Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Αθήνα] Ημέρα της απόφασης του Εφετείου των συντρόφων Σταθόπουλου & Χατζηβασιλειάδη

Ενημερώνουμε πως άλλαξε η αίθουσα της συνεδρίασης στο Εφετείο:

Πέμπτη 12 Γενάρη, 11.00: αίθουσα Δ100Δ (4ος όροφος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ!

αλληλέγγυες κι αλληλέγγυοι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1623121/


Στήριξη του καλέσματος αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης Β.Σταθόπουλου και Δ.Χατζηβασιλειάδη. Στο πρόσωπο του αναρχικού Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης, το κράτος εκδικείται όσους/ες ενσαρκώνουν το πρόταγμα της επαναστατικής πάλης. Την ίδια στιγμή, στο πρόσωπο του αναρχικού Β. Σταθόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε μια δίκη χωρίς στοιχεία, εφαρμόζεται η προσπάθεια ποινικοποίησής της κοινωνικής και έμπρακτης αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε το κάλεσμα αλληλεγγύης στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 9.00 στο εφετείο (Λουκάρεως).

«Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση-έννοια η οποία εμπνέει το ευρύτερο κίνημα, είναι βασική συνιστώσα για να χτιστεί ένας κόσμος ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινή πρακτική των ανατρεπτικών κινημάτων παγκοσμίως. Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας.» Β. Σταθόπουλος

«Το σημαντικότερο διακύβευμα της δίκης [...] είναι η αποφυλάκιση του συντρόφου Βαγγέλη Σταθόπουλου, στο πρόσωπο του οποίου χτυπιέται βάναυσα η κοινωνική αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης. Εγώ υπερασπιζόμενος την επαναστατική πάλη, το αντάρτικο και την πλατυά ένοπλη κοινωνική αντίσταση έχω τεθεί προ καιρού στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας.» Δ. Χατζηβασιλειάδης

Χρονικό της υπόθεσης

Τον Οκτώβρη του 2019, πραγματοποιείται ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χολαργό, κατά την οποία τραυματίζεται ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος και παραμένει σε καθεστώς φυγοδικίας μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2021, που συλλαμβάνεται στην Θεσσαλονίκη μετά από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας. Στις 8 Νοεμβρίου 2019, η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί εισβολές - έρευνες σε πλήθος σπιτιών, προσάγει δεκάδες άτομα και συλλαμβάνει τρία, μεταξύ των οποίων και τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο. Ο Β.Σ. και ο Δ. Χ. θα καταδικαστούν πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ένοπλη ληστεία και διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α, με τον Δ. Χ. να δικάζεται ερήμην καθώς τότε παρέμενε φυγόδικος. Η χρήση του 187Α αφορά την οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα", οπλισμός της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του τρίτου ατόμου που συνελήφθη. O Δ.Χ., που έχει αναλάβει την ευθύνη της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, έχει δηλώσει πως η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ανενεργή και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την «πολιτική κληρονομιά» της οργάνωσης (δηλαδή να φυλάξει τον οπλισμό της). Έχει ξεκαθαρίσει επίσης πως ο Β.Σ. δεν συμμετείχε ούτε στην ληστεία, ούτε στην οργάνωση. Ο Β.Σ. έχει αρνηθεί την εμπλοκή του τόσο στην ληστεία, όσο και στην οργάνωση, από την πρώτη στιγμή και έχει παραδεχτεί ότι στα πλαίσια συντροφικής αλληλεγγύης, παρείχε ιατρική βοήθεια στην τραυματισμένο Δ.Χ.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89676/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης - απόφαση του εφετείου των συντρόφων Β. Σταθόπουλου και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Στις 12 Ιανουαρίου 2023 ολοκλειρώνεται το εφετείο των συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα. Όλα ξεκινούν το Νοέμβρη του 2019, όταν συλλαμβάνονται 3 άτομα σε επιχείρηση της «αντι»τρομοκρατικής, έπειτα από μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ (Οκτώβρης 2019), όπου τραυματίζεται ο ένας εκ των δύο που συμμετείχαν σε αυτήν. Στη συνέχεια βρίσκεται οπλισμός που αποδόθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στις τρεις συλλήψεις προφυλακίζονται ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και το τρίτο άτομο, ενώ η αναρχική Μ.Σ., που κατηγορήθηκε για πλημμελήματα, αφήνεται ελεύθερη. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Χωρίς καμία εμπλοκή στις πράξεις που του αποδίδουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες της ασφάλειας και της «αντι»τρομοκρατικής οι διωκτικοί μηχανισμοί ενοχοποιούν και παγιδεύουν τον σύντροφό μας, επειδή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του, βοηθώντας τον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Έτσι οδηγείται στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Στις 9 Φλεβάρη δικάζονται σε δεύτερο βαθμό η έμπρακτη αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σταθόπουλου και η επαναστατική δράση στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 12/1 στις 9πμ στο Εφετείο Λουκάρεως

