Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στις 16.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Αθήνα] Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική - Αντιπολεμική - Διεθνιστική Συγκέντρωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Πλατεία Ρηγίλλης - 4μμ

Ματαιώνουμε κάθε απόπειρα συγκέντρωσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Η νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, για πρώτη φορά μετά το 2016, έβγαλε δημόσιο κάλεσμα για συγκέντρωση το Σάββατο 28 Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια.

Στην ανακοίνωσή του Μετώπου νεολαίας της την αποκαλεί «συγκέντρωση σύμβολο των εθνικιστών» και ναυλώνει λεωφορεία από Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για να μεταφέρει φασίστες.

Μετά τις συγκεντρώσεις στις Θερμοπύλες, στου Μακρυγιάννη, στην Φλώρινα, η Χρυσή Αυγή θέλει τώρα να εμφανιστεί ξανά στο κέντρο της Αθήνας, δηλώνοντας παρόν στο πολιτικό σκηνικό.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

Στις 30 Ιανουαρίου 1996 Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν ένα βήμα πριν τον πόλεμο με αφορμή τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Από τότε κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή με αφορμή την επέτειο των Ιμίων πραγματοποιούσε μια πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία εγχώριων και διεθνών ναζί. Αυτές οι πορείες -κάποτε πολύ μαζικές- κατά κανόνα κατέληγαν σε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών και γενικά ανθρώπων που δεν ταίριαζαν με τα φασιστικά πρότυπα.

Από το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει να στερήσει κάθε δυνατότητα για δημόσια καλεσμένες ναζιστικές φιέστες στο κέντρο της Αθήνας και στην πλατεία Ρηγίλλης όπου βρίσκεται και το μνημείο των Ιμίων.

Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

Χρυσή Αυγή και Κασιδιάρης, ειδικά φέτος ενόψει βουλευτικών εκλογών, θέλουν να κάνουν συγκεντρώσεις για τα Ίμια στο μνημείο στην πλατεία Ρηγίλλης. Μέχρι πέρυσι το έκαναν στα κρυφά σε άλλο σημείο ή σε άλλη μέρα.

Η Χρυσή Αυγή και ο Κασιδιάρης πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα κα παρότι έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση και οι ηγεσίες τους βρίσκονται στην φυλακή. Αυτό αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα κλείσιμο του ματιού από την μεριά της κυβέρνησης για ελεγχόμενη αξιοποίησή τους την επόμενη περίοδο.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Παράλληλα η φετινή κινητοποίηση για τα Ίμια διεξάγεται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι πρόσφατες δηλώσεις Θεοδωρικάκου για επιπλέον ενίσχυση και επέκταση του φράκτη στον Έβρο (στα 140 χλμ) και οι συνεχιζόμενες κούρσες εξοπλισμών δυναμιτίζουν το σκηνικό και η απειλή ενός θερμού επεισοδίου είναι η μεγαλύτερη μετά το 1996.

Πρόκειται για σύγκρουση 2 αστικών τάξεων, της ελληνικής και της τουρκικής, στα πλαίσια μιας ευρύτερης διεθνούς αναταραχής, του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών(ΗΠΑ - ΝΑΤΟ -ΕΕ - Ρωσία).

Ο διεθνισμός και η κοινή πάλη των λαών σε Ελλάδα - Τουρκία - Κύπρο ενάντια στις κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό είναι η δική μας απάντηση στον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες θύματα της δολοφονικής πολιτικής των επαναπροωθήσεων και της απαράδεκτης συμφωνίας Ελλάδας -Τουρκίας για το μεταναστευτικό το 2016.

Το Σάββατο 28 Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης, το αντιφασιστικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά μαζί με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, θα στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αγώνα και αντίστασης σε ένα σύστημα που κάνει χειρότερες τις ζωές μας όταν δεν μας σκοτώνει. Και αυτό το σύστημα πρέπει να το ανατρέψουμε!

Καλούν

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Antinazi Zone

ΑΡΕΝ (Αριστερή Ενότητα)

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος

Καμπάνια Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή

Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Μεσοποταμία Κίνηση Πολιτών

ΟΡΜΑ (Οργάνωση μαχητικού αντιφασισμού)

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου «Από Κοινού»

Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης Το Μυρμήγκι

Στέκι Μεταναστών

ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό)

Στηρίζουν

Αναμέτρηση-Οργάνωση για μια νέα Κομμουνιστική Αριστερά

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Τομέας Δικαιωμάτων ΜΕΡΑ 25

Ξεκίνημα-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

Πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα

(Η λίστα των υπογραφών παραμένει ανοικτή για περαιτέρω διεύρυνση από κοινωνικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις).

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antifasistikos.syn…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Εμπρός για διεθνιστικά - αντιπολεμικά Ίμια! Συγκέντρωση πλ. Ρηγίλλης 28/1 στις 4μμ.

Τον Γενάρη του 1996, οι εθνικοί στρατοί Ελλάδας-Τουρκίας βρέθηκαν ένα βήμα πριν από μαζικό αιματοκύλισμα για τις βραχονησίδες των Ιμίων (ή Καρντάκ). Η κρίση των Ιμίων αποτελεί την κορύφωση του ελληνοτουρκικού καπιταλιστικού ανταγωνισμού και των εκατέρωθεν εθνικισμών. Μάλιστα σε μια περίοδο, την δεκαετία του '90, ιδεολογικής και οικονομικής επικράτησης και ανάπτυξης του καπιταλισμού διεθνώς, με τις αστικές τάξεις των δύο κρατών να βρίσκονται σε ένα κυνήγι επέκτασης των συμμαχιών με ΕΕ - ΝΑΤΟ.

