Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 στις 9.00 πμ

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Κώστα Κ.

Δίκη Τετάρτη 18/1, Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη), 09:00 (αριθμός πινακίου 1)

Πριν από 16 χρόνια, στη δίνη των σκανδάλων που άπτονταν του χαρτοφυλακίου του Γ. Βουλγαράκη, ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης (τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και "εξαφανίσεις" Πακιστανών μεταναστών και προσφύγων), "ξεπλένεται" με τη μετάθεσή του στο "χαλαρό" Υπουργείο Πολιτισμού, αναμένοντας οι υποθέσεις αυτές να ξεθωριάσουν από τον χρόνο.

Κάποιοι όμως δεν ξεχνάνε. Το πρωί της 3ης Ιουλίου του 2007, λίγη ώρα μετά την άφιξη του Βουλγαράκη και της αστυνομικής φρουράς του στο Υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας, δέχονται επίθεση με μολότοφ, από 20μελη ομάδα συντρόφων. Η αστυνομική φρουρά απαντάει με πυρά.

«Η επίθεση εναντίον του Υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές. Επιλέχθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού γιατί ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι πάντα στόχος αγωνιστών, πόσο δε μάλλον όταν έχει διατελέσει Υπουργός Δημοσίας Τάξης και η θητεία του έχει παραμείνει αξέχαστη. Πολιτικός προϊστάμενος της Ασφάλειας όταν υπέκλεπτε και παρακολουθούσε τις συνομιλίες εκατοντάδων πολιτών μέσω της VODAFONE. Πολιτικός προϊστάμενος της Ασφάλειας και υπεύθυνος για τις απαγωγές και ανακρίσεις δεκάδων Πακιστανών μεταναστών. Τέλος, υπό τις διαταγές του Βουλγαράκη και με αφορμή τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα τον Γενάρη του 2006, για την οποία δικάζεται ο Γιάννης Δημητράκης στις 6 Ιούλη, ο αντιεξουσιαστικός χώρος δέχθηκε μια από τις πιο λυσσαλέες επιθέσεις των τελευταίων ετών". (από την ανάληψη ευθύνης)

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ένας "παλιός γνώριμος" της αστυνομίας στοχοποιείται γι' αυτή την επίθεση. Ο σύντροφος Κώστας Κ., με ενεργή συμμετοχή στο επαναστατικόαντιεξουσιαστικό κίνημα από τη δεκαετία του '80 ως και σήμερα, βρίσκεται κατηγορούμενος, στη βάση μιας υποτιθέμενης -μεταχρονολογημένης- ανακάλυψης του DNA του, στον σάκο με τη βενζίνη και τα γκαζάκια που είχε ριχτεί μέσα στο όχημα του Βουλγαράκη. Ένα ακόμα επεισόδιο στο κακόγουστο σίριαλ της φάμπρικας διώξεων κατά αγωνιστών, με αυτό το τόσο βολικό "αποδεικτικό" πασπαρτού.

Ο Κώστας Κ. δικάζεται την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στο Μικτό Ορκωτό της οδού Δέγλερη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ Κ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89795/


1 2 3 4 5 6 7 8

Για την υπόθεση του συντρόφου Κώστα Κ. / Κάλεσμα στο Μικτό Ορκωτό

Την Τετάρτη 18/1, ο σύντροφός μας Κώστας Κ. καλείται να δικαστεί για την επίθεση με μολότοφ που δέχτηκαν τα οχήματα του υπουργού πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη και της φρουράς του έξω από το υπουργείο πολιτισμού στις 3 Ιουλίου 2007. Αν και οι μπάτσοι, όπως προκύπτει από τις δικές τους επίσημες εργαστηριακές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, κατέχουν παράτυπα το DNA του συντρόφου από το 2009, πέρασαν 12 χρόνια μέχρι να "ανακαλύψουν" ότι στο σακίδιο με τη βενζίνη και τα γκαζάκια που ρίχτηκε μέσα στο όχημα του Βουλγαράκη υπήρχε γενετικό υλικό του Κώστα.