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών


1 2 3 4 5 6 7

[Ό,τι απόφαση & αν βγει, φωτιά σε κάθε φυλακή!] Λευτεριά στους Δ. Χατζηβασιλειάδη & Β. Σταθόπουλο

Η εξουσία φοβάται την επαναστατική ορμή και γονατίζει όταν γεννιέται η επαναστατική προοπτική για έναν νέο κόσμο, ελεύθερο κι ανεξούσιο, χωρίς σκλάβους/ες κι υποκρισία. Το κράτος αρχίζει να αποσαρθρώνεται εκεί που ξεκινά έμπρακτα και συνολικά, η θέληση για την ουσιαστική αποδόμησή του. Οι αιχμάλωτοι/ες του απελευθερωτικού πολέμου είναι η αιχμή του αγώνα κι η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι απροϋπόθετη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγώνων των συντρόφων μας, στα δικαστήρια και την αιχμαλωσία. Οι αγώνες μας ενάντια στη βία κράτους και κεφαλαίου, δε σταματούν ούτε στις δικαστικές αίθουσες ούτε στις φυλακές!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 20/10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 41-bis, ALFREDO COSPITO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ (& ΔΙΨΑΣ ΕΠΙ 18 ΗΜΕΡΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ 19/12, ΘΑΝΟ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ/ΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ 7/10

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ & ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!

Όλοι/ες/α στο εφετείο (Λουκάρεως) την Πέμπτη 12 Γενάρη, στις 11.00

*Ενόψει της ημέρας (12/1) ανακοίνωσης της απόφασης στην υπόθεση των αναρχικών Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλου για συμμετοχή στην Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, αναρτήσαμε πανό στην οδό Μεσολογγίου και στη γέφυρα της Μουστοξύδη.

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1623041/


1 2 3 4 5 6 7

Καταληκτική συνεδρίαση (ημέρα της απόφασης) του Εφετείου των συντρόφων Β.Σταθόπουλου & Δ.Χατζηβασιλειάδη

Ημέρα/Ώρα: 12/01/2023 στις 09:00

Πάνω από τρία χρόνια στο δρόμο δεν αφήσαμε τους συντρόφους μας, δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα μέσα και έξω από τις φυλακές, δεν κάναμε πλάτη σε δοσίλογους, υπερασπιστήκαμε την αλληλεγγύη με δράσεις, όπου έπρεπε να φωνάξουμε γίναμε ιαχή, όπου έπρεπε να σιωπίσουμε δεν το κάναμε χωρίς κόστος και ποτέ δίχως περηφάνια, δώσουμε τις μάχες πέρα από την έρημο. Η υπεράσπιση της αλληλεγγύης είναι και παραμένει έμπρακτη στάση του αγώνα τόσο από τα κάγκελα τόσο και από τους δρόμους. Η αμετροέπεια δεν είναι οδηγός μας, η συνέπεια στους συντρόφους υπήρξε η πυξίδα μας, η ανατροπή, ο προορισμός μας. Σε κάποια πράγματα οφείλουμε να είμαστε αδιάλλακτοι. Όσα είπαμε ισχύουν! Άμεση απελευθέρωση στον Σύντροφο Β. Σταθόπουλο

Την Πέμπτη 12/1 βγαίνει η απόφαση του εφετείου. Κοιτώντας στα μάτια ο ένας τον άλλον ας μετρηθούμε.... κανένας να μην λείψει!

...ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ...

Θα ήθελα να αναφερθώ σε σχέση με το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση-έννοια η οποία εμπνέει το ευρύτερο κίνημα, είναι βασική συνιστώσα για να χτιστεί ένας κόσμος ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινή πρακτική των ανατρεπτικών κινημάτων παγκοσμίως. Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας. Είναι η έμπρακτη κριτική ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Εκφράζοντάς την ο καθένας-καθεμία στις προσωπικές μας ζωές, μεγαλώνουμε μ' αυτή δίνοντάς της πρακτική και ουσιαστική σημασία. Η αλληλεγγύη είναι βίωμα, την κρατάμε στα χέρια μας και την μοιράζουμε απλόχερα όταν χρειάζεται. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι ιδέα, καθορίζει τη συνείδησή μας, είναι αξιακός κώδικας, είναι η πράξη μεταξύ ανθρώπων χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος ή της εξουσίας, και βασίζεται στην ανιδιοτέλεια και χαρακτηρίζει την ανθρώπινη υπόσταση. Είναι η ιστορία και το μέλλον μας. Είναι η επιλογή τού να παραμείνεις άνθρωπος. Έτσι και εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Όταν ο σύντροφος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης τραυματισμένος ζήτησε τη βοήθειά μου δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς και να μην προσπαθήσω να του προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, όπως το γνωρίζουν όλοι όσοι με ξέρουν, θα το έκανα για τον οποιονδήποτε σύντροφο μου ζητούσε τη βοήθειά μου σε ανάλογη περίπτωση. Πόσο μάλλον για έναν αναρχικό σύντροφο που γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια μέσα από το κίνημα και έχουμε βρεθεί να παλεύουμε ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό στον δρόμο αρκετές φορές, όπως και σε διάφορες κινηματικές διαδικασίες όπως είναι οι συνελεύσεις και οι εκδηλώσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Η στάση μου αυτή δεν θα άλλαζε ανεξάρτητα αν ο Δ. Χατζηβασιλειάδης έχει ή είχε την όποια σχέση με κάποια ένοπλη οργάνωση ή όχι. Σαφώς βέβαια ο κρατικός μηχανισμός είναι εκείνος που επιτίθεται στοχοποιεί και εκδικείται όποιον εκφράζει την κοινωνική αλληλεγγύη ιδιαίτερα όταν η υπεράσπισή της γίνεται πράξη και μάλιστα επαναστατική. Στήνοντας νόμους αναβαθμίζοντας συνεχώς τον αντιτρομοκρατικό για να καταστείλει και να ποινικοποιήσει την έκφραση της αλληλεγγύης που είτε δίνεται στον δρόμο είτε υπερασπίζεται και προτάσσεται με έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό ή οποιοδήποτε άλλο μέσο. Όπως επίσης αποτελεί στυγερή πραγματικότητα οι διώξεις και καταδίκες πολλών χρόνων στήνοντας δικαστήρια στρατοδικεία με ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία. Η δικιά μου περίπτωση είναι μία απ' αυτές και που σε περίπτωση καταδίκης μου τελεσίδικα στέλνει ένα σαφές μήνυμα εκδικητικότητας για την ίδια την αλληλεγγύη αλλά και για όλους όσους αγωνίζονται για την αλλαγή της κοινωνίας, ενάντια στην εξουσία και τον φόβο, στον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Για αυτό πρέπει για μένα να υπάρχει συνεχής απάντηση αντιπληροφόρησης και πρακτικής δράσης στον δρόμο. Έχει μεγάλη σημασία να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κρατούμενους, σε εργατικούς αγώνες, ενάντια σε καινούργιους νόμους και διατάγματα, στον έλεγχο και στις απαγορεύσεις που θέλουν να επιβάλλουνε καθημερινά στις ζωές μας. Η αλληλεγγύη παίρνει σάρκα και οστά όταν ανατρέπει τον διαχωρισμό και την απομόνωση που θέλει να επιβάλλει το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του.Ο μόνος δρόμος ενάντια στην απομόνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης, είναι η πράξητης ίδιας της αλληλεγγύης.