27 χρόνια μετά, η ελληνοτουρκική εθνικιστική ένταση οξύνεται και από τις δύο κυβερνήσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν. Η παρατεταμένη κρίση της τελευταίας δεκαπενταετίας και τα πολιτικά αδιέξοδα της αστικής τάξης διεθνώς έχουν φέρει τις δύο πλευρές να "κονταροχτυπιούνται", τόσο διπλωματικά, όσο και εξοπλιστικά. Από το προσφυγικό και τις δολοφονικές αντιμεταναστευτικές πολιτικές ως τα σύνορα στο Αιγαίο και τις ΑΟΖ. Κάθε μια από τις δύο αστικές τάξεις αναζητούν να επικρατήσουν γεωστρατηγικά στην Ανατολική Μεσόγειο και να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους μέσα από συμμαχίες στην περιοχή. Όμως, η συνθήκη αυτή δεν εξισώνει Ελλάδα-Τουρκία στα καθήκοντα της Αριστεράς στη χώρα μας. Καμία υποχώρηση στην ελληνική αφήγηση της δαιμονοποίησης του Ερντογάν, καμία υποστήριξη στην αντεργατική, αντικομμουνιστική, ρατσιστική κυβέρνηση ΝΔ. Η εργατική τάξη εδώ πρέπει να σπάσει την εθνική ενότητα με την εγχώρια αστική τάξη και να επιτεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο διεθνιστικός μας αγώνας ξεκινάει με την αναχαίτιση του ελληνικού εθνικισμού, την υπονόμευση του ελληνικού αξιόμαχου και την ανάπτυξη στρατηγικής για μια κομμουνιστική εξέγερση στην Ελλάδα. Και αυτή θα είναι η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη μας για τα ταξικά μας αδέλφια σε Τουρκία - Κουρδιστάν - Βουλγαρία - Μακεδονία - Αλβανία.

Η επέτειος των Ιμίων μας φέρνει στο μυαλό τις γενναίες και νικηφόρες αντιφασιστικές μάχες της περιόδου 2016-2018. Η σύντομη ιστορικά διενέργεια φασιστικής φιέστας μίσους και εθνικισμού στο μνημείο των Ιμίων αποτελεί μια παρένθεση τρομοκρατίας για το ταξικό κίνημα. Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα κατόρθωσε να ακυρώσει επανειλημμένα τα νεοναζιστικά σχέδια της ΧΑ, και να καταστήσει από το 2018 και μετά ως διεθνιστική ημερομηνία την επέτειο αυτή. Ειδικά στην Αθήνα, έπαιξε τόσο κομβικό ρόλο, ώστε αποκρούστηκε η προσπάθεια χτισίματος εθνικιστικών συλλαλητηρίων για το μακεδονικό στην πρωτεύουσα. Οι κοκκινόμαυρες σημαίες στο μνημείο κυμάτιζαν για την κοινή ταξική πάλη Τούρκων, Κούρδων, Μακεδόνων και ντόπιων εργατών.

Ο αγώνας μας φέτος είναι να υπερασπιστούμε την παράδοση που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής - διεθνιστικής κατοχύρωσης της επετείου των Ιμίων. Μια μέρα αγώνα ταξικής αλληλεγγύης και συμφιλίωσης των λαών απέναντι στους πολέμους των καπιταλιστών. Κι αυτό δίνει συγκεκριμένα καθήκοντα. Ο κοινός ταξικός εχθρός μας σήμερα είναι η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η φιλοπόλεμη κυβέρνηση της ΝΔ που έσπευσε να εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία ως κομμάτι των ΕΕ-ΝΑΤΟ με αποστολές πολεμοφοδίων, παράλληλα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ΑΕΠ (για τα μέλη ΝΑΤΟ) για την αγορά όπλων και έχει κάνει την επικράτεια και το Αιγαίο μόνιμο πεδίο διακρατικών στρατιωτικών ασκήσεων. Η ίδια κυβέρνηση που σκοτώνει μετανάστες στις νησίδες και στον φράχτη του Έβρου, στα pushbacks στα υδάτινα σύνορα και στα κέντρα-στρατόπεδα κράτησης. Η κυβέρνηση αυτή, 3,5 χρόνια τώρα, έχει αμολήσει τους μπάτσους να αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει στις γειτονιές, να βιάζουν και να κακοποιούν γυναίκες και παιδιά, να καταστέλλουν αγωνιστές. Η ΝΔ έχει ανοίξει το καπάκι της ακροδεξιάς, και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα ξεδιπλώνει την ιδεολογική της επίθεση. Αποτελεί τιμητή και προστάτη των ορφανών του Χίτλερ και του έκπτωτου Γλύξμπουργκ.

