Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 14.30

Πάρτυ οικ. ενίσχυσης για συλληφθέντες πορείας στις 17 Νοέμβρη

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου διοργανώνουμε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τους συλληφθέντες της πορείας στις 17 Νοέμβρη από τις 2.30 το μεσημέρι και μετά, μέχρι το βράδυ.

Σχετικά με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Συνεχίζοντας το έργο της κρατικής τρομοκρατίας και του διευρυμένου κοινωνικού ελέγχου, το κράτος προσπάθησε για πολλοστή φορά να επιβάλλει την κυριαρχία του μέσω της καταστολής και του φόβου, τρέμοντας μπροστά σε μια επερχόμενη κοινωνική εξέγερση. Αστυνομοκρατία, προληπτικές προσαγωγές,

ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, η εικόνα που διαμόρφωσε το τριήμερο του πολυτεχνείου.

Ήδη, αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει η πορεία, τα τάγματα ασφαλείας ανέλαβαν δράση καταλαμβάνοντας τον χώρο του κέντρου της Αθήνας και αποκλείοντας κάθε δρόμο και πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή. Τα μάτια των άγρυπνων φρουρών της δημοκρατίας ήταν στραμμένα στον κόσμο που κατευθυνόταν προς τον χώρο του Πολυτεχνείου, των Εξαρχείων και της Κλαυθμώνος τα οποία αποτελούσαν σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης. Μέσα σ' όλο αυτό το σκηνικό δεν έλειψαν οι τραμπουκισμοί, οι έλεγχοι και τα υβριστικά σχόλια σε περαστικούς τα οποία οδήγησαν σε δεκάδες προσαγωγές που ενδέχεται να ξεπέρασαν τις εκατό. Μια πρωτοφανής μορφή καταστολής αποτέλεσε η προσαγωγή αγωνιστών με ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα από δυνάμεις της αστυνομίας που τους περίμεναν κάτω από τα σπίτια τους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ενώ δεν σημειώθηκαν ισχυρές εντάσεις, προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί διαδηλωτών δυσανάλογοι με την εικόνα που παρουσίασε η πορεία, ενώ οδηγήθηκαν και 13 αγωνιστές στην ΓΑΔΑ με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. φυλάκιση συντρόφων και αγωνιστών με πλαστές και προπαρασκευασμένες κατηγορίες αποτελεί πλέον ένα διαρκές φαινόμενο αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της αστικής νομιμότητας. Μέσα από απειλές, ξυλοδαρμούς, τρομοκρατία, ψυχολογική εξαθλίωση, εκφοβισμό, διαμορφώνονται οι συνθήκες κράτησης των κρατούμενων αγωνιστών και στην συγκεκριμένη περίπτωση των 13 συλληφθέντων της πορείας.

Στα πλαίσια συνέχισης της τρομοκράτησης και καταστολής των κρατουμένων συμπεριλαμβάνεται και το περιστατικό ρατσιστικής και σεξιστικής αντιμετώπισης ενός δεκατετράχρονου συλληφθέντα μετανάστη από τη φασιστική ειδική φρουρά των δικαστηρίων με αποτέλεσμα την ψυχολογική του κατάρρευση. Και η συνέχεια ήρθε να επιβεβαιώσει την φράση ''αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά'' με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κατακλύσει το χώρο της Ευελπίδων κατά τη μεταγωγή των συντρόφων στον εισαγγελέα. Ήδη από το απόγευμα η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική, απέναντι στους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο των δικαστηρίων, και έφτασαν στο σημείο το βράδυ (αμέσως μετά την μεταγωγή των συλληφθέντων στην ΓΑΔΑ) να απωθήσουν όσους είχαν παραμείνει στον χώρο χτυπώντας τους με τις ασπίδες ενώ προέβησαν και σε μία προσαγωγή με την κατηγορία της εξύβρισης.

Σε μια χρονική περίοδο που κατακλύζεται από έντονα κοινωνικά φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν τις συνθήκες και τους συσχετισμούς για την όξυνση της ταξικής πάλης και της κοινωνικής αντιβίας, κράτος και εξουσία προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστείλουν τις αντιδράσεις αυτές με σκοπό την διατήρηση της κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας προς όφελός τους. Το καθεστώς προσπαθεί να ανακόψει κάθε ριζοσπαστικό κίνημα στοχεύοντας στα πιο συγκρουσιακά τους στοιχεία. ποινικοποίηση και η δίωξη συντρόφων που βασίζονται στις πολιτικές τους επιλογές και στις συντροφικές και διαπροσωπικές τους σχέσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό πλέον το κράτος είναι αναγκασμένο να διεξάγει ένα πόλεμο χτυπώντας οποιονδήποτε αντιστέκεται στην λογική της κυριαρχίας ή μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο δυναμικού αγώνα κατασκευάζοντας βαρύτατες κατηγορίες και οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο δεκάδες συντρόφους και αγωνιστές στα κελιά της σάπιας δημοκρατίας του. Η αλληλεγγύη το όπλο μας απέναντι στην κατασταλτική επίθεση του κράτους, απέναντι στις συνθήκες υποταγής που μας επιβάλουν, απέναντι στον οργανωμένο θάνατο που επιβάλλει η κυριαρχία.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της πορείας στις 17 Νοέμβρη

Κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους μας

Συγκέντρωση Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 11.00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Διοργάνωση: Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...