Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους
Συγκέντρωση στην γειτονιά του Γκύζη απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών
Σάββατο 11 Μάρτη στις 13:00 πλατεία Πρωτομαγιάς

Οι κρατικές-καπιταλιστικές δολοφονίες των Τεμπών ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το σύστημα και όλες οι κυβερνήσεις του έθεσαν τις βάσεις για τις δεκάδες δολοφονίες νέων ανθρώπων και εργαζόμενων.

Θα μπορούσε να είναι ο κάθε ένας και η καθεμιά από εμάς. Ο συμμαθητής, ο συνάδελφος, η φίλη και γειτόνισσα που της λέμε καλημέρα.

Για να μην μας δολοφονούν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο πρέπει να οργανωθούμε, να διεκδικήσουμε και να αντισταθούμε.

Δεν μας αξίζει μια ζωή που η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, οι συγκοινωνίες δεν αποτελούν δημόσια αγαθά, αλλά πεδίο κερδοφορίας για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Δεν αντέχουμε να απειλούμαστε καθημερινά με την απώλεια της πρώτης-λαϊκής κατοικίας μας, με σκοπό το ξεσπίτωμα μας και το γιγάντωμα του κέρδους για αρπακτικά των κόκκινων δανείων.

Μπροστά στο Πανελλαδικό κύμα διαδηλώσεων και η δικιά μας γειτονιά πρέπει να σηκώσει τείχος αντίστασης και αγώνα.

Απέναντι στην κρατική καταστολή και τους μπάτσους υπηρέτες των πλουσίων, αγωνιζόμαστε-οργανωνόμαστε και τσακίζουμε την κρατική τρομοκρατία.

Το Σάββατο 11 Μάρτη στο πλαίσιο Παναττικού καλέσματος δράσης σε γειτονιές σας καλούμε όλες και όλους στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στην 13:00 να συγκεντρωθούμε και να διαδηλώσουμε στην γειτονιά του Γκύζη.

Καλούμε σε στήριξη του παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Κυριακή 12 Μάρτη στις 12:00 - Σύνταγμα.

Να γίνει η οργή μας αγώνας διαρκείας για να δικαιωθούν οι νεκροί των Τεμπών. Να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές του συστήματος και της κυβέρνησης που απαξιώνουν τις ζωές μας και μας απειλούν σε καθημερινή βάση.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ- ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη-Πολυγώνου

πηγή : https://www.facebook.com/events/1867284340661…


Όλοι-Όλες στο παλλαϊκό-πανεργατικό συλλαλητήριο της Κυριακής 12 Μάρτη

Όλοι/όλες στην διαδήλωση στο Γκύζη-Κυψέλη το Σάββατο 11 Μάρτη

Η ταξική πάλη και το λαϊκό κίνημα να βαδίσουν μπροστά

Η παλλαϊκή, πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση - διαδήλωση της Τετάρτης 8 Μάρτη ανοίγει τον δρόμο και μεταφέρει τον φόβο στον στρατόπεδο της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης και συνολικά του Αστικού πολιτικού συστήματος.

Το ρεύμα αμφισβήτησης, αντίστασης και πάλης που δημιουργείται μέσα στην εργατική τάξη και την νεολαία έχει έντονο το στοιχείο της καταδικής σαν υπεύθυνων των αστικών πολιτικών κομμάτων και του συστήματος τους.

Η κλιμάκωση του αγώνα και η συγκρότηση ανατρεπτικού μαχητικού λαϊκού κινήματος απαιτεί ανυποχώρητη πολιτική στάση-συντονισμό ανάμεσα στις δυνάμεις του κινήματος και μια σειρά προταγμάτων που με την διαλεκτική σύνδεσή τους θα απενεργοποιούν οποιαδήποτε πιθανότητα συστημικής-σοσιαλδημοκρατικής επίλυσης της δομικής για το σύστημα κρίσης.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές-απεργοί-νέοι και νέες βγαίνουν στο δρόμο γιατί οι καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν θέλουν να πολεμήσουν για τους Νατοϊκούς φονιάδες των λαών, δεν θέλουν να τους παίρνουν τα σπίτια, να ζουν στο σκοτάδι και χωρίς ρεύμα, να εξαθλιώνονται χωρίς δουλειά.

Η παλλαϊκή-πανεργατική συγκέντρωση του Σαββάτου πρέπει να χτίσει ατσάλινο τείχος στο Σύνταγμα, να μετατραπεί σε μια πολύωρη οργανωμένη-δυναμική- μετωπική και μαχητική συγκέντρωση που να χτίσει βήμα-βήμα πολιτική συνείδηση ανατροπής της κυβέρνησης του πολέμου,της φτώχειας,της εξαθλίωσης και του θανάτου.

Να γεμίσει με αντι ιμπεριαλιστικά-αντινατοϊκά-αντιεε συνθήματα καταδεικνύοντας την ευθύνη της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ντόπιας αστικής τάξης ως αυτή την αδιάρρηκτη σχέση εξάρτησης που ξεπούλησε τον δημόσιο πλούτο και τις συγκοινωνίας για τις ανάγκες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου,θέτοντας μπροστά όλους τους στόχους πάλης για ανατροπή των μνημονιακών νόμων και της διεθνούς ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής εποπτείας και ληστείας, απαιτώντας την άμεση εθνικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου και κάθε τομέα που περιλαμβάνει αγαθά που πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν-παιδεία,υγεία,ρεύμα,νερό..

Να συγκροτήσει αντιφασιστική-δημοκρατική γραμμή που δένεται άμεσα με την καταδίκη συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του ως τους υπεύθυνους συνολικά για την καταστρατήγηση των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών που μέσα από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία θέλουν να επιβάλλουν την ατζέντα της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο, ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι προ των πυλών και μόνο η κατεύθυνση της συνταγμένης Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας, της λαϊκής περιφρούρησης,της αντίστασης και του αγώνα μπορεί να προχωρήσει και να βαθύνει την ταξική πάλη, χέρι-χέρι με την οργάνωση των μαζών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση-διαδήλωση το Σάββατο 11 Μάρτη στη 13:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και στηρίζουμε το κάλεσμα της Επιτροπής Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη-Πολυγώνου στην οποία συμμετέχουμε.

Καλούμε σε παλλαϊκή-πανεργατική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή στις 12 Μάρτη στις 12:00.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή...Πιασμένοι αλυσίδες, με τις κόκκινες σημαίες ψηλά, να λάμψει η γραμμή της επανάστασης για την Λαοκρατία.

Έχουμε Δίκιο - Θα νικήσουμε.

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ- ΕΕ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ-ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…