Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 στις 19.00

Προβολή ντοκυμαντέρ 30 χρόνια πίσω

''Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει»

Την Κυριακή 13/11 και ώρα 19:00 η »Ομάδα Προβολών» της κατάληψης Παπουτσάδικο παρουσιάζει την ανεξάρτητη παραγωγή της συλλογικότητας Εν Πλω από την Αθήνα (Πετράλωνα), »30 χρόνια πίσω».

Το ντοκυμαντέρ παρουσιάστηκε τον Ιούνη του 2004 σε εκδήλωση της συλλογικότητας με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας. Χρονολογικά καταπιάνεται με την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο, 1974-1977. Δίνεται έμφαση στις δυναμικές αγωνιστικές διεκδικήσεις που καταγράφηκαν εκείνη την εποχή από μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Χρόνια που σημαδεύτηκαν από σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις όπως πορείες, απεργίες, συγκρούσεις, καταλήψεις.

Παράλληλα ξεκινά η δίκη των λεγόμενων πρωταίτιων της χούντας (1975), οι δίκες των υπευθύνων για την νύχτα του πολυτεχνείου (17 Νοέμβρη 1973) και οι δίκες των βασανιστών της χούντας, αυτών της ΕΣΑ και αυτών της Ασφάλειας Αθηνών. Τελικά όμως, η περιβόητη αποχουντοποίηση παρέμεινε μια ιδέα, αφού στο σκαμνί του κατηγορουμένου δεν έκατσαν ποτέ όλοι οι ηθικοί αυτουργοί, αλλά ακόμα λιγότερο οι φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων της περιόδου εκείνης.

πηγή : http://papoutsadiko.espivblogs.net/archives/6...