Πάρα πολλές οι περιπτώσεις συντρόφων και συντροφισσών που διώχθηκαν με αποκλειστικό στοιχείο το DNA τους, που υποτίθεται πως βρέθηκε κάπου και στοίχησε περιοριστικούς όρους, προφυλακίσεις, ακόμα και καταδίκες. Τι και αν ολόκληρες δικογραφίες έχουν καταρρεύσει με πάταγο, τι και αν υπήρξαν τελικά αθωώσεις; Το κράτος και οι διωκτικοί του μηχανισμοί με θρησκευτική ευλάβεια συνεχίζουν να "μαγειρεύουν" τα "αμαγείρευτα".

Πιο πρόσφατο από τα πολλά παραδείγματα είναι η δίκη του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη που γίνεται αυτές τις μέρες. Ο Χ.Μ. βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του '21, κατηγορούμενος για ληστεία χρηματαποστολής έξω από σούπερ μάρκετ. Βασικό στοιχείο για τη δίωξη και την προφυλάκιση είναι μια γεμιστήρα όπλου στο τόπο της ληστείας με μείγμα γενετικού υλικού το οποίο περιέχει στοιχεία του DNA του Χ. Μ. Ο σεκιουριτάς του καταστήματος, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είπε πως η γεμιστήρα περισυλλέχθηκε πέντε ώρες μετά την διάπραξη της ληστείας και ενώ είχε μεσολαβήσει έντονη βροχόπτωση. Μέχρι τότε, το εύρημα ήταν «προστατευμένο» με ένα τελάρο από το σούπερ μάρκετ!

Δεν τρέφουμε καμία αμφιβολία ότι η δίωξη με βαριές κατηγορίες του συντρόφου Κώστα Κ. έχει να κάνει με τη συνεπέστατη αγωνιστική του στάση στο ανταγωνιστικό κίνημα. Είναι αυτή η συνέπεια, που μετρά σχεδόν 40 χρόνια στους αγώνες για ελευθερία και αλληλεγγύη, που μπαίνει στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών. Αυτή τη συνέπεια σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο φοβούνται και αυτή θέλουν να χτυπήσουν, ειδικά και ενόψει των συγκρουσιακών καταστάσεων που θα έρθουν σαν απάντηση στις επιθέσεις που εξαπολύει ο καπιταλισμός στην κοινωνία. Το βαρόμετρο δείχνει καταιγίδα λοιπόν και εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε το σύντροφο μόνο του στις ορέξεις των κατασταλτικών μηχανισμών, όπως και καμία και κανέναν που αντιστέκεται απέναντι σε αυτόν το σάπιο κόσμο.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/1, 9:00 (η υπόθεση έχει το νούμερο 1 στο πινάκιο)

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΔΕΓΛΕΡΗ 4)

κάλεσμα : Κοινός Τόπος


1 2 3 4 5 6 7 8

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα - Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ. - Κάλεσμα στο Μικτό Ορκωτό (18/1 - 9:00)

«Δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως όταν ο άνθρωπος ξανακατακτήσει την ανθρωπιά του, όταν ξαναρχίσει να δημιουργεί ανθρώπινο πολιτισμό, να γράφει πια την ιστορία κάθετα, όχι για λαούς και μάζες, αλλά για τον Παύλο, για τη Ρηνιώ, για την Ελένη, για τον μαστρο-Στέφανο… Τότε μονάχα οι άνθρωποι θα ξέρουν τι κοστίζει η ιστορία, τι κοστίζει η συμμετοχή, τι θα πει η φράση «εκατό χιλιάδες νεκροί» ή «βασανίζεται ένας άνθρωπος σε κάποια ασφάλεια». Χρόνης Μίσσιος.

Η προσφιλής και μόνιμη κρατική επιδίωξη στοχοποίησης αγωνιζόμενων ατομικοτήτων ή συλλογικοτήτων της κοινωνικής βάσης, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πριν στεγνώσει το μελάνι από τις προηγούμενες ανακοινώσεις για τις σκευωρία που έχτισαν απέναντι στους συντρόφους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Χάρη Ματζουρίδη, ένας ακόμα σύντροφος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