Φέτος ορφανά απομεινάρια φασιστών θα δοκιμάσουν να κρυφτούν πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ πατώντας στο κλίμα που έχει χτίσει η ακροδεξιά κυβέρνηση. Οι φασίστες βρίσκονται στη χειρότερη στιγμή της πολιτικής τους παρασιτικής ζωής. Βρίσκονται με διαλυμένες οργανώσεις και με ηγεσία στην φυλακή. Ουσιαστικά, δεν θα είναι αυτοί που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα Ίμια. Το μνημείο στην πλ.Ρηγίλλης θα το περιφρουρεί από τους αγωνιστές η μπατσοκρατία του Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση αποτελεί τον εγγυητή και βασικό πυλώνα όλης της δεξιάς πολυκατοικίας, του αστικού κράτους και των παρακρατικών μηχανισμών. Αυτόν τον ρόλο θα υπερασπιστεί και αυτόν ακριβώς έχουμε ταξικό καθήκον να αντιπαλέψουμε και να καθαιρέσουμε.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΟΡΜΑ καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 28 Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης στις 4μμ. Μαζί με τις υπόλοιπες ταξικές οργανώσεις θα δώσουμε τη μάχη απέναντι στην ακροδεξιά ΝΔ και ενάντια στην εθνική ενότητα. Εμπρός για διεθνιστικά - αντιπολεμικά Ίμια!

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΛ.ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΣΤΙΣ 16:00

Ο ευρωνατοϊκός ιμπεριαλισμός ρίχνει λάδι στην ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού την στιγμή που οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά δικαιούνται να ζήσουν με ειρήνη, ευημερία και αλληλεγγύη.

Η ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης και της λεηλασίας της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας γιγαντώνεται.

Οι αστοί επιστρατεύουν την κρατική τρομοκρατία και προετοιμάζουν την ανασυγκρότηση της φασιστικής-νεοναζιστικής-παρακρατικής τρομοκρατίας για να επιτεθεί απέναντι στον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό και την νεολαία.

Καμία φασιστική-παρακρατική φιέστα για την επέτειο των Ιμίων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.

Η επανεμφάνιση των νεοναζιστικών-φασιστικών-παρακρατικών οργανώσεων εν όψει εκλογών και με αιχμή την επέτειο των Ιμίων πρέπει να βρει απέναντί της το σύνολο του αντιφασιστικού κινήματος, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του κομμουνιστικού και αναρχικού κινήματος, κάθε εργάτη και εργάτρια, νέο και νέα, αγωνιστή και αγωνίστρια

Οργανωνόμαστε σε μαχητική-μετωπική-δυναμική αντιφασιστική κατεύθυνση για να τσακίσουμε οποιαδήποτε απόπειρα φασιστικής-παρακρατικής παλινόρθωση.

Καλούμε σε αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική-διεθνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 16:00 στην Πλατεία Ρηγίλλης. Μαζικά-πλατιά-οργανωμένα και δυναμικά να τσακίσουμε την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, να προτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, να στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην δολοφονική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Κομμουνιστές-Κομμουνίστριες, Αναρχικοί-Αναρχικές, Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Να ακυρώσουμε τις φασιστικές συγκεντρώσεις!

27 χρόνια συμπληρώνονται από τα γεγονότα στα Ίμια, και η επέτειος θα πρέπει να είναι και πάλι μια μέρα εγρήγορσης για το αντιφασιστικό και διεθνιστικό κίνημα. Στα Ίμια, δύο αστικές τάξεις με ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές βλέψεις στην περιοχή, η ελληνική και η τουρκική, έφεραν στα πρόθυρα του πολέμου τους λαούς και τις εργατικές τάξεις τους, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και τις επιδιώξεις των κρατών τους. Αντίθετα με τη μυθολογία που παπαγαλίζουν έκτοτε τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και όλος ο εθνικιστικός συρφετός, το ελληνικό κράτος δεν βρέθηκε καθόλου σε θέση νόμιμης άμυνας: ήταν επιθετικό, όπως επιθετικό εξακολουθεί να είναι και σήμερα, διεκδικώντας όλο το Αιγαίο και μια τεράστια περιοχή της Μεσογείου για τον εαυτό του. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες αυτής της χώρας δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με τα αφεντικά και τις ληστρικές επιδιώξεις τους. Κοινό συμφέρον έχουμε με τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες όλων των χωρών τις περιοχής, Τούρκους, Κούρδους, Βαλκάνιους, μετανάστες και μετανάστριες.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής και άλλων συγγενών υποομάδων προσπάθησαν για χρόνια να κάνουν την ημέρα της επετείου των γεγονότων στα Ίμια, ημέρα φασιστικής φιέστας και εθνικιστικού μίσους, καλλιεργωντας το ρατσισμό και το μιλιταρισμο, πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Τα τελευταία χρόνια, η γιορτή σχόλασε: το αντιφασιστικό διεθνιστικό κίνημα ματαιώνει τις φασιστικές συνάξεις και μετατρέπει τη μέρα σε ημέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης όλων των καταπιεσμένων ενάντια στα αφεντικά τους. Αυτό θα γίνει και φέτος. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στα απομεινάρια της τσακισμένης Χρυσής Αυγής, ούτε σε υποψήφιους διαδόχους να ξαναπάρουν το δρόμο. Το μαζικό, μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα θα βάλει και πάλι και πάλι τη σφραγίδα του στο κέντρο της Αθήνας.

