Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση για τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Συγκέντρωση στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης που έχει καλεστεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου για τον, από 19/12, απεργό πείνας και δίψας αναρχικό αιχμάλωτο μέλος της "Οργάνωσης Αναρχικής Δράσης", Θάνο Χατζηαγγέλου, καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

Το κείμενο της συνέλευσης για τον απεργό:

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

Τον Οκτώβρη 2022, η κυβέρνηση ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη συνολικότερη κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Έναν σωφρονιστικό κώδικα που ανεβάζει προς τα πάνω τα όρια των αδειών και της υφ' όρων απόλυσης για κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα (πολιτικά, ληστείες, ναρκωτικά) , φτάνοντας στο σημείο να καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην άδεια για τους πολυ-ισοβίτες. Την ίδια ώρα, αυστηροποιεί τους όρους χορήγησης και ανάκλησης εκπαιδευτικών αδειών, απαγορεύει τις μεταγωγές κρατουμένων με συγκεκριμένης φύσεως καταδίκες σε αγροτικές φυλακές και φέρνει τις φυλακές τύπου Γ' από την πίσω πόρτα ως "Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας".

Κόντρα στην υποβάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης εντός των φυλακών και της διαρκούς και απροκάλυπτης υποτίμησης των ζωών τους, οι κρατούμενοι σε πλήθος φυλακών της χώρας ξεκίνησαν στις 28 του Οκτώβρη έναν δύσκολο αγώνα εντός των κολαστηρίων των φυλακών. Αναλόγως με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε φυλακή που έχει μπει στις κινητοποιήσεις προχωράνε σε αρνήσεις καταμέτρησης, μεσημεριανού κλειδώματος και μεροκάματων, και κρατάνε τα προαύλια και τα κελιά ανοικτά. Οι κρατούμενοι ζητούν την επιστροφή των φυλακών στη δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης και την κατάργηση των "Σωφρονιστικών Καταστημάτων Αυξημένης Ασφάλειας", που είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή των φυλακών τύπων Γ' και που δεν αφορά μόνο κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα εγκλήματα, αλλά γενικώς κρατούμενους που έχουν το οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα. Ακόμη, ζητούν να παρθούν πίσω οι αλλαγές που αφορούν τις άδειες (κανονικές και εκπαιδευτικές) και την υφ' όρων απόλυση. Τέλος, ζητούν πρόσβαση στις αγροτικές φυλακές για όλους τους κρατούμενους και προτεραιότητα στις αιτήσεις αδειών κρατουμένων με 67% αναπηρία και άνω.

Το κράτος απαντάει στις κινητοποιήσεις αυτές προσπαθώντας αφενός να τις εξαφανίσει από το δημόσιο πεδίο επιβάλλοντας σχεδόν καθολική σιωπή στα ΜΜ"Ε" για το συγκεκριμένο ζήτημα και αφετέρου να τις καταστείλει εσωτερικά με τακτικές τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κρατουμένων που περιλαμβάνουν στοχοποιήσεις πιο ενεργών κρατουμένων στις κινητοποιήσεις, απειλές και εφόδους σε κελιά, όπως αυτές που γίνονται επαναλαμβανόμενα τις τελευταίες εβδομάδες στους συντρόφους Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β., αλλά και εκδικητική μεταχείριση αγωνιστών κρατουμένων.