Το κράτος ως γνωστόν δεν ξεχνά. Φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κλείνει τους ανοιχτούς λογαριασμούς, ενώ παράλληλα ανοίγει καινούριους. Σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής, οι στοχοποιήσεις οφείλουν να μετασχηματιστούν σε σκευωρίες και εκείνες με τη σειρά τους να αποδώσουν τα αντίστοιχα κατηγορητήρια στους στοχοποιημένους και στοχοποιημένες. Η επιλογή προσώπων δεν είναι τυχαία, ούτε στο σωρό. Στο στόχαστρο βρίσκονται συνήθως αγωνιστές και αγωνίστριες με μακρά διαδρομή στους αγώνες για την εδραίωση ενός άλλου κόσμου δίχως εξουσία και εκμετάλλευση. Αγωνίστριες και αγωνιστές που φιγουράρουν ψηλά στις κρατικές λίστας χαρτογράφησης των ταξικών εχθρών. Σύντροφοι και συντρόφισσες που καλούνται να πληρώσουν το κόστος της ανυπακοής, του μη συμβιβασμού με τα εξουσιαστικά καθέκαστα. Που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι. Που όσο και δυνατός κι αν είναι ο εχθρός, βρίσκονται εκεί, απέναντί του. Πληγώνοντάς τον. Ξανά και ξανά. Μέχρι που θα'ρθει η ώρα και η στιγμή να λυγίσει, όταν και όποτε συμβεί αυτό.

Το κράτος αγνοώντας πλήρως τις δομές και τις αξίες του χώρου που καλείται να καταστείλει, διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι επιλέγοντας και απομονώνοντας πολύτιμες μονάδες του αναρχικού ή του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενάντια στην κοινωνία. Θαρρεί πως κόβοντας τα κεφάλια των αρχηγών, θάβει και τους αγώνες. Αδυνατεί να κατανοήσει -πως θα μπορούσε άλλωστε- ότι στο κίνημα που επιτίθεται δεν υπάρχουν αρχηγοί και ηγεμόνες. Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως η επίθεση σε μια μονάδα, φέρνει ακαριαία τη συσπείρωση και αντίδραση του συνόλου.

Για τον σύντροφο Κώστα Κ. δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς. Μιλά η ίδια η πολύχρονη, πολύπλευρη και αδιάλειπτα συνδεδεμένη με τους κοινωνικούς αγώνες πορεία του. Επέλεξε από νωρίς το μετερίζι του δηλώνοντας παρών όπου ορθωνόταν ένα τείχος αντίστασης. Πλήρωσε και πληρώνει για τις επιλογές του.

Τις ίδιες επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για όσους και όσες αποφάσισαν να κοιτάξουν κατάματα την τρομακτική ασχήμια τούτου του κόσμου και έβαλαν τα χέρια τους στη φωλιά του φιδιού. Αρκεί ένα μικρό παράδειγμα για να περιγράψουμε το ήθος, την αξιοπρέπεια και την επαναστατική φλόγα του συντρόφου. Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτών συγκρούονταν με τους πραίτορες των ταγμάτων ασφαλείας της τότε κυβέρνησης κατά την επιβολή των πρώτων μνημονίων, αναγνωρίστηκε ένας από το πλήθος από υποτιθέμενα πλάνα καμερών. Ποιος ήταν αυτός; Μα ποιος άλλος από τον Κώστα Κ. Στη συνέχεια σε μια δίκη παρωδία καταδικάστηκε σε λίγους μήνες φυλάκισης τους οποίους θα μπορούσε κάλλιστα να εξαγοράσει ή να συγκεντρώσει το αντίτιμο ακόμα και μέσω μιας λιτής μη δημόσια καλεσμένης εκδήλωσης αλληλεγγύης. Αντ'αυτού, ο ίδιος επέλεξε τον ακόμα πιο δύσκολο δρόμο, εκείνον της φυλάκισης, ακόμα και αν επρόκειτο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εξέθεσε τους κρατικούς σκευωρούς με ένα τρόπο που δεν θα μπορούσαν καν να διανοηθούν. Τους έφτυσε κατάμουτρα. «Φτιάξατε μια σκευωρία, γελοιοποιηθήκατε, αλλά εγώ δεν πληρώνω για δαύτη, δεν τη φοβάμαι τη φυλακή, τη ξέρω και με ξέρει», δήλωσε τόσο λιτά και επαναστατικά.

