Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Απεργιακή πορεία

Μαθητική - φοιτητική πορεία

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3, μια εβδομάδα μετά από εκείνο το πρωινό… ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το "Στείλε όταν φτάσεις" δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε, μικρέ…

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 1/3 τίποτα δεν είναι ίδιο.

Οι εικόνες από τα Τέμπη μας συγκλόνισαν. Τα πολλά "γιατί" είναι ακόμα στο μυαλό μας.

Ακόμα περισσότερο μας έχει συγκλονίσει η τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση, όλα τα κόμματα που ήταν πριν κυβερνήσεις, την εταιρία, συγκεκριμένα ΜΜΕ και διάφορα παπαγαλάκια να μην δοθούν απαντήσεις στις πραγματικές αιτίες αυτού του εγκλήματος, να μην αναλάβει κανένας αυτές τις δολοφονικές ευθύνες. Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα τρένα χρόνια, μήνες φώναζαν, έλεγαν πως αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ατύχημα. Και οι οικογένειες των θυμάτων, εκεί… ακόμα να περιμένουν.

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ…

Για αυτό και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη ως τη Λάρισα, από την Πάτρα ως την Κρήτη, από τη Φλώρινα ως το πιο μικρό νησί του Αιγαίου, μαζί με τα αδέρφια μας τους φοιτητές, βουλιάξαμε τους δρόμους, κάναμε καταλήψεις και αποχές στα σχολεία μας, σχηματίσαμε συνθήματα, γράψαμε στους πίνακες και στα θρανία μας.

Στόχος μας ήταν και είναι ένας: Όλων των νεκρών στα Τέμπη να είμαστε η φωνή- Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας - Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειες τους, σε όλους μας.

Όσο εσείς, οι κυβερνήσεις και τα Υπουργεία σας, πάτε και όπου βγεί και παίζετε με τις ζωές μας για κέρδη και κόστη κάποιων λίγων, τόσο εμείς θα πάμε αλλιώς. Θα ζούμε και θα αγωνιζόμαστε για τη ζωή όλων μας. Για να μη χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές.

Η Ιστορία κατέγραψε αυτό το έγκλημα.

Τώρα θα καταγράψεί τη στάση του καθένα και της καθεμίας από εμάς.

Για να ακουστεί η αλήθεια. Για να μη ξανασυμβεί.

Γιατί το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ απαιτεί ΑΓΩΝΑ.

Συνεχίζουμε ώστε να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά:

 • Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα.
 • Να παρθούν όλα τα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές
 • Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες, τις οικογένειές.

Καλούμε:

Από Δευτέρα 6/3 συνεχίζουμε με συνελεύσεις, ενημερώσεις, καταλήψεις, αποχές και πολύμορφες δραστηριότητες, τσάντες, πανό, συνθήματα, μέσα στα σχολεία. Όπου μπορούμε κάνουμε ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ. Όπως μπορεί το κάθε σχολείο στέλνει μήνυμα αγώνα, μήνυμα πως εμείς οι μαθητές ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@ mathitesgr

πηγή : http://www.mathites.gr/?p=2870


1 2 3 4

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (5 ΜΑΡΤΗ 2023)

8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες & όλοι στη συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια!

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα!

Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα!

Παλεύουμε:

 • Για ασφαλείς, δημόσιες & φτηνές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ που μετατρέπει τις μεταφορές σε ακριβό εμπόρευμα και θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος!
 • Για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα!
 • Για το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία!
 • Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία της GREEN PROPERTIES και κάθε εργοδότη στον κλάδο!
 • Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
 • Τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας! Δυναμώνουμε την πάλη για την πραγματική χειραφέτηση των γυναικών!

Δεν περιμένουμε τίποτα απ' τους συνενόχους που παριστάνουν τους «σωτήρες» τώρα και προεκλογικά υπόσχονται λύσεις!

Όποια κι αν είναι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα κινηθεί στις αντεργατικές ράγες κεφαλαίου-ΕΕ-ΝΑΤΟ:

 • Της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της ΕΕ που μετατρέπει σε πανάκριβα εμπορεύματα την ενέργεια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, την υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία. Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής, που φέρει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, της «απελευθέρωσης» της ΕΕ των σιδηροδρομικών μεταφορών και όταν το κράτος διαχειρίζεται τις υποδομές με κριτήριο το κέρδος και όταν παραχωρεί φιλέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή η πολιτική επέβαλε την κρατική υποχρηματοδότηση, την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια και την ιδιωτικοποίηση της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής απολύθηκαν εργαζόμενοι, επιβλήθηκαν ελαστικές εργασιακές σχέσεις και εντατικοποίηση σε όσους απέμειναν, ενώ η ιταλική εταιρεία επιδοτήθηκε με πακτωλό χρημάτων. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο, όπως επιβεβαιώνουν οι καταγγελίες συνδικαλιστών για το κακοσυντηρημένο δίκτυο, για τις ελλείψεις και τα κενά σε συστήματα ασφάλειας, προσωπικό και κρίσιμες υποδομές, όπως είναι η σήμανση.
 • Της πολιτικής που με τον πληθωρισμό περικόπτει τον ήδη συρρικνωμένο μισθό, κατά το 1/3 την προηγούμενη δεκαετία. Μετατρέπει σε πολυτέλεια βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, τις βασικές υπηρεσίες, τη στέγη, την ασφάλιση, την υγεία, την εκπαίδευση.
 • Με τη ληστρική φορολογία των άμεσων & έμμεσων φόρων εξασφαλίζει κρατική στήριξη στο κεφάλαιο. «Αναδιανέμει» τη φτώχεια απ' τους φτωχούς προς τους φτωχότερους, με επιδόματα και κουπόνια που εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες κάθε μήνα.
 • Με τους μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών μετατρέπει σε ομήρους των funds και των τραπεζών 700.000 λαϊκές οικογένειες. Η εκτόξευση των επιτοκίων γιγαντώνει τα κέρδη των τραπεζών οδηγώντας σε νέα γενιά κόκκινων δανείων. Το νομοθετικό πλαίσιο τερατούργημα που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ θωρακίζεται μέσω της ταξικής δικαιοσύνης και μένει ανέγγιχτο απ' τις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουν τους πλειστηριασμούς γιατί υπηρετούν τις δεσμεύσεις ΕΕ -ΕΚΤ, την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων.
 • Με την «πράσινη μετάβαση» της ΕΕ που φέρνει ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση. Επιβάλλει την απολιγνιτοποίηση με ανάδειξη του ακριβού εισαγόμενου φυσικού αεριου σε βασικό καύσιμο «μετάβασης» μέσω των κοινοτικών δεσμεύσεων για το «εμπόριο» ρύπων, τις τιμές του χρηματιστήριου Ενέργειας, τις εγγυήμενες τιμές για το καρτέλ των ΑΠΕ, τη βαριά φορολογία στα καύσιμα, την πολιτική των ευρωατλαντικών κυρώσεων στη Ρωσία που εκτοξεύει περαιτέρω τις τιμές για χάρη του πανάκριβου LNG των ΗΠΑ.
 • Με την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία απειλεί την ίδια τη ζωή μας. Ο ανταγωνισμός και τα παζάρια συνδιαχείρισης τουρκικής και ελληνικής άρχουσας τάξης, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, απειλούν την ειρήνη, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