Μία τέτοια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρισης αποτελεί και αυτή προς το πρόσωπο του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου. Ενόψει μάλιστα και της υποκριτικής φιέστας που ετοίμαζε η πρόεδρος της δημοκρατίας Σακελαροπούλου στις φυλακές Κορυδαλλού με κάλαντα και βαρύγδουπες μπούρδες για την αξία της εκπαίδευσης στην "επανένταξη" των κρατουμένων στην κοινωνία - ή τουλάχιστον όσων επιβιώσουν από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέρμανσης, την απουσία στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής και του άθλιου φαγητού θα προσθέταμε εμείς - ο σύντροφος απήχθη αιφνιδιαστικά από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών τα χαράματα της 19ης Δεκεμβρίου. Την ευθύνη γι αυτήν τη μεταγωγή έχει η "Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών", προεδρεύων της οποίας είναι ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Προφανείς στόχοι αυτής της επιλογής είναι η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων κρατουμένων δια του παραδειγματισμού, καθώς κι η αποκοπή του ίδιου του συντρόφου από τον εν εξελίξει αγώνα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Με την απόπειρα απομόνωσης του Θ. Χ., αιχμάλωτο μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση, η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς καταστολής έρχεται να οξύνει τη χυδαία εκδικητικότητά της προς κάθε αμετανόητο/η αγωνιστήτρια που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα που καλύπτει κάθε πτυχή της κοινωνίας μας, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει στους πολιτικούς εχθρούς της. Ένα καθεστώς που αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια τόσο με συνεχείς προφυλακίσεις και καταδίκες σε βαρύτατες ποινές αγωνιστών ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη στοιχείων που να τις δικαιολογούν, όσο και με ανανεώσεις του ποινικού οπλοστασίου του κράτους που επεκτείνουν την εμβέλεια της "αντί-τρομοκρατικής" και τιμωρητικής νομοθεσίας του (αναθεώρηση ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα). Ένα καθεστώς που χρησιμεύει τα μέγιστα στα πλαίσια μιας πολιτικής προληπτικής αντιεξέγερσης που εφαρμόζεται από το κράτος για να διαχειριστεί τον κοινωνικό αναβρασμό λόγω της εξαθλίωσης που έχει επιβληθεί σε ευρεία κοινωνικά στρώματα με τις απανωτές κρίσεις (οικονομική, ενεργειακή, υγειονομική).

Απέναντι όμως στον κατασταλτικό οδοστρωτήρα, ο σύντροφος Θ.Χ. ύψωσε για άλλη μια φορά ανάστημα βάζοντας το σώμα του ανάχωμα στις κρατικές μεθοδεύσεις. Με την απεργία πείνας και δίψας στην οποία προχώρησε το ίδιο βράδυ της μεταγωγής του (19/12), ο σύντροφος προσπαθεί να σπάσει το τείχος σιωπής που έχει επιβάλει το κράτος στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων, αλλά και να επιβεβαιώσει ότι οι φυλακές αποτελούν πεδία κοινωνικού αγώνα, εντός των οποίων η αντίσταση και η αλληλεγγύη αποτελούν συνεχή επίδικα απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους ενάντια στα πιο περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας.

Ο αναρχικός απεργός πείνας και δίψας Θ.Χ. απαιτεί τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών μπορούν να συναντηθούν και να βρουν κοινό βηματισμό. Απέναντι στο κράτος που δείχνει συνεχώς τα δόντια του και απαιτεί συνεχείς συμβιβασμούς και δηλώσεις μετανοίας, δικαιώνουμε την επιλογή αντίστασης του συντρόφου μας και στηρίζουμε τη μάχη που διεξάγει μέχρι τέλους.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψαςΘάνο Χατζηαγγέλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89667/


1 2 3 4 5

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας (από 19/12) Θάνου Χατζηαγγέλου

Πριν από περίπου δύο μήνες η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ένα νόμο με τον οποίο επιτίθεται ευθέως στα δικαιώματα των κρατουμένων, αυστηροποιώντας ακόμη περαιτέρω τις ήδη άθλιες κι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης εντός των φυλακών -συνθήκες που επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την κρατική εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Έτσι το κράτος εντείνει ακόμη περισσότερο το καθεστώς εξαίρεσης μέσα από μία σειρά διατάξεων που αφορούν τόσο τους κρατούμενους συνολικά όσο και τους φυλακισμένους αγωνιστές ειδικότερα. Οι κρατούμενοι χάνουν κάθε ανθρώπινη ιδιότητα όταν διαβαίνουν τις πύλες των φυλακών. Το σύστημα «σωφρονισμού» ισοδυναμεί με σύστημα εξόντωσης.
Με πρόσχημα την πανδημία, το κράτος επιχείρησε να θεμελιώσει την ολοκληρωτική πολιτική και επιβολή του μέσω νομοσχεδίων και ωμής βίας στοχεύοντας στην πλήρη πειθάρχηση της κοινωνικής βάσης. Η παρουσία της αστυνομίας είναι ασφυκτική στα αστικά κέντρα και ο ρόλος των κατασταλτικών δυνάμεων είναι πλέον εξόφθαλμος, και δεν είναι άλλος από την πλήρη εξαφάνιση -σύμφωνα πάντα με τις κρατικές προσταγές- κάθε ταξικής και κοινωνικής αντίστασης. Αστυνομοκρατία- αυθαιρεσία- καταστολή: τρείς λέξεις χαρακτηριστικές για το σήμερα. Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, όπως αυτό εναντίον του συντρόφου Δ.Μ. για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο τη μέρα της καταδίκης των νεοναζί της Χ.Α., οι διώξεις με βάση το DNA, η εκδικητική μεταχείριση του Β. Σταθόπουλου, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως την κρατική δολοφονία του 16χρονου ρομά Κ. Φραγκούλη από τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.
Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό από τις 28/10 και μετέπειτα σε μία σειρά από φυλακές της χώρας βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα στα κελιά, και σε ορισμένες περιπτώσεις και το μεροκάματο. Με αυτό τον τρόπο δίνουν έναν αγώνα αντιστεκόμενοι απέναντι στην περιστολή των δικαιωμάτων τους και την περαιτέρω αυστηροποίηση των συνθηκών εγκλεισμού που εισάγει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας. Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας. Την ίδια μέρα ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Εμείς, ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του Θ. Χατζηαγγέλου, ενάντια στις ρεβανσιστικές τακτικές του κράτους. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους και να αντιπαλέψουμε την ασφυκτική συνθήκη που το κράτος με τους μηχανισμούς του επιχειρεί να επιβάλλει. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Αθήνα: Συγκέντρωση Τετάρτη 28/12, Σύνταγμα, 18.00

