Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 στις 18.00

Πορεία για 17 Νοέμβρη

Οι Μάσκες έπεσαν

Τις τελευταίες μέρες γίναμε θεατές της πτώσης και των τελευταίων «δημοκρατικών» επιφάσεων που το πολιτικό και μιντιακό σύμπλεγμα προσπαθούσε ματαίως να διασώσει. Το άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού και οι καταστροφικές επιπτώσεις του που βιώνουμε σήμερα καταδεικνύουν για άλλη μια φορά την κενότητα και τη σαπίλα της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας».

Σε μία διετία όπου η κοινωνία πέρασε στο πολιτικό πράττειν συλλογικοποιόντας την αντιμνιμονιακή της επιθυμία μέσα από λαϊκές συνελεύσεις,(στις πλατείες όλης της χώρας), μαζικές απεργίες και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, η κυβέρνηση Παπανδρέου αναγκάστηκε με την ρητορική περί «εθνικής σωτηρίας» να παραδώσει την σκυτάλη σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση τεχνοκρατών. Με αυτόν τον τρόπο το καθεστώς επιχειρεί να συνάψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τα επαχθή μέτρα της 27ης Οκτωβρίου προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της διεθνούς οικονομικής ελίτ.

Ο αστικός κοινοβουλευτισμός (ως σύστημα διαχείρισης της εκλογικής πλειοψηφίας) παραπαίει υπό τον φόβο της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης, η οποία φαίνεται να ξεπροβάλλει από τις τοπικές αυτοθεσμίσεις που ολοένα δημιουργούνται. Η κοινοβουλευτική αριστερά, με τη σειρά της τις τελευταίες μέρες έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της για στήριξη του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος, προτάσσοντας ως λύση τις εκλογές, προκειμένου να πάρει ένα λίγο ή λίγο περισσότερο μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα», βλέποντας ουσιαστικά τις περιστάσεις όχι ως ευκαιρία για πραγματική κοινωνική αλλαγή, αλλά ως ευκαιρία για αλλαγή των εκλογικών της ποσοστών.

Τα ψέματα τελείωσαν!! Το κράτος προσπαθεί απελπισμένα να στηριχθεί στις κορώνες περί «εθνική ενότητα» που επιβάλουν οι μπάτσοι και οι χρηματιστές. Δεν ελπίζουμε σε καμία «άδολη» σωτηρία που θα έρθει με τις θυσίες μας. Είναι επιτακτικό να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας. Με όχημα την άμεση δημοκρατία αφήνουμε το κράτος και τις αγορές στην μπάντα και αποφασίζουμε εμείς για εμάς δημιουργώντας νέες αμεσοδημοκρατικές συλλογικές δομές (στη γειτονιά, στους χώρους εργασίας στα σχολεία στις σχολές στην υγεία - παντού!).

Αυτοοργάνωση - Αυτοθέσμιση - Αλληλεγγύη

Με την άμεση δημοκρατία για την κοινωνική αντιεξουσία

Συγκέντρωση - Πορεία Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011 στις 18:00 στο Συντριβάνι

κάλεσμα : Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοέμβριος 23h