Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 14.00

Συλλογική Κουζίνα

Η τροφή είναι μια βασική ανάγκη πάνω στην οποία, όπως και στις περισσότερες πτυχές της ζωής μας, χτίζονται σχέσεις εκμετάλευσης, από την παραγωγή και την πώλησή της (εργάτες γης, εργαζόμενα στην εστίαση κτλ), μέχρι και την εκμετάλλευση των ζώων και την καταστροφή της φύσης. Ας μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για την μετατροπή ενός ακόμη ζωτικού αγαθού, σε εμπόρευμα στο οποίο δεν μπορούν όλες να έχουν πρόσβαση!
Ταυτόχρονα όμως η τροφή κουβαλάει ιστορίες, πολιτισμικών, κοινωνικών και ταξικών σχέσεων και μπορεί να αποτελέσει αφορμή και εργαλείο, για την περαιτέρω εμβάθυνση των συν-τροφη-κων μας σχέσεων, την αλληλεπίδραση και την αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Το Σάββατο 4/2 λοιπόν, ανταμώνουμε στο γνώστο μας στέκι, RossoNero (Αμαλίας 18), για να φάμε, να συζητήσουμε, να χορέψουμε και ότι άλλο προκύψει. Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι όσο τραβήξει. Όσοι μπορούμε φέρνουμε φαγητό για να μοιραστούμε το ένα με την άλλη!
(Φέρνουμε το φαγητό σε τάπερ ή σκεύος μίας χρήσεως, δεν ξεχνάμε κουτάλες και λοιπά τσιμπράγκαλα για το σερβίρισμα, κουταλοπίρουνα θα υπάρχουν στο στέκι)

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Φεβρουαρίου 20h