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Τετάρτη 28/12, Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας, 18.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5

Μασόβκα: Νίκη στην απεργία πείνας και δίψας του Θάνου Χατζηαγγέλου, 28/12 18:00 Σύνταγμα

Στεκόμαστε αυτονόητα αλληλέγγυοι στον αγώνα του Θάνου, στον ευρύτερο αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, στις απεργίες πείνας των 11 Τούρκων πολιτικών κρατουμένων, στις αλληλέγγυες, κυκλικές απεργίες πείνας των συντρόφων εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, 18:00 Σύνταγμα

Την ώρα που το κράτος οξύνει την ρεβανσιστική του επίθεση στους κρατούμενους των φυλακών με το νέο σωφρονιστικό κώδικα (περιορισμός εκπαιδευτικών και μη αδειών, επαναφορά φυλακών υψίστης ασφαλείας, κατάργηση κοινωφελούς εργασίας, ενίσχυση υπερεξουσιών της Κ.Ε του μεταγωγών), την ίδια ώρα που οι κρατούμενοι ξεκίνησαν έναν αγώνα αντίστασης, το κράτος επιλέγει να μετάγει εκδικητικά τους πολιτικούς κρατούμενους. Την παραδοσιακή δηλαδή προμετωπίδα αντίστασης εντός των τειχών, για την διάσπαση και την αποδιοργάνωση τους. Τοιουτοτρόπως, ο επαναστάτης Θάνος Χατζηαγγέλου, προφυλακισθέντας για την υπόθεση της οργάνωσης Αναρχική Δράση, όπως και ο σύντροφος Κώστας Δημαλέξης, παρότι προφυλακισθέντες, μετάγονται παράνομα στις φυλακές Νιγρίτα και Τρικάλων. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12, απαιτώντας τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων της σκιώδους μεταγωγής του και την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης του. Στεκόμαστε αυτονόητα αλληλέγγυοι στον αγώνα του Θάνου, στον ευρύτερο αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, στις απεργίες πείνας των 11 Τούρκων πολιτικών κρατουμένων, στις αλληλέγγυες, κυκλικές απεργίες πείνας των συντρόφων εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Κανένας αγώνας δεν σταματάει, μέχρι την ολική ανατροπή του κράτους και των εκδικητών του. Αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους αγωνιστές που παλεύουν αλυσοδεμένοι με το κτήνος απανταχού

Στον αγώνα για την αναρχία, κανένας δεν περισσεύει. Κανείς δε μένει μόνος

Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, 18:00 Σύνταγμα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622846/


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου, απεργό πείνας και δίψας από 19/12

Το κράτος, ανεξάρτητως του κομματικού διαχειριστή του (δεξιού ή αριστερού), στάθηκε και στέκεται πάντα τιμωρητικά απέναντι στους αμετανόητους εχθρούς του, προς γνώση και συμμόρφωση κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται ή θέλει να αγωνιστεί εναντίον του. Αν δεν μπορεί να αφομοιώσει αγώνες και θέσεις των αντιστεκόμενων επιλέγει την άμεση καταστολή τους.

