Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση-μικροφωνική για την υπόθεση ''Σύντροφοι-συντρόφισσες''

3 χρόνια αφότου ξεκίνησε η δίωξη των 3 συντρόφων και της συντρόφισσας για την υπόθεση "σύντροφοι/συντρόφισσες", στις 6/02 ξεκινάει η δίκη. Από τις σημαντικότερες υποθέσεις που η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί να κατασκευάσει, με πρωτόγνωρες άτυπες ποινές πριν την δίκη που παρουσιάζονται με το πρόσωπο των περιοριστικών όρων. Τα 4 συντρόφια , παραπέμπονται στη δίκη χωρίς να έχουν καταφέρει να κάνουν άρση όλων των περιοριστικών όρων που τους επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, ο αναρχικός Γ.Ι. βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε ένα άτυπο καθεστώς ομηρίας με 9 περιοριστικούς όρους:

1. Συνεχής διαμονή και μόνιμη εγκατάσταση στη πόλη που γεννήθηκε.

2. Απαγόρευση συναναστροφής και επικοινωνίας με τους υπόλοιπους

3 συγκατηγορουμένους.

3. Απαγόρευση εισόδου στη περιοχή των Εξαρχείων.

4. Απαγόρευση συμμετοχής σε πορείες και πολιτικές συγκεντρώσεις.

5. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 6. 3 παρόν το μήνα στο Α.Τ.

7. Απαγόρευση εξόδου από τη πόλη που γεννήθηκε.

8. Απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής.

9. Απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δικύκλου οχήματος είτε ως οδηγός, είτε ως συνοδηγός.

Τον Αύγουστο του 2022 υπέβαλε τη τελευταία αίτηση που δικαιούταν μέχρι τη δικάσιμο για άρση των περιοριστικών όρων που αφορούν την επιστροφή στην πόλη της Αθήνας για να συνεχίσει τις σπουδές του και την απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε δίκυκλου οχήματος για να εργαστεί ως διανομέας η οποία και απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο του 22 χωρίς κάποια ουσιαστική αιτιολόγηση όπως και οι προηγούμενες αιτήσεις που είχε καταθέσει από την επιβολή των περιοριστικών όρων. Ταυτόχρονα, απορρίφθηκε και η αίτηση που έκανε ο 2ος σύντροφος για άρση του περιοριστικού όρου που αφορά την είσοδο στη περιοχή των Εξαρχείων με σκοπό να εργαστεί στη περιοχή. Και για αυτόν, η απόφαση ήταν απορριπτική με αιτιολογία ''αποτροπή του κινδύνου τέλεσης νεών εγκλημάτων'.

Με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο τη πολιτική τους ταυτότητα, τα συντρόφια διώκονται με τον 187Α για ένταξη στην υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση "σύντροφοι/συντρόφισσες" και 3 επιθέσεις οι οποίες σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική έγιναν από την "οργάνωση" αυτήν. Η υπογραφή "σύντροφοι/ισσες" και "αναρχικοί/ες" (σύμφωνα με το βούλευμα υποομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης "σύντροφοι/ισσες") που χρησιμοποιεί ανέκαθεν ο ευρύτερος αντιεξουσιαστικός χώρος σε δημόσια κείμενα, μετατρέπεται σε μια τρομοκρατική οργάνωση ομπρέλα που σκοπό έχει αν μη τι άλλο να στοχοποιήσει και να επιβάλλει το φόβο σε όλους/ες όσους/ες αντιστέκονται. Το μένος των δικαστικών αρχών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να εξαρθρώσουν την υποτιθέμενη "οργάνωση" αποτυπώνεται στο ότι προσπαθούν να την καταστήσουν ως αστείρευτη δεξαμενή υπόπτων έτσι ώστε όσοι/ες υπογράφουν ως "συντροφοι/ισσες" και "αναρχικοί/ες" αποτελούν δυνητικά τρομοκρατική οργάνωση.

Απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις.

Συγκέντρωση-μικροφωνική για την υπόθεση ''Σύντροφοι-συντρόφισσες'', Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 20:00, Πεζόδρομος Μεσολογγίου.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 6/02 ΣΤΙΣ 9.00

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/89953/


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ 4/02/2023 20.00, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/ή για την υπόθεση 'Σύντροφοι - Συντρόφισσες'

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η συντρόφους/ισσα για την υπόθεση ''σύντροφοι/συντρόφισσες''στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου , το Σάββατο 4/02 στις 20:00. Η δίκη των τεσσάρων ξεκινά την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στο Ε' Εφετείο Αθηνών.

post image

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η συντρόφους/ισσα για την υπόθεση ''σύντροφοι/συντρόφισσες'' στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου , το Σάββατο 4/02 στις 20:00.