Με αγώνα υπερασπιζόμαστε το μισθό, τα δικαιώματα και τη ζωή μας

 • Για την ανατροπή της πολιτικής των «συγκρατημένων» αυξήσεων στα όρια των «αντοχών» της οικονομίας που επιβάλλει μισθούς κάτω απ' τον πληθωρισμό και υπηρετούν η κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αυξήσεις που όχι μόνο δεν αναπληρώνουν τις προηγούμενες απώλειες, αλλά εξανεμίζονται απ' την έκρηξη της ακρίβειας.
 • Ενάντια στο καθεστώς της «ατομικής διαπραγμάτευσης» ενός μισθού που ξεκινάει απ' τον εθνικό κατώτατο που καθορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, των αυταπατών ατομικής ανέλιξης του «ανταγωνιστικού» υποταγμένου εργαζόμενου με εντατικοποίηση, 10ωρα και δουλειά τα Σαββατοκύριακα, με απλήρωτες υπερωρίες.
 • Πιάνουμε το νήμα απ' τη ΣΣΕ που είχαμε υπογράψει το 2009 και καταργήθηκε το 2012. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις επί των κλιμακιών αμοιβών της προηγούμενης ΣΣΕ, που υπερβαίνουν τον πληθωρισμό με κατοχύρωση κατώτατου μισθού με βάση την προϋπηρεσία. Αναπροσαρμογή στο τέλος κάθε εξαμήνου των κλιμακίων βασικών μισθών με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες απ' τον πληθωρισμό.
 • Διεκδικούμε 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο, κατοχύρωση ωραρίων, επιδομάτων μεταπτυχιακών σπουδών, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.
 • Ενάντια στη βαρβαρότητα της αντεργατικής νομοθεσίας των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία, της απελευθέρωσης των εργασιακών σχέσεων και επέκτασης του εργάσιμου χρόνου που συμπληρώθηκε απ' το νόμο Χατζηδάκη.
 • Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή που επιστρατεύουν κυβερνήσεις και εργοδότες: με απολύσεις όσων διεκδικούν, όπως οι συνάδελφοι/-σσες στη Green Properties, με δίκες αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς βάσει του «ιδιώνυμου» του ΣΥΡΙΖΑ, με καταστολή διαδηλώσεων, προσαγωγές και συλλήψεις συνδικαλιστών, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ΜΑΤ στα πανεπιστήμια για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
 • Με απειθαρχία στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη που επιβάλλει τον «ηλεκτρονικό» έλεγχο κράτους και εργοδοσίας στα σωματεία για να περιορίσει τη συλλογική οργάνωση και αγώνα. Κανένας νόμος δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στην ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα, την πλατιά αλληλεγγύη. Κανένας νόμος δε μπορεί να καταργήσει τις απεργίες, να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις, το λαϊκό αγώνα.
 • Ενάντια στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, των πλειοψηφιών των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, για μείωση των απαιτήσεων μας. Παρεμβαίνουν για να ενισχύσουν το αφήγημα κυβερνήσεων και εργοδοτών περί «αντοχών της οικονομίας» και «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων. Παίρνουν θέση στο τραπέζι των κοινωνικών διαλόγων με τους εργοδότες, για να διαπραγματευτούν πόσα θα χάσουμε.

Τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

Δυναμώνουμε την πάλη για την πραγματική χειραφέτηση των γυναικών

 • Για την πλήρη κατάργηση της ελαστικής εργασίας με το «μπλοκάκι» που αφήνει απροστάτευτες και ευάλωτες ειδικότερα τις εργαζόμενες απέναντι στην εργοδοτική επίθεση, αποκλεισμένες από επιδόματα και άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, από γονεϊκές άδειες, από προστασία της εγκύου από την απόλυση, από την προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους στο χώρο δουλειάς.
 • Ενάντια στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που στο όνομα της «ισότητας των φύλων» και της «συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», τσακίζουν τη ζωή των γυναικών και το μέλλον των παιδιών.
 • Ενάντια στις συνθήκες βίας και ανασφάλειας, που μαζί με την επίθεση συνολικά στο εισόδημα, την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών και την απουσία κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών κάνουν όλο και πιο δύσκολο για μια γυναίκα να απεγκλωβιστεί από μια βίαιη παθογόνα σχέση.
 • Ενάντια στη λογική διάσπασης της ταξικής ενότητας των εργαζόμενων και τον «κοινωνικό εταιρισμό» στη βάση ανάδειξης των δήθεν «κοινών συμφερόντων» με βάση το φύλο ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις εργατών και αφεντικών.
 • Ενάντια στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της εκμετάλλευσης που γεννούν τους δράστες-τέρατα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, της ενδοοικογενειακής βίας, των βιασμών γυναικών και παιδιών ακόμα και των δολοφονιών γυναικών.

Ο δρόμος της σύγκρουσης είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δε συμβιβάζονται με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Τα κέρδη τους χτίζονται πάνω στις δικές μας απώλειες, τις δικές μας ζωές. Δεν είναι ατυχήματα… είναι κρατικά και εργοδοτικά εγκλήματα!