Αντιφασιστική διεθνιστική συγκέντρωση, Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 5 μ.μ., πλατεία Ρηγίλλης

Κοινότητα αντιφασιστών/αντιφασιστριών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623316/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1 16:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 27 χρόνια από το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» που ακούστηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά την κρίση των Ιμίων.

27 χρόνια μετά και ο πολεμοκάπηλος αμερικανικός ιμπεριαλισμός μαζί με τους νατοϊκός συμμάχους του οδηγούν την ανθρωπότητα στα πρόθυρα ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου για να κατασπαράξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που ακόμη δεν έχουν βάλει τα χέρια τους.

Η χώρα μας συγκεντρώνει σε υψηλό βαθμό το ενδιαφέρον του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Βάσεις ξεπηδάνε σε κάθε μεριά της Ελλάδας, ενώ έχουμε μετατραπεί σε βασικό αιμοδότη της Ναζιστικής κυβέρνησης της Δυτικής Ουκρανίας, των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου του μπαντέρρικου ναζισμού, με τον λαό μας να σέρνεται από κυβέρνηση-ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη στο πλευρό του αμερικανονατοϊκού και ευρωπαϊκού άξονα πολέμου.

Σε μια τέτοια συνθήκη όξυνσης των αντιθέσεων του ιμπεριαλιστικού - καπιταλιστικού συστήματος, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εξαρτημένες άρχουσες τάξεις των 2 χωρών - Ελλάδας και Τουρκίας πυροδοτείται από τις ορέξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Η μέρα των Ιμίων, δεμένη με το δηλητήριο του αστικού εθνικισμού λειτουργεί σαν πλυντήριο της φασιστικής-ακροδεξιάς ατζέντας και σαν σημείο συγκρότησης και επανεμφάνισης στον δρόμο φασιστικών-νεοναζιστικών και παρακρατικών οργανώσεων και μηχανισμών.

Η ανοιχτά καλεσμένη φιέστα της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 28/01 δημιουργεί αυξημένα καθήκοντα αυξημένα καθήκοντα για το λαϊκό-αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα, τους μαχόμενους αντιφασίστες και αντιφασίστριες, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς.

Ενταγμένη μέσα σε μια προεκλογική περίοδο, αποπειράται να παίξει κεντρικό ρόλο στην ανασυγκρότηση των φασιστικών - νεοναζιστικών - παρακρατικών μηχανισμών, χέρι-χέρι με την παρέμβαση του φασιστικού παρακράτους σε σχολεία και γειτονιές, την πρόταση για αποφυλάκιση Λαγού- Κασιδιάρη, τις παρουσίες μελών του Κόμματος Κασιδιάρη στα δικαστήρια και την ενιαία συγκέντρωση μίσους απέναντι στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-τιμής στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη όπως και την συγκέντρωση στην Φλώρινα.

Όλα αυτά, δεν μπορούν να αποκοπούν και από την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την φασιστικοποίηση των σωμάτων καταστολής - μπάτσος φονιάς του Κώστα Φραγκούλη μέλος - ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής- και των νομοθεσιών-απαγόρευση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων - και την προετοιμασία της εξαρτημένης άρχουσας τάξης απέναντι στην όξυνση της λαϊκής-ταξικής πάλης να χτυπηθεί τόσο από το νόμιμο μονοπώλιο της κρατικής όσο και της φασιστικής-νεοναζιστικής-παρακρατικής τρομοκρατίας.

Οργανωνόμαστε σε μαχητική - μετωπική - δυναμική αντιφασιστική κατεύθυνση για να τσακίσουμε οποιαδήποτε απόπειρα φασιστικής-παρακρατικής παλινόρθωσης.

Συγκροτούμε μαζικούς μετωπικούς και δυναμικούς όρους απέναντι στην δημόσια εμφάνιση των φασιστικών - νεοναζιστικών - παρακρατικών οργανώσεων χέρι-χέρι με την απαιτούμενη αντι ιμπεριαλιστική και αντιπολεμική κατεύθυνση, τόσο απέναντι στον ευρωατλαντικό άξονα όσο και στην ρητορική πολέμου ανάμεσα στις εξαρτημένες αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας

Το τέρας του φασισμού, γέννημα θρέμμα του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, δοσμένο στην εποχή της κυριαρχίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ξεπηδάει από άκρη σε άκρη του πλανήτη.

Στεκόμαστε μαχητικά και σε διεθνιστική αλληλεγγύη με τους αντιφασίστες και αντι ιμπεριαλιστές που χτυπούν υλικά το τέρας του ναζισμού-φασισμού και αποικιοκρατικής μπότας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στο μπλοκ των κομμουνιστών-κομμουνιστριών-αναρχικών και αντιφασιστών-αντιφασιστριών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 16:00 στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Μαζικά-πλατιά-οργανωμένα και δυναμικά να τσακίσουμε την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, να προτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, να στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην δολοφονική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ- ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού για την Επέτειο των Ιμίων:

Όλοι/ες στην αντιφασιστική, αντιπολεμική, διεθνιστική κινητοποίηση το Σάββατο 28/1, 4 μ.μ. Πλατεία Ρηγίλλης

Στις 31 Γενάρη 2023 συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων. Ήταν τότε που Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου για τις βραχονησίδες των Ιμίων. Η μεγάλη εικόνα, όμως, δείχνει πως αποτελεί μέρος της αλυσίδας γεγονότων με φόντο την αντιπαράθεση των αστικών τάξεων των δύο χωρών για τις θαλάσσιες ζώνες και τους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση τους όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και αλλού (π.χ. αποστολή ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων σε πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε όλη τη γη).

Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί το γεγονός για να δηλώσει πως βρίσκεται σε «θέση άμυνας». Κάθε ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων και της κυβέρνησης ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι και ποτίζουν εθνικιστικό δηλητήριο αναδεικνύοντας πως το κράτος έχει συνέχεια. Ο ακροδεξιός και φασιστικός χώρος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί από τη δικιά του πλευρά την κρίση των Ιμίων για να σκορπίσουν εθνικιστικό δηλητήριο, κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση Σημίτη και τις μετέπειτα κυβερνήσεις για ενδοτισμό, και «οργανώνει» για μια ακόμα χρονιά κινητοποίηση την Επέτειο των Ιμίων. Για μια ακόμα χρονιά το αντιφασιστικό και το αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα θα τους χαλάσει τα σχέδια!

Πίσω από την παραπάνω εικόνα που κράτος και φασίστες αποκρύπτουν κρύβεται ο «πακτωλός» δαπανών για την εξυπηρέτηση του πολέμου και το ζεστό χρήμα στις πολεμικές βιομηχανίες. Συνολικά από το 2020 έως και το 2022 οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 89,6%, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκαν! Κρύβεται η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στον αιματοβαμμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και η παραχώρηση όπλων, μισθοφόρων, βάσεων και στρατηγικών υποδομών στην Ελλάδα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και του αντιδραστικού καθεστώτος Ζελένσκι. Κρύβεται η έρευνα και η παραγωγή εξοπλιστικών από τα πανεπιστήμια. Τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό της έρευνας και παραγωγής drone δεύτερης γενιάς -από 4 ελληνικά πανεπιστήμια αυτή τη φορά- για τον πόλεμο και την καταστολή προσφύγων και μεταναστών.

Η πολιτική αυτή ευθυγραμμίζεται με τον κοινωνικό πόλεμο που διεξάγεται απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του. Έρχεται σε μια συγκυρία που τα κονδύλια για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες μειώνονται, ενώ η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα. Η πολιτική κυβέρνησης-ΝΑΤΟ-ΕΕ-επιχειρηματικών συμφερόντων δολοφονεί. Να μην τους αφήσουμε σε ησυχία. Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα τους! Η επέτειος των Ιμίων, επομένως, πέρα από τα αναγκαία αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, πρέπει να αποκτήσει και αντιπολεμικά, διεθνιστικά και εργατικά χαρακτηριστικά, ενάντια στην «εθνική ενότητα» που θέλουν να μας παρασύρουν η κυβέρνηση και τα αστικά πολιτικά κόμματα, το κράτος και οι εθνικιστές. Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα έχουν κάθε λόγο να βάλουν μπροστά τα συμφέροντα τους και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών:

• Καταδίκη της εθνικής συναίνεσης, της πολεμικής προετοιμασίας και της συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

• Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, ξήλωμα των αμερικανικών βάσεων. Καμιά συμμετοχή-υποστήριξη της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

• Όχι στα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα, χρηματοδότηση των κοινωνικών αναγκών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια, περιβάλλον κλπ.

• Κοινή διεθνιστική αντιπολεμική πάλη και ειρήνη των λαών της περιοχής, πόλεμος στο κεφάλαιο. Ενάντια στον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό.

• Κοινή δράση αγωνιστικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Τουρκία για την ήττα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και τα σχέδια των κρατών για την επέκταση των χωρικών υδάτων, τη χάραξη ΑΟΖ, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

• Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ελεύθερη παραμονή και μετακίνησή τους είτε στο εσωτερικό είτε σε όποια χώρα επιθυμούν.

e-mail: antiexpolemikoexs_diethnexistikos_exsyntonisexmos@outlexook.com

facebook: Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός

πηγή : https://www.facebook.com/Αντιπολεμικός-Διεθνι…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε την αντιπολεμική αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλ. Ρηγίλλης [28/1, 16.00]

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Όλοι-ες στην αντιφασιστική αντιπολεμική συγκέντρωση του Σαββάτου 28/1:

-Για να βροντοφωνάξουμε την εναντίωση μας στους μεγαλοϊδεατισμούς και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των κρατών Ελλάδας Τουρκίας

-Για να καταδείξουμε το ρόλο του ιμπεριαλισμού (ΝΑΤΟ -ΕΕ) στη διαιώνιση και την όξυνση της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης

- Για να μπλοκάρουμε τις απόπειρες των φασιστών να διεκδικήσουν πολιτικό χώρο και έδαφος στον δρόμο σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του κοινωνικού -ταξικού ανταγωνισμού

-Για να στείλουμε διεθνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό, την εργατική τάξη και το επαναστατικό κίνημα της Τουρκίας

[…] Ως εργαζόμενοι/ες, καταπιεσμένοι/ες που βιώνουμε την ανέχεια, την εκμετάλλευση και την καταστολή, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο εχθρός μας -όπως και αντίστοιχα αυτός του τουρκικού λαού- βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα. Βρίσκεται στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει το δικό μας κράτος. Στα χαμηλά μας μεροκάματα, στα ανύπαρκτα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, στη βία της αστυνομίας και στην περιστολή των ελευθεριών μας, στην αποστέρηση των βασικών αναγκών μας για υγεία, στέγαση, ρεύμα, τροφή, φυσικό περιβάλλον, στους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις, στις ανατιμήσεις.

Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι σημαίνει για τα ταξικά μας συμφέροντα ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ενεργειακές πηγές, τις οικονομικές και γεωστρατηγικές ζώνες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, και τι οι υπέρογκοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί που τον συνοδεύουν. Για το πώς επενεργεί ο ανταγωνισμός αυτός -και η ένταση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που τον εγγυάται- στον ανελέητο ταξικό πόλεμο που βιώνουμε, για το πώς παροξύνει τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, την κρατική τρομοκρατία και τον κοινωνικό εκφασισμό.

Με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τα ιστορικά αδιέξοδα που γεννά η κρίση να ωθούν όλο και περισσότερο -τις συμμάχους στο ΝΑΤΟ- Ελλάδα και Τουρκία στην αναζήτηση πολεμικών λύσεων (που σαν αφορμή θα μπορούσαν να έχουν επεισόδια τύπου Ιμίων), η ανάπτυξη ενός δυναμικού αντιπολεμικού κινήματος και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, του μοναδικά ικανού παράγοντα να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού, αποτελεί δίχως άλλο μείζον κοινωνικό και πολιτικό διακύβευμα.

Το αντιφασιστικό κίνημα και στις δυο πλευρές του Αιγαίου που αγωνίζεται αδιάλειπτα τις τελευταίες δεκαετίες ώστε να μην αφεθεί σπιθαμή γης στους φασίστες γνωρίζει τι σημαίνει αντίσταση με κόστος. Έχει αναμετρηθεί με τους φασίστες σε γειτονιές, σε δρόμους, σε σχολεία, σε δικαστικές αίθουσες. Σε πανεπιστήμια, πλατείες, φυλακές, ακόμα και μέσα στα γραφεία τους. Γνωρίζοντας ότι ο φασισμός είναι η οργάνωση μάχης του Κεφαλαίου στην εποχή της κρίσης και του πολέμου.

Στην κατεύθυνση αυτή η συγκέντρωση του Σαββάτου, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα κρίκο στη σειρά των αντιφασιστικών αντιπολεμικών κινητοποιήσεων της τελευταίας περιόδου, δίνοντας με τη σειρά της τα καύσιμα για τις επερχόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και ειδικά αυτές που σηματοδοτούν η άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν στην Αθήνα (στα πλαίσια περιοδείας σε Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ) σε τέσσερις εβδομάδες και βέβαια το κλείσιμο ενός χρόνου (24 Φεβρουαρίου) από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία!

Όλοι-ες στην αντιφασιστική/ αντιπολεμική Συγκέντρωση του Σαββάτου 28/1!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ | Όλοι και Όλες στην Αντιφασιστική - Αντιιμπεριαλιστική - Διεθνιστική συγκέντρωση

Σάββατο 28 Γενάρη στις 4μμ στην πλ. Ρηγίλλης (μνημείο Ιμίων)

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 27 χρόνια από το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» που ακούστηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά την κρίση των Ιμίων.

Πίσω από αυτές τις λέξεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κρύβεται το δόγμα που έχει αποδεχτεί η ξενόδουλη ολιγαρχία και συνεπακόλουθα το πολιτικό της προσωπικό σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά.

Την αποδοχή δηλαδή της στρατηγικής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για ενιαίο έδαφος πολιτικής-διπλωματικής και τελικά στρατιωτικής-επιχειρησιακής χρήσης από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ του τουρκικού και ελληνικού γεωπολιτικού χώρου.

Σε μια περίοδο δομικής κρίσης του συστήματος, με τον Γ'Παγκόσμιο Πόλεμο να διεξάγεται ήδη σε χαμηλή ένταση ( ή και όχι τόσο) από τον ευρωατλαντικό άξονα με ηγέτιδα δύναμη τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και με σκοπό την κατασπάραξη των εναπομείναντων πλουτοπαραγωγικών πηγών. Κατ΄ αρχήν η όξυνση του ανταγωνισμού των εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας πυροδοτείται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Αιχμή του δόρατος της επίθεσης του αμερικανονατοϊκού άξονα αποτελεί ο μπαντέρρικος ναζισμός-φασισμός, ένας φασισμός συγκροτημένος και δημιουργημένος από το αμερικάνικο δόγμα εξωτερικής πολιτικής, αποκρυσταλλώνοντας στην πράξη την δυνατότητα της χρηματιστικής ολιγαρχίας των ΗΠΑ να εξάγουν φασισμό έξω από το έδαφός τους.

Μέσα σε μια τέτοια περίοδο κρίσης ο φασισμός σαν χρήσιμη εφεδρεία διαχείρισης της κρίσης του συστήματος γιγαντώνεται.

