Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή συγκέντρωση

πηγή : https://www.sekonline.gr/

κάλεσμα : Εργατική Αλληλεγγύη


Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους- Τα κέρδη του κεφαλαίου είναι το αίμα του προλεταριάτου

Στηρίζουμε συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκεντρωση των εργαζόμενων στους Δήμους και την Καθαριότητα [Υπουργείο Εργασίας 17/1 10πμ]

Ο φριχτός θάνατος 45χρονης ανασφάλιστης εργάτριας (Ρομά) στις υπηρεσίες συγκομιδής σκουπιδιών του Δήμου Ξυλοκάστρου ήρθε να υπογραμμίσει τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που βιώνει ένα από τα πιο υποτιμημένα κομμάτια της τάξης μας: Αυτό που εργάζεται σε μια από τις πλέον χρήσιμες κοινωνικά εργασίες. Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα και την συγκομιδή των σκουπιδιών. Τους "σκουπιδιαραίους" όπως με περισσή ταξική αλαζονεία τους χλευάζουν τα παράσιτα της αστικής τάξης, όταν "τολμούν" να διεκδικούν το δίκιο τους.

Με χαμηλούς μισθούς, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς συνθήκες υγιεινής, συχνά ανασφάλιστοι και μόνιμα εκτεθειμένοι σε τραυματισμούς, θανάτους και βλάβες στην υγεία τους, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρίσκονται επιπρόσθετα αντιμέτωποι με το νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει το (μετα)μνημονιακό καθεστώς στους Δήμους. Ένα καθεστώς που ουσιαστικά επιβάλλει την ανασφάλιστη εργασία, τις υπεργολαβίες σε ιδιώτες και την κατάργηση των οποιοδήποτε ελέγχων τήρησης ακόμα και αυτής της κατακουρελιασμένης εργατικής νομοθεσίας.

Στο έδαφος αυτό ακριβώς, οι θάνατοι την ώρα της δουλειάς στις υπηρεσίες καθαριότητας και οι βαρύτατοι τραυματισμοί- όπως το πρόσφατο σακάτεμα εργάτη στο Σούνιο πριν λίγες εβδομάδες- αποτελούν όπως τα σωματεία των εργαζομένων τονίζουν, προδιαγεγραμμένα εγκλήματα με αυτουργούς το κράτος, την κυβέρνηση, τους Δήμους, τους υπεργολάβους, με μια λέξη το Κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.

Οι δεκάδες νεκροί στα εργασιακά κάτεργα τους τελευταίους μήνες πρέπει να βρει την εργατική τάξη στο δρόμο!

Καμία εργατική δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη! Είναι -κυριολεκτικά- ζήτημα ταξικής επιβίωσης!

Όλοι- ες στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους και την Καθαριότητα- Υπουργείο Εργασίας 17/1 10 πμ

Μαζικοί εργατικοί αγώνες ενάντια στην ταξική υποτίμηση και τη φτώχεια.

Αλληλεγγύη στους εν εξελίξει απεργιακούς αγώνες!

Εργατικά "Ατυχήματα" και σφαίρες στο ψαχνό - τον πόλεμο τον ζούμε και είναι ταξικός!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)