τι; : συγκέντρωση θεματική : ΠΔ 85/2022

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στις 18.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση

Οι καλλιτέχνες καλούν όλο τον λαό: όλοι στους δρόμους!

Πέμπτη 2 Μάρτη, ώρα 18:00 Αθήνα (Σύνταγμα) - Θεσσαλονίκη - Ναύπλιο

Οι αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες που αυτή την περίοδο βρίσκονται στους δρόμους, καταλαμβάνουν θέατρα και παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής, της τέχνης και της εργασίας τους, καλούν σε πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση την Πέμπτη 2/3. Ωστόσο, μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και τη θυσία τόσων ζωών στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και τους κέρδους των πολυεθνικών, ο χαρακτήρας της κινητοποίησης αλλάζει. Παρακάτω παραθέτουμε το κάλεσμα για την κινητοποίηση.

ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ 02.03.23

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

Μετά τη σημερινή τραγωδία μας είναι απολύτως αντιληπτό πως η προγραμματισμένη αυριανή διαδήλωση αλλάζει περιεχόμενο. Το καλλιτεχνικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια εις βάρος των κατώτερων στρωμάτων και εκδηλώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διαρκής στρατηγική απαξίωση κάθε δημόσιου αγαθού, κάθε δημόσιας και δωρεάν υπηρεσίας αποτελεί μια πάγια πολιτική στάση τόσο στη χώρα όσο και σε ολόκληρο τον τρανό δυτικό πολιτισμό, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα. Η ίδια ιδεολογική μήτρα από όπου πηγάζει η υποβάθμιση όλων των πτυχών των ζωών μας (υγεία, παιδεία, πολιτισμός) είναι αυτή που γεννά τέτοια τραγικά συμβάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται στον βωμό του κέρδους.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο πρωθυπουργός σήμερα επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης - Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα επαινούσε δημοσίως την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική… Και η πολιτική ευθύνη δεν εκφράζεται με κάποια παραίτηση και κροκοδείλια δάκρυα, πόσο μάλλον όταν ήταν χρόνια γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν, όπως ανήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους στις 7/2/2023.

Για τους λόγους που παραθέσαμε ενισχύουμε το ήδη υπάρχον κάλεσμα στις αυριανές διαδηλώσεις, και καλούμε όλον τον κόσμο να τις πλαισιώσει, παρόλο που δεν θα έχουν να κάνουν αμιγώς με τα ζητήματα του πολιτισμού, αλλά με την εξαθλίωση των ζωών μας εν γένει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας να συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αγωνία μας για τους ανθρώπους που αγνοούνται, και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Όλοι στους δρόμους.

Σε σας που μας ακούτε.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΠΕΜΠΤΗ 02/03 στις 18:00

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΜΑΡΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Συντονισμός Εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού / Κατάληψη Ρεξ

Σώμα Συντονισμού Σπουδαστών Δραματικών Σχολών / Κατάληψη Τσίλλερ

Συντονιστικό της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Συντονιστικό Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης Κατάληψη Βασιλικού Θεάτρου

Κατάληψης Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Σύλλογος Σπουδαστών / Κατάληψη Κ.Σ.Ο.Τ.

Κατάληψη Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑΠΕΛ

Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ

Κατάληψη Ολύμπια-Συντονισμός εργαζομένων και

σπουδαστών/τριών στο χώρο του χορού

πηγή : https://www.neaprooptiki.gr/oi-kallitechnes-k…


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ - 18:00

Τίποτα δεν τελείωσε.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΜΑΡΑ

ΠΑΤΡΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ

Συντονισμός Εργαζομένων στο Χώρο των Τεχνών - Κατάληψη ΡΕΞ -

Σύλλογος Σπουδαστών/τριών ΚΣΟΤ - Κατάληψη Ολύμπια: Συντονισμός Εργαζομένων και Σπουδαστών στο Χώρο του Χορού - Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου - Κατάληψη Θεάτρου Τσίλερ - Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΚΤ - Σπουδάστριες/Σπουδαστές Σχολής Δραματικής Τέχνης ΚΘΒΕ - Σωματείο Σπουδαστών Δραματικής Σχολής Πάτρας - Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskipos2009/?…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

«Tις καλύτερες ημέρες θα τις φτιάξουμε, δε θα έρθουν από μόνες τους»

Στο πλευρό των αγώνων των εργαζόμενων στον χώρο της τέχνης!

Oι καλλιτέχνες με ανυποχώρητη αγωνιστική διάθεση κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε η διεκδίκηση της ανάκλησης του ΠΔ85/2022 να γίνει πλέον μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε στο πλευρό τους με έμφαση στην πανελλαδική και πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση τη Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 18.00 σε:

Αθήνα, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, Καμάρα

Πάτρα, Πλατεία Όλγας

Ναύπλιο, Πλατεία Τριών Ναυάρχων

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων στον χώρο της τέχνης!

Άμεση ανάκληση του ΠΔ85/2022

Καθιέρωση Δημόσιας Δωρεάν Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τις Καλλιτεχνικές Σπουδές

Καθιέρωση συλλογικών συμβάσεων για τους/τις εργαζόμενους/ες στον χώρο της τέχνης

Εμπλουτισμός και ανάβαθμιση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αναμέτρηση

πηγή : https://www.facebook.com/anametrisionka/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

2 Μαρτίου 18:00 Όλες Όλα Όλοι στο Σύνταγμα

Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika?ref_src=twsrc^…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στήριξης της πανκαλλιτεχνικής κινητοποίησης

pankallitexniki topath

Αλληλεγγύη στον αγώνα των καλλιτεχνών και τις κατειλημμένες σχολές και θέατρα

Ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού από το κράτος είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας

Πανκαλλιτεχνική Συγκέντρωση | Πέμπτη 2 Μάρτη | Σύνταγμα | 18.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://www.landandfreedom.gr/el/imerologio/e…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

κάλεσμα : Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

post image

Το ΠΔ85 (το οποίο το μόνο που κατάφερε ήταν να αναδείξει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τον βαθιά νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα των βλέψεων/μεταρρυθμίσεων του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας τώρα και διαχρονικά τόσο για την τέχνη και τον πολιτισμό όσο και για την παιδεία) από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του ήρθε αντιμέτωπο όχι μόνο με μια διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, αλλά και με ένα δυναμικό κύμα αντίστασης. Το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του καλλιτεχνικού χώρου, δηλαδή οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των καλλιτεχνικών σχολών, βρισκόμενοι πλέον φανερά εκτεθειμένοι απέναντι στην υποβάθμιση των σπουδών τους, την περιφρόνηση του κλάδου τους και ευρύτερα την παιδαγωγική (αν)επάρκεια, την εργασιακή επισφάλεια και την εξαθλίωση των ζώων τους, απάντησαν άμεσα και συλλογικά στην κρατική επίθεση που δέχτηκαν, με το σπουδαστικό σώμα να βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα, καταλαμβάνοντας την δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου, μια από τις πιο εμβληματικές καλλιτεχνικές σχολές του ελλαδικού χώρου. Το εμφανές ταξικό πρόσημο τόσο της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής από μεριάς του κρατικού μηχανισμού, που μετατρέπει το πτυχίο ανωτέρου εκπαιδευτικού ιδρύματος σε απολυτήριο λυκείου, την εργασία και τις εργατοώρες σε χόμπι για όσους έχουν ήδη λεφτά και χρόνο (την ίδια στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται η ακραία φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης), όσο και της κρατικής διαχείρισης για τον πολιτισμό, σύμφωνα με την οποία η τέχνη (σε αντιστοιχία με την παιδεία) λογαριάζεται με γνώμονα το κέρδος, μετατρέπεται δηλαδή από δημόσια και κοινή για όλους σε προϊόν προς καταναλωση για τους λίγους, συσπείρωσε σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο σε έναν κοινό αγώνα με κοινές διεκδικήσεις που αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες του κλάδου, σε εκπαιδευτικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι, πλήθος καλλιτεχνικών υποκειμένων συστρατεύτηκε σταδιακά στον συλλογικό αγώνα με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που διέθεταν (καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργίες, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις κ.α) ενάντια στην υποβάθμιση της τέχνης και του πολιτισμού.

