Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στις 13.00

Συγκέντρωση στη μνήμη του αγωνιστή από το Κασμίρ Μακμπούλ Μπατ

Πλατεία Ομόνοιας 11/02 στις 13:00

Συγκέντρωση στη μνήμη του αγωνιστή από το Κασμίρ

Μακμπούλ Μπατ (1938-1984)

Σ τις 11η του Φλεβάρη του 1984 το Ινδικό κράτος απαγχονίζει τον αγωνιστή από το Κασμίρ Μακμπούλ Μπατ:

«Ο ρόλος μου είναι ξεκάθαρος σε όλη τη διαδρομή. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι έχω επαναστατήσει ενάντια στον σκοταδισμό, τη σκλαβιά, τον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση, τη διαφθορά, τη σκληρότητα και την υποκρισία. Εάν η άρχουσα τάξη του Πακιστάν, που είναι προϊόν του ιμπεριαλιστικού συστήματος και εκπροσωπείται από την πολιτική και στρατιωτική γραφειοκρατία, το αποκαλεί συνωμοσία, τότε δεν έχω κανένα δισταγμό να το αποδεχτώ.»

Στην νοτιοανατολική Ασία ο Μακμπούλ Μπατ αναγνωρίζεται ως μια εμβληματική φυσιογνωμία που κατάφερε να πάρει αποστάσεις από τον ιμπεριαλισμό Ινδίας και Πακιστάν, παλεύοντας για εθνική ανεξαρτησία του Κασμίρ, έναν αγώνα που θεωρούσε ότι δεν μπορεί παρά να πάρει αντιιμπεριαλιστικά/αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.

Το έθνος του Κασμίρ είναι ακόμα και σήμερα διαιρεμένο ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν (ενώ ένα μικρό τμήμα κατέχει και η Κίνα). Το ζήτημα της ανεξαρτησίας είναι ακόμη επίκαιρο και συνδεδεμένο με την ταξική πάλη των εργαζομένων στην περιοχή του Κασμίρ αλλά και των εργαζομένων των γειτονικών χωρών που έχουνε την δύναμη να αντιταχθούνε στις δικές τους άρχουσες τάξης δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον λαό του Κασμίρ.

Στην χώρας μας, η μη αναγνώριση του Κασμίρ ως ξεχωριστού έθνους προσθέτει επιπλέον προβλήματα στους πρόσφυγες που διεκδικούν άσυλο. Ο ατελείωτος γολγοθάς της διαδικασίας ασύλου στην Ελλάδα και την ΕΕ, ωθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε καθεστώς ημι-παρανομίας δημιουργώντας ένα μεγάλο εργατικό δυναμικό που φοβάται κάθε στιγμή τον εγκλεισμό ή την απέλαση. Είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που καταλαμβάνουν τις θέσεις με τις χειρότερες συνθήκες εργασίας και βλέπουν κατάματα το πιο καθαρό πρόσωπο του ελληνικού κράτους και των εργοδοτών.

Αγωνιστές από το Κασμίρ, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας - αλληλεγγύης, στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας για ένα ελεύθερο - ανεξάρτητο - σοσιαλιστικό Κασμίρ.

Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά καραδοκεί σε κάθε γωνία, οι πρόσφυγες - μετανάστες σύντροφοί μας πρέπει να βρουν στο πλευρό τους τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Αποτελούν το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι της τάξης μας και η αλληλεγγύη στους αγώνες τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

- ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

- ΕΞΩ Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΜΙΡ

- ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΣΜΙΡ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

- ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

πηγή : https://www.athens.indymedia.org/event/89989/
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Φεβρουαρίου 21h