Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 12.00

21 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21

Συλλαλητήριο για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή μισθωτών τεχνικών στην απεργία στις 8 Μάρτη

Το Σωματείο μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει τους/τις εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία στις 8 Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις (δείτε εδώ το κάλεσμα με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου).

Οι εικόνες από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις δε μπορούν ούτε να κρυφτούν, ούτε να επισκιαστούν από το οργανωμένο κυβερνητικό προβοκατόρικο σχέδιο για να διαλυθεί η διαδήλωση της Αθήνας.

Δείτε εδώ video από την απεργιακή συγκέντρωση.

Καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων και άλλων φορέων την Κυριακή 12 Μάρτη στις 12.00 μ. στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση στις 11.15 Παλιά Βουλή).

Συλλαλητήρια έχουν αποφασιστεί και σε άλλες πόλεις στα οποία καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά.

πηγή : https://somt.gr/χαιρετίζουμε-τη-μεγάλη-συμμετ…


Η απεργία της 8ης Μάρτη απέδειξε την αξία μιας πολιτικής απεργίας που ξεπερνά τα εργατικά και κοινωνικά αιτήματα και θέτει την κατεύθυνση που πορεύεται το ταξικό κίνημα. Οι 100.000 στην Αθήνα και άλλοι τόσοι σε 72 πόλεις στην υπόλοιπη χώρα βροντοφώναζαν "Δολοφόνοι" και "Κάτω η Νέα Δημοκρατία". Αυτή η οριοθέτηση του εχθρού - την Δεξιά - είναι το νήμα του αγώνα αυτές τις μέρες που συμπυκνώνει την αγανάκτηση και την αηδία από τα 4 χρόνια ακροδεξιά κυβέρνησης. Η συνέχεια δεν μπορεί παρά να είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι από τις εκλογές, αλλά "από τα κάτω" με το πλήρες νόημα του ταξικού όρου, από το κίνημα που βρίσκεται σήμερα στον δρόμο και αγωνία για την ανατροπή.

Οι εικόνες της Τετάρτης από τις δεκάδες διαδηλώσεις και ειδικά στην Αθήνα μας θυμίζουν τις διαδηλώσεις του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το 2015 και του αντι-μνημονείου το 2010, που επίσης είχαν σαφή πολιτικό κέντρο και συγκέντρωναν την αγανάκτηση και την ελπίδα του κόσμου για αλλαγή μέσα από τον αγώνα κια κόντρα στην ανάθεση.

Τις τελευταίες μέρες μαθητές έχουν κάνει μαζικές δράσεις στα σχολεία τους με συνθήματα χρησιμοποιώντας τις σχολικές τσάντες, απέχουν από τα μαθήματα ή και προχωρούν σε καταλήψεις ώστε να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη και να κατέβουν στις διαδηλώσεις των πόλεων τους.

Τις τελευταίες μέρες το φοιτητικό κίνημα κλείνει την μία μετά την άλλη τις σχολές, κάνει 3ήμερη κατάληψη στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια χτίζοντας άλλο ένα κέντρο αντικυβερνητικού αγώνα.

Οι καταλήψεις σπουδαστών και εργαζόμενων στις τέχνες παραμένουν κέντρα αγώνα που έχουν τροφοδοτήσει αυτές τις μέρες την ορμή και συμμετοχή του κινήματος.

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων με τα σωματεία τους βρίσκονται σε απεργία διαρκείας για πάνω από μία βδομάδα, καταγγέλλοντας την διάλυση των σιδηροδρόμων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους ιδιώτες, και υπερασπίζοντας τους συναδέλφους τους που είτε χάθηκαν στα Τέμπη είτε διώκονται από τις αρχές, βρίσκονται σε θέση αποδιοπομπαίου τράγου από την κυβερνητική ανευθυνότητα και επιθετικότητα.

Μαζικά τα σωματεία και τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προχώρησαν σε απεργία την Τετάρτη συγκεντρώνοντας πλήθος εργαζόμενων παραπάνω των προσδοκιών, φανερώνοντας ότι ο κόσμος βράζει μπροστά στην αναλγησία και την χυδαιότητα των εγκλημάτων της ΝΔ και ψάχνει κάτι παραπάνω από τα στενά συντεχνιακά αιτήματα για να αγωνιστεί.

Η αποχή της ΓΣΕΕ από την απεργία με μια κατάπτυστη ανακοίνωση με άλλοθι το συνέδριο της μας ενισχύει την πεποίθηση αλλά αυτή τη φορά με εκκωφαντικό τρόπο πως μόνο πωρωμένοι γραφειοκράτες βρίσκονται στην ηγεσία της που θα υπερασπιστούν την ταξική ειρήνη με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο ακόμα κι όταν όλος ο κόσμος βρίσκεται στο δρόμο.

Η ίδια η 8η Μάρτη ως μέρα αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση στάθηκε κέντρο για να υπάρχει επιπλέον κινητοποιήσεις το απόγευμα στην Αθήνα και άλλες πόλεις με φεμινιστικό και αντικυβερνητικό περιεχόμενο.

Η λαϊκή οργή παίρνει σάρκα και οστά στο δρόμο και γίνεται κίνημα. Υπάρχει χώρος να επαναφέρουμε την πρόταση της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού. Ο αγώνας πρέπει να είναι πολιτικός αντικυβερνητικός αντικαπιταλιστικός με πρώτο σαφή στόχο την ανατροπή του Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Η κυβέρνηση δέχεται μια σφοδρή εργατική αντεπίθεση και βρίσκεται αποσβολωμένη. Μέσα από τα σκάνδαλα της δεν έχει κατορθώσει να βρει ευνοϊκό για την ίδια χρόνο να προετοιμάσει εκλογές. Οι τριγμοί βρίσκονται ακόμα και στο εσωτερικό της δεξιάς. Την ίδια στιγμή μένει ακάθεκτη στα σχέδια της να περάσει ό,τι πιο αντιδραστικό μέτρο σαν νομοθεσία. Η τελευταία βδομάδα είναι οχετός ιδιωτικοποιήσεων και καταστολής, από την συνέχιση διάλυσης του ΕΣΥ μέσω και της ιδιωτικοποίησης του παιδικού ογκολογικού, την τρίτη προσπάθεια - μετά από δύο αναιρέσεις αντισυνταγματικότητας - για ιδιωτικοποίηση του νερού και τις αντι-εκπαιδευτικές διατάξεις για ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων ως "σχολική βία - bullying"

Η ΟΡΜΑ με τις δυνάμεις της συνεχίζει την στήριξη στον αγώνα των καλλιτεχνών στις καταλήψεις τους και στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων κάθε κλάδου, στις γειτονιές με τις καθιερωμένες παρεμβάσεις μας χτίζουμε κομμουνιστικούς θύλακες, συζητάμε και ετοιμάζουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό. Την Κυριακή διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα στις 12μμ με σύνθημα "Κάτω η ακροδεξιά κυβέρνηση των δολοφόνων".