Τακτική που ακολουθείται κι ευρύτερα κοινωνικά, με ολοένα αυξανόμενη ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για την αντιμετώπιση της ραγδαίας φτωχοποίησης κι εξαθλίωσης μεγάλων κοινωνικών τμημάτων, το κράτος επιλέγει την δοκιμασμένη τακτική του καρότου και του μαστιγίου, με τη χορήγηση ελεημοσύνης μέσω των διαφόρων επιδομάτων από τη μια και από την άλλη με δολοφονίες, καταστολή ή απαγόρευση πορειών, καταστολή συνδικαλιστικής δράσης και αντιεργατικά νομοσχέδια, εκκενώσεις καταλήψεων ,συγκρότηση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αντίστοιχα κατασταλτική είναι η διαχείριση των φυλακών και μέσω του τελευταίου σχετικού νομοσχεδίου με το οποίο υποβαθμίζονται περαιτέρω οι ήδη άθλιες συνθήκες διαβίωσης εγκλεισμού. Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας αυξάνει τα χρονικά όρια για τη λήψη άδειας και την υφ' όρων απόλυση για τους/ις κρατούμενους/ες που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, δυσχεραίνει τη διαδικασία και τους όρους χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών και ουσιαστικά καταργεί τις άδειες των πολυ-ισοβιτών. Επιπλέον, επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ ως "Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας".

Ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο αντιστέκονται από τις 28 Οκτώβρη κρατούμενοι πολλών φυλακών. Προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας τους επιλέγεται από το κράτος το σπάσιμο των κοινοτήτων αγώνα και η απομόνωση αγωνιστών. Ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης και ο αναρχικός και μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση Θάνος Χατζηαγγέλου, μετάγονται από τον Κορυδαλλό στις φυλακές των Τρικάλων και της Νιγρίτας Σερρών. Αντιστεκόμενος σε αυτή τη μεταγωγή ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου επέλεξε ως μέσο αντίστασης την απεργία πείνας και δίψας, απο τις 19/12, απαιτώντας την επαναφορά του στη φυλακή του Κορυδαλλού αλλά και την γνωστοποίηση των αιτιών της μεταγωγής του.

Δίπλα του, αλληλέγγυοι στον αγώνα του, βρίσκονται οι αναρχικοί Γ. Μιχαηλίδης, Λ. Βουγιουκλάκης, Φ. Δασκαλάς και Φ. Τζιώτζης, έχοντας προχωρήσει και αυτοί σε απεργία πείνας.

Στεκόμαστε αληλλέγυοι/ες τόσο στο πλευρό του συντρόφου, όσο και στο πλευρό όλων των αγωνιστών κρατουμένων, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους.

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, για την Αναρχία

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 28/12, στις 18:00

Αναρχική Συλλογικότητα Καθ' οδόν

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622855/


1 2 3 4 5

[ΚτΒ] Νίκη στην Απεργία Πείνας & Δίψας του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλλου

από prolprot.espivblogs.net

post image

"Ο νόμος είναι ταξικός και πίσω από τα κάγκελα βρίσκονται αναπόφευκτά οι παραβάτες αυτού του νόμου. Το δικαίωμα στην υπεράσπιση είναι ιστορικά μια κατάκτηση των προλετάριων, αφού αυτοί και μόνο αυτοί βρέθηκαν ιστορικά στη συνθήκη να χρήζουν υπεράσπισης"

Edoardo Arnaldi

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκέμβρη ο Θάνος Χατζηαγγέλου, πολιτικός κρατούμενος - μέλος της "Οργάνωση Αναρχική Δράση", απάγεται από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και -χωρίς να του γνωστοποιηθεί ο λόγος- μετάγεται βίαια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Νιγρίτας. Μετά τη μεταγωγή του, ο σύντροφος ξεκίνησε άμεσα Απεργία Πείνας & Δίψας, την οποία και συνεχίζει πλέον στο νοσοκομείο Σερρών, όπου κρατείται φρουρούμενος, υπό τη συνεχή απειλή εφαρμογής του βασανιστηρίου της αναγκαστικής σίτισης του.

Η χρονική συγκυρία καθόλου τυχαία: την επομένη ημέρα υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη της προέδρου της "Δημοκρατίας" και της υπουργού Παιδείας στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα, πολλοί κρατούμενοι στις φυλακές όλης της επικράτειας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που έχει ήδη ψηφιστεί. Ενά νομικό τερατούργημα που βάζει ταφόπλακα στα -ήδη- ανύπαρκτα δικαιώματα των κρατουμένων, καταδικάζοντας τους εκδικητικά και εκ των προτέρων σ' έναν αργό και βασανιστικό θάνατο μέσα στα κολαστήρια που κατ' ευφημισμό ονομάζονται "σωφρονιστικά καταστήματα".

Τρεις μέρες αργότερα, στις 22/12 πραγματοποιείται άλλη μια απαγωγή-μεταγωγή κρατουμένου, του αναρχικού αγωνιστή Κώστα Δημαλέξη από τις φυλακές Κορυδαλλού σ' εκείνες των Τρικάλων. Κοινή συνισταμένη και αιτία αυτών των εκδικητικών μεταγωγών, η ενεργή συμμετοχή και αδιάλλακτη στάση των δυο συντρόφων στους αγώνες που λαμβάνουν χώρα εκτός και εντός των τειχών.

Η συγκεκριμένη όξυνση της κρατικής κατασταλτικής πολιτικής εξελίσσεται σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, όπου η πιο νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά μεταπολιτευτική κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη του υιού εμπλέκεται σε αναρίθμητα σκάνδαλα διαφθοράς και συγκάλυψης παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Παράλληλα, εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία και δίνει γη και ύδωρ σε ΗΠΑ & ΝΑΤΟ ενώ επιτίθεται λυσσασμένα σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κεκτημένο, επιστρατεύοντας απεργοσπαστικούς - χαφιεδίστικους μηχανισμούς, βγαλμένους από το χρονοντούλαπο των αντιδρ-αστικών κομματικών - οικογενειακών παραδόσεων της.

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας δυστοπικής συνθήκης, όπου το Κεφάλαιο & το Κράτος του επιτίθεται ολομέτωπα και προσπαθούν -με την αποχαλινωμένη αστυνομική βία και την καθεστωτική προπαγάνδα των αργυρώνητων ΜΜΕ- να επιβάλουν τη σιωπή για τη σωρεία των εγκλημάτων τους: για τη διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας Παιδείας, για τα εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται "εργατικά ατυχήματα" και την εγκληματική κρατική διαχείριση της Πανδημίας, για την εντεινόμενη φτωχοποίηση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων και η λίστα δεν έχει τέλος…

Μέσα σ' αυτή τη δυστοπική συνθήκη, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες συνεχίζουν να παλεύουν και ν' αντιστέκονται, να εναντιώνονται με κάθε μέσο στην φυσική και πολιτική εξόντωσή τους.

Η κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική Εξουσία προσπαθεί μάταια να πείσει τα προλεταριακά - λαϊκά στρώματα που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση πως όλα βαίνουν καλώς. Ταυτόχρονα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί των "δικών της παιδιών" τρομοκρατούν, δολοφονούν, βασανίζουν και βιάζουν προς "γνώση και συμμόρφωση", πάντα υπό την κάλυψη της αστικής "δικαιοσύνης" που -ανέκαθεν- "είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μονάχα τους ξυπόλητους"

Μέσα σ' αυτό το άθλιο παρόν και το ακόμα πιο επαίσχυντο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, άλλος δρόμος δεν υπάρχει:

Τάξη εναντίον Τάξης!

Η Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το Όπλο μας!

Μόνος χαμένος Αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε!

Μόνη Δικαιοσύνη η Προλεταριακή, μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή!

Στηρίζουμε Υλικά - Ηθικά - Πολιτικά τους φυλακισμένους αγωνιστές!

Νίκη στην Απεργία Πείνας & Δίψας του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλου με άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Δύναμη στους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους Γιάννη Μιχαηλίδη, Λάμπρο Βουγιουκλάκη και Φώτη Δασκαλά που πραγματοποιούν αλληλέγγυα Απεργία Πείνας.

Νίκη στον Αγώνα για Δίκαιη Δίκη των 11 κομμουνιστών & κομμουνιστριών πολιτικών κρατούμενων από την Τουρκία που πραγματοποιούν Απεργία Πείνας από τις 7/10.

Άμεση Απελευθέρωση του κομμουνιστή πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα που έπειτα από 20 και πλέον χρόνια αιχμαλωσίας εξακολουθεί να βιώνει παράτυπα και ρεβανσιστικά τον εγκλεισμό στα κελιά της Γ' Ελληνικής "Δημοκρατίας".

Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2022. Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας & δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Στηρίζουμε την Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18.00.

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]

Αθήνα, Δεκέμβρης 2022

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1622858/