Η δίκη των τεσσάρων ξεκινά την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στο Ε' Εφετείο Αθηνών.

Τα 4 συντρόφια σέρνονται σε μία πολιτική δίκη, επειδή βρήκαν τη θέσητους ανάμεσα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και αγωνίστηκαν ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στη συστηματική εξαθλίωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων της εργατικής τάξης, ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία.

Δικάζονται υπό τον 187Α ΠΚ (αντιτρομοκρατικό νόμο) , χαρακτηριζόμενοιωςμέλη μίας υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης με την ονομασία"Σύντροφοι-Συντρόφισσες", ένα προσωνύμιο το οποίο όπως γνωρίζουμε ,χρησιμοποιείται συχνά στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικό κίνημα σε όλο τονκόσμο. Η εσκεμμένη κατονομασία των προσωνυμίων "σύντροφοι,συντρόφισσες"και "αναρχικοί, αναρχικές" ως τρομοκρατική οργάνωση στη συγκεκριμένη δικογραφία , δημιουργούν μια αστείρευτη δεξαμενή υπόπτων με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να στοχοποιήσουν τον καθένα και τη καθεμία που εξεγείρεται ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας. Το κυνήγι του"εσωτερικού εχθρού" συνεχίζεται αδιάκοπα και η υπόθεση των 3 συντρόφωνκαι της συντρόφισσας μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την πολιτική εξόντωση όλο και περισσότερων συντρόφων/ισσών.

Ο σύντροφος Γ.Ι. βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα άτυπο καθεστώςομηρίαςεδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Οι δικαστικές αρχές, παρά τιςεπαναλαμβανόμενες αιτήσεις του για άρση των περιοριστικών όρων,επιμένουν να επιδεικνύουν τον έλεγχο που έχουν σε όλους τους τομείς τηςζωής του, απορρίπτοντάς τες. Δεδομένη είναι η ιστορική συνέχεια ενόςκαθεστώτος εξαίρεσης για πολιτικούς κρατούμενους, διωκόμενους καιαγωνιστές. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, εξαντλώντας όλα τα μέσα πουδιαθέτει ο κρατικός μηχανισμός, δημιουργώντας έναν κλοιό πολιτικής καιβιοτικής απομόνωσης του συντρόφου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμεπαρά ότι πρόκειται για την προσπάθεια πλήρης απομόνωσής του αλλά καιεξόντωσής του, είτε σε πολιτικό, οικονομικό ή προσωπικό επίπεδο, τονορισμό ζωνών απαγόρευσης κυκλοφορίας και παρουσίας, στην εξαίρεσηκαι την περιθωριοποίηση του και κατ' επέκταση των υπόλοιπωνδιωκόμενων, ενώ εγκαθιδρύεται ο θεσμός του "συνεχώς υπόπτου".

Οι 3 σύντροφοι και η συντρόφισσα, από την αρχή αυτής της κρατικής σκευωρίας, αρνούνται όλες τις κατηγορίες δηλώνοντας δημόσια, πως διώκονται αποκλειστικά για την πολιτική τους ταυτότητα και τις συντροφικές τους σχέσεις. Βάσει των τρόπων με τους οποίους το κράτος διώκει αναρχικούς η ασφάλεια -πασχίζοντας- δεν έχει βρει κανένα επαρκές αποδεικτικό στοιχείο (DNA, αποτυπώματα, κλήσεις, μηνύματα), που να συνδέει τους τέσσερεις με κάποια επίθεση.

Θέλουν να σπείρουν τον φόβο αλλά το μόνο που θα καταφέρουνείναι να θερίσουν θύελλες , μέχρι ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο.

Αρκεί να αντιστέκεσαι, να χτίζεις σχέσεις που βασίζονται στη συντροφικότητα, να δείχνεις την έμπρακτη αλληλεγγύη σου ώστε ναεκτοπιστείς ή να βρεθείς στα μπουντρούμια της δημοκρατίας

Ενάντια στον φόβο που θέλει να σπείρει ο τρομονόμος, ενάντια στον συμβιβασμό και την υποταγή, σε έναν κόσμο που ποινικοποιείσυντροφικές σχέσεις, είμαστε όλοι/ες σύντροφοι, συντρόφισσες.

Μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε τα συντρόφια μας πίσω.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 4/02/2023 ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΕΙΟΥ