Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗ

Στις 13/10 ο Χάρης Μαντζουρίδης προσάγεται βίαια από ομάδα μπάτσων με πολιτικά και λίγες ώρες αργότερα η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη με την κατηγορία της απείθειας, ώστε να μπορέσουν να του πάρουν δείγμα DNA στη διάρκεια της κράτησης. Την επόμενη μέρα προστίθεται με βάση αυτό το στοιχείο ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, η κατηγορία της ένοπλης ληστείας για υπόθεση του 2018, ένα "μείγμα γενετικού υλικού" ενώ στη δικογραφία υπάρχει και υποτιθέμενη εμπλοκή του σε επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων το 2009. Έκτοτε ο σύντροφος βρίσκεται προφυλακισμένος στα κολαστήρια του Κορυδαλλού. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του μέχρι και σήμερα η σωματική και ψυχολογική βία που του ασκήθηκε ώθησε την ψυχική του κατάσταση στα άκρα με αποτέλεσμα μάλιστα να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ψυχιατρική κλινική. Για τους κρατικούς μηχανισμούς, αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι εισαγγελικές αρχές, αντί να τον αποφυλακίσουν λόγω βεβαρυμένης υγείας, του χρέωσαν πειθαρχικό παράπτωμα "για ψευδή αυτοτραυματισμό με σκοπό την απόδραση" μετά από αυτοτραυματισμούς και απόπειρες αυτοκτονίας! Παρά τις συνεχείς προσπάθειες πλήρης εξόντωσής του, ο σύντροφος παραμένει αδιάσπαστο μέρος του ανταγωνιστικού κινήματος όσο καιρό βρίσκεται έγκλειστος χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίες εκτός των τειχών και συνεισφέροντας στους αγώνες των κρατουμένων εντός.

14 μήνες μετά την εκδικητική προφυλάκιση του Χάρη Μαντζουρίδη θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της δίκης.

Εμείς ως Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 16/01 στο Εφετείο (Λουκάρεως) στις 9.00 π.μ.

Στεκόμαστε δίπλα σε όλα τα έγκλειστα συντρόφια μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

κάλεσμα : Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89802/


1 2 3 4

Λευτεριά στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη

Ο σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης βρίσκεται, ήδη, 14 μήνες έγκλειστος στις ελληνικές φυλακές. Μετά από μια βάναυση σύλληψη/απαγωγή έξω από το σπίτι του, μια κατασκευασμένη κατηγορία για απείθεια προκειμένου να του αποσπαστεί dna και μια στημένη δικογραφία βασισμένη πάνω στο κίβδηλο «υπερόπλο» της ταύτισης μείγματος γενετικού υλικού με όποιον και όποια το κράτος κάθε φορά στοχοποιεί, ο σύντροφος βρίσκεται προφυλακισμένος για ληστεία. Οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Επεφύλασσαν στον αναρχικό σύντροφο ένα διαρκή βασανισμό με ψυχολογικές πιέσεις κάθε είδους, με σκοπό την καταρράκωση του ηθικού του και αποτέλεσμα να οδηγηθεί, ως έγκλειστος, στο ψυχιατρείο για πολύ καιρό. Αυτοτραυματισμοί και απόπειρες αυτοκτονίας που βαφτίστηκαν και τιμωρήθηκαν ως απόπειρες απόδρασης, απομονώσεις, άρνηση ιατρικής φροντίδας κ.α. συμπλήρωσαν τον εφιάλτη που το κράτος σχεδίασε εις βάρος του Χάρη Μαντζουρίδη.

Ο σύντροφος Χάρης παραμένει σήμερα, σε πείσμα των διωκτών και βασανιστών του, ακλόνητος, αντιστεκόμενος σταθερά στην κρατική βαρβαρότητα συμμετέχοντας, από τη θέση που βρίσκεται, στον αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Με κείμενα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις, τηλεφωνικές παρεμβάσεις και συμμετοχή στους αγώνες των κρατουμένων, συνεχίζει να δίνει τη δίκη του συνεισφορά στο ανταγωνιστικό κίνημα. Από την πρώτη στιγμή της δίωξής του, το κίνημα αλληλεγγύης στήριξε τον σύντροφο υλικά, ηθικά και πολιτικά θυμίζοντας στον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό πως ο Χάρης, όπως και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, είναι αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου που όλες μαζί δίνουμε και ως εκ τούτου δεν είναι μόνος. Είναι ένας από εμάς.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Δευτέρα 16/1, Εφετείο (Λουκάρεως), 9πμ

κάλεσμα : Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Χάρη Ματζουρίδη. Δίκη Δευτέρα 16/1, Εφετείο (Λουκάρεως) 9:00

«…Εγώ από την πλευρά μου θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως ήμουν, είμαι και θα παραμείνω κομμάτι ενός πολυφωνικού και πολυτασικού πολιτικού χώρου, ήμουν και παραμένω αναρχικός, βρίσκω τον εαυτό μου ανάμεσα σε όλες και όλους τους καταπιεσμένους, τους ανθρώπους χωρίς φωνή, όσες και όσους ο καπιταλισμός καθημερινά εξωθεί στο περιθώριο της ύπαρξης. Επιμένω να συντάσσομαι στο πλευρό όσων πεισματικά επιλέγουν να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην κλείσουν τα μάτια και να αντισταθούν στην κρατική βαρβαρότητα. Αυτό είναι που μου δίνει δύναμη, ότι γνωρίζω πως δεν είμαι μόνος σε αυτή τη συνθήκη και θα παλέψω με ό,τι έχω για να βρεθώ πάλι εκεί, στον κόσμο του αγώνα, ανάμεσά σας.» *Απόσπασμα από την τοποθέτηση του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπόθεσή του από την «Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Χάρη Ματζουρίδη. Δίκη Δευτέρα 16/1, Εφετείο (Λουκάρεως) 9:00

Στις 13 Οκτωβρίου 2021 ο σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης δέχεται κάτω από το σπίτι όπου διαμένει με τη σύντροφο και τον ανήλικο γιό τους, την αιφνιδιαστική και βίαιη επίθεση/απαγωγή από άνδρες του τμήματος της ΥΔΕΖΙ (Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας). Με την πρόφαση μιας «απλής προσαγωγής» μεταφέρεται με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ. Εκεί, του αποσπάται dna και την επόμενη μέρα εκδίδεται ένταλμα σύλληψης εναντίον του με την κατηγορία της ληστείας σε χρηματαποστολή τον Φεβρουάριο του 2018.

«…Η γενικευμένη χρήση του dna ως τεκμήριο (στην περίπτωσή μου ως μοναδικό στοιχείο) και η προσπάθεια παγίωσής του από το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έχει ως σκοπό την ποινικοποίηση κάθε μορφής αγώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος προχωρά σε τέτοιες μεθοδεύσεις στήνοντας βαρύτατα κατηγορητήρια βάσει του dna και των ανώνυμων τηλεφωνημάτων. Είναι δεκάδες οι υποθέσεις αγωνιστριών και αγωνιστών στο παρελθόν Α.Σειρηνίδη, Τ.Θεοφίλου, Σεϊσίδη, Μπ.Τσιλιανίδη, οι προφυλακίσεις αγωνιστών ενάντια στις εξορύξεις στις Σκουριές και άλλες. Το dna και η αυξανόμενη χρήση του από το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ως τεκμήριο ενοχοποίησης, αυτή η φάμπρικα διώξεων του κόσμου του αγώνα και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, λειτουργεί ως δικαστική -και όχι μόνο- ομηρία με σκοπό τη διάχυση του φόβου και κατ' επέκταση την αδρανοποίηση μεγάλου μέρους του ριζοσπαστικού κινήματος ούτως ώστε να αποδυναμώσει τα αντανακλαστικά μας ενόψει των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που μαίνονται…»*

Τόσο η σωματική και ψυχολογική βία που του ασκήθηκε κατά την σύλληψη όσο και η δίωξη του συνολικά είχε ως αποτέλεσμα τον κλονισμό της ψυχικής του υγείας και κατ' επέκταση την νοσηλεία του για δυο μήνες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί και κατόπιν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο σύντροφος αποπειράθηκε δύο φορές να βάλει τέλος στο διαρκές βασανιστήριό του, γεγονός που χρησιμοποιήθηκε στην πορεία από τις εισαγγελικές αρχές για να του προσάψουν τα πειθαρχικά παραπτώματα του ψευδούς αυτοτραυματισμού για επίτευξη ευεργετήματος και στη συνέχεια της απόπειρας απόδρασης!

Ο σύντροφος Χάρης παραμένει εδώ και 14 μήνες έγκλειστος και παρά τα ψυχολογικά βασανιστήρια που υφίσταται από τους δεσμώτες του διατηρεί την αγωνιστικότητα του, την ανθρωπιά του και τις αξίες του, αντιστεκόμενος σταθερά στην κρατική βαρβαρότητα. Αποτελεί έναν σύντροφο που συμμετείχε επί σειρά ετών σε κινηματικές διαδικασίες αγώνα και αυτή η ασυμβίβαστη διαδρομή ζωής του, τον έθεσε στο στόχαστρο των διωκτών του. Παραμένει έγκλειστος βιώνοντας τις συνέπειες του κρατικού ρεβανσισμού, του δόγματος Νόμου και Τάξη και της όξυνσης της προληπτικής αντιεξέγερσης που το Κράτος εξαπολύει στην αντιστεκόμενη κοινωνία και ειδικότερα στα πιο δυναμικά της τμήματα που αναμετριούνται πολύμορφα αναλαμβάνοντας το κόστος των διώξεων και της αιχμαλωσίας.

Την Δευτέρα 9 Γενάρη ξεκίνησε η δίκη του συντρόφου. Ο σύντροφος Χάρης χρειάζεται την αλληλεγγύη και την στήριξη του κινήματος, κομμάτι του οποίου παραμένει και ο ίδιος.

«…Εγώ από την πλευρά μου θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως ήμουν, είμαι και θα παραμείνω κομμάτι ενός πολυφωνικού και πολυτασικού πολιτικού χώρου, ήμουν και παραμένω αναρχικός, βρίσκω τον εαυτό μου ανάμεσα σε όλες και όλους τους καταπιεσμένους, τους ανθρώπους χωρίς φωνή, όσες και όσους ο καπιταλισμός καθημερινά εξωθεί στο περιθώριο της ύπαρξης. Επιμένω να συντάσσομαι στο πλευρό όσων πεισματικά επιλέγουν να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην κλείσουν τα μάτια και να αντισταθούν στην κρατική βαρβαρότητα. Αυτό είναι που μου δίνει δύναμη, ότι γνωρίζω πως δεν είμαι μόνος σε αυτή τη συνθήκη και θα παλέψω με ό,τι έχω για να βρεθώ πάλι εκεί, στον κόσμο του αγώνα, ανάμεσά σας.» *

*Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπόθεσή του από την «Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές»

H αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Λευτεριά στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623195/


1 2 3 4

Στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη Δευτέρα 16/01 Εφετείο Λουκάρεως στις 09:00.

Λευτεριά στον αναρχικό σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη

Ο σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης βρίσκεται 14 μήνες έγκλειστος στις φυλακές, με την κατηγορία της ληστείας. Στη συγκεκριμένη υπόθεση όπως και σε τόσες άλλες στοιχείο αποτέλεσε η ταυτοποίηση του DNA του, σε μείγμα. Η ολοένα και εντεινόμενη χρήση του στοιχείου αυτού, χρησιμοποιώντας ένα κατ`επίφασιν επιστημονικό αδιάσειστο στοιχείο, επιδιώκει να καταστείλει τις αντιστάσεις και να απλώσει τη μοιρολατρία και τον φόβο.

Από την πλευρά μας είμαστε ενάντια σε κάθε μορφής εγκλεισμού και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στις κρατούμενες και κρατούμενους σε όλες τις φυλακές. Στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες που μαίνονται εντός των τειχών, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων, μέχρι να είναι όλα τα έγκλειστα άτομα ελεύθερα, μέχρι την καταστροφή κάθε κελιού, κλουβιού και κάθε εξουσίας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη Δευτέρα 16/01 Εφετείο Λουκάρεως στις 09:00

Ενάντια σε κάθε μορφής εγκλεισμού

Στηρίζουμε ηθικά-υλικά-πολιτικά τις/ους κρατούμενες/ους αγωνίστριες/ες

Αναρχική Συλλογικότητα Acte

acte@riseup.exnet/acte.blackblogs.org

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623202/