Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 στις 11.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών

Όλοι/ες την Τρίτη 27/12 στις 11:00 στο Υπ. Πολιτισμού!

Έξι χρόνια στο Δημοτικό, έξι στο Γυμνάσιο, τρία χρόνια δραματική σχολή… ένα απολυτήριο!

Καμία υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών!

Η κυβέρνηση με βάση το προεδρικό διάταγμα 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022) ορίζοντας το προσοντολόγιο για κάθε εργασιακό κλάδο, αποφασίζει να υποτιμήσει τις καλλιτεχνικές σπουδές, εξισώνοντας τα μέχρι πρότινος αδιαβάθμητα πτυχία αυτών με απολυτήρια λυκείου. Ή μάλλον καλύτερα με το άθλιο προεδρικό διάταγμα σφραγίζει πλέον με τη βούλα του νόμου αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια σε αυτό τον κλάδο, οι απόφοιτοι των «ανώτερων» δραματικών σχολών & σχολών χορού και κινηματογράφου να θεωρούνται απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το διάταγμα αυτό εκδόθηκε την ίδια περίοδο που διαπράττονται κρατικές δολοφονίες, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση εντείνει την εργασιακή εκμετάλλευση των πολιτών, την οικονομική εξαθλίωση της χώρας και θεμελιώνει με κάθε τρόπο την αυθαιρεσία στο πεδίο της δικαιοσύνης.

[...]Η ίδρυση μιας Δημόσιας Δωρεάν Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για καλλιτεχνικές σπουδές αποτελεί το θεμέλιο ολόκληρου του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού ζητήματος. Για μια τέχνη που δεν περιορίζεται στο θέαμα ως εμπορικό προϊόν αλλά που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας ως ζωτική ανάγκη.

Μια τέχνη που βγαίνει από τα σπλάχνα της κοινωνίας και επιστρέφει σε αυτή αμφισβητώντας την, αρνούμενη να την μιμηθεί, να δεχτεί την αλήθεια της. Μια τέχνη που αγωνιά να εκφράσει το ανείπωτο και το μη δοσμένο, που ασφυκτιά στα στεγανά και υπερβαίνει κάθε όριο και συνθήκη.

Ανακοίνωση της νΚΑ: https://tinyurl.com/3hex4htv

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/neolaiaKA/