Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Alfredo Cospito

Ο αγώνας του Alfredo Cospito έχει μπει στην τελική ευθεία, οι ιταλοί/ές/ά σύντροφοι/ισσες/α δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με κεντρικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις απέναντι στους carabinieri, η διεθνιστική αλληλεγγύη έχει απλωθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, μέχρι και την Ινδονησία.

Να εντείνουμε τις δράσεις μας, να στείλουμε σινιάλα αλληλεγγύης και να μεγαλώσουμε την αντίσταση ενάντια σε κάθε καθεστώς αιχμαλωσίας και το 41-bis. Τέτοιες συνθήκες εγκλεισμού, τύπου «λευκών κελιών», δεν είναι μακριά κι ούτε απέχουμε πολύ από την εισαγωγή τους και σε άλλα κράτη -ήδη η ισχυροποίηση των φυλακών με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα είναι μπροστά μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ALFREDO COSPITO!

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιταλική πρεσβεία την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 11.00

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90269/


Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Alfredo Cospito | Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ
Alfredo Cospito

Ο Alfredo Cospito είναι ένας αναρχικός σύντροφος που αγωνίζεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το 2012, ο Πυρήνας "Olga Nucleus" της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF), πυροβόλησε στέλεχος της εταιρίας Ansaldo Nucleare, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της πυρηνικής βιομηχανίας, τραυματίζοντάς τον.

Ο A. Cospito συνελήφθη για την επίθεση αυτή και στην δίκη του, ανέλαβε την ευθύνη της. Βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και 10 χρόνια στα τμήματα Υψίστης Ασφαλείας των φυλακών και από τις 5 Μαϊου 2022 κρατείται σε καθεστώς 41 bis.

Το 41 bis είναι ένα πολύ βαρύ καθεστώς φυλάκισης, με πλήρη απομόνωση του κρατούμενου απότον έξω κόσμο.

Στις 24 Φεβρουαρίου επανεπικυρώθηκε η παραμονή του στο καθεστώς 41bis και στις 27 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε και πάλι στη φυλακή της Opera.

ΑΠΟ ΤΙΣ 20/10/2022 ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 41-BIS
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΦΕΣΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 41-BIS

Μικροφωνική στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου
Πέμπτη 9/3, 11:00

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές