Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 στις 19.00

Συγκέντρωση

Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 στο Δημαρχείο

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

Τη νύχτα της πρώτης Μαρτίου στα Τέμπη συγκρούονται μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα 40 άτομα να χάνουν τη ζωή τους και 85 να τραυματίζονται, ανάμεσα τους φοιτητές και εργαζόμενοι του ΟΣΕ.

Από την πρώτη στιγμή ΜΜΕ και Κυβέρνηση έσπευσαν να αποδόσουν το συμβάν σε ανθρώπινο λάθος αποκρύπτοντας τις πολιτικές ευθύνες.

Το 2017 στο πλαίσιο μνημονιακών υποχρεώσεων (από το 2010) επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλιέται στην ιταλική εταιρία «Ferrovie Della Stato Italiane S.p.A.» για 45 εκατομμύρια ευρώ. Η Εταιρεία, παρέχει σιδηροδρομικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας το δίκτυο και την εν γένει σιδηροδρομική υποδομή του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ Α.Ε.), που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Ο ΟΣΕ πλέον χωρίς να μπορει να έχει πρόσβαση στο μεταφορικό έργο, μπορεί να είναι «διαχειριστής» του έργου σε συνεργασία με ιδιώτες.

Οι ιδιωτικοποιήσεις παρεισφρύουν απειλητικά στην καθημερινότητα των εκμεταλλευόμενων όταν σιγά σιγά κάθετι δημόσιο και δωρεάν μετά από συστηματική υποβάθμιση περνα στα χέρια του κεφαλαίου . Όλα πλέον μεταφράζονται σε κέρδος.

Εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν αλλεπάλληλα καταγγείλει και εκφράσει έντονους προβληματισμούς που αφορούν την ασφάλεια των διαδρομών με χαρακτηριστικές την επιστολή παραίτησης πριν 1 χρόνο του υπεύθυνου συντήρησης του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ανακοίνωση του σωματείου ούτε μήνα πριν.

Πρόκειται λοιπόν για προδιαγεγραμμένο έγκλημα το οποίο αποτελεί μια πτυχή της ευρύτερης υποβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου και της ελλειπούς εξυπηρέτησης των αναγκών των επιβατών. Κάτι που είναι γνωστό και στην Θράκη με τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, τα μειωμένα δρομολόγια και την αναστολή λειτουργίας του τρένο Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη.

Η ανάγκη για μετακίνηση δεν πρόκειται για μια ιδιαίτερη ανάγκη του σύγχρονου τρόπου ζωής. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ο τρόπος για τους φοιτητές, τους εργάτες, τους φτωχούς,τους μετανάστες, τους καταπιεσμένους να βρεθούν εκεί που έμμεσα η άμεσα τους επιβάλλεται (στη δουλειά ,στη σχολή ,σε υπηρεσίες). Ο χρόνος που σπαταλάμε για τις μεταφορές δεν είναι ελεύθερος χρόνος, αλλά χρόνος που δίνουμε για να βρεθούμε εκεί που τα αφεντικά και το κράτος μας θέλει για την παραγωγή, οπότε θα έπρεπε να θεωρείται εργάσιμος χρόνος και να αμοίβεται. Τα χρήματα που δίνουμε για μετακινήσεις είναι μετακύλιση του κόστους εργασίας στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και συνεπακόλουθα η πτώση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών αποδεικνύουν και αναδεικνύουν την συνολικότερη επίθεση και υποτίμηση των ζώων μας από το υπάρχον σύστημα ,ένα σύστημα που δε διστάζει να τα θυσιάσει όλα στον βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους. Οφείλουμε λοιπόν να αντεπιτεθούμε σε αυτό ,να αναχαιτίσουμε το πέρασμα κάθε βασικής ανάγκης μας στα χέρια αφεντικών και ιδιωτών, να μην αφήσουμε κανένα άλλο «ατύχημα» αναπάντητο.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Κατάληψη-Παλι…