Αύριο, ο σύντροφος καλείται να καθίσει στο εδώλιο για την ταυτοποίηση δήθεν αποτυπωμάτων του τα οποία ήρθαν στην κατοχή των διωκτικών αρχών από προσωπικά αντικείμενα που πάρθηκαν από το σπίτι του. Σημειωτέον, το σπίτι του συντρόφου αποτελεί κέντρο διερχομένων για κάθε λογής μπάτσους διαφόρων υπηρεσιών που ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούν «επισκέψεις». Τα συγκεκριμένα αποτυπώματα μέσω του περιβόητου DNA, που τον τελευταίο καιρό αποτελεί βασικό όπλο στη φαρέτρα των διώξεων, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα από μια επίθεση που έλαβε χώρα στο μακρινό 2007, εναντίον του αυτοκινήτου του τότε υπουργού Γ. Βουλγαράκη και της φρουράς του. Εμείς λέμε ότι αν δεν έφτιαχναν τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα εφεύραν κάτι παρόμοιο. Αν αθωωθεί εδώ ο Κώστας Κ. ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει, ίσως οι διώκτες του ανατρέξουν στο ακόμα πιο παλαιό παρελθόν του.

Η ατέρμονη στοχοποίηση αγωνιστών και αγωνιστριών με αναβαθμισένα κατηγορητήρια δεν προδίδει μονάχα το ποιόν μιας αυταρχικής ακροδεξιάς κυβέρνησης που σβήνει τη ρεβανσιστική της δίψα στις σκευωρίες. Προδίδει τον πανικό μιας αυταρχικής ακροδεξιάς κυβέρνησης που τρέμει τα μελλούμενα και σπεύδει να προλάβει καταστάσεις.

Εκεί θα είμαστε όλες και όλοι να εκτραχύνουμε αυτές τις καταστάσεις. Και εκεί, στις γραμμές των από τα κάτω, των καταπιεσμένων, θα βρίσκεται και ο Κώστας Κ., όσο και αν το κράτος του προγράφει άλλο μέλλον.

Καλούμε αύριο Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο επί της Δέγλερη, στις 9.00.

Όλες και όλοι να σταθούμε στο πλευρό του συντρόφου. Κανείς μόνος του απέναντι στο κράτος. Κάτω τα ξερά σας από το σύντροφο Κώστα Κ.

κάλεσμα : Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masoexvka@espiexv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623234/


1 2 3 4 5 6 7 8

[ΚτΒ] Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ. (Δίκη Τετάρτη 18/1)

Στις 22/10/2021 έλαβε κλήση από τον ανακριτή ο σύντροφος Κώστας Κ., προκειμένου να απολογηθεί λίγες μέρες αργότερα, για μια εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο πολιτισμού το μακρινό 2007 (!), με βάση την εύρεση μετά από 15 χρόνια ενός -υποτιθεμένου- δείγματος DNA και παρά το γεγονός ότι το γενετικό υλικό του συντρόφου ήταν διαθέσιμο στους διωκτικούς μηχανισμούς ήδη από το 2009.

Η δικογραφία αυτή, πέρα από τη βαρύτητα των κατηγοριών και το ενδεχόμενο πολυετούς φυλάκισης και παρατεταμένης δικαστικής ομηρίας του συντρόφου, εντάσσεται στη ίδια βιομηχανία διώξεων του τελευταίου διαστήματος, που «ορφανά» δείγματα DNA, όλως παραδόξως μετά από πολλά χρόνια ταυτοποιούνται. Στη πραγματικότητα όμως το μόνο που ταυτοποιεί η συγκεκριμένη δίωξη είναι η συνεχής παρουσία του συντρόφου, για περισσότερες από 3 δεκαετίες, στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες. Μια παρουσία για την οποία έχει κατηγορηθεί, διωχθεί και φυλακιστεί και στο παρελθόν.

Στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών με τη δίωξη του συντρόφου Κώστα Κ., όπως και με την 14μηνη προφυλάκιση του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη -μετά την απαγωγή του από την ΕΛ.ΑΣ.- πριν την αθώωση του στο δικαστήριο, με την κλήση για υποχρεωτική λήψη DNA από 14 συλληφθέντες κατά την εκκένωση της πρυτανείας του ΕΜΠ (για μια υπόθεση του 2014) και άλλες υποθέσεις στημένων διώξεων, είναι αφενός η ενίσχυση των βάσεων δεδομένων των εργαστηρίων της ΓΑΔΑ και η γενετική χαρτογράφηση του αναρχικού χώρου, όσο και η δημιουργία ενός αισθήματος φόβου προς τους αγωνιζόμενους ειδικότερα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν να αποδείξουν ότι προ δεκαπενταετίας δεν ήταν «ελέφαντες». Είναι στο χέρι του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος να υπενθυμίσει ότι οι μόνοι που είναι υπόλογοι για τις εγκληματικές τους ενέργειες είναι οι καπιταλιστές, οι πολιτικοί τους υπάλληλοι, οι μπάτσοι και οι δικαστές.

