Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 στις 21.00

Συζήτηση: Οργάνωση άρνησης πληρωμών

image attachment

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ

Την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση της τρόικας και του ΔΝΤ, ψήφισε έναν ακόμα αντιλαϊκό νόμο. Μετά την επιβολή της έκτακτης εισφοράς για τα επόμενα πέντε χρόνια, ήρθαν να επικυρώσουν και τον μόνιμο χαρακτήρα του φόρου ακίνητης περιουσίας που θα πληρώνουμε όλοι μας μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Είναι φανερό πως τα μέτρα δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ακολουθήσουν κι άλλα που θα επιβαρύνουν και θα οδηγήσουν στην χρεωκοπία τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που με πολλές δυσκολίες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα είναι άδικα και εκβιαστικά, χωρίς αμφιβολία. Μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε <<ενοίκιο>> για το σπίτι ή το μαγαζί μας, με την απειλή ότι θα μας κόψουν το ρεύμα. Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε φόρο για τα εισοδήματα μας που έχουν ήδη φορολογηθεί, με την απειλή ότι δεν θα είμαστε φορολογικά ενήμεροι. Με το έτσι θέλω, μας βάζουν να πληρώσουμε το χρέος που δημιούργησαν οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες.

Πρέπει να τους δείξουμε ότι οι εκβιασμοί τους δεν περνάνε πια. Πρέπει να τους δείξουμε ότι έχουμε κι εμείς όπλα στην τρομοκρατία τους. Δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε τα μέτρα και τις πράξεις μια παράνομης κυβέρνησης!

Ήδη στα Χανιά λειτουργούν αρκετές συνελεύσεις έχουν πάρει απόφαση να μην πληρώσουν τα νέα χαράτσια και καλούν τους συμπολίτες τους να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εντολοδόχων της τρόικας. Προσπαθούν να δείξουν αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν και να δείξουν την εναντίωση τους, για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατρακύλα των άδικων, αντισυνταγματικών μέτρων που εξαθλιώνουν τον λαό για να σωθούν οι τράπεζες.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους τους πολίτες, τις λαικές συνελευσεις, τους συλλόγους, τα σωματεία, τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας σε ανοιχτή συζήτηση για να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια .

επικοινωνία :

πηγή : email received on 11 Νοέμβριος 00h