστικτα της Ελληνικής αστυνομίας. Δημοσιογράφοι, μεγαλοδικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, ευυπόληπτοι πολίτες χτίζουν οχυρό υπεράσπισης στον αστυνομικό που πυροβόλησε και δολοφονούν ξανά αυτή τη φορά τον χαρακτήρα του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Σήμερα, Τρίτη 13 Δεκέμβρη, τη μέρα που ανακοινώνεται η δολοφονία του 16χρονου από σφαίρες μπάτσου για 20 ευρώ βενζίνη, η ελληνική αστυνομία επιβραβεύεται στη βουλή με το μπόνους των 600 ευρώ «γιατί κάνει καλά τη δουλειά της και για να την κάνει ακόμα καλύτερα». Σύσσωμο το «δημοκρατικό τόξο» ψηφίζει το μπόνους 600 ευρώ την ίδια στιγμή που η τάξη μας βιώνει τη διαρκή της υποτίμηση. Την ίδια στιγμή που ένα νέο σκάνδαλο στο ευρωκοινοβούλιο με εκατομμύρια ευρώ έρχεται να καταδείξει την απληστία των πολιτικών εκπροσώπων των αστικών κοινοβουλίων που τρώνε με χρυσά κουτάλια ενώ η κοινωνική βάση εξαθλιώνεται και φτωχοποιείται αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στο κύμα της ακρίβειας.

Οι κρατικές δολοφονίες δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, ούτε ατυχείς στιγμές στην «κοινωνική ειρήνη». Αποτελούν στιγμές όξυνσης του κοινωνικού/ ταξικού πολέμου και φανερώνουν τον κρατικό αυταρχισμό και την ωμή βία του Κεφαλαίου.

Φανερώνουν ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι δομικό στοιχείο του καπιταλισμού και οξύνονται διαρκώς όσο οξύνεται η καπιταλιστική κρίση και οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Η θέση των καταπιεσμένων διαρκώς υποβαθμίζεται κοινωνικά και γινόμαστε αποδέκτες ίσως της πιο βίαιης επίθεσης των τελευταίων δεκαετιών.

Μια επίθεση που διεξάγεται στο βωμό του κέρδους και στο θυσιαστήριο βρίσκονται εργάτες πάνω σε σκαλωσιές και σε μηχανάκια, ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και μαθητές στα σχολεία που βρίσκονται υπό διάλυση εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας και της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας, της υποστελέχωσης και της θανατοπολιτικής.

Μετανάστ(ρι)ες και φυλακισμένοι που πετιούνται στον καιάδα της ελληνικής δημοκρατίας και οι ζωές τους δεν μετράνε.

Η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό στέλνουν σκληρό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε όλους όσους βάλλονται από την φτώχεια και την ανέχεια. Δείχνουν τα δόντια τους και οχυρώνουν τα πλούτη τους.

Σε αυτό τον ακήρυχτο εμφύλιο ταξικό πόλεμο έχουμε διαλέξει στρατόπεδο με την πλευρά των καταπιεσμένων.

Όχι στα λόγια. Αλλά δίπλα δίπλα στην οργάνωση της αντεπίθεσης του προλεταριάτου, στον αγώνα με όλα τα μέσα απέναντι στο Κράτος, το Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Στους πολύμορφους συγκρουσιακούς αγώνες για την πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση του προλεταριάτου και την πολυπόθητη έφοδο στον ουρανό.

Κώστας Φραγκούλης Πάντα Παρών

Το αίμα κυλάει Εκδίκηση Ζητάει/ Δεν ξεχνάμε, Δεν συγχωρούμε!

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 16 χρονών- ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ

Στις 5 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, οι μπάτσοι πυροβολούν στο κεφάλι στον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη που του έκαναν- και μάλιστα αυτόκλητα -διότι δεν πλήρωσε 20ευρώ βενζίνη. Από τότε και για μία εβδομάδα βρισκόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, του οποίου η διοίκηση απέκρυπτε μεθοδευμένα την ιατρική του κατάσταση, ενώ στις 13 Δεκέμβρη το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Από τότε μέχρι σήμερα ΕΛ.ΑΣ και ΜΜΕ επιδίδονται σε έναν αγώνα συγκάλυψης των πραγματικών στοιχείων του γεγονότος και διαστρέβλωσής του, φοβούμενοι την έκφραση της κοινωνικής οργής ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να κινητοποιήσουν τα πιο συντηρητικά, μισάνθρωπα, φασιστικά ένστικτα που ενστερνίζονται κομμάτια της κοινωνίας. Συκοφαντούν το 16χρονο παιδί που χαροπαλεύει, επιτίθονται σε ολόκληρη την τσιγγάνικη κοινότητα πασχίζοντας να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την απόπειρα δολοφονία του και διαχέουν προκαταλήψεις και ρατσισμό, όπως ακριβώς επιχειρούν κάθε φορά που χτυπάνε κάποιον από την πλευρά των αποκλεισμένων, όπως ακριβώς έκαναν και στην περίπτωση της δολοφονίας του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη σχεδόν έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβρη του 2021 στην Αθήνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μπάτσοι δολοφονούν κι όσο συνεχίζει να κυριαρχεί ο κόσμος της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης πάνω στις ανθρώπινες ζωές, δεν θα είναι και η τελευταία. Να υψώσουμε αναχώματα αλληλεγγύης, ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, καμία υποταγή. Να γκρεμίσουμε τον σάπιο κόσμο της Εξουσίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ -ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Προπύλαια: 13 Δεκέμβρη, 19.00

