Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

Τώρα Κάλεσμα Σύνταγμα Πορεία προς γαλλική πρεσβεία

από Riseup4Rojava Gr

Κάλεσμα στο Σύνταγμα και πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία Την Παρασκευή 23/11 ένας άντρας άνοιξε πυρ στο Δημοκρατικό Πολιτιστικό Κέντρο των Κούρδων στο Παρίσι, ενώ παράλληλα πυροβόλησε και σε 2 μαγαζιά ιδιοκτησίας Κούρδων με αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς. Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε τυχαία· ενορχηστρωτής της επίθεσης είναι η εθνοκρατική πολιτική της γενοκτονίας των Κούρδων. Το 2013 στο Παρίσι είχαν δολοφονηθεί οι συντρόφισσες Sakine Cansiz, Fidan Dogan kai Leyla Soilemez με παρόμοιο τρόπο. Η αδιαφορία του γαλλικού κράτους να βρει τον δράστη τότε, όπλισε το χέρι του δολοφόνου σήμερα. Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας είναι στόχος, επειδή είναι αυτό που ανάδειξε την καταπίεση του έθνους του από το τουρκικό κράτος και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του λαού του 44 χρόνια, με το όπλο στο χέρι. Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας είναι στόχος, επειδή προτείνει και εφαρμόζει την κοινωνική αυτοδιεύθυνση έξω από τον καπιταλισμό και το έθνος-κράτος. Παρασκευή 23/11 Πλατεία Συντάγματος 18:00

Κάλεσμα στο Σύνταγμα και πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία

Την Παρασκευή 23/11 ένας άντρας άνοιξε πυρ στο Δημοκρατικό Πολιτιστικό Κέντρο των Κούρδων στο Παρίσι, ενώ παράλληλα πυροβόλησε και σε 2 μαγαζιά ιδιοκτησίας Κούρδων με αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς.

Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε τυχαία· ενορχηστρωτής της επίθεσης είναι η εθνοκρατική πολιτική της γενοκτονίας των Κούρδων.

Το 2013 στο Παρίσι είχαν δολοφονηθεί οι συντρόφισσες Sakine Cansiz, Fidan Dogan kai Leyla Soilemez με παρόμοιο τρόπο. Η αδιαφορία του γαλλικού κράτους να βρει τον δράστη τότε, όπλισε το χέρι του δολοφόνου σήμερα.

Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας είναι στόχος, επειδή είναι αυτό που ανάδειξε την καταπίεση του έθνους του από το τουρκικό κράτος και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του λαού του 44 χρόνια, με το όπλο στο χέρι.

Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας είναι στόχος, επειδή προτείνει και εφαρμόζει την κοινωνική αυτοδιεύθυνση έξω από τον καπιταλισμό και το έθνος-κράτος.

Παρασκευή 23/11

Πλατεία Συντάγματος

18:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622755/