Είναι η εγκληματική κρατική πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει την ασφάλεια της εργασίας, των μεταφορών, των κατασκευών, την πολιτική προστασία, την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία στη λογική «κόστους -οφέλους» των ομίλων -επενδυτών.

Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας:

 • Ισχυροποιούμε τη δική μας ταξική ενότητα, το Σωματείο μας, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς με σωματειακές επιτροπές σε εργοτάξια και γραφεία.
 • Κάνουμε υπόθεση των εργαζόμενων τη διαπραγμάτευση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο Κατασκευών, Τεχνικών Μελετών αλλά και των Επιστημονικών Τεχνικών Υπηρεσιών.
 • Οργανώνουμε τον αγώνα με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στάσεις εργασίας, απεργιακές κινητοποιήσεις.
 • Βαδίζουμε ενάντια στην κοινή εργοδοσία του κλάδου, με τους συμμάχους μας - το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων - που κατάκτησαν κλαδική ΣΣΕ, παρεμβαίνουν για τη γενική εφαρμογή της, παλεύουν και πετυχαίνουν την υπογραφή εργοταξιακών Συμβάσεων με επιπλέον κατακτήσεις.
 • Εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, χωρίς «ημερομηνία λήξης» και «δια αντιπροσώπων» στη δράση του ΣΜΤ. Συντονιζόμαστε με τα εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συντονίζονται πανελλαδικά, στις κεντρικές μάχες του εργατικού κινήματος.

Η πλατιά συμπόρευση με το μαζικό, μαχητικό, με ταξικό προσανατολισμό εργατικό κίνημα, είναι μονόδρομος για την πραγματική οργάνωση των μαχών με την εργοδοσία και τις αντεργατικές κρατικές ρυθμίσεις.

Οι αγώνες σε COSCO, E-FOOD, ΛΑΡΚΟ, Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στη Μαλαματίνα, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ο εγκλωβισμός και η περιχαράκωση σε κάλπικους εποχικούς «συντονισμούς» στη βάση πολιτικής συμφωνίας συνδικαλιστικών παρατάξεων ανά θεματική ενότητα και ημερομηνία, οδηγεί στην πράξη σε απομόνωση το Σωματείο.

Ανατροπή της πολιτικής που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση, κρατικά-εργοδοτικά εγκλήματα και πολέμους

Καμία προεκλογική ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, καμιά αναμονή από νέους επίδοξους κυβερνητικούς «σωτήρες» με «φιλελεύθερο» ή «προοδευτικό» πρόσημο.

Με τους αγώνες, τη μαζική οργάνωση και το σωστό προσανατολισμό μπορούμε και θα παρέμβουμε καθοριστικά ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την αντιλαϊκή πολιτική και τους υπηρέτες της. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για να μη στερούμαστε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να μη χάνουμε τη ζωή μας για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων-επενδυτών.

Δεν υπάρχει χώρος για νέες αυταπάτες που καλλιεργεί η ολέθρια για το κίνημα κατεύθυνση του «αντιδεξιού-αντικυβερνητικού» μετώπου. Θολώνει στην εικόνα την ανάγκη σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τον πραγματικό μας αντίπαλο.

Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τους στηρίζουν.

Οργανώνουμε μαχητική απάντηση για τις διεκδικήσεις μας:

 • Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ και των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
 • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Κάλυψη με ΣΣΕ όλων των εργαζόμενων με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (Μισθός, ΔΠΥ κ.λπ.) στην προοπτική κατάργησης του δελτίου παροχής υπηρεσιών με κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους. Μείωση του χρόνου εργασίας, 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο.
 • Απειθαρχία για "να μείνει στα χαρτιά" και να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφή (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυση κ.ο.κ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ). Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία. Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού. Κρατική πολιτική για το δικαίωμα στη στέγη. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα πρόληψης εκδήλωσης καταστροφών και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεών τους.
 • Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Παύση της απαράδεκτης και προκλητικής πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης εισφορών στο ΚΕΑΟ, που εγκαινίασε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους τελευταίους μήνες. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων των κυβερνήσεων. Όχι στα επαγγελματικά Ταμεία. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση όλων των απωλειών των αποθεματικών των ταμείων από τη διαχρονική καταλήστευσή τους. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Κανένας εργαζόμενος να μη στερηθεί την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με ΔΠΥ.
 • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος και άδειας μητρότητας. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.) για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
 • Κρατική χρηματοδότηση για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την πολιτική "απελευθέρωσης" της ΕΕ - Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό. Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων - λιγνίτη - κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.
 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται. Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας. Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

πηγή : https://somt.gr/8-μαρτη-απεργουμε-όλες-όλοι-σ…


1 2 3 4

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ EFOOD Π. ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγή : https://twitter.com/AntifaCoast


1 2 3 4

Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν | Απεργιακή κινητοποίηση 8 Μάρτη, πλ.Κοραή, 12.00

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Στις 28 Φλεβάρη η επιβατική αμαξοστοιχία ΙC 62 της Hellenic Train, με εκατοντάδες επιβαίνοντες συγκρούεται με εμπορική αμαξοστοιχία, των ίδιων ιδιωτικών συμφερόντων, στα Τέμπη. Παρά τις προσπάθειες όσων επέβαιναν και δεν ήταν βαριά τραυματισμένοι να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους, παρά τις προσπάθειες των διασωστών στο σημείο της συγκρούσης αλλά και των υγειονομικών σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη να σώσουν όσο περισσότερες ζωές και να περιθάλψουν τους τραυματισμένους , ο απολογισμός είναι τραγικός. Μια βδομάδα μετά το γεγονός ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 57, τόσο οι τραυματίες όσο και οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες ενώ ο αριθμός των επιβαινόντων παραμένει θόλος.
Η ανείπωτη αυτή τραγωδία μας θυμίζει, με τον χειρότερο τρόπο, τι σημασία δίνει το Κράτος και το Κεφάλαιο στην ανθρώπινη ζωή. Αυτό που συνέβη στα Τέμπη ήταν μια προαναγγελθείσα δολοφονία με υπαίτιους το ελληνικό κράτος και το ιδιωτικό κεφάλαιο.
Με το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς επενδυτές (επί ΣΥΡΙΖΑ) και την επαναφορά τραίνων που είχαν αποσυρθεί στην Ελβετία, ακολούθησαν οι κυβερνητικοί διθύραμβοι σχετικά με την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μέσων. Η αναβάθμισή που διαφήμιζαν περιλαμβάνει: απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα συστήματα συντήρησης και ελέγχου και υποστελέχωση του εργατικού δυναμικού. Κι ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει μέσω δελτίων τύπου και εξωδίκων προς τους αρμόδιους και είχαν κάνει αλλεπάλληλες κινητοποίησεις και απεργίες (οι οποίες κρίνονταν παράνομες και καταχρηστικές από την αστική δικαιοσύνη), για τη βελτίωση του δικτύου και για επιπλέον προσλήψεις, τα πράγματα έμειναν ως είχαν. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, η "αναβάθμιση" στην ιδιωτικοποίηση: Να παίζεται η ζωή των επιβατών και των εργαζομένων κορώνα γράμματα, αφού δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την ασφάλεια των ανθρώπων. Όταν λοιπόν οι ζωές μας λογίζονται ως ένα ακόμα έξοδο στον προϋπολογισμό του κράτους και του κεφαλαίου μιλάμε για προδιαγεγραμμένες δολοφονίες - ούτε για ατυχήματα, ούτε για "ανθρώπινα λάθη'', ούτε για "κακή στιγμή''. Οι εγκληματίες του υπουργείου μεταφορών, της διοίκησης της Hellenic Train και όλου του κρατικού μηχανισμού που συνέβαλλαν σε αυτή τη δολοφονία θα λογαριαστούν με όλη την κοινωνική βάση, το οργανωμένο κίνημα και τις αντιστάσεις του.

Μόνη απάντηση στο έγκλημα οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις

Από την προηγούμενη Τέταρτη, πολλές προσπάθειες έχουν γίνει από τους θεσμούς και τα μιντιακά τσιράκια τους, ώστε να ησυχάσουν οι φωνές που μιλούν για έγκλημα και αναζητούν τους πραγματικούς φταίχτες. Ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε, ο πρωθυπουργός εντόπισε το άνθρωπινο λάθος ως αίτιο κι έπειτα ζήτησε μια άχρηστη "συγγνώμη", ενώ τα ΜΜΕ, για άλλη μία φορά, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη τραγωδία, έκαναν πολιτική πάνω στους νεκρούς με σκοπό να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, μετατοπίζοντας τις ευθύνες και αυτοί στον ανθρώπινο παράγοντα, έχοντας, ήδη, βρει ως μοναδικό υπαίτιο τον σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης.
Ωστόσο, η κοινωνία δεν τρέφει αυταπάτες και διαθέτει πολύ καλύτερο κριτήριο από τους διεφθαρμένους κομματικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Και για αυτό, εδώ και μια βδομάδα, οι δρόμοι σε πάμπολλες πόλεις γεμίζουν διαρκώς με χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών που διαδηλώνουν ως απάντηση στο έγκλημα, ενάντια στο σάπιο σύστημα που υποβαθμίζει διαρκώς τις ζωές μας. Πολλά σχολεία έχουν καταληφθεί από τους μαθητές τους, όπως και πανεπιστημιακές σχολές ένω, όλο και περισσότερα εργατικά συνδικάτα, καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες, που ήδη κινητοποιούνται εδώ και δύο μήνες ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με καταλήψεις σχολών και κεντρικών σκηνών της χώρας, με πορείες και απεργιακές κινητοποιήσεις, μετέτρεψαν το πανκαλλιτεχνικό συλλαλήτηριο που είχε ορίστει για την Πέμπτη 2 Μαρτίου σε συλλαλητήριο μνήμης και οργής, όπου συσπειρώθηκε πλήθος κόσμου. Στον αντίποδα κράτος και αφεντικά έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να επιβάλλουν τη σιωπή και να καταπνίξουν τις φωνές που αντιστέκονται, φοβούμενοι τη διογκούμενη κοινωνική οργή. Γεγονός που γίνεται φανερό από την κρατική καταστολή στην πλειοψηφία των κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χημικά, κρότου λάμψης, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις μέχρι την κήρυξη της απεργίας των εργαζόμενων στα τραίνα παράνομης, μια μέρα μετά το κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, έπειτα από δικαστική προσφυγή της Hellenic Train, μια πρακτική που εφαρμόζεται συνεχώς από κράτος και εργοδότες μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική έχει εξαπολύσει έναν άνευ προηγούμενου πόλεμο εκμετάλλευσης και αφαίμαξης της κοινωνίας, που μετρά διαρκώς τις πληγές της από την κρατική και καπιταλιστική διαχείριση: η ιδιωτικόποιηση των συγκοινωνιών, της υγείας, της παιδείας, των φυσικών πόρων, οι κρατικές δολοφονίες στο Αιγαίο προσφύγων και μεταναστών, οι εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη, η κρατική καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται, οι επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αγώνα αποδεικνύουν ότι το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο παρά φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο. Από τη δολοφονική κρατική διαχείριση της πανδημίας μέχρι και το έγκλημα στα Τέμπη στόχος της εξουσίας και των εκάστοτε διαχειριστών της ήταν και είναι το κέρδος, με όποιο κόστος. Στόχος δικός μας, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οφείλει να είναι η οργάνωση των αντιστάσεων μας και η όξυνση του αγώνα μας για την ανατρόπη αυτού του συστήματος και το χτίσιμο ένος καινούριου κόσμου που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους, ενός χειραφετημένου, επαναστατημένου κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλλεγγύης.

Απεργιακή κινητοποίηση: Τετάρτη 8 Μάρτη, πλ.Κοραή, 12.00

Από το ναυάγιο του Σάμινα και τα καμμένα χωριά της Ηλείας μέχρι τη Μάνδρα, το Μάτι και τα Τέμπη …
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Υγεία, παιδεία, στέγαση, τροφή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΗ, ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : http://apo.squathost.com/kratos-ke-kefaleo-do…