κάλεσμα : Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Όλοι στους δρόμους της οργής - Όλοι στα Προπύλαια

Η είδηση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος στις 5 Δεκεμβρίου πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από δολοφόνο της ομάδας ΔΙΑΣ και επί μέρες αγνοούνταν η πορεία της υγείας του, μας γεμίζει οργή και μίσος για το κράτος-δολοφόνο. Μια οργή που έρχεται να εντείνει το θράσος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, με την απόφαση να επιβραβεύσει τα καθάρματα της ΕΛΑΣ με επίδομα-δώρο για τις υπηρεσίες τους, με την γεμάτη με αίμα ψήφο κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πασοκολαμόγιων, σταλινικών και βελοπουλικών, ανήμερα της ανακοίνωσης του θανάτου.

Ο Κώστας Φραγκούλης δολοφονήθηκε από ένα σάπιο σύστημα που σήμερα περιφέρει το πτώμα του ως επινίκιο της κυριαρχίας του πάνω στην εργατική τάξη, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δολοφονήθηκε από ένα σύστημα που τροφοδοτεί τον ρατσισμό και τον μισανθρωπισμό ως εγγύηση επιβίωσης του στο πλάι της οργανωμένης βίας των ένστολων καθαρμάτων. Που προσπαθεί να δικαιολογήσει, να υπερασπιστεί και να ζητήσει χειροκροτητές για τον θάνατο ενός 16χρονου που σκοτώθηκε επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη και επειδή ήτανε ρομά. Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα είναι ένοχο, βρώμικο μέχρι το μεδούλι και εχθρός της κοινωνικής πλειοψηφίας την οποία τσακίζει καθημερινά, καταδικάζοντας την να ζει στην φτώχεια και την ανασφάλεια, στον τρόμο και την απόγνωση.

Η οργή μας ξεχειλίζει και πρέπει να βρει δίοδο να εκφραστεί. Για να μην μείνει αναπάντητη μια ακόμα κρατική δολοφονία και να μπει φρένο στους αντικοινωνικούς κρατικούς σχεδιασμούς, κάτι που μόνο η ανταπόδοση της βίας την οποία βιώνουμε μπορεί να καταφέρει. Με αυθόρμητες πρωτοβουλίες και οργανωμένη δράση, με εξεγερτική δημιουργία και επαναστατική πολιτική συγκρότηση απέναντι στο κράτος-δολοφόνο, το κεφάλαιο και τις εφεδρείες τους.

Όλοι στους δρόμους της οργής

Εξέγερση τώρα

Όλοι σήμερα στα Προπύλαια στις 19.00

κάλεσμα : Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού


ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φράγκουλη ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για το κράτος-δολοφόνο. Έρχεται ως ένα χαστούκι στα μούτρα της απάθειας και της αδιαφορίας απέναντι στις ανισότητες, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και την καταστολή . Έρχεται ως υπενθύμιση ότι η αντίσταση είναι ηθική και αξιακή υποχρέωση μιας κοινωνίας που λεηλατείται και ληστεύεται από ένα σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, που χάνει τα παιδιά της με σφαίρες στο ψαχνό από τα ένστολα καθάρματα που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών.

Τα ψέμματα πλέον τελειώνουν. Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει τόσο θα βαθαίνει και η επίθεση του κράτους στον κόσμο της εργασίας, στην νεολαία και τις αγωνιζόμενες δυνάμεις. Για να ανακόψουμε αυτή την επίθεση, για να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις μιας μελλοντικής ανατροπής, οφείλουμε να εξεγερθούμε και να μεταβιβάσουμε τον φόβο στο στρατόπεδο των καταπιεστών μας.

Ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους, που θεμελιώνει την κυριαρχία του πάνω στην βία των ένστολων περιφρουρητών της, δεν μπορεί να ανατραπεί, παρά μόνο μέσα από την αντιστροφή της βίας και την κοινωνική και ταξική της ανταπόδοση, μέσα από οργανωμένο αγώνα και εξεγερσιακή-επαναστατική πάλη.

Καλούμε το σύνολο του φοιτητικού κόσμου στην σημερινή διαδήλωση στις 19.00 στα Προπύλαια καθώς και στην στήριξη του συνόλου των καλεσμάτων που θα εκδοθούν τις επόμενες μέρες.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

κάλεσμα : Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής