Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του Κ. Φραγκούλη

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο

Όλα σήμερα στο δημαρχείο ρεθύμνου στις 19.00 στην συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κ. Φραγκούλη

ΠΡΩΤΟBΟΥΛΙΑ Α/Α


ΡΕΘΥΜΝΟ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Κ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

από Α/Α ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Σήμερα όλα στο δημαρχείο ρεθύμνου στις 19.00 για την κρατική δολοφονία του Κ. Φραγκούλη. Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο!

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Κάπως έτσι κλείνει μια αστυνομική υπόθεση, ξημερώνει μια Δευτέρα και ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης καταλήγει στο νοσοκομείο με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι. Τα αστυνομικά και τηλεοπτικά δελτία θα μιλήσουν για ληστεία 20€, εμείς θα μιλήσουμε για κρατικό σχεδιο πειθάρχησης "παραβατικών" συμπεριφορών. Αυτοί θα μιλήσουν για τροχαίο ατύχημα, εμείς θα μιλήσουμε για κρατικό σχέδιο εξόντωσης μειονοτήτων. Για το μόνο που δεν θα μιλήσουν είναι η κατάσταση υγείας του Κώστα την οποια όλος ο κρατικός μηχανισμός συγκαλύπτει και αρνείται να καταθέσει την ωμή πραγματικότητα. Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλο έναν νεκρό και ούτε περιμένουμε έναν μάρτυρα για να καταλάβουμε ότι ο πυροβολισμός στο κεφάλι άσχετα από το ιατρικό ανακοινωθέν, είναι η κορυφή του παγόβουνου του κρατικά μεθοδευμένου ρατσισμού προς τους Ρομά και όσους περισσεύουν.

Το ελληνικό κράτος φροντίζει τις τελευταίες δεκαετίες να αποκλείσει τους Ρομά από όλα τα κοινωνικά πεδία. Από τη τοποθέτηση των καταυλισμών τους μακριά από το κοινωνικό σύνολο , τον αποκλεισμό τους από τα σχολεία και μέχρι την συνεχή αστυνομική διαχείριση τους ο σκοπός είναι η παρανομοποίηση της κοινότητας τους και η εξώθηση τους στο παράνομο κεφάλαιο. Η παράνομη εργασία είναι δομικό στοιχείο του καπιταλισμού καθώς ειναι πιο επικερδής, πιο ελέγξιμη και δεν ισχύουν εκεί τα προσχήματα της έννομης τάξης, η βία ασκείται απροκάλυπτα. Με αυτό τον τρόπο, συνεχώς, οι Ρομά στοχοποιούνται ιστορικά από το ελληνικό κράτος ως "παραβατικοι", "υγειονομικές βόμβες", "αλλοτροιωτες της εθνικής ομοιογένειας" κανονικοποιωντας έτσι μια παλέτα εθνικιστικών χαρακτηριστικών και ενισχύοντας την κοινωνική εχθρότητα. Βέβαια, δεν μας κάνει εντύπωση η μεθοδευμένη προσπάθεια εξόντωσης όσων δεν ταιριάζουν. Η δουλειά της εθνικής ενότητας είναι να συσκοτίσει τις ταξικές διαφορές που υπάρχουν στην κοινωνία. Το κράτος προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, καταπιεστές και καταπιεσμένοι, παρά μόνο Έλληνες. Έτσι όλοι θα δουλέψουν για την διαιώνιση του, ενάντια στο συμφέρον τους, αποχαυνωμενοι από εθνικιστικούς μύθους. Δεν υπάρχει έθνος χωρίς την δόμηση του Αλλου, αυτός ο άλλος γίνεται εσωτερικός εχθρός και ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Η φιγούρα του περιθωριοποιημένου Ρομά συμπυκνώνει την ουσία αυτού του ρόλου. Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ανεξαρτήτως πολιτικού χρωματισμού συναινεί ενεργά ή παθητικά στην επίθεση του ελληνικού κράτους προς τους Ρομά. Πολλαπλά παραδείγματα όπου αριστεροί και δεξιοί έχουν διεξάγει από κοινού αιματηρά πογκρομ εναντίον καταυλισμών με το πρόσχημα της παραβατικότητας δίνοντας το πιο τρανό παράδειγμα εθνικής ενότητας. Σημαντικό, επίσης, ρόλο στην μπατσική διαχείριση του πληθυσμού των Ρομά επαιξε το κρατικό πείραμα της πανδημίας των δύο προηγούμενων χρόνων. Κατά την διάρκεια του, μπάτσοι και στρατός ενέτειναν την πίεση τους στις μειονότητες με την πρόφαση του κοβιντ καθώς "στα δυτικά κολλάει περισσότερο". Ολόκληρες κοινότητες αποκλείστηκαν με στρατιωτικούς όρους και το κράτος χρησιμοποίησε όλο του το οπλοστάσιο για την καταστολή και την πειθάρχηση των εν λόγω πληθυσμών.Οι ίδιοι οι Ρομά γνωρίζουν ότι πίσω από τον όπλο του μπάτσου ή του πατριώτη και την στολή του γιατρού κρύβεται το ίδιο το κράτος και το μόνο που τους επιφυλάσσει είναι πόλεμος.

