Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

(αναβάλλεται) Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό & την οικογένειά της

Update: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η σημερινή 26/1/23 στις 6.30 μ.μ. προγραμματισμένη συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών που έχουν προκύψει.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

«Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη»

ΨΕΥ∆Η ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩ∆Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Οι απαντήσεις, που έδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δ. Μηχαηλίδου στη βουλή σε ερώτηση βουλευτή, για τα ζητήματα κοινωνικής προστασίας της οικογένειας της 12χρονης στον Κολωνό, επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση για την συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα.

ΨΕΜΑ 1ο: Ισχυρίστηκε η κα υφυπουργός ότι «η 12χρονη ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα κατ΄οίκον διδασκαλίας». Η αλήθεια είναι ότι παρότι έχει γίνει αίτηση από τη μεριά της οικογένειας, το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί και η 12χρονη δεν λαμβάνει μέχρι και σήμερα την εκπαίδευση που χρειάζεται, όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

ΨΕΜΑ 2ο: «Έχουν ήδη ξεκινήσει τακτικές επισκέψεις της θείας και της 12χρονης στο πλησιέστερο Κέντρο Ψυχικής Υγείας». Έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα επισκέψεις της 12χρονης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το οποίο βρίσκεται σε μια απόσταση 60 χιλιομέτρων από το σπίτι της, χωρίς να αναρωτηθεί κανείς με ποιο τρόπο θα πραγματοποείται σε τακτική βάση η μετακίνηση αλλά και πώς θα καλύπτονται οικονομικά τα έξοδα μετακίνησης από την άνεργη θεία της.

ΨΕΜΑ 3ο: «Με παρέμβαση της κοινωνικής υπηρεσίας η θεία των ανηλίκων εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης». Η θεία εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ενός μηνός. Τι μπορεί να καλύψει αυτό το πρόγραμμα; Υπάρχει ανάγκη μόνιμης οικονομικής στήριξης. Οι δύο οικογένειες, που έχουν αναλάβει τα παιδιά και ο πατέρας έχουν ανάγκη από μια σταθερή εργασία, που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα.

ΨΕΜΑ 4ο: Ισχυρίζεται ότι η οικογένεια έχει μπει σε πρόγραμμα ενίσχυσης από διάφορους κρατικούς φορείς. Το μόνο που λαμβάνει η οικογένεια μέσω του «Κόμβο» του Δήμου Αθηναίων (πρόγραμμα από ΕΕ), είναι 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα φακές, 3 κουτάκια γάλα, 1,5 λίτρο λάδι για ένα μήνα, χωρίς να υπάρχουν σε αυτό το πακέτο ούτε λαχανικά-φρούτα και κρέας, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.

ΨΕΜΑ 5ο: «Η παιδική προστασία αποτελεί για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας και για εμένα και για το επιτελείο μου ξεχωριστά», ανέφερε, και όσον αφορά την οικογένεια της ανήλικης είπε ότι «η στήριξη της δωδεκάχρονης, των αδελφών της και της οικογένειάς της δεν είναι ζήτημα αλληλέγγυων, είναι ζήτημα της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι ζήτημα αλληλέγγυων, ούτε αλληλέγγυων του Κολωνού, ούτε αλληλέγγυων του ΜέΡΑ25. Είναι ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πολιτείας και των Υπουργείων που συνεργάζονται για την παιδική προστασία». Εδώ είναι να γελάμε για τα περί κορωνίδας των πολιτικών τους για την παιδική προστασία. Δεν είναι μόνο ψεύτες, αλλά πολύ πολύ επικίνδυνοι.

Οι αλληλέγγυες/οι στη γειτονιά της οικογένειας κα υφυπουργέ μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», βρέθηκαν κοντά στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή, γιατί αυτό σημαίνει στοιχειώδης ανθρωπιά και αλληλεγγύη στους ανθρώπους της τάξης μας, λέξεις που εσείς δεν γνωρίζετε αλλά λοιδορείτε.

Η κα υφυπουργός και η κυβέρνηση πιέζονται πολύ από το κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται και αγκαλιάζει όλο και περισσότερο κόσμο, πιέζονται πολύ από την δημιουργία της επιτροπής αλληλεγγύης με τη συμμετοχή δεκάδων συλλογικοτήτων και φορέων εκτός Κολωνού.