κάλεσμα : ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

https://ormantifa.org/i-politiki-apergia-tis-…


Μετά τις 8/3, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κινητοποιήσεις

Παρασκευή 10/3

Ιωάννινα: 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: 19:00, Πλ. Γεωργίου

Σάββατο 11/3

12:00, Δάφνη (πλ. Καλογήρων), Πρωτοβουλία Κατοίκων Δάφνης

Θεσσαλονίκη: 11:30, Αμπελόκηποι, πλ. Επταλόφου

Κυριακή 12/3

11:30, πλ. Ελευθερίας (μετρό), Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού

12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12:00, πλ. Αριστοτέλους (Ολύμπιον)

Πάτρα: 12:00, Πλ. Γεωργίου

Ιωάννινα: 17:30, Περιφέρεια

Στα Τέμπη δεν έγινε ατύχημα, αλλά δολοφονία. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι αιτίες είναι τα μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ - ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…

Κυβέρνηση, Εταιρία, Αργυρώνητοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή έγινε ρεσιτάλ υποκρισίας (θα μας είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής). Με θράσος τώρα ο Μητσοτάκης υπόσχεται ασφάλεια στα τρένα με κινήσεις-κοροïδία και παίζει το βιολί «φταίμε όλοι». Για να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, να επιτεθεί στον συνδικαλισμό, να εμφανιστεί ως εξυγιαντής… την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιεί και το νερό!

ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ 8/3 - ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε κινητοποιήσεις χωρίς στόχο. Δεν θέλουμε την «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα - που αφού ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζουν τώρα για «διαλεύκανση» για να βγουν από το κάδρο των ευθυνών. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό, που δεν θα χαθεί σε μια προεκλογική περίοδο, σε «επιτροπές», «θεσμούς» και «βελτιώσεις» συγκάλυψης. Να κηρυχτεί Γενική Απεργία. Να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές. Να ενώσουμε και να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις, με κοινές μέρες μαζικής δράσης, επιτροπές και συντονιστικά.

Απαιτούμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας). Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτών, κάτω από εργατικό έλεγχο - και όλων των δημόσιων αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε κάθε επόμενη κυβέρνηση που θα μαγειρευτεί απ' τις εκλογές.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18857


Όλοι-Όλες στο παλλαϊκό-πανεργατικό συλλαλητήριο της Κυριακής 12 Μάρτη

Όλοι/όλες στην διαδήλωση στο Γκύζη-Κυψέλη το Σάββατο 11 Μάρτη

Η ταξική πάλη και το λαϊκό κίνημα να βαδίσουν μπροστά

Η παλλαϊκή, πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση - διαδήλωση της Τετάρτης 8 Μάρτη ανοίγει τον δρόμο και μεταφέρει τον φόβο στον στρατόπεδο της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης και συνολικά του Αστικού πολιτικού συστήματος.

Το ρεύμα αμφισβήτησης, αντίστασης και πάλης που δημιουργείται μέσα στην εργατική τάξη και την νεολαία έχει έντονο το στοιχείο της καταδικής σαν υπεύθυνων των αστικών πολιτικών κομμάτων και του συστήματος τους.

Η κλιμάκωση του αγώνα και η συγκρότηση ανατρεπτικού μαχητικού λαϊκού κινήματος απαιτεί ανυποχώρητη πολιτική στάση-συντονισμό ανάμεσα στις δυνάμεις του κινήματος και μια σειρά προταγμάτων που με την διαλεκτική σύνδεσή τους θα απενεργοποιούν οποιαδήποτε πιθανότητα συστημικής-σοσιαλδημοκρατικής επίλυσης της δομικής για το σύστημα κρίσης.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές-απεργοί-νέοι και νέες βγαίνουν στο δρόμο γιατί οι καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν θέλουν να πολεμήσουν για τους Νατοϊκούς φονιάδες των λαών, δεν θέλουν να τους παίρνουν τα σπίτια, να ζουν στο σκοτάδι και χωρίς ρεύμα, να εξαθλιώνονται χωρίς δουλειά.

Η παλλαϊκή-πανεργατική συγκέντρωση του Σαββάτου πρέπει να χτίσει ατσάλινο τείχος στο Σύνταγμα, να μετατραπεί σε μια πολύωρη οργανωμένη-δυναμική- μετωπική και μαχητική συγκέντρωση που να χτίσει βήμα-βήμα πολιτική συνείδηση ανατροπής της κυβέρνησης του πολέμου,της φτώχειας,της εξαθλίωσης και του θανάτου.

Να γεμίσει με αντι ιμπεριαλιστικά-αντινατοϊκά-αντιεε συνθήματα καταδεικνύοντας την ευθύνη της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ντόπιας αστικής τάξης ως αυτή την αδιάρρηκτη σχέση εξάρτησης που ξεπούλησε τον δημόσιο πλούτο και τις συγκοινωνίας για τις ανάγκες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου,θέτοντας μπροστά όλους τους στόχους πάλης για ανατροπή των μνημονιακών νόμων και της διεθνούς ευρωατλαντικής ιμπεριαλιστικής εποπτείας και ληστείας, απαιτώντας την άμεση εθνικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου και κάθε τομέα που περιλαμβάνει αγαθά που πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν-παιδεία,υγεία,ρεύμα,νερό..

Να συγκροτήσει αντιφασιστική-δημοκρατική γραμμή που δένεται άμεσα με την καταδίκη συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του ως τους υπεύθυνους συνολικά για την καταστρατήγηση των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών που μέσα από την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία θέλουν να επιβάλλουν την ατζέντα της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο, ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι προ των πυλών και μόνο η κατεύθυνση της συνταγμένης Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας, της λαϊκής περιφρούρησης,της αντίστασης και του αγώνα μπορεί να προχωρήσει και να βαθύνει την ταξική πάλη, χέρι-χέρι με την οργάνωση των μαζών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση-διαδήλωση το Σάββατο 11 Μάρτη στη 13:00 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και στηρίζουμε το κάλεσμα της Επιτροπής Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη-Πολυγώνου στην οποία συμμετέχουμε.

Καλούμε σε παλλαϊκή-πανεργατική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή στις 12 Μάρτη στις 12:00.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή...Πιασμένοι αλυσίδες, με τις κόκκινες σημαίες ψηλά, να λάμψει η γραμμή της επανάστασης για την Λαοκρατία.

Έχουμε Δίκιο - Θα νικήσουμε.

