Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πρασίνου

Ανοιχτή κουβέντα της επιτροπής / Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! | Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις εργατών στο πράσινο | Όλοι - όλες στην κουβέντα της επιτροπής / Όλοι - όλες στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Στις 13 Δεκέμβρη και στις 19 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις για την υπόθεση των 2 απολυμένων εργατών πρασίνου Κωστή Α και Σπύρου Δ.

Η πρώτη, έξω από την επιθεώρηση εργασίας, συνοδεύτηκε με τις αντεργατικές τοποθετήσεις του αφεντικού Βλάσση Μπισμπίκη, ο οποίος δήλωσε πως αισθάνεται φόβο για την επικείμενη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του, ενώ εκβίασε τον απολυμένο εργάτη Κωστή Α πως η επιστροφή του στη δουλειά σημαίνει την απόλυση του συναδέλφου που προσλήφθηκε στην θέση του.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας απαντήθηκαν με μαζική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Άνω Κυψέλη και διαδήλωση στους δρόμους της γειτονιάς.

Την Πέμπτη 12 Γενάρη 2023, η επιθεώρηση εργασίας συνεδριάζει για την απόλυση του δεύτερου εργαζόμενου στην εταιρεία, Σπύρου Δ.

Για ακόμη μια φορά, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των απολυμένων εργατών, να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη τους και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Καλούμε σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, εργαζόμενους και εργαζόμενες, αγωνιστές και αγωνίστριες σε μαζική συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας την Πέμπτη 12 Γενάρη στις 09:00 και σε μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της ίδιας μέρας έξω από τα γραφεία της εργοδοσίας Green and Health στην οδό Στέλιου Μαυρομμάτη 13 (Άνω Κυψέλη) στις 18:00.

Καλούμε εργαζόμενους, εργαζόμενες, σωματεία, εργατικές και πολιτικές συλλογικότητες, αγωνιστές και αγωνίστριες σε μαζική συμμετοχή στην ανοιχτή κουβέντα την Δευτέρα 9 Γενάρη στις 18:30 στην ΑΣΟΕΕ για το δυνάμωμα της Επιτροπής Ταξικής Αλληλεγγύης για τους δύο απολυμένους εργάτες πρασίνου και την οργάνωση της συνέχισης της αγωνιστικής δράσης της Επιτροπής.

Δευτέρα 9 Γενάρη στις 18:30 ΑΣΟΕΕ - Ανοιχτή συζήτηση της Επιτροπής Ταξικής Αλληλεγγύης

Πέμπτη 12 Γενάρη στις 09:00 - Συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (Πατησίων 37)

Πέμπτη 12 Γενάρη στις 18:00 - Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Green and Health Στέλιου Μαυρομμάτη 13 (Άνω Κυψέλη)

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 2 ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Επιτροπή Ταξικής Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πρασίνου

πηγή : https://www.facebook.com/events/1141161243244…


1 2 3

Στηρίζουμε/συμμετέχουμε στην Επιτροπή Ταξικής Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πρασίνου και καλούμε σε πλατιά συμμετοχή:

στην ανοιχτή κουβέντα της επιτροπής την Δευτέρα 9 Γενάρη στις 18:30 στην ΑΣΟΕΕ

στις δύο συγκεντρώσεις την Πέμπτη 12 Γενάρη

στις 09:00 έξω από την επιθεώρηση εργασίας (Πατησίων 37) και

στις 18:00 έξω από τα γραφεία της εταιρείας Green and Health (Στέλιου Μαυρομμάτη 13, Άνω Κυψέλη)

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της επαναπρόσληψης των δύο απολυμένων εργατών στο πράσινο που είναι και μέλη του Πολιτικού μας Χώρου.

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3

[ΚτΒ] Ταξική Αλληλεγγύη για την άμεση επαναπρόσληψη των 2 απολυμένων εργατών πράσινου Κ.Α & Σ.Δ

post image

Τον περασμένο Νοέμβρη η εταιρεία Green and Health απέλυσε δυο εργάτες πράσινου, τους κομμουνιστές συντρόφους Κωστή Α. Και Σπύρο Δ. Η συγκεκριμένη εταιρεία -ιδιοκτησίας Βλάσση Μπισμπίκη- αναλαμβάνει εργολαβικά έργα στον Δήμο Αθηναίων, μέσω της Unison που μαζί με την Prodea υλοποιούν τα έργα πρασίνου, "αναπλάσεων και εξευγενισμού", με τα οποία η ιδιωτική "επιχειρηματικότητα" -υπό τις ευλογίες και τα κονδύλια του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη- υλοποιεί και συνεισφέρει κερδοφορώντας στα σχέδια περίφραξης και αστυνόμευσης, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων χώρων που έχουν απομείνει ακόμα ελεύθεροι στους λόφους, τα πάρκα και τις πλατείες αυτής της πόλης.

Οι συγκεκριμένες εκδικητικές απολύσεις ανακοινώθηκαν μετά την Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη και δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Οι δυο σύντροφοι -εν όψει της Απεργίας- είχαν βγει πρωτοπόρα μπροστά, συμμετέχοντας ενεργά στην εκκίνηση μιας αγωνιστικής πρωτοβουλίας στον κλάδο. Πρώτος καρπός αυτής της Πρωτοβουλίας υπήρξε, μετά από κάλεσμα σε συζήτηση μαζί με συναδέλφους τους και άλλους αγωνιστές, η συγκρότηση -για πρώτη φορά- ανεξάρτητου κλαδικού μπλοκ εργαζομένων στο πράσινο, μισθωτών γεωπόνων και αγωνιστών - αγωνιστριών που πορεύτηκε συγκροτημένα στη συγκεκριμένη μαζική και μαχητική απεργιακή διαδήλωση. Τρεις μέρες αργότερα, απολύθηκε ο Κωστής και μια εβδομάδα μετά ο Σπύρος. Μια χρονική αλληλουχία των γεγονότων η οποία, παρά τα όσα προσχηματικά προβάλει η εργοδοσία, φανερώνει την ξεκάθαρη ταξική-πολιτική εκδικητικότητα των συγκεκριμένων απολύσεων.

Έπειτα από καλέσματα της Επιτροπής Ταξικής Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πράσινου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις Αληλεγγύης στις 13 και τις 19 Δεκέμβρη. Η πρώτη, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου ο εργοδότης Βλάσσης Μπισμπίκης είχε το θράσος να εκβιάσει τον απολυμένο εργάτη και σύντροφο Κωστή Α., δηλώνοντας ξεδιάντροπα πως η επιστροφή του στη δουλειά θα ισοδυναμεί με την απόλυση του συναδέλφου του που προσλήφθηκε στη θέση του. Έξι μέρες αργότερα, οι εργοδοτικές απειλές και οι εκβιασμοί απαντήθηκαν συλλογικά στο δρόμο, με τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Green and Health και τη διαδήλωση πολλών δεκάδων εργατών - εργατριών, συντρόφων - συντροφισσών, αγωνιστών - αγωνιστριών στους δρόμους της Κυψέλης.

Την Πέμπτη 12 Γενάρη 2023, η Eπιθεώρηση Eργασίας θα συνεδριάσει για την υπόθεση του δεύτερου απολυμένου εργάτη και σύντροφου Σπύρου Δ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των 2 απολυμένων αγωνιστών εργατών πράσινου και ενώνουμε τη φωνή μας μ' εκείνη των συναδέλφων τους και όλων των προλετάριων, των εργατικών σωματείων και των πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων που κινητοποιούνται αλληλέγγυα στο πλευρό τους, μέχρι τη Νίκη με την ικανοποίηση όλων των διεκδικήσεων και την άμεση επαναπρόσληψη τους.

Μέσα σε μια διαρκή δυστοπική συνθήκη όπως η τωρινή, όπου το Κεφάλαιο αποθρασυμμένο από την αστική νομιμόμητα που τού προσφέρει απλόχερα το Κράτος του, μέσα από την ψήφιση του νόμου - "λαιμητόμου" Χατζηδάκη και όλων των προηγούμενων μνημονιακών και μεταμνημονιακών αντεργατικών νομοσχεδίων, συνεχίζει ν΄ ανεβάζει αδιάκοπα τις στροφές της κρεατομηχανής του ενάντια στην Τάξη μας, ενάντια στην Τάξη που "δεν έχει τίποτα άλλο από την εργασιακή της ισχύ και δεν είναι τίποτα αλλά πρέπει να γίνει τα πάντα…"

Ο Δρόμος είναι ανήφορος αλλά άλλος Δρόμος δεν υπάρχει: η Ταξική Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο μας!

Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ασυδοσία των αφεντικών: κάτω τα ξερά σας από τη συναδελφική Οργάνωση, το δικαίωμα στη Απεργία & τα εργατικά Σωματεία!

Νόμος είναι το Δίκο του Εργάτη - Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα 'ναι πάντα!

Η Νίκη των 2 απολυμένων εργατών πράσινου θα είναι Νίκη όλης της εργατικής Τάξης!

Πέμπτη 12 Γενάρη στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους συντρόφους.

Συγκέντρωση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (Πατησίων 37) στις 9.00

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Green and Health (Στέλιου Μαυρομμάτη 13, Άνω Κυψέλη) στις 18.00

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Γενάρης 2023

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623092/