Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στις 21.00

Προβολή: Orlando

[Βόλος] Ανακοίνωση Κατάληψης Θόλου

από Συντονιστικό Κατάληψης Θόλου

post image

Έπειτα από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 7/3 για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη , αποφασίστηκε κατάληψη του θόλου με σκοπό τη δημιουργία κέντρου αγώνα, εν οψει των πολυδιάστατων των κινητοποιήσεων που αναμένωνται τις επόμενες μέρες. Το κρατικό έγκλημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη την 1/3, είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και της πολιτικής ενός συστήματος που βάζει το κέρδος σε προτεραιότητα έναντι της ανθρώπινης ζωής και μετατρέπει τις συγκοινωνίες από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα κοστολογώντας τις ζωές των από τα κάτω.
Είναι φανερό ότι κράτος, κεφάλαιο και ιδιώτες συγκαλύπτουν με τα γνωστά τους μέσα, ακόμα μία μαζική κρατική δολοφονία. Η απάντηση της κυβέρνησης έρχεται με τη βίαιη μορφή της καταστολής σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, ρίχνοντας χημικά, ξυλωκοπώντας και κάνοντας συλλήψεις εδώ και μέρες. Τα υπόχειρια του κράτους δεν δίστασαν και στη σημερινή πορεία να συλλάβουν διαδηλωτή.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες όσον αφορά τους μηχανισμούς του συστήματος εφόσον έχουν εφαρμοστεί και στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την κρατική δολοφονία του Β. Μάγγου. Καλούμε στην πορεία του Σαββάτου και στη συγκέντρωση της Τετάρτης κατά της συγκάλυψης των βασανιστών του, δεδομένου οτι η αστική δικαιοσύνη συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια. Καλούμε όλα τα άτομα να συμμετάσχουν στις οριζόντιες διαδικασίες και να πλαισιώσουν όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στο κέντρο αγώνα και στα υπόλοιπα μέρη της πόλης.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:8/3 Γενική απεργία 12:00 Μαθητική-Φοιτητική Πορεία ΘΟΛΟΣ18:00 Πορεία για την παγκόσμια ημέρα θυληκοτήτων ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ21:00 Προβολή "Orlando" ΘΟΛΟΣ

11/3 Πανελλαδική ημέρα δράσης εν όψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου12:00 Πορεία ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

15/3 9:00 Δίκη των 3 μπάτσων που βασάνισαν τον Βασίλη Μάγγο - Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

ΔΕΝ ΚΥΡΗΣΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΗΞΕΙ ΗΔΗ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624051/