Με το πέρας δύο πλέον μηνών σθεναρού και επίμονου αγώνα που δίνει το καλλιτεχνικό κίνημα, έχουμε φτάσει σε μια χρονική φάση που το αγωνιστικό υποκείμενο της πρώτης γραμμής, δηλαδή οι σπουδάστριες και σπουδαστές των καλλιτεχνών σχολών κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, οι κρατικές δραματικές σχολές καθώς και οι μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της χώρας τελούν υπό κατάληψη, ενώ σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό τους έχει παραιτηθεί. Την ίδια στιγμή το ΣΕΗ επιλέγει να λειτουργήσει όχι απλώς μετριοπαθώς αλλά καθαρά απεργοσπαστικά, εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα των μελών του στα θέατρα και στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών αφενός, και αφετέρου ακολουθώντας την πολιτική γραμμή των κομμάτων και παρατάξεων της καθεστωτικής αριστεράς, η οποία καμώνεται την ριζοσπαστικότητα και επαναστατικότητα του αγώνα για να καπηλευτεί τον δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών και να κερδίσει πολιτική υπεραξία μέσα από αυτόν, αλλά στην πραγματικότητα συναινεί και συνεργάζεται ύπουλα με τον κρατικό μηχανισμό.

Αντιμέτωποι λοιπόν με αυτή τη συνθήκη, εμείς ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη στο πλευρό όσων έχουν βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα, των σπουδαστών/τριών, των καλλιτεχνών, των εκπαιδευτικών που έπειτα από πολύ κόπο αλλά και προσωπικές και συλλογικές θυσίες συνεχίζουν να αγωνίζονται και να βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο διεκδικώντας όχι μόνο να μπει ένα φρένο στην υποβάθμιση του πολιτισμού και ευρύτερα της ανθρώπινης ζωής, αλλά πλέον, μετά από 2 μήνες ζύμωσης, και ένα συλλογικό όραμα για το τι σημαίνει τέχνη. Επίσης στεκόμαστε εκ διαμέτρου απέναντι σε όποιον προσπαθεί να καπηλευτεί από μια θέση βολής αυτόν τον αγώνα προς όφελος των ιδιωτικών του συμφερόντων ή των πολιτικών του σκοπιμοτήτων, χωρις να συμβάλλει ουσιαστικά, αλλά εντελώς πλασματικά και οπορτουνιστικά στο κίνημα. Ο αγώνας των καλλιτεχνών έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ριζοσπαστικός, και αυτό επειδή οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν παλεύουν για την ίδια τους την αξιοπρέπεια, για την ίδια τους την ύπαρξη, χωρίς να πατρονάρονται από κανέναν και δίχως περιμένουν την άδεια κανενός. Και αυτά τα χαρακτηριστικά του αγώνα, δηλαδή το γεγονός ότι είναι ανεξάρτητος, αυθόρμητος, ακηδεμονευτος και αδιαμεσολαβητος, είναι που πρέπει να διαφυλαχθούν τώρα περισσότερο από ποτέ. Το καλλιτεχνικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει να αγωνίζεται ανεξάρτητα από τους θεσμικούς παράγοντες που προσπαθούν έμμεσα ή άμεσα να του βάλουν φραγμό, όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί πολύ καλά να κάνει τους τελευταίους μήνες.

Εμείς από τη μεριά μας, ως συλλογικό φοιτητικό υποκείμενο με αναρχική βάση, αναγνωρίζουμε το συγκεκριμένο διάταγμα ως μέρος της συνολικότερης εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης των τελευταίων χρόνων που εξισώνει τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων. Αντίστοιχα, βλέπουμε τον αγώνα ενάντια στο ΠΔ85 ως έναν συνολικότερο αγώνα ενάντια στις κρατικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις τόσο στην τέχνη και τον πολιτισμό όσο και στην παιδεία, την υγεία, την εργασία, οι οποίες ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τους νόμους που επιβάλλει η αγορά. Να αντισταθούμε όλοι και όλες μαζί στην βαρβαρότητα του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος που το μόνο που έχει να μας προσφέρει είναι θάνατο. Η σκέψη μας στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στα Τέμπη από τα παρασιτικά κοράκια κράτους και κεφαλαίου. Τώρα είναι η ώρα που η απάντηση δεν θα δοθεί στην κάλπη αλλά στον δρόμο του αγώνα!

ΠΕΜΠΤΗ 18:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΑΝΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Όλοι σήμερα στις 6:00 μ.μ. στο Σύνταγμα!


