Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στις 11.00

24 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23

Συλλαλητήριο για το έγκλημα στα Τέμπη

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ HELLENIC TRAIN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς… Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο.

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ.

ΛΑΖΟΥ Ν. ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ Β.

ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ Κ. ΠΟΡΓΙΑΖΗΣ ΑΘ.

πηγή : https://septrainose.gr/article/15134


ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΤΗΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00πμ στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ !!!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΤΗΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00πμ στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στα πλαίσια της νέας 48ωρης απεργίας που προχωρούν τα σωματεία σιδηροδρομικών το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου, καταγγέλλοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των εργαζομένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη.

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/kinitopoiisi-5-3-23-temp…


Να βγει στους δρόμους η οργή …

ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συμμετέχουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00πμ στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στα πλαίσια της νέας 48ωρης απεργίας που προχωρούν τα σωματεία σιδηροδρομικών το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου, καταγγέλλοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των εργαζομένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη.

Οι σιδηροδρομικοί απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Η οργή μεγαλώνει και από τη στάση της κυβέρνησης, που επιχειρεί το κουκούλωμα και την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, αλλά και την καταστολή απέναντι στις διαδηλώσεις, όπως συνέβη πάλι την Παρασκευή το βράδυ, που η ΕΛΑΣ έπνιξε στα χημικά το κέντρο της Αθήνας ενάντια στις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, που πραγματοποιούνταν.

ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/news/να-βγει-στουσ-δρ…


Βίδα

πηγή : https://proletconnect.blogspot.com/2023/03/bl…
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαρτίου 17h


Η νεολαία θα πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς της.

Το καπιταλιστικό σύστημα που μας δολοφονεί θα το τσακίσουμε!

Μεγάλο συλλαλητήριο | Κυριακή 5/3, 11.00, Σύνταγμα & στη Θεσσαλονίκη, 11:30, Καμάρα

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA


Ρουβίκωνας

πηγή : https://www.facebook.com/rouvikonas.r/


Καλούμε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 11.00 - Νέα ώρα διεξαγωγής της ΓΣ του σωματείου

Λαϊκός Ξεσηκωμός: Δεν ήταν δυστύχημα ήταν διαρκές και προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή αύριο Κυριακή 5 Μάρτη, στις 11.00 π.μ. στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σιδηροδρομικοί στην πλατεία Συντάγματος, καθώς προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη.

Λόγω του συλλαλητηρίου η ώρα έναρξης της ΓΣ του Σωματείου αύριο Κυριακή 5/3 μετατίθεται για τις 13:00 στον ίδιο χώρο (Πάντειο Πανεπιστήμιο, αίθ. 108, «γυάλινο» κτ.) και θα διαρκέσει από 13.00 έως 15.30.

Πατήστε εδώ για να δείτε στο χάρτη την τοποθεσία.

Το συλλαλητήριο έχει παλλαϊκό χαρακτήρα καθώς συμμετέχουν φοιτητές, μαθητές, εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών.

Αυτές βρίσκονται στην πολιτική «απελευθέρωσης» των μεταφορών της ΕΕ που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μέσα από τα συνδικάτα μας μπορούμε και θα παρέμβουμε αποφασιστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για να μην υπάρχουν θύματα της τάξης μας στον 21ο αιώνα για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων -παράσιτων, που αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία του λαού.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή : https://somt.gr/καλούμε-στο-συλλαλητήριο-στο-…


Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11πμ, στην διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11πμ καλούμε όλους να συμμετέχουν στην διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες και όσο και αν προσπαθούν η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν το τραγικό δυστύχημα ως αμέλεια ενός ανθρώπου, δεν πείθουν κανένα.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…


Όλοι- Όλες στην αυριανή συγκέντρωση στις 11:00 στο Σύνταγμα

Παλλαϊκό-Πανεργατικό προσκλητήριο μάχης και αγώνα

Το αίμα των νεκρών μας δεν θα στεγνώσει

Image

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://twitter.com/SpithaFloga


[Κυριακή 5/3 - 11:00 Σύνταγμα] Οργή για το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη - Πόλεμο στον πόλεμο κράτους και κεφαλαίου

Διαδήλωση - Κυριακή 5/3 - 11:00 Σύνταγμα - Οργή για το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη. Πόλεμο στον πόλεμο κράτους και κεφαλαίου

Ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε κακιά στιγμή! Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη έχει ονοματεπώνυμο: το κυνήγι του μέγιστου κέρδους από το κεφάλαιο και τις κρατικές πολιτικές υποστήριξης του. Ειδικότερα τις μνημονιακές πολιτικές ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, που όσον αφορά τις μεταφορές σήμανε το ξεπούλημα του ΟΣΕ έναντι εξευτελιστικού τιμήματος το 2017 στην ιταλική εταιρεία. «Ferrovie». Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, τομή αναμφισβήτητα στη μακρόχρονη διαδικασία υποβάθμισης και απαξίωσης των δημόσιων μεταφορών που επέβαλλαν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας τους η ΕΕ και όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, σήμαινε: υποστελέχωση κρίσιμων τομέων, εξαντλητική εργασία, εγκατάλειψη υποδομών, ξεχαρβάλωμα των προδιαγραφών ασφαλείας, ανύπαρκτες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των δικτύων. Το έγκλημα είχε προδιαγραφεί: Λίγα μόνο χρόνια αργότερα κι ενώ οι κρατικές επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εκτόξευαν τα κέρδη των καπιταλιστών, ακόμα και τα πιο ζωτικά μέτρα ασφαλείας είχαν πάψει ουσιαστικά να εφαρμόζονται ∙ ακόμα και το στοιχειώδες, το να ελέγχεται ηλεκτρονικά - και ως εκ τούτου να προλαμβάνεται- η κίνηση δυο τρένων αντίθετα στις ίδιες ράγες!

Το δυστύχημα στα Τέμπη συμπυκνώνει την ουσία του κόσμου του Κεφαλαίου και του Κράτους: την πλήρη αδιαφορία, την πλήρη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής μπροστά στο κέρδος.

Στο νου μας έρχονται τα λόγια του Μαρξ : «Το κεφάλαιο το τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος. Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει».

Ύστερα από τρεις διαδοχικές μέρες στο δρόμο, η διάχυτη προλεταριακή οργή εκφράστηκε μαζικά, στοχευμένα και αποφασιστικά στις δυνάμεις καταστολής, διαμορφώνοντας σαφή εξεγερτική δυναμική. Να βρεθούμε ξανά στους δρόμους ώστε η δυναμική αυτή να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί παραπέρα. Το βασικό λοιπόν πολιτικό ζητούμενο των ημερών είναι αν θα βαθύνει το αναμφισβητητα μεγάλο κοινωνικό ρήγμα που έχει ανοίξει, το αν θα λάβει συνολικά αντικαπιταλιστικα χαρακτηριστικά, το αν θα μπορέσει να συνθέσει και να δώσει πολιτικο ορίζοντα στην γενικευμένη κοινωνική αγανάκτηση.

Να μην μείνει το καπιταλιστικό κρατικό έγκλημα αναπάντητο!

Ταξική αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών & κομμουνιστ(ρι)ων)

πηγή : https://efodos.net/2023/03/04/kyriaki-5-3-110…


ΠΡΟΣΟΧΗ!

Καλησπέρα σε όλα,

Η αυριανή δράση στα προσφυγικά αναβάλλεται για τις 19/3 λόγω των αυριανών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση,

Ραντεβού στο δρόμο!

Ανοιχτή Ορχήστρα

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika?ref_src=twsrc^…


ΑΘΗΝΑ | Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών την Κυριακή 5 Μάρτη, 11πμ στο Σύνταγμα!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

ΕΝΟΧΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΚΡΑΤΟΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΗ 11πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Ενώ φουντώνει καθημερινά η οργή λαού και νεολαίας για το έγκλημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση και σύσσωμη η πολιτική διαχείριση του συστήματος της εκμετάλλευσης έχει ήδη ξεκινήσει τη δική της βρώμικη δουλειά.

  • Προσπαθεί να μας πείσει πως έφταιγε "το ανθρώπινο λάθος", και κύρια ο σταθμάρχης, για μια τέτοια μαζική δολοφονία!
  • Παρουσιάζεται πως "συμπάσχει", με κροκοδείλια δάκρυα, μπόλικη υποκρισία και κινήσεις παραίτησης.
  • Συγκαλύπτει συνειδητά πως το έγκλημα αυτό, καθώς και άλλα "ατυχήματα" στο παρελθόν, είναι αποτέλεσμα της αδηφάγας επιδίωξης του κεφαλαίου για μέγιστο κέρδος, σε βάρος της ζωής του λαού, του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις του συστήματος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ).
  • Συγκαλύπτει την αθλιότητα των συγκοινωνιών, την κρατική αδιαφορία για την ασφάλεια και τη ζωή του λαού, την υποστελέχωση, τις απολύσεις και τις μετατάξεις.
  • Συγκαλύπτει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των επιδιώξεων των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της Ε.Ε.
  • Επιστρατεύει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή, τα ΜΑΤ και τα χημικά ενάντια σε χιλιάδες λαού και νεολαίας που διαδηλώνουν ενάντια στη νέα αυτή μαζική δολοφονία και στην αιματοβαμμένη πολιτική της. Ακριβώς επειδή φοβάται ξέσπασμα της συσσωρευμένης οργής τους! Ταυτόχρονα βγάζει παράνομες ξανά τις απεργίες, όπως αυτή των εργαζόμενων του Μετρό.

Απέναντι στη σοβαρή αυτή εξέλιξη πρέπει να ξεσπάσουν οι μαζικοί αγώνες διεκδίκησης!

Κόντρα σε εκλογικές αυταπάτες και "αναμονές"!

Για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

Για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας, συστημάτων ασφαλείας, προσλήψεων προσωπικού!

Για την ανατροπή της φονικής αντιλαϊκής πολιτικής!

Στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών την Κυριακή 5 Μάρτη, 11πμ στο Σύνταγμα!

