Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στις 17.00

Συνάντηση για το ζήτημα της φοιτητικής Λέσχης

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι η λέσχη του ΑΠΘ υποβαθμίζεται συνεχώς και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες (και από την πρυτανεία) να μπουν όροι και προϋποθέσεις για το ποιος δικαιούται να τρώει δωρεάν. Με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης έχει υποβαθμιστεί σημαντικά η ποιότητα του φαγητού (έχουμε πήξει στα μακαρόνια!). Ποτέ δε λειτουργούν συγχρόνως η Άνω και η Κάτω Λέσχη, ενώ έχουν αλλάξει πόστα σε πολλούς υπαλλήλους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές στις «διανομές». Από πέρσι μάλιστα έχουν αρχίσει, κατά καιρούς να βάζουν υπάλληλους του πανεπιστημίου να ζητάνε πάσο στην είσοδο (μην ξεχνάμε ότι πάσο δεν δικαιούνται οι φοιτητές που έχουν περάσει τα ν+2 έτη). Δεν έχουν δώσει ακόμη το επίδομα σίτισης της χρονιάς 2010-11 και απ' ότι φαίνεται δε θα δοθεί ούτε το φετινό. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βάλει κατεύθυνση για την ιδιωτικοποίηση/πώλησή της λέσχης που θα φαίνεται σαν την πιο «αγγελική» λύση για να λειτουργήσει καλά.

Για μας είναι ξεκάθαρο: η δωρεάν σίτιση είναι κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος και είναι δικαίωμα του κάθε φοιτητή. Σαν τέτοιο πρέπει να το υπερασπιστούμε!

Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν επιβάλλει τέτοιες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των γονιών μας, που το κόστος της φοιτητικής ζωής έχει εκτιναχθεί τόσο, που δεν είναι λίγοι αυτοί που γυρίζουν στις πόλεις τους και έρχονται μόνο για να δώσουν μαθήματα. Μάλιστα το ζήτημα της πείνας έχει εξαπλωθεί σε πολλά κομμάτια του λαού και δεν είναι τυχαία τα περιστατικά μαθητών που λιποθυμούν στο μάθημα από την ασιτία. Η κατάργηση της δωρεάν σίτισης είναι στα πλαίσια του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια που καταργεί τα τελευταία ψήγματα της δωρεάν παιδείας και των παροχών(στέγαση, βιβλία, μετακινήσεις).

Η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για το ζήτημα της λέσχης!

· Δωρεάν σίτιση για κάθε φοιτητή χωρίς όρους ή προϋποθέσεις. Να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της λέσχης.

· Να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενούς της που παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, και πάλεψαν μαζί μας για να μην κλείσει. Να μην απολυθεί κανένας τους

· Αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού.

· Να δοθεί άμεσα το επίδομα σίτισης της προηγούμενης χρονιάς

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, σχήμα, πρωτοβουλία, φοιτητή για να δράσουμε ενάντια στην υποβάθμιση της λέσχης και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δωρεάν σίτιση.

· Συνάντηση την Πέμπτη 24/11 στις 17:00 στο τρίγωνο του Πολυτεχνείου για να συζητήσουμε και να συντάξουμε κείμενο για τη λέσχη

· Μαζική παράσταση στο Δ.Σ. της Λέσχης Παρασκευή 25/11 στις 12πμ στην Άνω Λέσχη

επικοινωνία : http://resistenciaelotta.blogspot.com/2011/11

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Νοέμβριος 23h