Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στις 20.30

Προβολή "Stalker (1979)"

ακριβής τοποθεσία : 3ος όροφος, αίθουσα 303

Ανανεωμένη απο τις γιορτές, η Κ.Ο.Τ.Α. μπαίνει στο 2023 αναζητώντας νέα φιλοσοφικά αδιέξοδα. Με το Stalker (1979) του Ρώσσου σκηνοθέτη Andrei Tarkovsky, εξερευνά τα άδυτα της ψυχολογίας των κατατρεγμένων και απελπισμένων ανθρώπων, κυνηγώντας πάντα με μάτια κλειστά την ελπίδα.

Υπόθεση: Κάπου, κάποτε, υπό αβέβαιες συνθήκες, εμφανίστηκε στη γη η Ζώνη, μια περιοχή στην οποία οι νόμοι της φυσικής χάνουν την ισχύ τους. Περιτριγυρισμένη πλέον απο στρατό και συρματοπλέγματα, η είσοδος στη Ζώνη είναι το πιο εύκολο κομμάτι της εξερεύνησής της, αφού μέσα σε αυτή οι ευθείες διαδρομές είναι κύκλοι και κάθε βήμα μπορεί να σημαίνει γρήγορος θάνατος. Στο κέντρο της Ζώνης, όμως, φημολογείται πως υπάρχει το Δωμάτιο, όπου μπορούν να χαριστούν όλες οι ευχές. Αυτοί που γνωρίζουν πως να φτάσουν εκεί ονομάζονται Στάλκερς (Οδηγοί), και είναι άνθρωποι καταραμένοι. Ένας τέτοιος Οδηγός συνοδεύει τους δύο πελάτες του, τον Συγγραφέα και τον Επιστήμονα, καθώς αναζητούν τη πραγματοποίηση των επιθυμιών τους. Όσο για τους λόγους για τους οποίους ο καθένας επέλεξε να κάνει αυτό το ταξίδι, το σίγουρο είναι ότι η Ζώνη θα τους αναγκάσει να τους ξεδιπλώσουν ενώπιον των υπολοίπων.

Σκηνοθεσία: Andrei Tarkovsky
Είδη: Sci-Fi, Drama
Διάρκεια: 161'

Σας περιμένουμε να υποδεχτούμε με φιλοσοφική διάθεση τη νέα χρονιά, στην αίθουσα 303 των Τοπογράφων με είσοδο ελεύθερη (αφού εκεί πραγματοποιούνται οι ευχές). Δεν θα λείψουν οι μπύρες, το ζεστό τσάι και τα ποπκορν!

Βρείτε μας: https://linktr.ee/kota.topo

Αναλυτικότερες οδηγίες για το σημείο προβολής:

Η Κ.Ο.Τ.Α. σας περιμένει κάθε Παρασκευή στην αίθουσα 303 με μεγάλη ποικιλία ταινιών. Για να μας βρείτε θα μπείτε από την κεντρική είσοδο της πολυτεχνικής σχολής, θα προχωρήσετε ευθεία και θα στρίψετε δεξιά για να μπείτε στο διάδρομο. Φτάνοντας στο τέλος του διαδρόμου θα στρίψετε αριστερά και θα ανεβείτε από τις σκάλες 2 ορόφους πάνω. Τώρα στρίψτε δεξιά και ακολουθήσε τις μουσικές προς τη μόνη ανοιχτή πόρτα. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε ή δε θέλετε να ανέβετε τα σκαλιά, θα πρέπει στο τέλος του διαδρόμου να στρίψετε δεξιά αντί για αριστερά. Αρκεί λοιπόν να μπείτε στο ασανσέρ και να ανέβετε στον 3ο όροφο. Ακολουθήστε και πάλι τις μουσικάρες και φτασατεε!

πηγή : https://fb.me/e/28RicIBn4
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιανουαρίου 01h