Η ίδια η εικόνα των Ρομά προέρχεται από την εσκεμμένη εργαλείοποιήση τους από την ΕΛ.ΑΣ. για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η αιχμή του δόρατος της λεγόμενη προστασίας του Πολίτηκαι της "νομιμότητας" είναι οι μπάτσοι. Το μόνο που έχει σημασία για ένα κράτος είναι η Δημόσια Τάξη , η ομαλή κυκλοφορία του κεφαλαίου και η εθνική συνοχή που αυτό επιτυγχάνεται δια της βίας. Για αυτούς τους λόγους η σφαίρα που πέτυχε τον Κώστα δεν ήρθε ξαφνικά αλλά ήταν άλλη μια επίθεση σαν τις δεκάδες που έχουν προηγηθεί κατα Ρομά τις τελευταίες δεκαετίες με τελευταία τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη. Δεν ήταν απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό από έναν καουμπόι μπάτσο, ήταν κομμάτι του κρατικού σχεδίου που εξελίσσεται τόσα χρόνια ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Τα 600€ μποναμάς στους ένστολους δολοφόνους σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας είναι το κρατος και το κεφάλαιο που φροντίζουν τους μισθοφόρους τους, για τις υπόλοιπες υποτιμημένες το κράτος έχει κλωτσιές και σφαίρες.

Από τον Έβρο, τον Δενδροπόταμο, το Μενίδι, τα χωράφια, τα νησιά και το κέντρο της Αθήνας, στρατός και αστυνομία οπλίζουν και σημαδεύουν. Οι κάννες είναι στραμμένες στα κεφάλια όσων δεν χωράνε στο ελληνικό κράτος, όσων η ύπαρξη απειλεί την κοινωνική ειρήνη, στα κεφάλια όσων το κράτος θέλει να παραμείνουν αόρατοι.

ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΤΣΙΓΓΑΝΙΣΜΟΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πρωτοβουλία Α/Α

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκεμβρίου 17h


Στις πόσες κρατικές δολοφονίες παύει να είναι μεμονωμένο περιστατικό?

Νεκρός ο 16χρόνος Κώστας Φραγκούλης (Κάλο) από σφαίρα μπάτσου. Η δολοφονία του καθόλου τυχαία δεν ήταν.

Το κράτος οπλίζει κατάλληλα τους δολοφόνους του με έντονα ρατσιστικά κίνητρα, με ταξικό μίσος

και με την ίδεα ότι μια ζωή ενός 16χρονου Ρομά αξίζει 20 ευρώ. Ας είναι ο τελευταίος αιματωβαμένος Δεκέμβρης που θα μας κάνει να κατέβουμε στους δρόμους και να φωνάξουμε για δολοφονίες από

χέρια μπάτσων, τα ίδια χέρια που φιλάει αηδιαστικά το κράτος.

Ο θυμός και η οργή που ξεχειλίζει από μέσα μας είναι απόροια όλων αυτών των δολοφονημένων ανθρώπων. Ανθρώπων που δεν χωρούσαν στο δικό τους σύστημα, ανθρώπων που περίσευαν, που εναντιώνονταν και φώναζαν.

Καλούμε σήμερα στις 19:00 στο Δημαρχείο να φωνάξουμε για τον Κώστα Φραγκούλη και κάθε δολοφονημένο από την κρατική αληταμπουρία.

Ταυτόχρονα από τις 19:00 κ έπειτα, στο Χαλικούτι οργανώνεται σουαρέ οικονομικής ενίσχυσης για την δίκη της Πέμπτης όπου και δικάζονται άτομα που επιτέθηκαν σεξιστικά και ρατσιστικά σε βάρος 4 γυναικών οι οποίες μετέβαιναν σε πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Τα λέμε τόσο στην πορεία όσο και μετέπειτα στο Χαλικούτι.

Γιατί γυρνόντας σπίτι η πηγαίνοντας σε μια πορεία θέλουμε να νιώθουμε ελέυθερες και όχι γενναιες.

αντιφασιστική δράση ρεθύμνου (αδρέ) 13.12.22

πηγή : https://hide.espiv.net?https://www.facebook.c…

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Σήμερα όλα στις 19:00 στο Δημαρχείο, για να μην συνηθίσουμε στον θάνατο.

Μετράμε μια ακόμα δολοφονία από το χέρι του ταξικού και ρατσιστικού κράτους• Σήμερα ανακοινώθηκε πως ο 16χρόνος Κώστας Φραγκούλης είναι νεκρός, λίγες μέρες αφ' ότου πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, επειδή δεν πλήρωσε 20€ βενζίνη. Η δολοφονία αυτή δεν έγινε τυχαία, έγινε γιατί ο Κώστας ήταν φτωχός και ρομά!

Ο Δεκέμβρης μάς ανήκει! Οι νύχτες του είναι του Αλέξη και του Κώστα κι εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για όλους αυτούς που με φοβερό μίσος δολοφονούν οι μπάτσοι και με φριχτή αδιαφορία σκοτώνει το κράτος. 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη, η κρατική δολοφονία του Κώστα κι η έντονα χαραγμένη στη μνήμη μας κρατική δολοφονία του Σαμπάνη (νεκρός από 36 σφαίρες μπάτσων) κάνουν ξεκάθαρο πως το τέρας του ταξικού μίσους, του θεσμικού ρατσισμού, του φασισμού και των βίαιων κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους είναι ακόμα εδώ. 14 χρόνια μετά ο Φραγκούλης, ο Σαμπάνης, οι Ρομ, παιδιά της εργατικής τάξης, παιδιά μιας κοινότητας πλήρως περιθωριοποιημένης απ' το κράτος γίνονται οι νέοι στόχοι της κρατικής βίας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μέσα σε ένα σύστημα, στο οποίο είμαστε όλα αναλώσιμα, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙΑ κακοποιούνται και δολοφονούνται καθημερινά, προσφυγ(ισς)ες πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και του Έβρου και 20€ μπορούν να κοστίσουν τις ζωές των Ρομ, των φτωχών, των μεταναστ(ρι)ών, Γνωρίζουμε πως αυτή η κοινωνία δε μας χωράει όλα. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, την δολοφονική βία της αστυνομίας και τη συνενοχή και συγκάλυψη από μεριάς του κράτους είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Θα κάνουμε ξεκάθαρο πως δε φοβόμαστε κι είμαστε γεμάτα οργή για κάθε δολοφονημένο!

Όλα, όλες, όλοι σήμερα στις 19:00 στο Δημαρχείο, γιατί δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά, ο μπάτσος πυροβόλησε γιατί ήταν Ρομά.

Για τον Φραγκούλη, για τον Σαμπάνη, για τον Μάγγο και για κάθε άλλο δολοφονημένο από τα χέρια του κράτους, απαιτούμε πλήρη ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ!

Φεμινιστική Συλλογικότητα Ρεθύμνου-Catσούλες

πηγή: https://hide.espiv.net?https://www.facebook.c…