Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 στις 19.00

Τα πλουτη τους - το αιμα μας: μικροφωνικη – μοιρασμα

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη συλλογική μας μνήμη ως μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου που ζούμε. Ο άδικος ξαφνικός θάνατος δεκάδων ανθρώπων που ταξίδευαν με το πιο ασφαλές μέσο στο πιο πολυσύχναστο δρομολόγιο της χώρας κατέδειξε με τον πιο φρικτό τρόπο, αυτό που κατά βάθος ξέρουμε εδώ και καιρό. Ότι οι ζωές μας δεν μετράνε. Σε αντίθεση με τα κέρδη τους.

Αυτό αποτυπώνεται εμφατικά στα σώματα των πιο εύκολων στόχων της βίας από το κράτος και τα αφεντικά: Στις δολοφονίες στα σύνορα, στα πνιγμένα στο Αιγαίο σώματα ανθρώπων κυνηγημένων από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Στην αστυνομική βία και καταστολή στα σώματα που διαδηλώνουν, στον μπάτσο που δολοφονεί εν ψυχρώ έναν δεκαεξάχρονο Ρομά για λίγη βενζίνη. Αλλά το βλέπουμε και στην υποτίμηση της δημόσιας υγείας, με τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στα νοσοκομεία, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση μέρους ή όλου του συστήματος υγείας. Στην απαξίωση όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση μέρους ή όλου του συστήματος εκπαίδευσης. Στα τρομακτικά συχνά εργατικά ατυχήματα, που μόνο ατυχήματα δεν είναι, με κοινή αιτία τη μεγιστοποίηση του κέρδους των αφεντικών. Στη μετατροπή των ενεργειακών μας αναγκών, σε χρηματιστήριο κερδοφορίας και στους ιδιώτες εργολάβους που αφήνουν ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Στους πλειστηριασμούς κατοικιών και τις βίαιες εξώσεις, για χάρη των τραπεζικών συμφερόντων. Στην ακρίβεια βασικών αγαθών, στις αφόρητες αυξήσεις στα νοίκια, στον μισθό που τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας και συνολικά στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Εδώ και 15 σχεδόν χρόνια, με το ξέσπασμα της "κρίσης", αυτή η κοινωνία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην εκμετάλλευση και τη σαπίλα καθώς κράτος και αφεντικά δεν έχουν πια "καλά νέα" για μας. Έχουν απασφαλίσει κυριολεκτικά δείχνοντας απροκάλυπτα ότι εννοούν την εξαθλίωσή μας και σαν φυσική εξόντωση. Σε αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης όπου τα πάντα είναι οικονομία και νούμερα, όσο αυτοί θα μετράνε κέρδη, εμείς θα είμαστε αναλώσιμοι και θα μετράμε νεκρούς. Το ελάχιστο που μας μένει είναι να υπερασπιστούμε τη ζωή ως ύπαρξη και την ποιότητα της ζωής μας, μέσω της ικανοποίησης των αληθινών μας αναγκών.

Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στα ΜΜΕ παλεύουν να μας πείσουν ότι οι ευθύνες πέφτουν σε εμάς, στους από κάτω. Στους εργαζόμενους και τα "ανθρώπινα λάθη", στην ατομική ευθύνη στα ζητήματα υγείας και σε ό,τι πάει στραβά στις ζωές μας, "στους Ρομά που κλέβουν τα καλώδια", σε μια ύστατη προσπάθεια να ενεργοποιήσουν ανθρωποφαγικά αντανακλαστικά που θα μας οδηγήσουν σε αλληλοεξόντωση.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι και προτάσσουμε την αλληλεγγύη ως το μόνο που θα μας σώσει. Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στους σιδηρόδρομους, που προειδοποιούσαν και αγωνίζονταν εδώ και καιρό για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε και βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή των αγώνων με συνεχιζόμενες απεργίες. Με τις οικογένειες και τις παρέες που χάσανε δικό τους άνθρωπο και ζητούν δικαιοσύνη για τους νεκρούς τους. Με τους καλλιτέχνες, τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, με κάθε κομμάτι εργαζόμενων που αγωνίζεται.

Δεν σωπαίνουμε μπροστά στην υποτίμηση της ζωής μας. Δεν σωπαίνουμε μπροστά στον θάνατο.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΙΑ TOY ΚΡΑΤΟYΣ ΚΑΙ ΤΟY ΚΕΦΑΛΑΙΟY

ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ - ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση Άλσους Παγκρατίου

πηγή : https://alsospagkratiou.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μαρτίου 11h