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ- ΕΕ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ-ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


Εμπρός για Γενική Απεργία Διαρκείας

Κάτω το σύστημα της οργανωμένης σήψης

Κάτω τώρα ο Μητσοτάκης

Η 8η Μάρτη είναι μέρα σταθμός. Η οδύνη και το πένθος από το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα με την αδιανόητη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τους 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, μετατράπηκαν σε οργή και κοινωνική έκρηξη με 200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα! Μια γενική απεργία της εργατικής τάξης οργανώθηκε, παρά και ενάντια στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, συνδυασμένη με καταλήψεις σχολείων και σχολών, διαδηλώσεις χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στις πόλεις και τα χωριά από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Είναι παλλαϊκή απαίτηση να μπει τέλος στο σύστημα που υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά κέρδη και αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων. Η απαίτηση "να φύγει τώρα ο Μητσοτάκης" είναι καθολική. Το λεγόμενο "επιτελικό κράτος" - το κράτος της οργανωμένης σήψης, της αστυνομοκρατίας, της απάνθρωπης εκμετάλλευσης, ταξικής και έμφυλης, της καταπίεσης, το κράτος των ιδιωτικών μαφιών που λυμαίνονται τη χώρα, πρέπει να ανατραπεί.

Ο υποκριτής πρωθυπουργός που από την πρώτη στιγμή δοκίμασε να μετακυλίσει τις ευθύνες του "επιτελικού κράτους" στο "ανθρώπινο λάθος" για να δικαιολογήσει τα έργα της κυβέρνησής του, το ξεθεμελίωμα και ξεπούλημα του ΟΣΕ στο ιταλικό κεφάλαιο, την απορρύθμιση όλων των ασφαλιστικών δικλείδων, με την δραματική ελάττωση του προσωπικού και την εργασία σε καίρια πόστα ανθρώπων (συνήθως του δικού του περιβάλλοντος) με "μπλοκάκι" είτε από μετατάξεις, αυτοί που μετράνε το οικονομετρικό κόστος και όχι τις ζωές των ανθρώπων, πρέπει να ανατραπούν. Και αν τώρα επικαλείται το ότι και οι προκάτοχοί του επίσης τα ίδια έκαναν, η επικοινωνιακή "διάχυση ευθυνών" είναι που μεγαλώνει την οργή. Ως εδώ με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της κολοτούμπας, των golden boys, των μαφιόζων του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ήρθε η στιγμή της άνοιξης της ταξικής πάλης, ο καιρός να παλέψουμε για όλα όσα μας έχουν πάρει, να ξεσηκωθούμε απέναντι σε αυτούς που εδώ και δεκαετίες καταστρέφουν τις ζωές μας. Είναι αναγκαίο τώρα να παλευτεί και να οργανωθεί μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας, μαζί με καταλήψεις όλων των σχολών (ήδη μερικές δεκάδες βρίσκονται ήδη σε κατάληψη) και επίσης των σχολείων (που αρκετά είναι επίσης σε κατάληψη). "Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις, ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης", όπως λέει ένα σύνθημα των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών. Τα τρένα πρέπει να εθνικοποιηθουν άμεσα χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Αντί να δίνονται εκατομμύρια ευρώ στις αδιάκοπες προσλήψεις αστυνομικών να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο εκσυγχρονισμός των τρένων κι η κίνησή τους με ασφάλεια. Η αρχή πάνω στην οποία πρέπει να στηριχθεί η λειτουργία του σιδηροδρόμου είναι ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, το ψωμί και το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι κοινωνικά αγαθά, όχι αντικείμενα πλουτισμού και κερδοσκοπίας.

Η Ευρώπη από Γαλλία σε Ελλάδα συγκλονίζεται από την ιστορική εισβολή των μαζών στην αρένα όπου διαμορφώνονται τα πεπρωμένα τους. Μαζί με την ανατροπή των κυβερνήσεων του καννιβαλικού καπιταλισμού μπαίνει το ζήτημα της εναλλακτικής, το μόνο σύνθημα που χωράει στο ύψος των ονείρων μας: κοινωνική επανάσταση, εργατική εξουσία!

Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις τοπικές και κεντρικές και στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Κυριακή 12/3, στις 12 το μεσημέρι. Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη που καθυστερημένα κήρυξε η ΓΣΕΕ. Παλεύουμε για γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

11/3/2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

πηγή : https://www.neaprooptiki.gr/eek-ebros-gia-gen…


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για να σταματήσει το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων, να πληρώσουν οι ένοχοι!

Συγκέντρωση σωματείων στο Σύνταγμα, την Κυριακή 12/3 στις 12:00 μ.

Η απεργιακή κινητοποίηση της 8 Μάρτη έδειξε το δρόμο. Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές βρέθηκαν στους δρόμους για τους χιλιάδες λόγους που έχουμε να είμαστε εξοργισμένες και εξοργισμένοι. Η σύγκρουση των τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εργαζόμενοι και επιβάτες, έδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο τον πραγματικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων. Εξοργίζει το πόσο επιδεικτικά αγνόησαν οι κυβερνητικές πολιτικές τις προειδοποιήσεις των ίδιων των εργαζομένων, των «κακών» σωματείων που προσπαθούσαν με όλους τους δυνατούς τρόπους, με απεργίες, καταγγελίες, αναφορές να αναδείξουν την επικινδυνότητα από τη δυσλειτουργία των δικτύων και των τραγικών ελλείψεων ασφαλείας.

Τα εργατικά σωματεία στους σιδηροδρόμους απέδειξαν περίτρανα το αυτονόητο: Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που ξέρουμε καλύτερα τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τις δυνατότητες της δουλειάς μας.

Μας εξοργίζει η ευκολία που επιδεικνύει το κράτος και η κυβέρνηση να φιμώσουν αυτές τις φωνές πριν καλά-καλά αρθρώσουν λόγο. Με το νόμο Χατζηδάκη και με ό,τι άλλο μέσο διαθέτει το κράτος κατευθείαν «παράνομο το ένα, παράνομο και καταχρηστικό το άλλο» και υπονομεύουν τον λόγο μας και τις διεκδικήσεις μας, βαφτίζοντας τες "συντεχνιακές".

Αυτοί που τώρα χύνουν δάκρυα σε θέσεις κυβερνητικές, κρατικές, που εκπροσωπούν θεσμούς πολύ λίγο μας πείθουν. Την ίδια ώρα που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους να αποδώσουν ευθύνες, συνεχίζουν την ίδια ακριβώς πολιτική και με επόμενο στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ επιδιώκουν την λειτουργία συνολικά του δημόσιου τομέα με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και όχι με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτό το δυστύχημα. Είναι όλοι αυτοί που εφάρμοσαν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, όλοι αυτοί που υπονόμευσαν την συνδικαλιστική δράση, όλοι αυτοί που αυτή την τραγωδία την μετρούν σε νούμερα και αριθμούς, κέρδη και ζημίες. Εμείς την μετράμε με τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν.

Δεν θέλουμε άλλη συγγνώμη, θέλουμε να σταματήσει εδώ αυτή η δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εκμετάλλευσης. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Καλούμε στην συγκέντρωση σωματείων στο Σύνταγμα, την Κυριακή 12/3 στις 12:00 το μεσημέρι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και με νέα κλιμάκωση. Με απεργίες, διαδηλώσεις και δράσεις, ώστε να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα! Μόνος δρόμος οι αγώνες μας!

- Καμία ανοχή στην εγκληματική απάθεια όλων των αρμόδιων φορέων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

- Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και επαναφορά των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για δυνατά σωματεία.

- Ανάκληση όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Παιδεία, Υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Τώρα μιλάει ο δρόμος - Κυριακή 12/3 Σύνταγμα 12 μ.μ.

Για το έγκλημα στα Τέμπη μίλησαν οι κυβερνητικοί, μίλησαν οι τεχνικοί της προπαγάνδας, μίλησαν οι κάθε λογής "υπεύθυνοι". Αλλά δεν μιλάνε μόνο αυτοί. Τις τελευταίες μέρες μιλάει και ο δρόμος, στην Αθήνα, σε όλες τις πόλεις της χώρας. Και χτες η φωνή του ήταν τόσο δυνατή που σκέπασε το θόρυβο της προπαγάνδας. Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε τον δρόμο να μιλάει τόσο δυνατά, Να μιλάει τη γλώσσα του πένθους, της οργής, της ελπίδας.

Ο δρόμος δεν θέλει άλλες ψεύτικες συγγνώμες, άλλα δημαγωγικά κόλπα. Ο δρόμος δεν θέλει άλλη "επικοινωνία".

Ο δρόμος δεν θέλει άλλη "εξυγίανση" και "αναδιάρθρωση" του Δημοσίου. Ο δρόμος δεν θέλει άλλες ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές.

Ο δρόμος δεν θέλει άλλους αποδιοπομπαίους τράγους. Θέλει δικαιοσύνη. Θέλει οι ζωές μας να μπουν πάνω από τα κέρδη τους. Θέλει να τελειώνουμε με το ζόφο.

Και μόνο ο δρόμος μπορεί να δώσει τέλος στο ζόφο. Συνεχίζουμε.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου βρισκόμαστε ξανά στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.

Αθήνα 9/2/2023

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1599


Κυριακή 12 Μαρτίου | Συγκέντρωση για το κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Στις 28 Φλεβάρη η επιβατική αμαξοστοιχία ΙC 62 της Hellenic Train, με εκατοντάδες επιβαίνοντες συγκρούεται με εμπορική αμαξοστοιχία, των ίδιων ιδιωτικών συμφερόντων, στα Τέμπη. Παρά τις προσπάθειες όσων επέβαιναν και δεν ήταν βαριά τραυματισμένοι να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους, παρά τις προσπάθειες των διασωστών στο σημείο της συγκρούσης αλλά και των υγειονομικών σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη να σώσουν όσο περισσότερες ζωές και να περιθάλψουν τους τραυματισμένους , ο απολογισμός είναι τραγικός. Μια βδομάδα μετά το γεγονός ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 57, τόσο οι τραυματίες όσο και οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες ενώ ο αριθμός των επιβαινόντων παραμένει θόλος.
Η ανείπωτη αυτή τραγωδία μας θυμίζει, με τον χειρότερο τρόπο, τι σημασία δίνει το Κράτος και το Κεφάλαιο στην ανθρώπινη ζωή. Αυτό που συνέβη στα Τέμπη ήταν μια προαναγγελθείσα δολοφονία με υπαίτιους το ελληνικό κράτος και το ιδιωτικό κεφάλαιο.
Με το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς επενδυτές (επί ΣΥΡΙΖΑ) και την επαναφορά τραίνων που είχαν αποσυρθεί στην Ελβετία, ακολούθησαν οι κυβερνητικοί διθύραμβοι σχετικά με την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μέσων. Η αναβάθμισή που διαφήμιζαν περιλαμβάνει: απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα συστήματα συντήρησης και ελέγχου και υποστελέχωση του εργατικού δυναμικού. Κι ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει μέσω δελτίων τύπου και εξωδίκων προς τους αρμόδιους και είχαν κάνει αλλεπάλληλες κινητοποίησεις και απεργίες (οι οποίες κρίνονταν παράνομες και καταχρηστικές από την αστική δικαιοσύνη), για τη βελτίωση του δικτύου και για επιπλέον προσλήψεις, τα πράγματα έμειναν ως είχαν. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, η "αναβάθμιση" στην ιδιωτικοποίηση: Να παίζεται η ζωή των επιβατών και των εργαζομένων κορώνα γράμματα, αφού δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την ασφάλεια των ανθρώπων. Όταν λοιπόν οι ζωές μας λογίζονται ως ένα ακόμα έξοδο στον προϋπολογισμό του κράτους και του κεφαλαίου μιλάμε για προδιαγεγραμμένες δολοφονίες - ούτε για ατυχήματα, ούτε για "ανθρώπινα λάθη'', ούτε για "κακή στιγμή''. Οι εγκληματίες του υπουργείου μεταφορών, της διοίκησης της Hellenic Train και όλου του κρατικού μηχανισμού που συνέβαλλαν σε αυτή τη δολοφονία θα λογαριαστούν με όλη την κοινωνική βάση, το οργανωμένο κίνημα και τις αντιστάσεις του.

Μόνη απάντηση στο έγκλημα οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις

Από την προηγούμενη Τέταρτη, πολλές προσπάθειες έχουν γίνει από τους θεσμούς και τα μιντιακά τσιράκια τους, ώστε να ησυχάσουν οι φωνές που μιλούν για έγκλημα και αναζητούν τους πραγματικούς φταίχτες. Ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε, ο πρωθυπουργός εντόπισε το άνθρωπινο λάθος ως αίτιο κι έπειτα ζήτησε μια άχρηστη "συγγνώμη", ενώ τα ΜΜΕ, για άλλη μία φορά, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη τραγωδία, έκαναν πολιτική πάνω στους νεκρούς με σκοπό να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, μετατοπίζοντας τις ευθύνες και αυτοί στον ανθρώπινο παράγοντα, έχοντας, ήδη, βρει ως μοναδικό υπαίτιο τον σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης.
Ωστόσο, η κοινωνία δεν τρέφει αυταπάτες και διαθέτει πολύ καλύτερο κριτήριο από τους διεφθαρμένους κομματικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Και για αυτό, εδώ και μια βδομάδα, οι δρόμοι σε πάμπολλες πόλεις γεμίζουν διαρκώς με χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών που διαδηλώνουν ως απάντηση στο έγκλημα, ενάντια στο σάπιο σύστημα που υποβαθμίζει διαρκώς τις ζωές μας. Πολλά σχολεία έχουν καταληφθεί από τους μαθητές τους, όπως και πανεπιστημιακές σχολές ένω, όλο και περισσότερα εργατικά συνδικάτα, καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες, που ήδη κινητοποιούνται εδώ και δύο μήνες ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με καταλήψεις σχολών και κεντρικών σκηνών της χώρας, με πορείες και απεργιακές κινητοποιήσεις, μετέτρεψαν το πανκαλλιτεχνικό συλλαλήτηριο που είχε ορίστει για την Πέμπτη 2 Μαρτίου σε συλλαλητήριο μνήμης και οργής, όπου συσπειρώθηκε πλήθος κόσμου. Στον αντίποδα κράτος και αφεντικά έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να επιβάλλουν τη σιωπή και να καταπνίξουν τις φωνές που αντιστέκονται, φοβούμενοι τη διογκούμενη κοινωνική οργή. Γεγονός που γίνεται φανερό από την κρατική καταστολή στην πλειοψηφία των κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χημικά, κρότου λάμψης, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις μέχρι την κήρυξη της απεργίας των εργαζόμενων στα τραίνα παράνομης, μια μέρα μετά το κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, έπειτα από δικαστική προσφυγή της Hellenic Train, μια πρακτική που εφαρμόζεται συνεχώς από κράτος και εργοδότες μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική έχει εξαπολύσει έναν άνευ προηγούμενου πόλεμο εκμετάλλευσης και αφαίμαξης της κοινωνίας, που μετρά διαρκώς τις πληγές της από την κρατική και καπιταλιστική διαχείριση: η ιδιωτικόποιηση των συγκοινωνιών, της υγείας, της παιδείας, των φυσικών πόρων, οι κρατικές δολοφονίες στο Αιγαίο προσφύγων και μεταναστών, οι εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη, η κρατική καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται, οι επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αγώνα αποδεικνύουν ότι το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο παρά φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο. Από τη δολοφονική κρατική διαχείριση της πανδημίας μέχρι και το έγκλημα στα Τέμπη στόχος της εξουσίας και των εκάστοτε διαχειριστών της ήταν και είναι το κέρδος, με όποιο κόστος. Στόχος δικός μας, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οφείλει να είναι η οργάνωση των αντιστάσεων μας και η όξυνση του αγώνα μας για την ανατρόπη αυτού του συστήματος και το χτίσιμο ένος καινούριου κόσμου που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους, ενός χειραφετημένου, επαναστατημένου κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλλεγγύης.

Συγκέντρωση για το κρατικό και καπιταλιστκό έγκλημα στα Τέμπη

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 | Σύνταγμα | 12,00

Από το ναυάγιο του Σάμινα και τα καμμένα χωριά της Ηλείας μέχρι τη Μάνδρα, το Μάτι και τα Τέμπη …
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Υγεία, παιδεία, στέγαση, τροφή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΗ, ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : http://apo.squathost.com/kiriaki-12-martiou-s…


-ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΥΝΤΑΓΜΑ -ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειες τους - Τιμωρία των ενόχων - Καμία συγκάλυψη

Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων - Παραίτηση του πρωθυπουργού

Καμία αυταπάτη για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα των μνημονίων είναι πολιτικοί αυτουργοί του εγκλήματος

Άμεση κρατικοποίηση της TrainOSE χωρίς αποζημίωση

Ενιαίο, δημόσιο και ασφαλές σύστημα συγκοινωνίας για όλη τη χώρα

Εθνικοποίηση όλων των βασικών υποδομών της χώρας. Ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες, διαδίκτυο για όλο τον λαό

Αναμέτρηση

πηγή : https://www.facebook.com/anametrisionka/


Η κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας καλεί την Κυριακή 12/3 στο μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης για το κρατικό / καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη.

https://www.athens.indymedia.org/post/1624161…

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η μαζική δολοφονία στα Τέμπη, αποτελεί το διαχρονικό έγκλημα του κράτους και του ανώτατου πολιτικού και διοικητικού του προσωπικού, σε συνεργασία με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο της μαφίας του χρήματος και των κάθε είδους εταιρειών και πολυεθνικών. Το πρόσφατο τραγικό παράδειγμα των πολυκατοικιών που γκρεμίζονταν σαν τραπουλόχαρτα στην Ν.Α. Τουρκία διαφέρει μόνο στους αριθμούς των νεκρών και σε τίποτα άλλο, σχετικά με τις ευθύνες του κράτους και του κεφαλαίου συνολικά.

Ήδη από το 1990, για να μιλήσουμε από το τέλος της μεταπολίτευσης με την στενή έννοια, συντελείται μια διαρκής καταλήστευση της ελλαδικής κοινωνίας - μεταναστών, προσφύγων και ντόπιων - ταυτόχρονα με το φαγοπότι των αμέτρητων χρηματοδοτήσεων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, οι οποίες πληρώνουν τους μηχανισμούς ελέγχου τους. Ταυτόχρονα το καθεστώς του νεοφιλελευθερισμού το οποίο όχι τυχαία ξεκίνησε την ίδια περίοδο ο πατέρας Μητσοτάκης μαζί με την λεηλασία του κοινωνικού πλούτου λεηλάτησε και κάθε κοινωνική κατάκτηση ενός αιώνα αγώνων, εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς δημοκρατικής μπανανίας, ένα καθεστώς δηλαδή εξευγενισμένου φασισμού, στις υπηρεσίες του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και των ντόπιων ελίτ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απόλυτη ευθύνη ολόκληρου του συστημικού τόξου για τον ζωντανό εφιάλτη που έχει μετατραπεί ο ελλαδικός χώρος, στα Τέμπη, στα εργατικά ατυχήματα και στα μεροκάματα του τρόμου, στους νεκρούς των συνόρων, του Covid, στις εκτελέσεις των ένστολων μισθοφόρων του κράτους και του παρακράτους, σε νεολαίους, μετανάστες, ρομά και δημοσιογράφους, στους παιδοβιαστές και στους εμπόρους θανάτου.

Ένα ριζοσπαστικό συνομοσπονδοποιημένο κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να στήσει πραγματικό οδόφραγμα απέναντι στον ολοένα και πιο φασιστικό χαρακτήρα του κράτους και του καπιταλισμού, ικανό να συγκροτήσει γραμμές άμυνας απέναντί τους και να θέσει τους όρους μιας νέας κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής προοπτικής. Αυτής της ταξικής ισότητας, της πολιτικής ελευθερίας και της κοινωνικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Η δίκαιη κοινωνική οργή δεν μπορεί να φυλακιστεί σε καμιά πλαστή διαταξική εθνική ενότητα και σιωπηλή συνενοχή. Δεν έχουν τίποτα να ενώσουν τα θύματα με τους δολοφόνους τους. Με όλους αυτούς που έχουν ξεπουλήσει κάθε κοινωνικό αγαθό, την υγεία, την παιδεία, την μετακίνηση, το νερό το ρεύμα και την κατοικία, μετατρέποντάς τα σε κέρδος και προνόμιο για τους λίγους και τις ελίτ.

Τα κινήματα οφείλουν να σταθούν δίπλα στους καταπιεσμένους στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν μέσα σε ένα δολοφονικό καθεστώς, να τους ενισχύσουν και να ενισχυθούν από αυτούς. Με οργάνωση, αγώνα και κοινή προοπτική να σπάσουμε την δυστοπία που μας επιβάλουν. Είναι καιρός να μιλήσουν τα κινήματα και οι καταπιεσμένοι.

ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Κυριακή 12/3

12:00

Πανεπιστημίου και Βασιλίσης Σοφίας

στο μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης για το κρατικό / καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη.

https://www.athens.indymedia.org/post/1624161…

πηγή : https://www.athens.indymedia.org/post/1624169…


[Κυριακή 12/3 - 12 Σύνταγμα] Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν, με εξέγερση τιμάμε τους νεκρούς

post image

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Το βράδυ της Τρίτης 28/02 σημειώθηκε, με την αποκλειστική ευθύνη κράτους και κεφαλαίου, ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα των τελευταίων ετών, με τη σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train με μία εμπορική, στην περιοχή των Τεμπών. Το συγκεκριμένο έγκλημα, το οποίο σε συνέχεια πολλών άλλων, άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, πρόκειται για ένα αναπόφευκτο και προμελετημένο έγκλημα που πραγματοποιήθηκε στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους από το κεφάλαιο και τις κρατικές πολιτικές υποστήριξής του. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς και τις επίμονες προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τους εκπροσώπους της αλλά και από πλήθος δημοσιογράφων, με αφηγήματα περί ανθρώπινου λάθους και αποκλειστικής ατομικής ευθύνης του σταθμάρχη, παραμένει για εμάς σαφές πως η θανατοπολιτική κράτους και κεφαλαίου ευθύνεται για τις δολοφονίες στα Τέμπη.

Η ατομική ευθύνη και η απόδοση καταστάσεων στην τυχαιότητα αποτελούν πλήρως νεοφιλελεύθερα αφηγήματα που ως σκοπό έχουν να ξεπλύνουν το κράτος και το κεφάλαιο από τις δολοφονικές πολιτικές και πρακτικές τους. Στην προκειμένη περίπτωση έρχονται -ξανά από άνωθεν- να επιρρίψουν όλο το βάρος του θανατηφόρου δυστυχήματος σε έναν άνθρωπο.

Η προφυλάκιση του σταθμάρχη και η μετατροπή του σε αποδιοπομπαίο τράγο επιχειρεί να κατευνάσει τις κοινωνικές δυναμικές και να ικανοποιήσει ένα συγκεκριμένο ακροατήριο που αναζητά στον - μεταφορικά και μη - ανειδίκευτο, άσχετο και τελευταίο τροχό της αμάξης τις συνολικές ευθύνες για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, τις ελλείψεις στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κρατική αδιαφορία που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Όμως, για κακή τους τύχη, η κοινωνική βάση, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και την εξεγερσιακή της διάθεση απέναντι σε όσους στοχεύουν στον κατακερματισμό της, δεν μασάει κουτόχορτο. Το έγκλημα που διεπράχθη στα Τέμπη φέρει συγκεκριμένες ευθύνες, οι οποίες αποτυπώνονται καθημερινά στους δρόμους από σωματεία, πολιτικούς και συλλογικούς φορείς αλλά και από πλήθος ανένταχτου κόσμου. Οι ευθύνες αυτές, λοιπόν, συμπυκνώνονται στις ιδιωτικοποιήσεις, τα ξεπουλήματα στο βωμό του κέρδους και τη διαρκή υποτίμηση των μαζικών συγκοινωνιών από το κράτος και τις αναδόχους εταιρίες.

Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλική εταιρία "Ferrovie", το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συζητιόταν ήδη από το 2007 και μετά, από όλες τις κυβερνήσεις, στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών και των πιέσεων από την Ε.Ε., στην κατεύθυνση μιας «υγειούς» ανταγωνιστικότητας, επέφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα, με κορύφωση τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας, ντόπιων και μεταναστών. Υποστελέχωση κρίσιμων τομέων, εξαντλητική εργασία, εγκατάλειψη υποδομών, παράβλεψη των προδιαγραφών ασφαλείας και ανύπαρκτες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των δικτύων προδιέγραφαν τόσα χρόνια ένα έγκλημα το οποίο αναπόφευκτα πραγματοποιήθηκε.

Τα τραίνα ETR 470, ή τα τραίνα των βλαβών όπως χαρακτηρίστηκαν από τον ελβετικό τύπο, που διαφημίστηκαν ως το μέλλον των ελληνικών σιδηροδρόμων, αποτελούσαν για χρόνια τον πονοκέφαλο των ελβετικών σιδηροδρόμων που δεν έβλεπαν την ώρα να απαλλαγούν από αυτά. Βλάβες, καθυστερήσεις, φωτιές και ατυχήματα ήταν στην καθημερινή διάταξη. Τραίνα σαπάκια που σε συνδυασμό με την οδυνηρή κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου κόστισαν τις ζωές δεκάδων νεκρών. Δεν είναι όμως ότι κανένας δεν μίλησε ποτέ για αυτά. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν λάβει χώρα σειρά απεργιών για την ασφάλεια των εργατών και των επιβατών, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους κρίθηκαν παράνομες.

Η σύγκρουση των τραίνων αποτύπωσε την ωμή πραγματικότητα που είχε δρομολογηθεί ήδη από το 2010 με την εισαγωγή της χώρας στους μηχανισμούς του ΔΝΤ. Η εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης και η διαρκής υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης πολλαπλασίασε τις ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους σαν απαραίτητο όρο επιβίωσης του κεφαλαίου και αναπαραγωγής των σχέσεων εκμετάλλευσης του.

Μετά την σύγκρουση των τραίνων και των τραγικών αποτελεσμάτων της ξεκίνησε το γνωστό και χιλιοειπωμένο επικοινωνιακό παιχνίδι συγκάλυψης των ευθυνών για το κράτος και τις εμπλεκόμενες ιδιωτικές εταιρίες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι ευθύνες όμως για το έγκλημα στα Τέμπη έχουν ονοματεπώνυμα και είναι το αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η αστική τάξη της χώρας. Οι εγκληματίες του υπουργείου μεταφορών, της διοίκησης της Hellenic train και όλου του κρατικού μηχανισμού που συνέβαλλαν σε αυτή την δολοφονία θα λογαριαστούν με όλη την κοινωνική βάση όσα κροκοδείλια δάκρυα κι εάν ξεχειλίζουν, όσο κι εάν το μπαλάκι των ευθυνών πετάγεται από τον έναν στον άλλον. 'Oσες συγγνώμες κι αν ακούγονται, η κοινωνική βάση γνωρίζει ότι αποτελούν προεκλογικά τερτίπια και υποκριτικά κελεύσματα αδίστακτων εγκληματιών και δολοφόνων.

Η ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ λίγες μόνο μέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, επιλέγει να θωρακιστεί κατασταλτικά κηρύσσοντας παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο Μετρό και τον ΟΣΕ, όμως η κοινωνική βάση επιλέγει να μην δεχθεί παθητικά αυτή την κατάσταση και αντί της θυματοποίησης επιλέγει να κατέβει στον δρόμο και να βάλει ανάχωμα στην κρατική καταστολή. Με την σειρά του το κράτος προχωρά σε προληπτικές προσαγωγές αγωνιστών, έπνιξε με χημικά τις διαδηλώσεις και ξυλοφόρτωσε τη νεολαία. Ενώ ακολουθεί αδιάλλακτη το ξέφρενο κρεσέντο των ιδιωτικοποιήσεων των βασικότερων κοινωνικών αγαθών προχωρώντας τόσο στην ιδιωτικοποίηση του νερού όσο και στην ψήφιση νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού ΚέντρουΠαίδων, το οποίο θα αυτονομηθεί από το υπόλοιπο νοσοκομείο για να περάσει ουσιαστικά υπό τη διαχείρισηκαι τον έλεγχο της Βαρδινογιάννη και του συλλόγου Ελπίδα. Μιλάμε για ένα ακόμα κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα, αυτή τη φορά με αποδέκτες τα καρκινοπαθή παιδιά και τις οικογένειέςτους.

Επιπλέον η καταστολή απέναντι στη ταξική οργή για το κρατικό αυτό έγκλημα έκανε πασιφανές πως κράτος και κεφάλαιο αντιλαμβάνονται με σαφήνεια τις κοινωνικές ρωγμές που επέρχονται και επιχειρούν να θωρακιστούν απέναντι στην επαπειλούμενες κοινωνικές εκρήξεις. Έκανε σαφές ότι η βία κράτους και παρακράτους ζεσταίνει τις μηχανές της ώστε να αποτρέψει μαζικά εξεγερτικά γεγονότα και να επιβάλλει την κανονικότητα των πολλαπλών καταπιέσεων και της ταξικής εκμετάλλευσης αδιαμαρτύρητα και σιωπηρά για τις σφαγές που διαπράττει.

'Ομως η οργή μας ξεχειλίζει απέναντι στο Κράτος - Δολοφόνο για το οποίο οι ζωές της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που ζει και εργάζεται σ' αυτόν τον τόπο, δεν είναι παρά μόνο στατιστικοί αριθμοί και αναλώσιμα εξαρτήματα για την διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η συσσωρευμένη οργή μας ξεχειλίζει για τις εκατοντάδες δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, για το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά, για το τράφικινγκ παιδιών μέσα στους κυβερνητικούς και κρατικούς κόλπους ( πολιτικοί, αστυνομία, επιχειρηματίες), για τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς A' κατοικίας που οδηγούν ανθρώπους της τάξης μας στον δρόμο. Γιατί το έγκλημα στα Τέμπη αποτελεί μια κορυφαία έκφραση της θανατοπολιτικής εναντίον μας από ένα σύστημα που νομοτελειακά προκειμένου να ξεπεράσει την βαθιά και δομική του κρίση προσφεύγει στον πόλεμο και στον φασισμό ικανοποιώντας τα συμφέροντα των ελίτ καταδικάζοντας στην φτώχεια και την δυστυχία την κοινωνική πλειοψηφία. Ενώ στερεί στους εργαζόμενους και συνολικά στους καταπιεσμένους/ ες δωρεάν και ποιοτική υγεία και μόρφωση, ασφαλείς μετακινήσεις και μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι μαχητικές συγκρούσεις στους δρόμους με τους πραιτοριανούς του κράτους και του κεφαλαίου, οι προωθημένες πρωτοβουλίες που ζητούν εδώ και τώρα δικαιοσύνη, ζητούν εδώ και τώρα λογαριασμό και δεν οπισθοχωρούν στον πόλεμο που έχει κηρυχθεί, η ενότητα και στη δράση και η αποφασιστικότητα των χιλιάδων διαδηλωτών που κατέβηκαν στον δρόμο τη ημέρα της απεργίας δείχνει πως όταν σηκώνουμε κεφάλι, όταν συγκρουόμαστε, όταν αντιστεκόμαστε μετωπικά με τους δολοφόνους του κρατικού μηχανισμού και του κεφαλαίου ανοίγουμε τον δρόμο για την ενδυνάμωση και την χειραφέτηση της τάξης μας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον δρόμο της εξέγερσης και του ανυποχώρητου αγώνα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση για το κρατικό /καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624161/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ.

Καλούμε και δίνουμε παρών στην συγκέντρωση τη Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στο Σύνταγμα για τη κρατική δολοφονία στα Τέμπη. Στεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην συγκάλυψη των κρατικών εγκλημάτων και της ταξικής ανισότητας.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πα.Πει.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1624160/


Ενημέρωση από τη συγκέντρωση και πορεία στη Νέα Σμύρνη

Συγκέντρωση με τη συμμετοχή 150 ατόμων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, μετά από κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και της Πρωτοβουλίας συντρόφων/ισσών από τα νότια. Η συγκέντρωση κράτησε σχεδόν δύο ώρες και κατά τη διάρκεια της διαβάζονταν στη μικροφωνική κείμενα που καλούσαν στην αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους. Ακολουθεί το αρχικό μας κάλεσμα.

Να σταματήσει η τάξη μας να μετράει νεκρούς!

Στον κεφαλαιοκρατικό κόσμο ζούμε από τύχη γιατί είμαστε αναλώσιμες. Οι ζωές μας μετριούνται ως αντιστρόφως ανάλογα ποσά των κερδών των αφεντικών. Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν μαζί, χρέος της τάξης μας είναι να μεταφέρει τον πόλεμο στα εργασιακά κάτεργα, στα σούπερ-μαρκετ των γειτονιών, στα σχολεία και στις σχολές, στους δρόμους και στις πλατείες, ενάντια στο κράτος-τρομοκράτη, ενάντια στο κεφάλαιο-σφαγαία. Να αντισταθούμε στην ταξική μας υποτίμηση, να φροντίσουμε ότι δεν θα δολοφονηθούν άλλα ταξικά μας αδέρφια. Το 2023 μόνο μετράμε πάνω 50 εργατικές δολοφονίες, το έγκλημα στα Τέμπη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η ίδια πολιτική που μας δολοφόνησε στα Τέμπη, η ίδια πολιτική που δολοφονεί εργάτριες καθημερινά, είναι και η ίδια πολιτική που αυξάνει συνεχώς το κόστος ζωής μας, που μας πετάει έξω από τα σπίτια μας, που μας στερεί την πρόσβαση σε περίθαλψη και ασφαλείς μεταφορές, που μας εξαθλιώνει καθημερινά.

Να εξεγερθούμε για τους νεκρούς μας. Να πολεμήσουμε για το μέλλον μας.

Πρωτοβουλία σύντροφων/συντροφισσών από τα νότια

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1624166/


Μαζική διαδήλωση καταγγελίας των καπιταλιστικών κρατικών δολοφονιών των Τεμπών πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές του Γκύζη και της Κυψέλης.

Με παλμό και συνθήματα η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Πρωτομαγιάς, κινήθηκε προς την πλατεία Γκύζη και κατέληξε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Οι κατοικοι των γειτονιών - ντόπιοι, μετανάστες, εργαζόμενοι- ανταποκρίθηκαν στην διαδήλωση, βγήκαν στα μπαλκόνια, ενώθηκαν με την διαδήλωση, ενώ πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση της νεολαίας στην Πλατεία Γκύζη αλλά και γενικότερα.

Να γίνει η οργή μας αγώνας διαρκείας, για να δικαιωθούν οι δολοφονημένοι των Τεμπών.

Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική του συστήματος που απαξιώνουν τις ζωές μας και μας απειλούν σε καθημερινή βάση.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ- ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Όλοι-όλες στο αυριανό παλλαϊκό πανεργατικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Σύνταγμα.

Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη - Πολυγώνου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Επιτροπή-Αντί…


Συγκέντρωση για το έγκλημα στα #Τέμπη

Σύνταγμα, Κυριακή 12/3, 12:00

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

https://t.co/yCtJ0NtUlB

Image

Βίδα

πηγή : https://twitter.com/ProletConnect


ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ:

▸ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 στις 12.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ,

▸ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 16/3

▸Κινητοποιήσεις, εξορμήσεις, δράσεις και πορείες σε πολλές γειτονιές και σε πολλές πόλεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 11/3.

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA?ref_src=twsrc^g…


Φωτογραφίες από τη σημερινή μαζική διαδήλωση στις γειτονιές του Γκύζη και της Κυψέλης ενάντια στις καπιταλιστικές - κρατικές δολοφονίες των Τεμπών. Ως ομάδα στηρίξαμε το μπλοκ της Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη- Πολυγώνου

Καλούμε αύριο Κυριακή 12/3 στις 12:00 στη παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα σε στήριξη του μπλοκ του Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γκύζη- Πολυγώνου

Μαζική διαδήλωση καταγγελίας των καπιταλιστικών κρατικών δολοφονιών των Τεμπών πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές του Γκύζη και της Κυψέλης.

Με παλμό και συνθήματα η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Πρωτομαγιάς, κινήθηκε προς την πλατεία Γκύζη και κατέληξε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Οι κατοικοι των γειτονιών - ντόπιοι, μετανάστες, εργαζόμενοι- ανταποκρίθηκαν στην διαδήλωση, βγήκαν στα μπαλκόνια, ενώθηκαν με την διαδήλωση, ενώ πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση της νεολαίας στην Πλατεία Γκύζη αλλά και γενικότερα.

Να γίνει η οργή μας αγώνας διαρκείας, για να δικαιωθούν οι δολοφονημένοι των Τεμπών.

Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική του συστήματος που απαξιώνουν τις ζωές μας και μας απειλούν σε καθημερινή βάση.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ- ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Όλοι-όλες στο αυριανό παλλαϊκό πανεργατικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Σύνταγμα.

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://www.facebook.com/laikidrasi/


Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης καλεί τα μέλη,τις φίλες/ους της σήμερα στις 12.00μμ στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος για το έγκλημα στα Τέμπη.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΎΜΕ!!

Η δολοφονική πολιτική, η πολιτική που ξεπουλά τα κοινωνικά αγαθά τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου θα ανατραπεί. Μαζί θα ανατραπούν και όσοι την εφαρμόζουν!!

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ!!

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmi…


Από τη σημερινή κινητοποίηση της Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας. Γιατί, όπως έγραψε κι ένας σύντροφος

"Όχι ρε φίλε. Ως εδώ. Η ζωή μας έχει αξία και όχι τα κέρδη τους..."

Αύριο Κυριακή, θα είμαστε ξανά στους δρόμους, στο Σύνταγμα 12:00.

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/?loc…


Η νεολαία να βγει ξανά στους δρόμους! Όλοι και όλες την Κυριακή στην συγκέντρωση στις 12:00 στο Σύνταγμα

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καλούν την νεολαία στα πανεπιστήμια και στα σχολεία αλλά και έξω από αυτά, να καταγγείλει για ακόμη μια φορά το έγκλημα στα Τέμπη μαζικά και οργανωμένα. Να αποδείξει οτι απέναντι στην επίθεση του συστήματος που δολοφονεί, υπάρχει η πλευρά της αντίστασης και η φωνή της διεκδίκησης των δικαιωμάτων σε ζωή, δουλειά, σπουδές, ελευθερίες! Καλούμε όλους στην προσυγκέντρωση από κοινού με την Μαθητική Αντίσταση, τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, την Ταξική Πορεία στις 11:15 στη συμβολή Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος.

✊ Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Αγώνας θα γίνει η λαϊκή οργή!

πηγή : http://mathitikiantistasi.blogspot.com/2023/0…


Παρέμβαση-πικετοφορία του ΚΚΕ(μ-λ) στον Κορυδαλλό

Στο Μετρό του Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 11/3 παρέμβαση-πικετοφορία του ΚΚΕ(μ-λ).

Με πικέτες, ντουντούκα και μοίρασμα προκηρύξεων, μέλη και συναγωνιστές/τριες του ΚΚΕ (μ-λ), κάλεσαν το λαό της πόλης να παραμείνει στο δρόμο του αγώνα, συμμετέχοντας μαζικά στο αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 12 μ.μ.

Μετά από αρκετή ώρα η παρέμβαση συνεχίστηκε στη οδό Αθηνάς και ολοκληρώθηκε στη λαϊκή αγορά της Νίκαιας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, ένδειξη της οργής που νιώθουν ο λαός και η νεολαία μπροστά στην δολοφονική κυβερνητική πολιτική αλλά και της κατανόησης της ανάγκης συνέχισης των κινητοποιήσεων.

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/03/b…