τι; : συγκέντρωση θεματική : 8/3

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 18.30

Συγκέντρωση για την 8η Μαρτίου

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Η φετινή 8η Μάρτη δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες. Η μαζική κρατική δολοφονία των Τεμπών επισκιάζει τα πάντα και ενώνει όλους τους αγώνες γιατί σχετίζεται με την προϋπόθεση των αγώνων,την ίδια τη ζωή. Χρειάζεται να παραμεινουμε ζωντανά για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε.

Το κρατικό έγκλημα μας επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ξέρουμε, πως για το κράτος τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών είναι πάνω από τις ζωές μας. Ο χαμός των 57 (γνωστών έως τώρα) νέων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει ασφάλεια για τη ζωή κανενός, ούτε καν των ψηφοφόρων τους.

Αφού πρώτα μας στέρησαν και ειδικά από τη νέα γενιά, όσα κάνουν μια ζωή αξιοβίωτη (υγεία, εργασία, στέγη, τροφή, ρεύμα, νερό, περιβάλλον, παιδεία και πολιτισμό).

Αφού τα ένστολα καθάρματά τους μπορούν να βιάζουν μέσα στα αστυνομικά τμήματα και να δολοφονούν εν ψυχρώ το Σαμπάνη,τον Φραγκούλη, τον Ζακ, τον Αλέξη...

Αφού οι δικαστές τους αθώωσαν την Greek Mafia, τους μαστρωπούς της, τα κυκλώματα traficking, που συνδέονται με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, οδηγούν τα θύματα στην εξόντωση και στη φυλακή τη μητέρα της που έσπευσε να τους καταγγείλει. Αντίθετα, με την πρώτη ευκαιρία αφήνουν ελεύθερους καταδικασμένους βιαστές και κακοποιητές.

Αφού τα ΜΜΕ τους, κρεμάσουν στα μανταλάκια τις ζωές των νεκρών, επιτρέπουν και στο Μπαλάσκα να δίνει σε απευθείας μετάδοση τις συμβουλές του στους γυναικοκτόνους.

Αφού δεν τους ενδιαφέρει να προλάβουν τα έμφυλα εγκλήματα, δεν τους ενδιαφέρει και η τύχη των θυμάτων, αντίθετα ψηφίζουν νόμους (υποχρεωτική συνεπιμέλεια) που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Τώρα μας δολοφονούν μαζικά.

Το έγκλημα των Τεμπών είναι το επιστέγασμα της νεκροπολιτικής τους και των ταξικών επιλογών των κυβερνήσεων διαχρονικά και ειδικά αυτών της τελευταίας δεκαετίας, που με τα μνημόνια και την εφαρμογή τους γκρέμισαν όσα οι προηγούμενοι είχαν οδηγήσει στην κατάρρευση.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Πνίγουν στις θάλασσες πρόσφυγες και μετανάστες, τους αφήνουν για μέρες χωρίς τροφή και νερό στις νησίδες του Έβρου και αν καταφέρουν να ζήσουν, τους κλειδώνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές.

Αφήνουν ανεξέλεγκτα τα αφεντικά να μας εκμεταλλεύονται μέχρι θανάτου, με καθημερινά εργατικά ατυχήματα.

Αντί να στηρίξουν τα νοσοκομεία, μας κλειδώνουν μέσα στα σπίτια, σε όσα μας αφήνουν τα κοράκια των τραπεζιτών.

Όταν καίγονται τα σπίτια μας, προχωρούν σε εκκενώσεις ή μας αφήνουν στο έλεος της φωτιάς.

Στα έντονα καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και χιόνια, μας λένε πως φταίει η κακιά στιγμή.

Και τώρα νομίζουν πως συνηθίσαμε το θάνατο και μπορούν να δολοφονούν μαζικά τα παιδιά μας, χωρίς να αντιδρούμε.

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα αγώνα, παγκόσμια φεμινιστική απεργία και μέρα τιμής σε όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για μια ζωή με ισότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Τιμούμε τα νεκρά σώματα των δολοφονημένων από το κράτος και χαιρετίζουμε τις χιλιάδες που κατεβαίνουν καθημερινά στο δρόμο.

Ενώνουμε τις φωνές μας και παίρνουμε το μόνο δρόμο που ξέρουμε, το δρόμο της συλλογικής αντίστασης.

Δεν θέλουμε πολλά, ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Τετάρτη 8 Μάρτη στις 18:30 στα Λιοντάρια.

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μαρτίου 17h