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/03/5…


Συγκέντρωση για το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Συγκέντρωση για το κρατικό και καπιταλιστκό έγκλημα στα Τέμπη

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 | Σύνταγμα | 11,00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Κάλεσμα στο Σύνταγμα

Ολες/Ολα/Ολοι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Τα κέρδη κράτους και εταιριών τα πληρώνει ο λαός!

Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει!

Πλατεία Συντάγματος

5/3

11:00 πμ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90235/


Όλοι/ες στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη | Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11.00

Στηρίζουμε την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα που καλούν τα σωματεία εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11.00

Όλοι/ες στους δρόμους της οργής

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού

πηγή : https://protaanka.espivblogs.net/2023/03/04/o…


Όλοι/ες στην πορεία την Κυριακή 5/3 στις 11:00 Σύνταγμα

Όσο το κράτος και το κεφάλαιο θα βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας, τόσο θα έχουμε κρατικές δολοφονίες. Κάμια συγκάλυψη, κανένα θάψιμο και καμία αυταπάτη. Όλοι/ες στους δρόμους. Επίθεση μεχρι την ολική κατάργηση κράτους και κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ.

Όλοι και όλες στον δρόμο!

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πα.Πει.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623948/


Για το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

post image

«Βρισκόμασταν ως τώρα στην Ιρλανδία. Στην αντιπέρα όχθη της διώρυγας, στη Σκωτία, ο εργάτης γης, ο άνθρωπος του αλετριού, καταγγέλλει τη 13ωρη ως 14ωρη εργασία του σε ένα δριμύτατο κλίμα και με μια πρόσθετη τετράωρη εργασία την Κυριακή (στη χώρα αυτή που γιορτάζουν ακόμα και το Σάββατο!)· την ίδια ώρα ένα Grand Jury του Λονδίνου δικάζει τρεις σιδηροδρομικούς, έναν τροχοπεδητή επιβατικής αμαξοστοιχίας, έναν μηχανοδηγό και έναν φύλακα γραμμής. Ένα μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει στείλει στον άλλο κόσμο εκατοντάδες επιβάτες. Αιτία του δυστυχήματος ήταν η αμέλεια των σιδηροδρομικών. Μπρος στο ορκωτό δικαστήριο οι σιδηροδρομικοί δηλώνουν ομόφωνα ότι πριν 10-12 χρόνια εργάζονταν μόνο 8 ώρες την ημέρα. Στο διάστημα όμως των τελευταίων 5 ως 6 χρόνων αύξησαν τις ώρες εργασίας σε 14, 18 και 20 την ημέρα, και όταν υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη συρροή ταξιδιωτών, λχ στην περίοδο των εκδρομικών αμαξοστοιχιών, εργάζονται συχνά χωρίς διακοπή 40-50 ώρες. Οι σιδηροδρομικοί όμως είναι κι αυτοί κοινοί άνθρωποι και όχι κύκλωπες. Σε ένα ορισμένο σημείο παραλύει η εργατική τους δύναμη. Τους κυριεύει η νάρκη. Το μυαλό τους παύει να σκέφτεται και τα μάτια τους να βλέπουν. Ο πέρα για πέρα "respectable British Juryman" απαντάει με μια ετυμηγορία που τους παραπέμπει επί "manslaughter" στο κακουργιοδικείο και σε ένα ήπια διατυπωμένο παράρτημα εκφράζει με ευλάβεια την ευχή ότι οι κύριοι κεφαλαιούχοι μεγιστάνες των σιδηροδρόμων θα ευαρεστηθούν να είναι στο μέλλον πιο σπάταλοι στην αγορά των απαραίτητων «εργατικών δυνάμεων» και πιο «εγκρατείς» ή πιο «ολιγαρκείς» ή πιο «οικονόμοι» στην απομύζηση της αγορασμένης εργατικής δύναμης.»

Μαρξ, Το Κεφάλαιο, τ. 1, κεφ. 8ο, Η εργάσιμη μέρα

157 χρόνια μετά από τότε που ο Μαρξ έγραφε τα παραπάνω, οι ομοιότητες με το σήμερα τόσο ως προς τη συχνότητα τέτοιων «δυστυχημάτων» στις σιδηροδρομικές μεταφορές όσο και ως προς την αθλιότητα των εργασιακών συνθηκών σ' αυτές είναι εντυπωσιακά μεγάλες. Φυσικά, από την εποχή του laissez faire καπιταλισμού της Αγγλίας στα μέσα του 19ου αι. μέχρι σήμερα δεν μεσολάβησαν απλά 157 χρόνια αλλά μια ακατάπαυστη σειρά ταξικών αγώνων που είχαν σαν αποτέλεσμα έναν συγκεκριμένο ταξικό συσχετισμό δυνάμεων.

Ας δρασκελίσουμε τον χρόνο, για να θυμίσουμε ότι σημαντικούς τομείς της καπιταλιστικής οικονομίας, καίριους για την αναπαραγωγή του συνολικού κεφαλαίου, όπως τις μεταφορές και δη τους σιδηρόδρομους, τους ανέλαβε το καπιταλιστικό κράτος τη δεκαετία του '70 στη Δύση ή κάποιους άλλους από αυτούς στη «σοσιαλιστική» Ελλάδα, αρχές του '80 . Η μετατροπή τους σε «δημόσια» ιδιοκτησία δεν τα μετέτρεψε βέβαια σε καμιά σοσιαλιστική νησίδα: η διαχείρισή τους γινόταν σύμφωνα με την καπιταλιστική υπολογιστική ορθολογικότητα που αποσκοπούσε στο φτήνεμα των υπηρεσιών και του σταθερού κεφαλαίου που χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό κεφάλαιο και στην ενίσχυση της κερδοφορίας του. Ταυτόχρονα, το δημόσιο γενικά διογκωνόταν για να μπορούν να διαμεσολαβούνται και ν' αφομοιώνονται οι απαιτήσεις της εργατικής τάξης που αυξάνονταν σταθερά. Αυτή η σοσιαλδημοκρατικού τύπου διαχείριση του κράτους θα υπονόμευε όμως σταδιακά την καπιταλιστική συσσώρευση την οποία ακριβώς είχε ως στόχο να προωθήσει: o «πολιτικός συμβιβασμός» που το ίδιο το κράτος οργάνωσε ως εργοδότης και ρυθμιστής του μισθού των εργατών των κρατικών επιχειρήσεων, τις μετέτρεψε σε «κάστρα» της εργατικής τάξης.

Η νεοφιλελεύθερη στρατηγική ήταν το αντίβαρο σ' αυτήν την αναπόφευκτη επέκταση του κράτους, σε μια εποχή που τα διεκδικητικά κινήματα στο πεδίο της διανομής και των δημόσιων δαπανών ενισχύονταν διαρκώς και η ισχύς του προλεταριακού κινήματος, η απειθαρχία του προλεταριάτου επεκτεινόταν σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το σπάσιμο δηλαδή των ιστορικών κέντρων ισχύος της εργατικής τάξης, ήταν ένα βασικό εργαλείο χωρικής διεξόδου στο κεφάλαιο για την κρίση αναπαραγωγής των ταξικών σχέσεων και την αποσύνθεση της εργατικής τάξης. Και μην ξεχνάμε, δεν σήμαιναν καθόλου την αποδυνάμωση του κράτους αφού αυτό σχεδίαζε, επόπτευε, οργάνωνε και εκτελούσε τη μεταβίβαση-ξεπούλημα των μεταφορών προς τους ιδιώτες καπιταλιστές ως συλλογικός καπιταλιστής.

Αν, λοιπόν, σε αυτές τις τραγωδίες που επαναλαμβάνονται σταθερά και καταθλιπτικά στην ανορθολογική και καταστροφική πορεία της καπιταλιστικής κοινωνίας υπάρχει κάτι που είμαστε υποχρεωμένες να θυμόμαστε είναι ότι μόνο η προλεταριακή ισχύς είναι (σχετικά) ικανή να προστατεύσει όχι μόνο τις εργασιακές σχέσεις αλλά και την ίδια μας τη ζωή· μόνο η προλεταριακή ισχύς μπορεί να βάλει (κάποιους) φραγμούς στην ακόρεστη επιθυμία για κέρδος των «κυρίων κεφαλαιούχων μεγιστάνων των σιδηροδρόμων»· μόνο η προλεταριακή ισχύς μπορεί να επιβάλλει (προσωρινά, έστω) τους όρους της ώστε να προστατεύει το προλεταριακό σώμα είτε της εργαζόμενης είτε της χρήστριας των μεταφορών.

Αντίστροφα, στις προλεταριακές ήττες μας, στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης χρόνια τώρα ας αποδώσουμε για το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη:

-τη σταδιακή μείωση-περικοπές του προσωπικού, τις απολύσεις-μειώσεις αποδοχών και τις αναπόφευκτες συνθήκες εντατικοποιημένης εργασίας (από 700 σταθμάρχες το 2010-11 είναι ζήτημα αν έχουν απομείνει 100. Έτσι προέκυψε ένας μόνος άπειρος -μόνο έναν μήνα στο συγκεκριμένο πόστο- σταθμάρχης σε έναν κεντρικό σταθμό όπως η Λάρισα, απασχολημένος με ένα τρένο που έκανε τοπικό δρομολόγιο)

-την ανυπαρξία τηλεδιοικήσεων-υποδομών, ηλεκτρονικής σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου και την κακή ως ανύπαρκτη συντήρηση που αναγκάζει να χρησιμοποιούν την άνοδο ως κάθοδο και τούμπαλιν

-την ανάθεση παράδοση σχεδόν όλων των βασικών λειτουργιών των σιδηροδρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες και εργολάβους.

Κι ας έχουμε στον νου μας ότι όλες οι μάχες και οι νίκες μας δε θα είναι παρά προσωρινά αναχώματα στην καταστροφική «πρόοδο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα χρησιμοποιηθούν μετά εναντίον μας, όσο συντηρείται ο γερασμένος και επικίνδυνος αυτός κόσμος…

[Προσοχή στους πάσης προέλευσης καπηλευτές της προεκλογικής περιόδου!]

Κυριακή 5/3/23,11.00 π. μ., συγκέντρωση στο Σύνταγμα μετά από κάλεσμα των απεργών (από σήμερα το πρωί) εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Εν είδει υστερόγραφου παραθέτουμε και τον παρακάτω σχολιασμό:

Σε μια κοινωνία ντοπαρισμένη με γερές δόσεις φόβου και «καθημερινών» απειλών, σε μια κοινωνία που σε μεγάλο βαθμό συναίνεσε στον διευρυμένο έλεγχο που επιβλήθηκε με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της πανδημίας covid» (ακόμη και ενάντια στο υποτίθεται αναφαίρετο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματος) δεν είναι καθόλου παράδοξο να γίνεται πλειοδοσία στα μέτρα «ορθολογικότερου» ελέγχου και να ξεπηδάνε τέτοιου τύπου αιτήματα από-τα-κάτω, ακόμη και την επαύριο μιας τραγωδίας που οφείλεται σε κάτι τελείως άσχετο: τις συνεχιζόμενες πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης.

Τι εννοούμε: αν καμιά παρακολούθησε ραδιοφωνικές πολιτικές εκπομπές και εκπομπές που δίνουν λόγο στις ακροάτριες τις τελευταίες ημέρες ίσως να παρατήρησε ένα επαναλαμβανόμενο αίτημα: «ονομαστικοποίηση των εισιτηρίων» εδώ και τώρα!. Το παραπάνω αίτημα πήγαινε χέρι-χέρι με ένα άλλο: «δεν γίνεται σε ένα αεροπλάνο με 180-200 επιβάτες να υπάρχουν τέτοια μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και σε ένα τρένο που χωρά 350 να μην ξέρει η εταιρεία πόσοι είναι οι επιβάτες».

Εννοείται ότι οι δημοσιοκάφροι ξεσάλωσαν ακόμη παραπάνω με την ιδέα: «περισσότερος έλεγχος στους επιβάτες, περισσότερη ασφάλεια», «να γίνουνε οι σταθμοί αεροδρόμια» και άλλα τέτοια ωραία, παρότι η ονομαστικοποίηση των εισιτηρίων είναι α) εντελώς άσχετη με τα αίτια του πρόσφατος δυστυχήματος β) από την οπτική του επιβάτη χρήσιμη μόνο στην περίπτωση... ατυχήματος.

Από την πλευρά της εταιρείας, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα: είναι γνωστό (σε όσες ταξίδευαν συχνά με αυτά) ότι τα τρένα, περισσότερο κατά το παρελθόν, αλλά σίγουρα σε ένα βαθμό και σήμερα, είναι ένα φθηνό μέσο για πολύ κόσμο, ειδικά επειδή είναι πιο εύκολο να ταξιδέψεις τζάμπα (ή να κόψεις εισιτήριο με μικρότερο αντίτιμο). Ε, δεν θέλει και πολύ για να ανοίξει η συζήτηση για ακόμη πιο αυστηρό έλεγχο των μετακινήσεων με τα ΜΜΜ.... Και, επίσης, δεν θέλει πολύ να θυμηθούμε την άλλη «ονομαστικοποίηση εισιτηρίων», εκείνη που έπαιξε για δύο χρόνια παντού: τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα αρνητικά ράπιντ τεστ, που αποτελούσαν το απαραίτητο διαβατήριο εισόδου.

4/3/23

Συνέλευση ενάντια στη βιοεξουσία και την κλεισούρα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1623959/


Όχι άλλοι νεκροί-δολοφονημένοι για τα κέρδη των καπιταλιστών

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Κυριακή 5/3 Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες

Αθήνα: 11.00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:30, Καμάρα

Ιωάννινα: 11.00 Περιφέρεια

Πάτρα: 11.00 πλ. Γεωργίου

Η θλίψη από την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με αποτέλεσμα πάνω από 50 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες (αρκετοί σοβαρά) κι άλλους τόσους αγνοούμενους δεν μπορεί να κρύψει την απύθμενη οργή που αισθάνονται οι εργαζόμενοι στον ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (όπως κι οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Το έγκλημα οφείλεται (και αυτό) στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (πχ. το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μόλις 45 εκ) και της κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών (νόμος Χατζηδάκη κ.τ.λ.)!

Όσο κι αν η κυβέρνηση και τα καλόταϊσμένα (από τις λίστες Πέτσα κι όχι μόνο) ΜΜΕ προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως τυχαίο γεγονός ενός ανθρώπινου λάθους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει: Τα μνημονιακά χρόνια τα εργατικά δυστυχήματα είναι καθημερινά: Από το 2017 περισσότεροι από 50 νεκροί διανομείς, 64 νεκροί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκατοντάδες νεκροί σε λιμάνια, ορυχεία, κατασκευαστικές εταιρείες κτλ., ενώ χιλιάδες κυριολεκτικά οι βαριά τραυματισμένοι. Όλα τα δυστυχήματα είναι συνειδητές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων: παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση ΣΣΕ κ.τ.λ.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρονταν εδώ και καιρό για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, η ίδια η κυβέρνηση ήταν αυτή που έβγαζε παράνομες τις απεργίες τους. Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν εκατοντάδες απεργίες εργαζομένων τόσο στον κλάδο των μεταφορών (πχ. ΜΕΤΡΟ), όσο και σε άλλους κλάδους (εκπαιδευτικοί, υγεία κ.λπ.). Ταυτόχρονα απαντούσαν με την βία και την καταστολή σε απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο μνημονιακός μεσαίωνας όμως δεν έχει σταματημό: ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις του ρεύματος, της παιδείας, της υγείας και 700 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων και 1ης κατοικίας. Δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν βάλουμε ένα φρένο σε αυτήν την λαίλαπα! Να μην πληρώσουμε άλλο αίμα την ιδιωτική «πρωτοβουλία», τη λογική του κέρδους. Όχι στις αυταπάτες για εκλογικές «λύσεις». Πρέπει να ξεσηκωθούμε - να πάρουμε τους αγώνες και τις ζωές μας στα χέρια μας!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από την «εξαφανισμένη» αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ,ΕΑΚ), ούτε την γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με τη διασπαστική πολιτική, τις ξεχωριστές πορείες και την ηττοπάθεια που σπέρνει.

Μ ε οργάνωση κι αγώνες, να επιβάλλουμε και να οργανώσουμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και να απαιτήσουμε: Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση. Κατάργηση όλων των αντιμνονιακών/αντεργατικών νόμων. Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων -εταιρείας και πολιτικής εξουσίας-. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, κάτω από εργατικό έλεγχο - και όλων των δημόσιων δομών/αγαθών που ξεπουλήθηκαν.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2310265730, antepithesitonergazomenon.blogspot.com

πηγή : https://antepithesitonergazomenon.blogspot.co…


Κλιμάκωση με Γενική Απεργία για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ιδιωτικοποιήσεων, του ρατσισμού και του σεξισμού

Απεργία των συγκοινωνιών και συλλαλητήριο, Κυριακή 5 Μάρτη, 11πμ, Σύνταγμα

Πανεργατική Απεργία, ΕΚΑ-ΑΔΕΔΥ, Τετάρτη 8 Μάρτη, Πλ.Κλαυθμώνος 1μμ

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 57 νεκρών επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, ανάμεσα τους 11 εργάτες του ΟΣΕ, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και άλλοι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες. Τουλάχιστον δύο εργάτες είναι από το Μπαγκλαντές που γνωρίζουν φίλοι τους ότι ήταν στο τρένο και σκοτώθηκαν. Αραγε, κάποιοι που δεν είχαν φίλους, δεν έχουν συγγενείς στην χώρα θα ταυτοποιηθούν ποτέ;

Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία και οι ένοχοι, η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγουν αμέσως. Με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, τις απολύσεις εργαζόμενων σε κρίσιμα πόστα όπως σταθμάρχες και επαρκές προσωπικό στις βάρδιες, την μη εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας με δυνατότητα αποτροπής του ανθρώπινου λάθους, η σύγκρουση ήταν μόνο θέμα χρόνου να συμβεί. Και τα «ατυχήματα» είναι πολλά και συνεχόμενα.

Και όμως, η ίδια κυβέρνηση που δεν φρόντισε να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ασφάλειας για την μετακίνηση καθημερινά εκατομμυρίων ανθρώπων, σπαταλά δισεκατομμύρια για την επιτήρηση των μετακινήσεων, προσφυγισσών και προσφύγων στα σύνορα, ανθρώπων κατατρεγμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο αλλά τον βρίσκουν κα τα χιλιάδες με πνιγμό στο Αιγαίο, στον Εβρο και στην Μεσόγειο από τους δολοφόνους των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ΝΔ που κλείνουν τα σύνορα με την FRONTEX, το ΝΑΤΟ και τις φονικές περιπολίες του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων.

Την ώρα που δεν έχουνε βάλει σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας των τρένων για την αποφυγή ατυχημάτων, σπατάλησαν δισεκατομμύρια για να υπάρχει η πιο ακριβοπληρωμένη και εξελιγμένη τεχνολογία, με αεροπλάνα και drones να επιτηρούν όσους επιχειρούν να ξεφύγουν από τους φράχτες και τις περιπολίες του Λιμενικού. Έτσι οι χιλιάδες συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες ακρίβειας και μπορούν να εντοπίσουν τις μανάδες που παίρνουν αγκαλιά το παιδί τους και κρύβονται πίσω από ένα θάμνο αλλά οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ δεν έχουν στη διάθεση τους σύστημα τηλεχειρισμού και εντοπισμού των τρένων!!!

Απαιτούμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, προσφύγων και Ρομά, με τις επαναπροωθήσεις και τις σφαίρες των αστυνομικών όπως του Σαμπάνη και του Φραγούλη, με τα στρατόπεδα-γκέτο, τις φυλακές στα νησιά και την Αμυγδαλέζα. Να δοθούν λεφτά για την ασφάλεια στα τρένα, για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την τέχνη και το πολιτισμό και όχι να έχει 2 δισεκατομύρια ο Μηταράκης για να φτιάχνει φράχτες και παγίδες θανάτου για την προσφυγιά.

Να θυμίσουμε την θυσία των Χαμαγιούν και Βακάρ, των δύο νεαρών Πακιστανών εργατών που έχασαν την ζωή τους τον Απρίλη του 2012, όταν προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν δύο συνταξιούχους που είχαν κολλήσει με το αυτοκίνητο τους στις γραμμές του τρένου στο Κρυονέρι, που τους παρέσυρε στο θάνατο όλους μαζί.

Το τρένο είναι το μέσο για την μετακίνηση των φτωχών, των φοιτητών, των μεταναστών και είναι ώρα να επανακρατικοποιηθεί και όχι να το λυμαίνονται για τα κέρδη τους τα αρπακτικά των ιδιωτικών εταιριών οδηγώντας σε τραγωδίες.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες από τα καμπ να ενωθούμε σε μια γροθιά και να στηρίξουμε την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα για να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, των ιδιωτικοποιήσεων, του σεξισμού και του ρατσισμού.

Να δώσουμε δυναμικό παρών στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση των εργατών του ΟΣΕ στο Σύνταγμα στις 1μμ και να συνεχίσουμε με μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη στις 1μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Να συνεχίσουμε με το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 18 Μάρτη 3μμ στην Ομόνοια. Είναι ώρα να τους γκρεμίσουμε πριν δολοφονήσουν ξανά, εργάτες, φοιτητές, πρόσφυγες.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


Έγκλημα στα Τέμπη: Ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με απεργίες και καταλήψεις - Οι σιδηρόδρομοι να εθνικοποιηθούν

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

H τραγωδία στα Τέμπη: Mνημονιακό έγκλημα - Θυσία στο βωμό του κέρδους

- ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»

- Μητσοτάκης - Κυβέρνηση προκαλούν… ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακή 5/3 Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες

Αθήνα: 11.00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:30, Καμάρα

Ιωάννινα: 11.00 Περιφέρεια

Πάτρα: 11.00 πλ. Γεωργίου

Θλίψη και οργή προκαλεί η τραγωδία στα Τέμπη. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. και προσπαθώντας να μας πλασάρουν το μίσος τους για τον συνδικαλισμό. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Και αυτό το έγκλημα οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ - ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…

Κυβέρνηση, Εταιρία, Πετσωμένοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν προεκλογικά τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή, ρεσιτάλ υποκρισίας, δεν ξεπλένει τις ευθύνες ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της.

ΩΣ ΕΔΩ - ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε διάσπαρτες κινητοποιήσεις. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα - που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Να κηρυχτεί Γενική Απεργία - Να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές.

Να απαιτήσουμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας), αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο - και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες στον δρόμο, ώστε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όποια επόμενη κυβέρνηση κι αν μαγειρευτεί στις εκλογές.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18754


5/3/23 - Απεργιακό συλλαλητήριο, Κυριακή 5/3, Σύνταγμα 11πμ

Στέρεψαν τα δάκρυα και η θλίψη
Ώρα για απεργίες για να ανατρέψουμε τους δολοφόνους
Απεργιακό συλλαλητήριο, Κυριακή 5/3, Σύνταγμα 11πμ

Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωράνε σε νέα 48ωρη απεργία 4 και 5 Μαρτίου και καλούν σε συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 πμ στο Σύνταγμα. Σε αυτήν την κινητοποίηση θα βρεθούμε όλοι και όλες για να διαδηλώσουμε στο πλευρό τους, απέναντι σε μια εγκληματική κυβέρνηση.

Γιατί η σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη με τους 60, μέχρι στιγμής, νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους δεν είναι ατύχημα, είναι ένα τεράστιο έγκλημα που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες τις κυβερνήσεις που φρόντισαν για τη διάλυση και το ξεπούλημα των δημόσιων σιδηροδρόμων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να αποφύγει την οργη του κόσμου. Προσπαθεί να ρίξει το βάρος των δεκάδων θανάτων στις πλάτες του σταθμάρχη για να αποφύγει τις δικές της ευθύνες. Μιλάει για "εθνικό πένθος" για να επιβάλλει τη σιωπή.

Όμως δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι της οργής που φουσκώνει καθημερινά. Οι απανωτές καθημερινές διαδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τωρα προχωράνε ενα βήμα παρακάτω.

Η απόφαση των εργαζόμενων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μάρτη, είναι το παράδειγμα για όλα τα σωματεία. Με απεργίες να ξηλώσουμε αυτήν τη δολοφονική κυβέρνηση.

Γι' αυτό όλες και όλοι πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό τους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 πμ στο Σύνταγμα. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία όλες τις συλλογικότητες, να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή.

Όμως ακόμη περισσότερο χρειαζόμαστε πανεργατική απάντηση. Να βγει μαζικά στους δρόμους η οργή και ο θυμός που βράζει σε όλους τους εργατικούς χώρους. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, από τις ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να μετατρέψουν την φετινή 8 Μάρτη που είναι ήδη προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Για να διεκδικήσουμε επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ και όλων των επιχειρήσεων που έχουν ξεπουληθεί όλες τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς καμιά αποζημίωση στα αρπακτικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα. Γιατί η ιδιωτικοποίηση φέρνει κέρδη για τα αρπακτικά της αγοράς και θάνατο για τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους της τάξης μας.

Γιατί θυμόμαστε ότι πριν από ένα χρόνο θρηνήσαμε νεκρό λιμενεργάτη στο Λιμάνι του Πειραιά, στην Cosco. Γιατί δεν ξεχνάμε την εργολαβική εργάτρια της καθαριότητας που δολοφονήθηκε στο Ξυλόκαστρο πριν ενάμιση μήνα.
Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1306


Όλοι και όλες στο παλλαϊκό-πανεργατικό συλλαλητήριο απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών

Κυριακή 5 Μάρτη στις 11:00 - Σύνταγμα

Οι διαμαρτυρίες και οι φωνές των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους ηχούν στα αυτιά ολόκληρης της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα του, υπεύθυνοι για τις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών δεν άκουγαν.

Πανηγύριζαν για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πάντα υποτακτικοί στην εξαρτημένη άρχουσα τάξη και το ξένο κεφάλαιο.

Μετά τις προδιαγεγραμμένες δολοφονίες των Τεμπών σύσσωμος ο λαός γνωρίζει.

Τα παιδιά του και οι συγγενείς του, οδηγήθηκαν στο σφαγείο από την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που υποστήριξαν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Έχουμε ιστορικό χρέος και ταξικό πολιτικό καθήκον η αυριανή συγκέντρωση να μετατραπεί σε μια παλλαϊκή-πανεργατική μαζική, μαχητική και δυναμική συγκέντρωση, ένα λαϊκό προσκλητήριο που να απαιτήσει την καταδίκη του Αστικού Πολιτικού Συστήματος και όσων τροφοδοτούν την πολιτική της φτώχειας,της εξαθλίωσης και του θανάτου.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, μαζικά-οργανωμένα-δυναμικά και μετωπικά να αγωνιστούμε για την ζωή και την αξιοπρέπεια μας, να συγκρουστούμε με την πολιτική της εξάρτησης,της υποτέλειας,της ταξικής εκμετάλλευσης και του θανάτου.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να συναντηθούμε μαζικά-οργανωμένα και δυναμικά την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Να μην λείψει κανείς και καμία.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ- ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


Κυριακή 5/3: Συνεχίζουμε τις κινητοποίησεις, παλεύουμε για τις ζωές μας!

Κυριακή 5/3: Συνεχίζουμε τις κινητοποίησεις, παλεύουμε για τις ζωές μας!

Συνεχίζουμε τις κινητοποίησεις, παλεύουμε για τις ζωές μας!
Κυριακή 5/3 στις 11.00 στο Σύνταγμα!
Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους. Αν η φωνή τους ακουγόταν όταν έπρεπε, δεν θα συνέβαινε το έγκλημα των Τεμπών!

Από την πρώτη μέρα ο κόσμος κατέβηκε μαζικά στους δρόμους σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα για να εκφράσει το πένθος, τη θλίψη και την οργή του για τον θάνατο των ανθρώπων αυτών, αλλά και για ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο θεωρεί τις ζωές μας αναλώσιμες.

Μπροστά στο κέρδος των εταιρειών, μπροστά στην ικανοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων, οι ζωές μας δεν μετράνε.

Βαφτίζουν την δολοφονική απαξίωση των ζωή μας ανθρώπινο λάθος, κακή στιγμή. Δεν φταίει που η εταιρεία δεν είχε λάβει τα προσήκοντα μέτρα, φταίει ο σταθμάρχης. Κι ας μην υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας για να αποτραπεί η σύγκρουση. Ρωτάνε στα κανάλια, αφού το ξέρατε ότι κάτι δεν γίνεται σωστά γιατί δεν είπατε τίποτα; Απαντάμε, το φωνάζουμε χρόνια, κάνουμε απεργίες που μας τις κηρύττουν παράνομες.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ευθύνεςείναι συγκεκριμένες. Οι κυβερνητικές πολιτικές της ΝΔ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που πιστά υπηρετούν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους δολοφονούν: στα τρένα, στα σύνορα, στα νοσοκομεία, στον δρόμο, στους καταυλισμούς.

Δολοφονούν, γιατί συντηρούν ένα σύστημα για λίγους, όπου οι ζωές των πολλών γίνονται αριθμοί.
Τις προηγούμενες μέρες βρεθήκαμε στον δρόμο και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε όσο χρειαστεί.

Για να μην ξεχαστεί η σύγκρουση στα Τέμπη.

Για να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της χώρας και την Hellenic Train.

Για να μην ξεχαστεί πως τα Τέμπη δεν ήρθαν εν κενώ, αλλά είναι ακόμη ένα σύμπτωμα της κυρίαρχης πολιτικής, η οποία ασκείται εντελώς συνειδητά, χωρίς πλάνες, χωρίς δάκρυα και πένθος.
Για να σταθούμε διπλα στους/στις εργαζόμενους/ες

Για να θυμίζουμε ότι δε θα λέμε ευχαριστώ που ζούμε.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, η ώρα να παλέψουμε για τις ζωές μας.

Αναμέτρηση

πηγή : https://anametrisi.gr/kyriaki-5-3-synechizoym…


Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής

πηγή : https://www.facebook.com/people/Ομοσπονδία-Γο…