Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στις 18.30

Από το άτομο στην κοινότητα - Κύκλος Συναντήσεων Μαρτίου

Κύκλος συναντήσεων Μαρτίου:

Προκειμένου να διαμορφώσουμε την κοινωνία στην οποία ζούμε και να οικοδομήσουμε μια μελλοντική, βλέπουμε κοινωνικές και επαναστατικές διαδικασίες/διεργασίες να συμβαίνουν από το άτομο προς στο κοινωνικό περιβάλλον και αντίστροφα. Θεωρούμε ότι κάθε άτομο πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να αλλάξει τον εαυτό του, σε μια συνεχή και αμφίδρομη σχέση με την κοινότητα και τη συλλογική ζωή. Επιδιώκουμε να συναντηθούμε για να καθορίσουμε τις κοινότητές μας και να βρούμε κοινούς τόπους σε όλες τις κοινωνικές διαστάσεις.

Δευτέρα 6/3 στις 18:00

Κοινότητα: Τι σημαίνει κοινότητα για τον/την καθένα/καθεμία μας. Συλλογική αναζήτηση για το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε στις κοινότητές μας.

Τετάρτη 15/3 στις 18:30

Καθορισμός αντιφάσεων: Συζητάμε τις ερμηνείες λέξεων και εννοιών που συνήθως λανθασμένα θεωρούμε δεδομένες, προκειμένου να κατανοήσουμε βαθιά την ιδιαιτερότητα των ατόμων και των κοινοτήτων.

Κυριακή 26/3 στις 18:30

Επανάσταση και Επαναστατική Κουλτούρα: Βαθιές κοινωνικές αλλαγές πάντα συνοδεύονται από πολιτισμικές ανταλλαγές σε μια διαλεκτική διαδικασία. Οι επαναστατικές διαδικασίες επηρεάζονται από τον πολιτισμό και την τέχνη και ο πολιτικοποιημένος πολιτισμός και τέχνη είναι προϋποθέσεις για κάθε κοινωνική αλλαγή.

Οι εκδηλώσεις θα γίνονται στο αναγνωστήριο στην κατειλημμένη Πρυτανεία (ισόγειο), στο λόφο Καστέλι.

Σε κάθε εκδήλωση θα ξεκινάμε ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα, θέλοντας να προωθήσουμε την σοβαρότητα, την ακρίβεια και την δέσμευση στην πολιτική μας δράση.

Δίκτυα Μάθησης

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαρτίου 15h