Περίμεναν η υπόθεση να «θαφτεί», να ξεχαστεί και να αφεθεί η οικογένεια στα χέρια της φιλανθρωπίας της εκκλησίας και των φίλων του παιδοβιαστή.

Σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια τους λειτουργούν ως «προστάτες» του συστήματος τους που εκθρέφει, συντηρεί και αναπτύσσει αυτά τα φαινόμενα.

Σκόπιμα η κα υφυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα τον τόπο κατοικίας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της 12χρονης. Αυτή η κίνηση είχε σκοπό να εκφοβίσει όλη την οικογένεια με την επανέναρξη της ανθρωποφαγίας και στοχοποίησής της από εντεταλμένα ΜΜΕ.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από το κράτος όσα μας ανήκουν και να διεκδικούμε ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 26/1/2023 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2023 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ

πηγή : https://www.facebook.com/people/Λαϊκή-Συνέλευ…


Αλληλεγγύη στη 12χρονη από τον Κολωνό και την οικογένειά της: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο εργασίας, Πέμπτη 26/01, 18:30

Όλες/οι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό και την οικογένειά της, Πέμπτη 26/01, 18:30, έξω από το Υπουργείο εργασίας, Σταδίου 29

Τον Οκτώβριο του 2022 γράφαμε για την υπόθεση μαστροπείας ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό και το νεοδημοκράτη παιδοβιαστή και προαγωγό Μίχο: "... ο Μίχος αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του συστήματος, (...) ο Μίχος συμπυκνώνει την ουσία του ταξικού μας εχθρού".

Η παραπάνω φράση επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με εμφατικό τρόπο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου επιχείρησε με ψέυδη και χυδαιότητα να συσκοτίσει την πραγματικότητα και να απαξιώσει το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που στάθηκε δίπλα στη 12χρονη και στην οικογένειά της, κόντρα στο μαστροπό και το σύστημα που τον έθρεψε και τον στηρίζει. Επιχείρησε να κατασκευάζει μια αφήγηση κατά την οποία η πολιτεία στηρίζει την 12χρονη, διασφαλίζοντάς την εκπαίδευση και την απαραίτητη φροντίδα ψυχικής υγείας, καθώς και ενισχύοντας οικονομικά την οικογένειά της.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, το μόνο πραγματικό στήριγμα της 12χρονης είναι το κίνημα αλληλεγγύης που το κράτος προσπαθεί να καταστείλλει δια της αστυνομικής βία και να λοιδωρήσει δια του στόματος κυβερνητικών στελεχών όπως η Μιχαηλίδου. Στην πραγματικότητα, το κράτος στηρίζει μονάχα τον ίδιο το Μίχο, το μαστρωπό και παιδοβιαστή.

Πώς αλλιώς άλλωστε ερμηνεύεται το γεγονός ότι η ίδια η Μιχαηλίδου έδωσε στη δημοσιότητα τον τόπο κατοικίας και προσωπικά δεδομένα της 12χρονης; Τι σημαίνει αυτή η επιλογή αν όχι την έκθεση της 12χρονης και της οικογένειά της τόσο στα ανθρωποφάγα ΜΜΕ, όσο και στα μαφιόζικα κυκλώματα που εμπλέκεται ο Μίχος. Περί τίνος πρόκειται εν τέλει, αν όχι περί μιας ακόμα σαφούς δήλωσης ότι το κράτος προστατεύει τους ανθρώπους του, τα αφεντικά, τους μαφιόζους, του βιαστές και τους προαγωγούς;

Για άλλη μια φορά λοιπόν, το "ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ" γίνεται απόλυτο και σαφές. Εμείς, η εργατική τάξη και ο λαός, κόντρα στο κεφάλαιο και το κράτος του που γεννά και συντηρεί τα κυκλώματα μαστροπείας. Εμείς, το κίνημα αλληλεγγύης, απέναντι στους μπάτσους, τους μαφιόζους και τα αφεντικά. Εμείς που στεκόμαστε δίπλα στη 12χρονη και την οικογένειά της, ή η κυβέρνηση που συγκαλύπτει τον άνθρωπό της, το παιδοβιαστή και προαγωγό Μίχο.

Αλληλεγγύη στη 12χρονη και την οικογένειά της

Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 26/01, 18:30, Σταδίου 29

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνστ(ρι)ών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623346/