Στην Ελλάδα της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της εξάρτησης και της υποτέλειας η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής δυναμώνει, το κράτος Χωροφύλακας ατσαλώνεται και γιγαντώνεται, κάθε φορά που τα πράγματα οξύνονται, η κρατική τρομοκρατία αποτελεί την μοναδική απάντηση της ξενόδουλης ολιγαρχίας απέναντι στα προλεταριοπημημένα-εργατικά στρώματα και τον φτωχό λαό.

Σε μια περίοδο προεκλογική, ο παρακρατικός φασισμός επιδιώκει να βρει έδαφος, να ανασυγκροτηθεί και όταν η άνοδος της ταξικής πάλης και ο διεθνής ιμπεριαλισμός το απαιτήσουν, να αναλάβει ανοιχτά τον ρόλο της «παράνομης» παρακρατικής φασιστικής τρομοκρατίας.

Το ανοιχτό κάλεσμα της Χρυσής Αυγής την ημέρα των Ιμίων, σε μια ημέρα που ο αστικός εθνικισμός δυναμώνει και καλλιεργείται το μίσος ανάμεσα στον ελληνικό και τον Τούρκικο ελληνικό λαό, αποτελεί κεντρικό κρίκο στην αλυσίδα ανασυγκρότησης του φασιστικού παρακράτους.

Τα διάφορα δοχεία του φασιστικού παρακράτους, όποια σφραγίδα και αν φέρουν- Έλληνες για την Πατρίδα-Χρυσή Αυγή-Propatria- αποτελούν αυτή την χρήσιμη εφεδρεία, την αόρατη χειρ, του αστικού κράτους, την πιο χυδαία εκδοχή της καταστολής της ξενόδουλης ολιγαρχίας και της αμερικανοκρατίας που κυριαρχεί στον τόπο μας.

Οι κάθε λογής φασίστες και Ναζί δεν μπορούν και δεν θέλουν να αποδεσμευτούν από τον εξαρτημένο χαρακτήρα του ελληνικού καπιταλισμού, γιατί αποτελούν γέννημα θρέμμα της ξενόδουλης αστικής τάξης και της αμερικανοκρατίας, το πιο βάρβαρο παιδί και ο πιο αδίστακτος φρουρός της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Πιστά στον δημαγωγικό χαρακτήρα τους, προσπαθούν να εγκολπώσουν τα γνήσια αντινατοϊκά αισθήματα του λαού, μόνο για να αλυσοδέσουν και να αποκρυσταλλώσουν την κατάλληλη στιγμή, το πιο αδηφάγο πρόσωπο του κομπραδόρικου και παρασιτικού ελληνικού καπιταλισμού.

Η δημόσια εμφάνιση τους αποτελεί πρόκληση.

Οι μαχόμενες αντιφασιστικές δυνάμεις, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, κάθε γνήσιος αντιφασίστας και αντι ιμπεριαλιστής, έχουν κάτι παραπάνω από ιστορικό χρέος να χτυπήσουν και να ανακόψουν οποιαδήποτε προσπάθεια φασιστικής-παρακρατικής παλινόρθωσης, τσακίζοντας έμπρακτα οποιαδήποτε φασιστική-παρακρατική φιέστα στηθεί στο μνημείο Ρηγίλλης.

Εμείς, αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας σαν τμήμα του παγκόσμιου αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος, που αγωνίζεται έμπρακτα τόσο απέναντι στον παρακρατικό-κρατικό φασισμό όποια μορφή και αν παίρνει στην εκάστοτε χώρα που εμφανίζεται όσο και στην μπότα της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής ληστρικής αποικιοκρατικής μηχανής.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, οργανωμένα-μαζικά-δυναμικά να στήσουμε γραμμή άμυνας και λαϊκής αυτοάμυνας απέναντι στον παρακρατικό φασισμό και τις φιέστες του.

Να στείλουμε σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αντιφασίστες και αντι ιμπεριαλιστές μαχητές που αγωνίζονται απέναντι στον φασισμό και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό όπου γης.

Να στείλουμε σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στις μαχόμενες κομμουνιστικές- εργατικές-λαϊκές δυνάμεις της Τουρκίας, για την ειρήνη και την φιλία των λαών μας.

Να μην λείψει κανείς από την συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης. Τα σφυριά να χτυπήσουν κοινά στο κεφάλι του φιδιού, το δρεπάνι να του κόψει το κεφάλι, μέχρι την οριστική θανάτωση μέσα από την επανάσταση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που γεννούν και θρέφουν το φίδι του παρακρατικού φασισμού.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας «κομμουνιστές-κομμουνίστριες, αναρχικοί-αναρχικές, αντιφασίστες-αντιφασίστριες» που προέκυψε έπειτα από κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου».

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://www.facebook.com/laikidrasi/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική- αντικρατική συγκέντρωση

Σάββατο 28 Γενάρη, Πλ. Ρηγίλλης, 16.00

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, το κράτος και το κεφάλαιο

Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία

ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ίμια 2023: Να ακυρώσουμε τη φασιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 28/1!

Λέμε όχι στον πόλεμο και τον εθνικισμό!
Σάββατο 28 Γενάρη, 4.00 μ.μ., Πλατεία Ρηγίλλης

Ανακοίνωση από το Antinazi Zone που συμμετέχει στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά και στην καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι οι Ναζί στην φυλακή!».

Το Σάββατο 28 Γενάρη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, όπου βρίσκεται και το σχετικό μνημείο.

