Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στις 18.30

Συγκέντρωση-μικροφωνική για την κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη

Στις 28/2 λίγο μετά τις 11, στα Τέμπη ,συνέβη μετωπιαία σύγκρουση, δυο τρένων, ενός εμπορικού και ενός επιβατικού στο οποίο ταξίδευαν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες επιβάτες. Έως τώρα 5 ημέρες μετά, οι αγνοούμενοι και τραυματίες είναι δεκάδες ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 57 και αναμένεται να αυξηθούν. Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άτομα νεαρής ηλικίας, παιδιά και φοιτητές. Το τραγικό αυτό γεγονός δεν αποτελεί δυστύχημα αλλά μία στυγνή κρατική δολοφονία.

Τα ΜΜΕ αμέσως μετά το κρατικό έγκλημα και σε μια αποτυχημένη απόπειρα εξιλέωσης τους, γέμισαν με δακρύβρεχτα ρεπορτάζ, πάντα όμως, μπαίνοντας σε ρόλο πλυντηρίου, προσπαθώντας να βρουν το εξιλαστήριο θύμα, αρνούμενοι τις ευθύνες κυβερνήσεων και κεφαλαίου. Αποκορύφωμα όλου αυτού, αποτέλεσε η δήλωση πως οι ζωές τόσων ανθρώπων θα είναι η θυσία για τη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, μέσα από τις μόνιμες πλέον τακτικές τυμβωρυχίας, πως οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για κράτος και καπιταλισμό, αλλά λειτουργούν μόνο ως εργαλεία στα χέρια ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, με μόνο σκοπό το κέρδος.

Όλα αυτά τα χρόνια, το επιτελικό κράτος υποβαθμίζει και εν τέλει ιδιωτικοποιεί τα κοινωνικά αγαθά, όπως ακριβώς έγινε και στον τομέα των μεταφορών και έτσι όπως εξακολουθεί να γίνεται στην υγεία και την παιδεία. Το σύστημα που τώρα προσποιείται ότι νοιάζεται για τις ζωές μας, στην πραγματικότητα επιτίθεται σε όλους όσους εδώ και χρόνια αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, απαγορεύοντας τις απεργίες και προσπαθώντας λυσσαλέα να καταστείλει κάθε μορφή αντίδρασης. Αυτό ακριβώς είδαμε να συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, όπου το ίδιο σύστημα δεν δίστασε να χτυπήσει και να απαντήσει με χημικά στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν για αυτή την ταξική δολοφονία και όπου βασιζόμενο στον άθλιο νόμο Χατζηδάκη χαρακτήρισε παράνομη την απεργία των σιδηροδρομικών εργαζομένων.

Αυτή δεν είναι η στιγμή να σιωπήσουμε. Αντιθέτως, όλοι οφείλουμε να αγωνιστούμε απέναντι σε κράτος και καπιταλισμό και να συγκρουστούμε με τις πρακτικές εκείνων που χρησιμοποιούν το αίμα μας για να κερδοφορούν. Παλεύουμε για ελεύθερες μετακινήσεις, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και υποδομών, εργασιακά δικαιώματα για όλους, συγκρουόμενοι με το σύστημα που υποβαθμίζει τις ζωές μας.

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ

Αντιφασιστικός συντονισμός Αγρινίου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90232/