Η Ταξική Πορεία συμμετέχει και καλεί στη σημερινή πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση
καταγγελίας της εγκληματικής πολιτικής που οδήγησε στην απερίγραπτη τραγωδία στα Τέμπη.

Όλοι σήμερα στις 6:00 μμ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

και στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι τον Σταθμό Λαρίσης.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ,
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ!

κάλεσμα : ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

πηγή : http://taxikiporeia.blogspot.com/2023/03/600.…
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Μαρτίου 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αγώνας για την αυτοδιαχείριση ενάντια στο κρατικό & ιδιωτικό έγκλημα #Τέμπη #ΟΣΕ

Αγώνας για την αυτοδιαχείριση ενάντια στο κρατικό & ιδιωτικό έγκλημα #Τέμπη #ΟΣΕ

Χαιρετίζουμε την επιλογή των καλλιτεχνών να συνδυάσουν τους διαφορετικούς κοινωνικούς αγώνες και να αλλάξουν σήμερα τον χαρακτήρα της πανκαλλιτεχνικής κινητοποιήσης σε πορεία διαμαρτυρίας για τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Είναι αδιανόητο το έγκλημα που έγινε σε ένα από τα πιο ασφαλή και οικολογικά μέσα μεταφοράς. Είναι σαφείς οι πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν όσους διαχρονικά υποβαθμίζουν την ποιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου.

Δίνουμε έναν αγώνα, ούτε για την κρατικοποίηση ούτε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ. Διεκδικούμε ένα δίκτυο μεταφοράς που να διαχειρίζεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και να ελέγχεται από την κοινωνία!

Δικαίωμα στη δωρεάν και ασφαλή δημόσια συγκοινωνία - ενάντια στην κυριαρχία της αυτοκίνησης!

Αγώνας για την αυτοδιαχείριση της καθημερινής ζωής!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα και πορεία προς τον Σταθμό Λαρίσης!

Πολιτική συλλογικότητα Αυτενέργεια

πηγή : https://aftenergeia.gr/tempi-enantia-sto-krat…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η ζωή μας πάνω από τα κέρδη τους / Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

Καλούμε σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη 2023 στην κινητοποίηση στις 6μμ στο Σύνταγμα (που κάλεσαν εδώ και μέρες οι καλλιτέχνες) κατά της εγκληματικής πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τις χαμένες ζωές, στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών.

Το έγκλημα δε θα μείνει αναπάντητο! Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις απεργίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Σωματείου Εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΕΛΜΑ). Καλούμε τα συνδικάτα, τα σωματεία, τα ΕΚ και τις ομοσπονδίες, να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Δε θα θυσιαστούμε για τα κέρδη των εταιρειών!

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον ξεπούλησαν και τον διέλυσαν, ήταν ο προάγγελος αυτής της τραγωδίας. Στόχος η μετατροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε «κερδοφόρα» εταιρεία, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών στη χώρας μας.

0ι κυβερνήσεις κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, και έβαλαν στη μεζούρα να κοστολογήσουν τις ανθρώπινες ζωές από τη μια και τα κέρδη των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από την άλλη. Τα αποτελέσματα της πολιτικής κόστους-οφέλους καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός, με αίμα αυτή τη φορά.

Όπως καταγγέλλουν εδώ και καιρό τα σωματεία των σιδηροδρομικών το δίκτυο είναι κακοσυντηρημένο, με ελλείψεις και κενά σε συστήματα ασφάλειας, προσωπικό και κρίσιμες υποδομές, όπως είναι η σήμανση. Επιπλέον, δεν έγινε καμιά αναβάθμιση των υποδομών, στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, δεν ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εργολαβίες-των ιδιωτών αυξάνονται σε βάρος της σταθερής και μόνιμης εργασίας, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβαινόντων, με κίνδυνο να υπάρξει πολύνεκρο δυστύχημα εξαιτίας όλων αυτών. Η απάντηση των εταιρειών στις καταγγελίες ήταν απολύσεις και περικοπές στο προσωπικό με στόχο την ολοκλήρωση, την «εξυγίανση».

Η οργή ξεχειλίζει! Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει.

Το ίδιο γίνεται άλλωστε με την εκπαίδευση, την υγεία και τον πολιτισμό. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Απαιτούμε:

  • Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, ενιαιοποίηση και λειτουργία υπό εργατικό έλεγχο του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.
  • Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής-Συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.
  • Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές.
  • Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού.
  • Τεχνικός Ασφάλειας και γιατρός Εργασίας σε κάθε συγκρότημα
  • Να πληρώσουν οι ένοχοι. Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι "μνημονιακές υποχρεώσεις" οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους σκοτώνουν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή : https://somt.gr/η-ζωή-μας-πάνω-από-τα-κέρδη-τ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Όλες/οι Σύνταγμα Πέμπτη 2/3 στις 18:00!

από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πα.Πει.

Όσο το κράτος και το κεφάλαιο θα βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας, τόσο θα έχουμε κρατικές δολοφονίες. Κάμια συγκάλυψη, κανένα θάψιμο και καμία αυταπάτη. Όλοι/ες στους δρόμους. Επίθεση μεχρι την ολική κατάργηση κράτους και κεφαλαίου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623893/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - Όλοι-ες σήμερα στο Σύνταγμα 6μμ

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Όλοι-ες στους δρόμους! Σύγκρουση με το καθεστώς της ταξικής υποτίμησης, της φτώχειας, του πολέμου, του κρατικού ολοκληρωτισμού

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η διαρκής ταξική υποτίμηση μέσα σε οξυμένες συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης αποτελεί την στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, το μοναδικό όρο της αναπαραγωγής και της επέκτασης του. Η υποβάθμιση των αναγκών μας σαν φοιτητές, εργάτες, μετανάστες με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στον θάνατο, την φτώχεια και την ψυχική εξόντωση .Οποιοσδήποτε αμφισβητήσει την συνθήκη αυτή βρίσκεται αντιμέτωπος με την ωμή βία και καταστολή των σωμάτων ασφαλείας. Η κυβέρνηση μετά την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη ανασυντάσσεται και κηρύσσει παράνομη την απεργία στα μέσα συγκοινωνίας διώκοντας ποινικά τους εργαζόμενους. Ενώ τα ΜΑΤ επιτίθενται στην διαδήλωση - απάντηση στις κρατικές δολοφονίες.

Όπως γράφαμε το Μάη του 2017 σε κείμενο - κάλεσμα στη διαδήλωση - απεργία ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης Συριζα : «Γιατί τα νέα μνημονιακά μέτρα σημαίνουν ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, φοροεπιδρομή (έτσι κατάφερε η συγκυβέρνηση να ξεπεράσει το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα το 2016 για τα οποία καυχιέται!), διάλυση του συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), και υπονόμευση των προδιαγραφών ασφαλείας, ενώ εντείνονται οι πιέσεις για της ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα […]

Το Κράτος αποπειράται να κερδίσει ιδεολογικό και πολιτικό χώρο, επιχειρώντας με την θεωρία της ατομικής ευθύνης να εμπεδωθεί κοινωνικά το δόγμα του ατομισμού, του κοινωνικού κανιβαλισμού και της παραίτησης. Οι δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν τον βρώμικο ρόλο συγκάλυψης του συστήματος ξεπλένοντας τις κυβερνητικές ευθύνες και στοχοποιώντας τον σταθμάρχη του τρένου.

Είναι ιστορικό μας καθήκον σαν αναρχικοί/ες και κομμουνιστές\στριες να βρεθούμε σήμερα με μαζικότητα και μαχητικότητα στον δρόμο για να δημιουργήσουμε ρωγμές στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει την δυστυχία και την εκμετάλλευση. Μαζί με τους καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους μαθητές, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, τους φυλακισμένους.Μαζί με κάθε κοινωνικό υποκείμενο που δεν συνθηκολογεί με την αδικία της εποχής του θα μοιραστούμε κοινό οδόφραγμα στην πάλη για την χειραφέτηση της τάξης μας.

Όλοι-ες στους δρόμους!

Σύγκρουση με το καθεστώς της ταξικής υποτίμησης, της φτώχειας, του πολέμου, του κρατικού ολοκληρωτισμού

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623900/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ - ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις εργαζομένων/ σπουδαστών στην τέχνη, φοιτητριών, εργατικών σωματείων:

Πέμπτη 2 Μαρτίου στην Αθήνα στις 18.00 στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 18.00 στην Καμάρα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Η σύγκρουση μιας εμπορικής και μίας επιβατικής αμαξοστοιχίας χθες το βράδυ στα Τέμπη, είχε αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν περισσότερο από 45 νεκροί και 85 τραυματίες, ανάμεσα τους φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι του ΟΣΕ, ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Δε θα περιμένουμε κάποιο τεχνικό πόρισμα για να γίνουν ξεκάθαρες οι πολιτικές ευθύνες πίσω από αυτήν την τραγωδία. Το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών, υπηρεσιών, εκτάσεων δεν έχει αφήσει σχεδόν καμία λειτουργία της χώρας αλλά και κανέναν τομέα της κοινωνικής ζωής που να μην
μεταφράζεται σε κέρδος για το διεθνές κεφάλαιο.

Μέσα στις εκατοντάδες περιπτώσεις ξεπουλήματος και ιδιωτικοποιήσεων, χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ΟΣΕ. Η «Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A», τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη, τον αγόρασε το 2017 έναντι της εξευτελιστικής τιμής των 45 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των ελληνικών μνημονιακών υποχρεώσεων από το 2010.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης πως η ιταλική εταιρεία επιδοτείται με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να εκτελεί συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση Υποχρεώσεων Δημόσιας
Υπηρεσίας (ΥΔΥ) που έχει υπογράψει με το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών, χωρίς όμως να αναφέρεται το ποια είναι αυτά και έτσι συνιστά ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που συντηρείται από κρατικές επιδοτήσεις για συμβάσεις όμως που κανείς δεν γνωρίζει.

Η συνέχεια γνωστή και πανομοιότυπη με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που, αφού υποβαθμιστούν, περνάν στα χέρια του κεφαλαίου. Έτσι, «εξυγίανση» σημαίνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκθετική αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, πλημμελής συντήρηση των γραμμών αλλά και ελλιπή μέτρα
προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των επιβατών, πολλαπλασιασμός των εργατικών ατυχημάτων, των καθυστερήσεων αλλά και των, θανατηφόρων πολλές φορές, δυστυχημάτων όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες ώρες στα Τέμπη.

Άλλωστε, ήταν λίγες μόνο ώρες πριν, το μεσημέρι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, όταν ένα ακόμα τρένο της (πλέον) Hellenic Train είχε καθυστέρηση καθώς καλώδιο τάσης 25.000 βολτ κόπηκε και έπεσε πάνω
στο τρένο, ενώ σε σχέση με το χθεσινοβραδινό συμβάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως "δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-
Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως".

Η σύγχρονη κρατική και καπιταλιστική δυστοπία όμως δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Ακόμα και μετά το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, μία μέρα μετά δόθηκε εντολή για διάλυση της διαδήλωσης στην Αθήνα, για ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ στην πορεία στη Θεσσαλονίκη δίπλα σε φοιτητές που έκλαιγαν για τους νεκρούς και αγνοούμενους συναδέλφους τους, ενώ - μετά από προσφυγή της εταιρείας - η απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ στα πλαίσια διεκδίκησης μέτρων
ασφαλείας εργαζομένων και επιβατών και αλληλεγγύης στην απεργία των εργαζομένων στην Hellenic Trains, κρίθηκε παράνομη.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που πλημμύρισαν εχθές τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας σήμερα θα γίνουν πολύ περισσότεροι.

Είναι στοίχημα να καταφέρουμε να κρατήσουμε στους δρόμους τη διάχυτη λαϊκή οργή που κάνει το καζάνι της κοινωνίας να κοχλάζει ξανά μετά από πολλά χρόνια, να τη βοηθήσουμε μετατραπεί σε ταξική οργάνωση.

Να διεκδικήσει την δημόσια λειτουργία - χωρίς αποζημίωση για τις ιδιωτικές εταιρείες - του συνόλου των υποδομών και υπηρεσιών της χώρας που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες (Υγεία, Παιδεία, Μετακινήσεις, Ρεύμα, Αέριο, Νερό, Δημόσιοι Χώροι, Στέγαση) με εργατικό έλεγχο, να επανακτήσει όσα χαθήκαν τα τελευταία 13 χρόνια αλλά και να παλέψει για την κατάργηση της αστικής εξουσίας, που με τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποίησεις, την προτεραιοποίηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας απέναντι στις ανθρώπινες ανάγκες, δολοφονεί.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση