Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στις 21.00

Ενημέρωση για τα χαράτσια στα άτομα με ψυχικά προβλήματα

Στη σημερινή εποχή του μνημονίου, των περικοπών και της σκληρής λιτότητας, ο χώρος της ψυχικής υγείας πλήττεται πρώτος και περισσότερο. Ακόμα και οι στεγαστικές δομές που έγιναν τα τελευταία χρόνια φιλοξενώντας χρόνιους ψυχικά ασθενείς των ψυχιατρείων κινδυνεύουν, από χώροι παραγωγής κάποιου νοήματος για τους ενοίκους, να γίνουν νέοϊδρυματικά μορφώματα φυτεμένα στην κοινότητα λόγω περικοπών. Με νέο νομοσχέδιο οι κάτοικοι των στεγαστικών δομών υποχρεώνονται να συνεισφέρουν μέρος της φτωχοσύνταξής τους για τα έξοδα των ξενώνων.

Παράλληλα περικόπτονται οι ήδη πενιχρές συντάξεις των περιθαλπομένων σε δημόσια ιδρύματα χρόνιας παραμονής και σε εξωνοσοκομειακές στεγαστικές δομές.

Εκεί βρηκαν τις πραγματικές αιτίες του χρέους!!!

Τι έμεινε στ' αλήθεια σ' αυτούς τους ανθρώπους, από τα όνειρα μιας φυσικής φυσιολογικής ζωής; Έγκλειστοι χωρίς αδίκημα, έχασαν τα πάντα. Φίλους, συγγενείς, περιουσίες, δουλειές, κοινωνικούς υποδοχείς, καταδικασμένοι στην αποκοπή από το κοινωνικό σώμα.

Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί, όχι μόνο για τους ψυχικά ασθενείς, αλλά για ό,τι σημαίνουν οι πράξεις αυτές. Όσοι δεν έχουν διαπραγματευτικότητα, διασυνδέσεις με την εξουσία, κινδυνεύουν να βρεθούν στον κοινωνικό καιάδα μέσω της θεσμοθέτησης του ρατσισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στα Χανιά υπάρχουν 120 άνθρωποι-πρώην έγκλειστοι του ψυχιατρείου, που προσπαθούν να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Για τους ανθρώπους αυτούς το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών διοργανώνει στο χώρο του (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπλάντζια) συζήτηση με ομιλητή τον Γ. Κοκκινάκο την Παρασκευή 25/11/2011 στις 21:00.

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

E-mail: stekichania@gmail.com

Web: www.stekichania.gr

πηγή : email received on 21 Νοέμβριος 08h