Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 12.00

Συγκέντρωση για το έγκλημα στα Τέμπη

Καμία τραγωδία, κανένα δυστύχημα. Μια ακόμη κυνική μαζική σφαγή που προκλήθηκε από τη σταθερή πολιτική όλων των κυβερνήσεων για επιχειρηματική εκμετάλλευση των κοινωνικών αγαθών. Δεν υπάρχουν κροκοδείλια δάκρυα, δεν υπάρχει προσχηματική πολιτική δήλωση, δεν υπάρχει μεσίστια σημαία που να μπορούν να κρύψουν αυτή την αλήθεια:
Δεν πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν χάνονται τα παιδιά της αστικής τάξης από τις σάπιες υποδομές και την κερδοφορία των εργολάβων.
Για ακόμη μια φορά ματώνει η τάξη μας.
Είτε εκείνη την ώρα εργάζεται (πρώτοι πέθαναν οι εργαζόμενοι) Είτε εκείνη την ώρα ταξιδεύει.
Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Σε μια χώρα όπου παντού υπάρχουν κάμερες και όλα παρακολουθούνται, οι μηχανοδηγοί των τρένων οδηγούν στα «τυφλά». Σε μια χώρα που δίνονται δισεκατομμύρια για Ραφάλ και φρεγάτες, ενώ προσλαμβάνονται χιλιάδες αστυνομικοί, λείπουν γιατροί, μηχανοδηγοί, δάσκαλοι!
Δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι συνειδητή πολιτική επιλογή που εξυπηρετεί την ελεύθερη αγορά. Είναι υπολογισμένο ρίσκο, η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κέρδους. Το είδαμε στα χρόνια της πανδημίας που πέθαιναν χιλιάδες γιατί δεν υπήρχαν ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό. Το υποχρηματοδοτούμενο ΕΣΥ ήταν η μόνη ασπίδα για τη δημόσια υγεία, ενώ τώρα η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να το απαξιώσει και να συντρίψει σε όφελος των κλινικαρχών. Το είδαμε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που η κυριαρχία των ιδιωτικών εταιρειών και το χρηματιστήριο της ενέργειας οδήγησαν στο πανάκριβο ρεύμα για τον λαό και την εκτίναξη των κερδών για τις εταιρείες. Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και με το νερό, φέρνοντας νομοσχέδιο για το ξεπούλημά του ενώ υποτίθεται "πενθούν' τα θύματα των Τεμπών. Σειρά έχουν η παιδεία, τα βουνά, οι θάλασσες και ό,τι μπορεί να παράξει κέρδος για μια χούφτα ανθρώπων που πλουτίζει στις πλάτες μας.
Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι όλα είναι μάταια. Το έγκλημα στα Τέμπη έδειξε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη το εργατικό κίνημα να μην προειδοποιεί απλώς αλλά να μπορεί να επιβάλει ασφαλείς συνθήκες εργασίας και μετακίνησης. Εμείς ξεκινάμε από την οργάνωση στη γειτονιά, συγκροτούμε δομές αγώνα που συγκεντρώνουν και ενισχύουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας των από κάτω με στόχο την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Καλούμε κάθε μία και καθένα να συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλογικοτήτων γειτονιάς και κινήσεων πόλης το Σάββατο 11/3 στις 12:00 στην πλατεία Σουρμένων
Απαιτούμε:

Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαικό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός των συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους. Δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.

-ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ
-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΠΑΡΙΖΑ

πηγή : https://www.facebook.com/events/5180320305265…
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μαρτίου 01h