Μπλόκο στη νέα βιομηχανία διώξεων με βάση το DNA

Κάτω χέρια από τους αγωνιστές & τις αγωνίστριες

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

Δίκη. Τετάρτη 18 Γενάρη 2023. Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (οδός Δέγλερη 4), 9.00 πμ

κάλεσμα : Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Γενάρης 2023

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623228/


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Κώστα Κ, 18/1 Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Κώστα Κ. Δίκη Τετάρτη 18/1, Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη), 09:00 (αριθμός πινακίου 1)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Κώστα Κ.

Δίκη Τετάρτη 18/1, Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη), 09:00 (αριθμός πινακίου 1)

Πριν από 16 χρόνια, στη δίνη των σκανδάλων που άπτονταν του χαρτοφυλακίου του Γ. Βουλγαράκη, ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης (τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και "εξαφανίσεις" Πακιστανών μεταναστών και προσφύγων), "ξεπλένεται" με τη μετάθεσή του στο "χαλαρό" Υπουργείο Πολιτισμού, αναμένοντας οι υποθέσεις αυτές να ξεθωριάσουν από τον χρόνο.

Κάποιοι όμως δεν ξεχνάνε. Το πρωί της 3ης Ιουλίου του 2007, λίγη ώρα μετά την άφιξη του Βουλγαράκη και της αστυνομικής φρουράς του στο Υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας, δέχονται επίθεση με μολότοφ, από 20μελη ομάδα συντρόφων. Η αστυνομική φρουρά απαντάει με πυρά.

«Η επίθεση εναντίον του Υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές. Επιλέχθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού γιατί ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι πάντα στόχος αγωνιστών, πόσο δε μάλλον όταν έχει διατελέσει Υπουργός Δημοσίας Τάξης και η θητεία του έχει παραμείνει αξέχαστη. Πολιτικός προϊστάμενος της Ασφάλειας όταν υπέκλεπτε και παρακολουθούσε τις συνομιλίες εκατοντάδων πολιτών μέσω της VODAFONE. Πολιτικός προϊστάμενος της Ασφάλειας και υπεύθυνος για τις απαγωγές και ανακρίσεις δεκάδων Πακιστανών μεταναστών. Τέλος, υπό τις διαταγές του Βουλγαράκη και με αφορμή τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα τον Γενάρη του 2006, για την οποία δικάζεται ο Γιάννης Δημητράκης στις 6 Ιούλη, ο αντιεξουσιαστικός χώρος δέχθηκε μια από τις πιο λυσσαλέες επιθέσεις των τελευταίων ετών". (από την ανάληψη ευθύνης)

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ένας "παλιός γνώριμος" της αστυνομίας στοχοποιείται γι' αυτή την επίθεση. Ο σύντροφος Κώστας Κ., με ενεργή συμμετοχή στο επαναστατικόαντιεξουσιαστικό κίνημα από τη δεκαετία του '80 ως και σήμερα, βρίσκεται κατηγορούμενος, στη βάση μιας υποτιθέμενης -μεταχρονολογημένης- ανακάλυψης του DNA του, στον σάκο με τη βενζίνη και τα γκαζάκια που είχε ριχτεί μέσα στο όχημα του Βουλγαράκη. Ένα ακόμα επεισόδιο στο κακόγουστο σίριαλ της φάμπρικας διώξεων κατά αγωνιστών, με αυτό το τόσο βολικό "αποδεικτικό" πασπαρτού.

Ο Κώστας Κ. δικάζεται την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στο Μικτό Ορκωτό της οδού Δέγλερη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ Κ.

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623231/


1 2 3 4 5 6 7 8

"Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο."

Τ. Λειβαδίτης

Την Τετάρτη 18/1 ο σύντροφος Κώστας Κ. καλείται να δικαστεί για την εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007.

Ο σύντροφος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκρηξης.

Στην ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια αυτή αναφέρεται ότι:

"Η επίθεση εναντίον του υπουργού πολιτισμού Γ.Βουλγαράκη έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές. Επιλέχθηκε ο υπουργός πολιτισμού γιατί ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι πάντα στόχος αγωνιστών πόσο δε μάλλον όταν έχει διατελέσει υπουργός δημοσίας τάξης και η θητεία του έχει παραμείνει αξέχαστη. Πολιτικός προϊστάμενος της ασφάλειας όταν υπέκλεπτε και παρακολουθούσε τις συνομιλίες εκατοντάδων πολιτών μέσω της vodafone. Πολιτικός προϊστάμενος της ασφάλειας και υπεύθυνος για τις απαγωγές και ανακρίσεις δεκάδων Πακιστανών μεταναστών.

Τέλος υπο τις διαταγές του κ. Βουλγαράκη και με αφορμή την ληστεία στην Εθνική τράπεζα τον Γενάρη του 2006 για την οποία δικάζεται ο Γιάννης Δημητράκης στις 6 Ιούλη , ο αντιεξουσιαστικός χώρος δέχθηκε μια από τις πιο λυσσαλέες επιθέσεις των τελευταίων ετών με πογκρόμ, απαγωγές, κατασυκοφάντηση, λασπολογία και εν τέλει διώξεις αναρχικών.

Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά. Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους συντρόφους. Όσο για τους πυροβολισμούς τους επίτηδες στο ψαχνό και όχι στον αέρα καλά θα κάνουν να προσέχουν οι μπάτσοι γιατί τέτοιες κινήσεις μπορούν να απαντηθούν με το ίδιο τίμημα".

Ο σύντροφος Κώστας Κ. τα τελευταία 37 χρόνια, από μαθητής, συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πεδία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και γι' αυτό άλλωστε έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο των αρχών.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιχειρούν 16 χρόνια μετά, με ξεκάθαρα ρεβανσιστική διάθεση να εμπλέξουν τον σύντροφο με μοναδικό "στοιχείο" την εύρεση δείγματος dna πάνω σε κάποιο κινητό αντικείμενο. Κατά δήλωση των διωκτικών αρχών το δείγμα d.n.a. του συντρόφου βρίσκεται στην κατοχή τους από το 2009, γεγονός που αδιαμφισβήτητα προκαλεί ερωτηματικά και αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική σκοπιμότητα της δίωξης.

Η δίωξη αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη καθώς δεν είναι μόνο μια επίθεση στον αγωνιστή Κώστα Κ, αλλά άλλο ένα αναβαθμισμένο κατασταλτικό χτύπημα ευρύτερα στον κόσμο του αγώνα. Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί αποσκοπεί στο τσάκισμα των αντιστάσεων και στην δημιουργία ενός κλίματος φόβου και παράλυσης του ανταγωνιστικού κινήματος. Η στοχοποίηση αγωνιστών/ριών με συνεπή και αδιάλλακτη παρουσία στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες σε αυτή την συγκυρία μόνο τυχαία δεν είναι.

Το δόγμα μηδενικής ανοχής και η στρατηγική προληπτικής αντιεξέγερσης αποτελεί προτεραιότητα για το καθεστώς που θωρακίζεται διαρκώς αναβαθμίζοντας το νομικό και κατασταλτικό του οπλοστάσιο απέναντι στους ταξικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ξεσπάσουν.

Την Τετάρτη 18/1 ξεκινά η δίκη του συντρόφου Κώστας Κ. Εκεί δεν θα είναι μόνος του. Θα είμαστε μαζί του όσοι και όσες αντιλαμβανόμαστε την επίθεση στον Κώστα σαν επίθεση στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας αλλά και πιο ειδικά σε μια ολόκληρη αντιεξουσιαστική γενιά που αντιστάθηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται, σθεναρά και δυναμικά διατηρώντας την σπίθα αναμμένη, γκρεμίζοντας τον μύθο της παντοδυναμίας του εχθρού και αμφισβητώντας το κρατικό μονοπώλιο της βίας.

Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές/τις αγωνίστριες.

H αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συγκέντρωση: Τετάρτη 18/1, 9:00 - Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη 4)

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623236/


1 2 3 4 5 6 7 8

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ. - Κάλεσμα στα δικαστήρια οδού Δέγλερη 18/01/23 09:00

Την Τετάρτη 18/1/23 δικάζεται στα δικαστήρια της οδού Δεγλερη ο σύντροφος Κώστας Κ. Η υπόθεση για την οποία ο σύντροφος σύρεται σε δίκη αφορά την επίθεση στις 3ης Ιουλίου του 2007 στη συνοδεία του τότε υπουργού πολιτισμού ( και για μια διετία υπουργό δημόσιας τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή) Βουλγαρακη, στο προαύλιο του υπουργείου, στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξαρχεια. Η ομάδα των συντρόφων και συντροφισσών που πραγματοποίησε την επίθεση, που δέχθηκε και πυρά στον αέρα από τους φρουρούς, συνέδεσε τότε την ενέργεια με την εμπλοκή Βουλγαρακη στην υπόθεση της απαγωγής/ εξαφάνισης Πακιστανών μεταναστών που ανακρίθηκαν μυστικά για συμμετοχή στη «διεθνή τρομοκρατία» (2005), αλλά και το «σκάνδαλο» των υποκλοπών του οποίου η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να εμφανιστεί ως θύμα, αποκρύβοντας τη συμμετοχή της στις παρακολουθήσεις από ξένες και εγχώριες μυστικές υπηρεσίες εκατοντάδων ανθρώπων. Ο βουλγαρακης ήταν επίσης υπουργός και κατά τη σύλληψη και τον βασανισμό του αναρχικου Δημητράκη μετα τη ληστεία τράπεζας στο κέντρο της αθηνας και εκ των ενορχηστρωτών της κρατικής επίθεσης στον αναρχικό χώρο, εκείνη την εποχή.

Η στοχοποίηση του συντρόφου Κώστα Κ. είναι μια από τις πολλές που έχουν εξυφανθεί σε βάρος του μέσα στα χρόνια της παρουσίας του στους κοινωνικους, ταξικούς, αντιφασιστικούς αγώνες. Το κράτος, στην περίπτωση του συντρόφου αλλά και δεκάδων άλλων αγωνιστριών και αγωνιστών, επιχειρεί να σπείρει τον φόβο στις γραμμές του κόσμου του αγώνα, να κατισχύσει με τη δύναμη των κατασταλτικών και διωκτικών του μηχανισμών και της δικαιοσύνης την οποία ελέγχει. Μοναδικό στήριγμα της κατηγορίας σε βάρος του Κώστα Κ. , και σε αυτή την περίπτωση όπως σε δεκάδες δικογραφίες τα πολλά τελευταία χρόνια, το «υπερόπλο» της κρατικής καταστολής, ένα δείγμα γενετικού υλικού. Είναι τέτοια η αυθαιρεσία της χρήσης αυτού του «αποδεικτικού μέσου» που πλέον είναι πολλά - και κάποια πολύ πρόσφατα- τα παραδείγματα που ακόμα και τα δικαστήρια σε πολιτικές δίκες επιλέγουν να το καταρρίπτουν τα ίδια ως αναξιόπιστο και να αθωώνουν υπόδικους συντρόφους και συντρόφισσες. Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν κάποια χρόνια, όταν το κράτος εμφάνιζε και επιδείκνυε το γενετικό υλικό ως το απόλυτο, αχτύπητο μέσο ενοχοποίησης αυτών που κάθε φορά επέλεγε να στοχοποιήσει. Πρόκειται για μια κατάκτηση που συνέβη μέσα από τους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων, των διωκομενων αγωνιστριών, του κινήματος αλληλεγγύης που εξ αρχής το έθεσαν ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής τους στόχευσης.

Στη δίκη του αγωνιστή Κώστα Κ. η αλληλεγγύη του κόσμου του αγώνα θα είναι και πάλι παρούσα για να θυμίσει στους κρατικούς μηχανισμούς πως κανένας σύντροφος και καμία συντρόφισσα δεν είναι μόνος/ μόνη απέναντι στις μεθοδεύσεις τους. Κανείς και καμία δεν τους φοβάται. Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΕΓΛΕΡΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 18/1, ώρα 9

(η δίκη έχει τον αριθμό 1, άρα θα ξεκινήσει νωρίς)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ Κ.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89840/


1 2 3 4 5 6 7 8

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ.

Όλοι την Τετάρτη 18 Γενάρη στις 9:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην οδό Δέγλερη

Ένα πλεονέκτημα που έχει το κράτος απέναντι στους υπηκόους του είναι ότι δεν ξεχνάει τίποτα και δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο. Ένα άλλο είναι ότι έχει στα χέρια του τον χρόνο. Δεκαετίες μπορεί να περάσουν μέχρι να κρίνει ότι πρέπει να κάνει την κίνησή του, να κατασκευάσει τον «άσσο» που θα βγάλει από το μανίκι όταν κρίνει πως είναι η ώρα.

14 χρόνια πριν, στον μακρινό Ιούλη του 2007, πριν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, (επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή) γίνεται επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Ελληνική αστυνομία ανακαλύπτει «εξετάζοντας τα ευρήματα» πως δράστης είναι ο γνωστός κοινωνικός αγωνιστής Κώστας Κ. Ένας σύντροφος με διαρκή παρουσία στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού πολέμου για τρεις και πλέον δεκαετίες. Όχι κάποιος άγνωστος ως τώρα στις αρχές, αλλά ένας που έχει συλληφθεί και φυλακιστεί πάντα στοχοποιημένος από κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις παραφυάδες τους στα ΜΜΕ.

Με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Η αλλαγή τακτικής στο υπουργείο των μπάτσων, είναι φανερή. Οι ψευδομάρτυρες απέτυχαν σαν μέθοδος κι επιστρέφουμε στην εποχή κατασκευής στοιχείων. Η τακτική άλλαξε αλλά η στρατηγική παραμένει η ίδια. Και ξεδιπλώνεται πλέον ανοιχτά.

Ένας νέος κύκλος σκευωριών έχει ξεκινήσει. Και ας μη μας παρασύρει ούτε το κακότεχνο του σχεδιασμού ούτε ότι δεν κρατάνε τα βασικά προσχήματα. Τόσο πολύ θράσος μόνο ότι αισθάνονται δυνατοί και βιάζονται μπορεί να δείχνει. Δυνατοί γιατί η κοινωνική βάση ακόμα δεν έχει βγει από τα αλλεπάλληλα σοκ που έχει δεχτεί. Βιάζονται γιατί ξέρουν τι έρχεται, το μέτρο της επερχόμενης επίθεσής τους, τις παράλληλες κρίσεις που θεριεύουν όλες μαζί και θέλουν να ξεδοντιάσουν το ριζοσπαστικό κίνημα και να τρομοκρατήσουν την σιωπηλή έως τώρα κοινωνική πλειοψηφία.

Από την δίκη των δύο μελών μας έως την υπόθεση του Κώστα Κ., την απόπειρα υποχρεωτικής λήψης DNA από τους δεκατέσσερις καταληψίες της πρυτανείας το 2020 για επεισόδια το 2014, τα νομικά όργια στην υπόθεση Σταθόπουλου, η προφυλάκιση του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη, με τους δύο τελευταίους εν τέλει να αθωώνονται, πρέπει να περιμένουμε ότι έρχονται κι άλλα.

Η εξουσία οπλίζεται και καλά κάνει για τα συμφέροντά της. Για τα δικά μας συμφέροντα τι πρέπει να κάνουμε; Για τα συμφέροντά μας ως κοινωνική πλειοψηφία, ως οι από κάτω;

Σίγουρα όχι να αφήσουμε τέτοιες προκλήσεις αναπάντητες. Και δε θα μείνουν αναπάντητες.

Οι σκευωρίες τους θα καταρρεύσουν. Η κατασκευή στοιχείων για εξόντωση αγωνιστών με κατηγορίες του βάρους αυτών που απαγγέλλονται στον Κώστα Κ. είναι μια παλιά τακτική της καταστολής που θα ηττηθεί και πάλι, όπως ηττήθηκε και «τότε». Με κόστος βέβαια για τους ίδιους τους ανθρώπους που στοχοποιούνται, με κόστος για τις αγωνιζόμενες δυνάμεις αλλά με κόστος και για το κράτος, να το λάβουν αυτό υπόψη στους διάφορους ορόφους της ΓΑΔΑ και στις κυβερνητικές κλίκες. Ούτε εμείς ξεχνάμε, ούτε χάνουμε την προοπτική του χρόνου.

Την Τετάρτη, 18 Γενάρη, ο Κώστα Κ. δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό, στην οδό Δέγλερη.

Μόνο μια εξέλιξη είναι νοητή και ο κόσμος του αγώνα ασφαλώς το αντιλαμβάνεται αυτό. Πρέπει να το αντιληφθεί και όλη η σιωπηλή πλειοψηφία.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/6173