Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στις 18.30

Συζήτηση: Η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες

web.png

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ Α.ΣΙΑΦΑΚΑ

"ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ:ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Η συμμετοχή στην συγκυβέρνηση των νοσταλγών της χούντας και των υμνητών της 4ης Αυγούστου του Μεταξά, των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ, ανάμεσα τους και του Μ.Βορίδη που διαγράφηκε από το σύλλογο φοιτητών Νομικής διότι οργάνωσε επίθεση με ρόπαλα σε βάρος φοιτητών είναι μια πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών που καταχτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες. Η είσοδος του στην πραξικοπηματική συγκυβέρνηση των Τραπεζιτών θα σημάνει πίεση για να ενισχυθούν τα ρατσιστικά μέτρα, για να δυναμώσει η συνεργασία των φασιστών με την Αστυνομία στις γειτονιές.

Η «νέα» κυβέρνηση κλιμακώνει την προσπάθεια να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας και αναζητά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της πολιτικής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Επιχειρεί να παίξει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας. Παντού, οι κατατρεγμένοι από τους πολέμους , την κρίση, τις δικτατορίες και την κλιματική αλλαγή μπαίνουν στο στόχαστρο από μια νέα ρατσιστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγετών της, του Σαρκοζί, της Μέρκελ, του Κάμερον που στο όνομα των διαφορών της θρησκείας και της κουλτούρας κηρύσσουν το τέλος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και της δυνατότητας συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών.

Η δολοφονία 76 νέων στη Νορβηγία από το νεοναζιστή Αντερς Μπρέϊβικ συγκλόνισε τον Πλανήτη ολόκληρη και υπογράμμισε με δραματικό τρόπο πόσο επικίνδυνη είναι η νεοναζιστική εκστρατεία μίσους κατά των μουσουλμάνων και της Αριστεράς για τις ελευθερίες όλων μας.

Οι μετανάστες ενοχοποιούνται από τις κυβερνήσεις για την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές με δηλώσεις υπουργών που τους φορτώνουν την άνοδο της ανεργίας, της φτώχειας, της εγκληματικότητας, της κατάρρευσης των δεικτών υγείας και του επιπέδου της παιδείας την ώρα που οι ίδιοι με τις πολιτικές των περικοπών, των απολύσεων, της εργασιακής εφεδρείας, των συγχωνεύσεων σχολείων και νοσοκομείων , των χαρατσιών και της φορομπηξίας σπέρνουν παντού την εξαθλίωση εκατομμυρίων.

Η συνεργασία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το ΛΑ.Ο.Σ άνοιξε το δρόμο για κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων και η υπουργοποίηση τους τώρα θα τις δυναμώσει. Η Αστυνομία κάνει πλάτες στις νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που οργανώνουν πογκρόμ στις γειτονιές. Στις 2 Δεκέμβρη , ακροδεξιοί προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσουν το απειροελάχιστο δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές και πρόσβασης στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών.

Αντί οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση των μεταναστών και σε απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες χτίζουν φράχτες θανάτου στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ συμμετέχουν στις δολοφονικές περιπολίες της FRONTEX.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τους φοιτητές, τους μαθητές , τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών , όλους και όλες που αγωνίζονται για την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη νεοναζιστική απειλή. Είναι ώρα όλοι και όλες που υπερασπίζουν με τους αγώνες τους το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή απαλλαγμένη από την φτώχεια και την εξαθλίωση να στηρίξουν την κινητοποίηση για να σταματήσουν οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές, για να δώσουμε μαζί τον αγώνα ντόπιοι και μετανάστες, για να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι οι νεοναζί και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες. Να διώξουμε μια ώρα αρχύτερα την πραξικοπηματική συγκυβέρνησης με την συμμετοχή φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ.

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Ένωση Μεταναστών Εργατών

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...