Έπειτα από 19 χρόνια κάθειρξης που μου επιβλήθηκαν για την αλληλέγγυα στάση μουπαραμένω αμετανόητος έγκλειστος στις φυλακές.

Με την δύναμη της φωνής μου και την τιμή της σιωπής μου.

Βαγγέλης Σταθόπουλος

Σύντροφοι απο την Αθήνα για την απελευθέρωση του Αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου


1 2 3 4 5 6 7

Καταληκτική συνεδρίαση της δίκης σε δεύτερο βαθμό των συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Λευτερία στους συντρόφους Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Επόμενη και καταληκτική συνεδρίαση της δίκης σε δεύτερο βαθμό των συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, την Πέμπτη 12η Ιανουαρίου 2023, στις 11.00, στο εφετείο (Λουκάρεως)

Αίθουσα Δ70ΣΤ (1ος όροφος).

Προσυγκέντρωση : 10:00 π.μ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις , αλληλέγγυα συντρόφια από την επαρχία την ημέρα της απόφασης να προβούν σε δράσεις αντιπληροφόρησης. Να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η στοχοποίηση των συντρόφων, η μέθοδος των ανώνυμων τηλέφωνων, τα επίπλαστα κατηγορητήρια που βασίζονται σε σαθρά μείγματα dna,oι μεθοδευμένες καταθέσεις και η δικτατορία του 187 Α πάνω σε συντρόφους δεν θα περάσει. Να βάλουμε τέλος στην εκδικητικότητα των διωκτικών μηχανισμών και στην εξόντωση των αγωνιστών...

Την Πέμπτη 12 Γενάρη ολοκληρώνεται το εφετείο των συντρόφων Βαγγέλη Σταθόπουλου και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση,κλοπή και διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α. Για τον κόσμου του αγώνα, τα επίδικα της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν πρέπει να είναι άλλα από τα ανατρεπτικά προτάγματα που υπερασπίζονται οι σύντροφοί μας, εμπνέοντας προοπτικές νίκης. Αφενός στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σταθόπουλου ενσαρκώνεται η πολιτική επιλογή του να τινάξει τις γέφυρες με το καθεστώς εξατομίκευσης και την κυρίαρχη θεώρηση «ο καθένας για την πάρτη του» και να εφαρμόσει στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη, που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την οργάνωση ενός νέου κόσμου, χωρίς εξουσία, καταπίεση και εκμετάλλευση. Αφετέρου στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη ενσαρκώνεται η πολιτική επιλογή του να συνεχίσει την επαναστατική δράση υπερασπιζόμενος την ένοπλη πάλη, τη διαχρονικότητα και την αναγκαιότητα της κοινωνικής αντιβίας ενάντια στην κεφαλαιοκρατική βαρβαρότητα που διαφεντεύει τις ζωές μας.Ενάντια στο αντιεξεγερτικό καθεστώς απομόνωσης και πολιτικής και ηθικής εξόντωσης των συντρόφων μας και εν γένει των μαχόμενων υποκειμένων, οφείλουμε να σταθούμε δυναμικά και αλληλέγγυα στον αγώνα που δίνουν στις δικαστικές αίθουσες και τις φυλακές. Κάθε πολιτικός αιχμάλωτος του κοινωνικοταξικού πολέμου είναι ένας από μας, σάρκα από τη σάρκα του αναρχικού κινήματος. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12/1, στις 11πμ στο Εφετείο (Λουκάρεως).

Καμία δικαστική απόφαση, αθωωτική ή καταδικαστική, δεν μας συγκινεί ή μας καθησυχάζει. Γνωρίζουμε καλά ότι η δικαιοσύνη τους είναι ταξική και ως εκ τούτου τα ανατρεπτικά προτάγματα που συνεγείρουν τους καταπιεσμένους και οι φορείς αυτών θα βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο των νόμων τους.

Ακούστε το καλά μπάτσοι δικαστέςΚάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές

Λευτερία στους συντρόφους Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλο.

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο "σωφρονιστικό" κώδικα.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του από 19/12 απεργού πείνας (και δίψας επί 18 ημέρες) αιχμάλωτου μέλους της Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης, Θάνο Χατζηαγγέλου.

Δύναμη και αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Alfredo Cospito και τους 11 Τούρκους πολιτικούς κρατουμένους και απεργούς πείνας.

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.

Σύντομο Ιστορικό: Κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης σε κατάστημα Play-Opap στο Χολαργό, τον Οκτώβριο του ΄19, αυτοτραυματίζεται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης. Ένα μήνα αργότερα, συλλαμβάνεται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος, επειδή έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο σύντροφο Δ.Χ. Συλλαμβάνοντας και έτερο άτομο, σπίτι του οποίου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και το όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», οι διωκτικές αρχές ενοχοποιούν και παγιδεύουν τον σύντροφό Β.Σ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εξαρχής αρνείται τις κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση και, υπερασπιζόμενος την πολιτική του ταυτότητα, δηλώνει ότι η μόνη σχέση που έχει με την υπόθεση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη του. O Δ.Χ., που έχει αναλάβει την ευθύνη της απαλλοτρίωσης στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, δηλώνει ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ανενεργή και ότι ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την πολιτική κληρονομιά της οργάνωσης, δηλαδή τον οπλισμό της, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Β.Σ. δεν συμμετείχε ούτε στην κλοπή, ούτε στην οργάνωση.

Απόσπασμα απο την κατάθεση του Βαγγέλη Σταθόπουλου την 09/12/2022

....Με την αγόρευσή του ο εισαγγελέας υποτιμάει τη νοημοσύνη όλων εδώ μέσα. Προφανώς για τον ίδιο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν εφετείο και μάλλον ούτε και πρωτόδικο αλλά κατευθείαν φυλακή και μάλλον σε παλιότερες εποχές θα ήταν ο ίδιος που θα έδινε την παραγγελία σε εκτελεστικά αποσπάσματα. 8 μήνες όμως εμείς εδώ πέρα λέμε την αλήθεια και όχι ανακρίβειες και ψέματα όπως έκανε η αντιτρομοκρατική, το πρωτόδικο αλλά και ο εισαγγελέας εδώ μέσα, όμως ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι που προανέφερα είναι μέρος μιας στημένης δικογραφίας, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να καταδικαστώ και να μου καταστρέψουν την ζωή.

Για αυτό στην ουσία δεν στοιχειοθετούν τις κατηγορίες. Ειναι στην λογική αποφασίζομεν και διατάζομεν. Από την άλλη εμείς από την πρώτη στιγμή υπερασπιζόμαστε αυτό που έχουμε πει από την αρχή. Πρώτον ότι η δικογραφία είναι στημένη και δεύτερον την έννοια και την πράξη της αλληλεγγύης, όπως επίσης και ότι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι ότι είμαι αναρχικός και ότι συμμετέχω στο ευρύτερο αναρχικό/ανατρεπτικό κίνημα. Προφανώς για το κράτος και την εξουσία πρωτεύον είναι να ειναι έξω από την φυλακή οι παιδοβιαστές και οι βιαστές (όπως είναι ο Λιγναδης και οι αστυνομικοί από το ΑΤ Ομονοίας) οι δολοφόνοι 15χρονων αναρχικών και 16χρονων ρομά και διαφόρων άλλων ανθρώπων (όπως είναι ο Κορκονέας και λοιποί αστυνομικοί) και οι φασίστες της ΧΑ που παραπάνω από τους μισούς είναι με αναστολή έξω και όχι οι αναρχικοί που κάνουν πράξη την έννοια της αλληλεγγύης.

Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες όσο αφορά την κλοπή, δεν είμαι μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας και δεν συμμετείχα σε καμία μεταφορά οπλισμού.

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα κομμάτι που έχω αποτυπώσει από τον Μιγκελ ντε Θερβάντες που απευθύνεται σε όλους σας εδώ μέσα "τρέλα είναι να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας και μεγαλύτερη τρέλα από όλες είναι να βλέπεις την ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι, το να αλλάξεις τον κόσμο δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη".

B. Σταθόπουλος Εφετείο, 9/12/2022

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Βαγγέλη Σταθόπουλο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89770/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Δ. Χατζηβασιλειάδη & Β. Σταθόπουλο [Δίκες κι αιχμαλωσία, ένα βήμα στον αγώνα]

Δίκες κι αιχμαλωσία, ένα βήμα στον αγώνα

Το στάδιο της δίκης και της αιχμαλωσίας δεν είναι παρά συνέχεια του αγώνα στα εχθρικά περιβάλλοντα πολιτικού-ταξικού διαχωρισμού κι αποκλεισμού από την εξουσία που φοβάται την αντάρτικη αντίσταση. Το τέλος μιας δίκης δε σηματοδοτεί παρά την αρχή και τη συνέχεια του αγώνα στην αιχμαλωσία. Οι δικαστικές αίθουσες ως συνέχεια των συνόρων της φυλακής, αποτελούν πεδία αγώνα για τα κινήματα και τους/τις αιχμάλωτους/ες αντάρτες/ισσες.

Στο τέλος του αντεπαναστατικού στρατοδικείου σε δεύτερο βαθμό, έχει στηριχθεί σημαντικό αγωνιστικό περιεχόμενο και πολιτική σαφήνεια και θέση από τη μεριά της επαναστατικής πάλης, με τον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη να υπερασπίζεται καθ' όλη διάρκειά της, το επίδικο και τη σημασία της επαναστατικής οργάνωσης στο εδώ και το τώρα, για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση κι αυτοάμυνά της, ιστορικά, πολιτικά κι ηθικά, απέναντι στην έδρα του καθεστώτος, και δίπλα στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους κρατουμένους και τις κρατούμενες, όσους κι όσες αγωνίζονται ανά τη γη.

Άσχημα μπουντρούμια, όμορφα καίγονται. Η ανάληψη ευθύνης του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη μέσα από τη συμμετοχή του στην πολιτική διεργασία που ονομαζόταν Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας και τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου στο εδώ και το τώρα, με βάση τη στρατηγική της ΟΕΑ, είναι κομμάτι της ιστορίας του ταξικού/κοινωνικού πολέμου: από τις ακηδεμόνευτες απεργίες των αγροτών και των εργατ(ρι)ών, μέχρι τις εξεγέρσεις των κολασμένων αυτής της γης και τις επαναστάσεις που πνίγηκαν στο αίμα. Η μαχητική αλληλεγγύη με όσους/ες υπερασπίζονται στην πράξη, την επαναστατική οργάνωση των καταπιεσμένων, είναι αναγκαία για όλους/ες μας.

Το κοινωνικό δίκαιο ορίζει την πράξη κι η πράξη το κοινωνικό δίκαιο, για ένα κόσμο ασύνορο, ανεξούσιο και ελεύθερο, και όχι η ψυχρή δικαστική έδρα των πολιτικών κυκλωμάτων εξουσίας. Μόνον η αντίσταση με όλα τα μέσα, «το αντάρτικο» που «επιχειρεί να δυναμώσει την κοινωνική εξέγερση, να την προστατεύσει και να καταθέσει επαναστατική γραμμή εντός της» -με τα λόγια του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη για την ΟΕΑ-, ανοίγει τον δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος ενσαρκώνει την αλληλεγγύη, καθώς έπραξε έτσι όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο που δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στον κίνδυνο θανάτου μιας ζωής. Η αγωνιστική συνέπεια του συντρόφου στέκεται αγκάθι στον πολιτισμό της αδιαφορίας και της ανέχειας. Η στήριξη όσων με τίμημα ενσαρκώνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη, είναι αυτονόητη για όλους/ες μας.

Η επαναστατική πάλη που οργανώνεται ενάντια στην τυραννική εξουσία κι η αλληλεγγύη, δεν μπορούν παρά να είναι ασύνορες και να συγκροτούνται σε βάση διεθνιστική. Με αυτό το κάλεσμα δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και στους/στις 11 πολιτικούς/ές κρατούμενους/ες από την Τουρκία, Ali Ercan Gökoğlu, Burak Agarmış, Hasan Kaya, Sinan Çam, Şadi Naci Özpolat, Halil Demir, Anıl Sayar, Harika Kızılkaya, Hazal Seçer, Sinan Oktay Özen κι İsmail Zat οι οποίοι/ες βρίσκονταν έγκλειστοι/ες στις ελληνικές φυλακές, από τις 19 Μάρτη του '20, και σε απεργία πείνας από τις 7 Οκτώβρη του '22 κερδίζοντας έτσι την απόφυλάκισή τους (πλην του ενός που ανέλαβε την ευθύνη για μεταφορά κι απόκρυψη οπλισμού)· με τον σύντροφο Alfredo Cospito που έχει ξεπεράσει τις 84 μέρες απεργίας ενάντια στο κρατικό καθεστώς 41-bis, το οποίο απομονώνει αγωνιστ(ρι)ες σε κατάσταση ζωντανών-νεκρών και το οποίο έχει έχει ήδη δολοφονήσει το 2009, την Diana Blefari, μέλος των νέων Ερυθρών Ταξιαρχιών και χρόνια στο κρατούμενη στο 41-bis· με τον σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου, μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, ο οποίος μετά από 18 μέρες απεργίας δίψας, συνεχίζει να βρίσκεται σε απεργία πείνας, κατόπιν της μεταγωγής του από τις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων· με τους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού (πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε), Λάρισας, Κέρκυρας, Αγίου Στέφανου Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού που βρίσκονται εδώ και καιρό, σε κινητοποιήσεις αντίστασης ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, που καταργεί κεκτημένα αγώνων.

Σηκώνω την ευθύνη που μου αναλογεί για το ρίζωμα της νέας προλεταριακής διεθνούς στις ελληνικές φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι στη ζωή, ένας μπορεί κι οδηγεί σε επαναστάσεις. Η αντάρτικη στράτα.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Η αλληλεγγύη είναι μια σχέση-έννοια η οποία εμπνέει το ευρύτερο κίνημα, είναι βασική συνιστώσα για να χτιστεί ένας κόσμος ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινή πρακτική των ανατρεπτικών κινημάτων παγκοσμίως.

Βαγγέλης Σταθόπουλος

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 20/10 ALFREDO COSPITO & ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ IVAN ALOCCO ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ -& ΔΙΨΑΣ ΕΠΙ 18 ΗΜΕΡΕΣ- ΑΠΟ ΤΗΝ 19/12, ΘΑΝΟ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ & ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Πέμπτη 12 Γενάρη, 11.00: συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο (Λουκάρεως),

αίθουσα Δ70ΣΤ (1ος όροφος)

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89776/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στο εφετείο σε αλληλεγγύη με τους Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασηλειάδη

Στις 12/1/23 θα ακουστούν οι αποφάσεις της πολύμηνης κατασταλτικής διαδικασίας των συντρόφων Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασηλειάδη

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του κράτους!

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.)

πηγή : https://www.athens.indymedia.org/event/89782/