Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.00

(αναβάλλεται) 2η απολογιστική συνέλευση για την απεργία πείνας/δίψας του Χατζηαγγέλου

Καθώς η ΑΣΟΕΕ θα παραμείνει σήμερα κλειστή, η 2η απολογιστική συνέλευση για την απεργία πείνας και δίψας του Θάνου Χατζηαγγέλου αναβάλλεται για την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 18:00 στην ΑΣΟΕΕ.

https://athens.indymedia.org/event/89983/

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Θάνο Χατζηαγγέλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1623494/


Καθώς η ΑΣΟΕΕ είναι κλειστή λόγω αργίας, η 2η απολογιστική συνέλευση για την απεργία πείνας και δίψας του Θάνου Χατζηαγγέλου αναβάλλεται για την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 18:00 στην ΑΣΟΕΕ.

https://athens.indymedia.org/event/89936/

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Θάνο Χατζηαγγέλου


Τον Οκτώβρη του 2022, η κυβέρνηση ψήφισε το νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη συνολικότερη κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζει σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Έναν σωφρονιστικό κώδικα που εκτός των άλλων, φέρνει τις φυλακές τύπου Γ' από την πίσω πόρτα ως "Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας", αποκλείει συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων όπως τους ισοβήτες από το δικαίωμα στις άδειες και τιμωρεί τους «απείθαρχους» και όσους αγωνίζονται όντας έγκλειστοι. Κόντρα στην υποβάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης εντός των φυλακών και της διαρκούς και απροκάλυπτης υποτίμησης των ζωών τους, οι κρατούμενοι σε πλήθος φυλακών της χώρας ξεκίνησαν στις 28 του Οκτώβρη έναν δύσκολο αγώνα εντός των κολαστηρίων των φυλακών. Το κράτος απαντώντας στις κινητοποιήσεις αυτές προσπάθησε αφενός να τις εξαφανίσει από το δημόσιο πεδίο επιβάλλοντας σχεδόν καθολική σιωπή στα ΜΜ"Ε" για το συγκεκριμένο ζήτημα και αφετέρου να τις καταστείλει εσωτερικά με τακτικές τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κρατουμένων.

Μία τέτοια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρισης αποτελεί και αυτή προς το πρόσωπο του αναρχικού συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου ο οποίος απήχθη αιφνιδιαστικά από το κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών τα χαράματα της 19ης Δεκεμβρίου. Την ευθύνη για αυτήν τη μεταγωγή έχει η "Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών", προεδρεύων της οποίας είναι ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου. Απέναντι όμως στον κατασταλτικό οδοστρωτήρα, ο σύντροφος Θ.Χ. ύψωσε για άλλη μια φορά ανάστημα με την απεργία πείνας και δίψας στην οποία προχώρησε από το ίδιο βράδυ (19/12) απαιτώντας τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων αυτής της μεταγωγής και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας και δίψας, το κράτος εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση της αδιάλλακτης στάσης του, απέναντι στον ανυποχώρητο αγώνα του συντρόφου. Ενώ μέχρι τις 4/1 ο γενικός γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής δήλωνε, ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί το αίτημα του Θάνου Χατζηαγγέλου, στις 5/1 το πρωί με ένα πολιτικό ελιγμό υπό το βάρος της εξέλιξης της υγείας του ο ίδιος ο Παπαθανασίουδεσμεύτηκε προφορικά, ότι θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος».

Ο «Άγιος Παύλος», είναι ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο, στο οποίο επικρατούν δυσμενείς συνθήκες και που χρησιμοποιείται είτε ως προθάλαμος για τη μεταφορά ενός κρατούμενου σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο είτε ως προθάλαμος για την επιστροφή σε κάποια πτέρυγα της φυλακής Κορυδαλλού. Επομένως, η μεταφορά του συντρόφου στο νοσοκομείο της φυλακής καμία σχέση δεν έχει με μία πρόθεση για καλύτερη ιατρική παρακολούθηση της επιβαρυμένης υγείας του απεργού. Με αυτό ως δεδομένο και με το αίτημα μεταγωγής στο ίδιο νοσοκομείο μάλιστα στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα να μην έχει γίνει δεκτό αντιλαμβανόμαστε, ότι σαφώς πρόκειται για μία τακτική υποχώρηση που κανένας Παπαθανασίου δεν αποφάσισε μόνος του, αλλά σε πλήρη συνεννόηση με το ΠΡΟ.ΠΟ.

Μπορεί πράγματι ο σύντροφος να παραμείνει στον Κορυδαλλό ακόμα και μετά τη νοσηλεία του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαρο στον κόσμο του αγώνα κυρίως, ότι το αίτημα του συντρόφου για μεταγωγή σε πτέρυγα του Κορυδαλλού δεν έχει ικανοποιηθεί τυπικά και ουσιαστικά ακόμη. Παρότι, οι συνήγοροί του έχουν εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα ενάντια στην προφορική εισαγγελική εντολή μεταγωγής του Θάνου Χατζηαγγέλου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, η εισαγγελία Πειραιά ήταν απορριπτική επί της προσφυγής ενάντια στο αυθαίρετο της μεταγωγής και η ΚΕΜ, που πρόκειται να συνεδριάσει για την επικύρωση της μεταγωγής του, πίσω στον Κορυδαλλό (σε πτέρυγα, όχι στο νοσοκομείο) αναβάλλεται διαρκώς και δεν ξέρουμε ούτε πότε θα γίνει, ούτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις.

Μετά την μεταγωγή του στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» την Κυριακή 15/01 ο σύντροφος αποφάσισε να σταματήσει και την απεργία πείνας.

Η απολογιστική διαδικασία για τον αγώνα που διεξήχθη σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, συνεχίζεται την Δευτέρα 6/2 στην ΑΣΟΕΕ στις 18:00.

ΘΑΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1623397/