Για τους φασίστες η συγκέντρωση για τα Ίμια αποτελεί «συγκέντρωση σύμβολο», όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

Φέτος, για πρώτη φορά μετά το 2016 κάνουν δημόσιο κάλεσμα για συγκέντρωση την επέτειο των Ιμίων και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν τη συγκέντρωση. Μέχρι πέρυσι δεν τολμούσαν ούτε να καλέσουν δημόσια σε συγκέντρωση, ούτε να την οργανώσουν στο χώρο του μνημείου.

Επιπλέον, ναυλώνουν λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Μακεδονίας, Πελοπόννησο κτλ, προκειμένου να μεταφέρουν φασίστες από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα ώστε να δείξουν ότι έχουν κόσμο, ότι η καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση και η φυλάκιση της ηγετικής τους ομάδας δεν τους πτόησε και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους ενόψει εκλογών.

Δεν θα τους αφήσουμε! Το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι εκεί για μία ακόμη χρονιά ενωμένο, μαχητικό και αποφασισμένο, μαζί με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, ώστε η πλατεία Ρηγίλλης για μία ακόμη χρονιά να είναι ντυμένη στα χρώματα του αγώνα, του αντιφασισμού, της φιλίας των λαών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

  • Η νύχτα μεταξύ 30-31 Γενάρη του 1996 έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου με αφορμή τις βραχονησίδες των Ιμίων.
  • Από τότε οι φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, με τη Χρυσή Αυγή να έχει τον ρόλο «συντονιστή» οργανώνουν κάθε χρόνο επετειακές συγκεντρώσεις, με τη μεγαλύτερη να έχει συγκεντρώσει 7.000 φασίστες (2013).
  • Οι φασιστικές συγκεντρώσεις στην επέτειο των Ιμίων τελειώνουν συνήθως με πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών. Το 2008 η Χρυσή Αυγή σε συνεργασία με τα ΜΑΤ επιτέθηκε σε αντιφασίστες με ρόπαλα και μαχαίρια με αποτέλεσμα τραυματισμούς από μαχαιρώματα και κτυπήματα στο κεφάλι.
  • Από το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα καταφέρνει να ακυρώνει τη φασιστική φιέστα για τα Ίμια στο μνημείο. Αυτή είναι μια κατάκτηση που πρέπει να παλέψουμε για να διατηρήσουμε!

Αντίσταση στον πόλεμο και τον εθνικισμό

Σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ σε ένα θερμό πολεμικό επεισόδιο.

Οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοεπιχειρηματίες των δύο χωρών ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στον πυθμένα της θάλασσας - η εξόρυξη τους θα είναι άμεσα καταστροφική για τη ζωή στη Μεσόγειο, ενώ θα συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Δηλητηριάζουν με εθνικιστικό μίσος και παραχάραξη της ιστορίας προκειμένου να παρασύρουν τους δύο λαούς στην αποδοχή των σχεδίων τους. Εξοπλίζονται σαν αστακοί στερώντας πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τις συντάξεις.

Η επέτειος των Ιμίων πρέπει να δίνει ένα καθαρό και μαζικό αντιπολεμικό μήνυμα, ένα μήνυμα ενότητας των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας ενάντια στην εθνικιστική προπαγάνδα και τις πολεμικές εντάσεις που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοεπιχειρηματίες των δυο χωρών.

Οι φασίστες στη φυλακή!

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά και όλων των άλλων μορφωμάτων προσπαθούν να ανασυνταχτούν. Να αξιοποιήσουν το διεθνές ρεύμα ανόδου της ακροδεξιάς και να κερδίσουν υποστήριξη στην κοινωνία.

Η ιστορία των ναζί στη Γερμανία, των φασιστών σε Ιταλία και Ισπανία, των δικτατοριών στην Ελλάδα, δείχνουν ότι ο φασισμός -στις διάφορες αποχρώσεις του- δεν είναι μια ακόμα ιδεολογία. Κάθε φορά που οι φασίστες δυναμώνουν χύνονται ποτάμια αίματος.

Στην Ελλάδα, την περίοδο που η Χρυσή Αυγή είχε μαζικοποιηθεί, οργάνωνε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστριες/ες, Αριστερές/ους, ΛΟΑΤΚΙ άτομα, συνδικαλίστριες/ες κ.α. Δολοφόνησε τον Σαχζαντ Λουκμαν και τον Παύλο Φύσσα. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές της στήριζαν και ψήφιζαν τα νομοσχέδια που στρεφόταν ενάντια στους εργαζόμενους και ενίσχυαν τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε τον χώρο να αναπτυχθούν ξανά.

Το Σάββατο 28 Γενάρη στις 4.00 μ.μ. να είμαστε όλες και όλοι στην πλατεία Ρηγίλλης στο μνημείο των Ιμίων για να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

antinazi zone

πηγή : https://www.antinazizone.gr/2023/01/2023-281.…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η νΚΑ θα βρίσκεται εκεί όπως κάθε χρόνο ενάντια στις φασιστικές φιέστες, ενάντια στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στον ιμπεριαλισμό.

Όλοι/ες στην πλ. Ρηγίλλης στις 16:00. Έλληνες, Τούρκοι, Εργάτες όλων των χωρών ΑΔΕΡΦΙΑ!

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA