Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 στις 19.00

Συγκέντρωση/Πορεία για το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Η 1η Μάρτη ξημέρωσε αμείλικτη, υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται στον πάτο των προτεραιοτήτων. Παίζοντας καλά το ρόλο τους, τα μέσα μαζικού ξεπλύματος, έσπευσαν να συγκαλύψουν το συμβάν, παρουσιάζοντάς το ως "τραγικό ανθρώπινο λάθος". Το κρατικό και καπιταλιστικό αυτό έγκλημα είναι στημένο από καιρό, με την οργανωμένη και συνειδητή απαξίωση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου. Από τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών, μέχρι τα εργατικά ατυχήματα και τους πνιγμούς των προσφύγων, η στάση τους παραμένει ίδια και με μοναδικό σκοπό το κέρδος στις πλάτες των κατατρεγμένων.

Στις πόλεις που ζούμε, ανταλλάσσουμε κουβέντες και μοιραζόμαστε τις υπάρξεις μας με κόστος. Η στέγη, το ρεύμα και το νερό αποτελούν πολυτέλεια. Τα προϊόντα της εργασίας μας, πλασάρονται σε βιτρίνες, ράφια καταστημάτων, εστιατόρια, δυσπρόσιτα, χωρίς να μπορούμε να τα απολαύσουμε. Τα αφεντικά μας κλέβουν το έργο, το χρόνο, τα πιο ζωηρά μας χρόνια και έπειτα μας ρίχνουν την ευθύνη όταν δεν είμαστε λειτουργικά γρανάζια. Το δόγμα είναι να ζούμε για να πεθαίνουμε καθημερινά, αφού η ζωή και ο θάνατός μας, είναι προκαθορισμένα και αυτοματοποιημένα, μέσω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτωνκαιτης εργασία. Το κράτος επιτίθεται σε όσες αμφισβητούν την κυριαρχία του αμολώντας τους ρουφιάνους και τους μπράβους του, για να δηλητηριάσουν τη σκέψη και να καταστείλουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης.

Στη ζυγαριά των συμφερόντων, το βάρος πέφτει στα κέρδη τους, ενώ οι ζωές μας αντιμετωπίζονται σαν παράπλευρες απώλειες, σαν σκόρπιοι αριθμοί στην καπιταλιστική μηχανή. Αυτοί οι αριθμοί είμαστε εμείς, τα συντρόφια μας, τα ταξικά μας αδέρφια. Όλα αυτά, βασισμένα σε ένα εκλογικό παιχνίδι, που προωθεί τη σήψη και συντηρεί την κρατική δόμηση.Εμείς αντιτασσόμαστε με συνείδηση και φαντασία. Δεν θα γίνουμε τα πιόνια στην πολιτική τους σκακιέρα. Για εμάς η εξουσία,ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, είναι βία και το κράτος μετη θανατοπολιτική του παραμένει εχθρός. Απλώνουμε τα χέρια και παίρνουμε πίσω όσα μας ανήκουν. Στεγάζουμε τις συντροφικές μας σχέσεις και τις αξίες μας σε κατειλημμένα κτίρια, διεκδικούμε το χώρο που έχει καταπατήσει η ιδιοκτησία.

Εμείς εμπιστευόμαστε τις ζωές μας ο ένας στην άλλη και φτιάχνουμε μαζί τα μέσα για να πάμε στο προορισμό μας.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 07/03 19:00 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 08/03 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστ(ρι)ών Ηρακλείου, Μάρτης 2023

Αρχεία:

ΝΑ_ΒΓΟΥΜΕ_ΑΠΟ_ΤΙΣ_ΡΑΓΕΣ_ΤΗΣ_ΕΞΟΥΣΙΑΣ.pdf

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624026/