Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή 12/03 στις 11:00 στην Πλ. Ελευθερίας.

Όλοι/ες/α στους δρόμους..

-Κατάληψη Πινακοθήκης

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Μαρτίου 21h


1 2 3

ΣΥΜΜΕΤEΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11.00 Π.Μ.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που καλεί η ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 12 Μάρτη στην Πλατεία Ελευθερίας 11.00 π.μ., με στόχο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων των μέσων μεταφοράς και όλης της δημόσιας περιουσίας που είναι η βασική αιτία για την πολύνεκρη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη.

Η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ -που συνεχίζει και επιτείνει το έργο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)- βρίσκεται στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνoουμένων, αλλά και στους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στην περιοχή των Τεμπών. Τονίζει ότι το πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη - που οδήγησε δεκάδες επιβάτες, κυρίως νέους, στο θάνατο (πολλοί είναι αγνοούμενοι ακόμη) και αρκετούς τραυματίες στα νοσοκομεία-φέρει στο φως τα βαθύτερα αίτια αυτής της τραγωδίας. Αίτια που αφορούν στην αντιλαϊκή πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ , συνεχίζοντας και επιτείνοντας το αντιλαικό έργο των προκατόχων της , στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010.

Η τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων, οι αγνοούμενοι, οι τραυματίες, ο πόνος των χαροκαμένων οικογενειών συνθέτουν ένα δραματικό κοινωνικό σκηνικό πλήρους αδιαφορίας και ακύρωσης των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα δημόσια, ασφαλή και επαρκώς εξοπλισμένα μέσα μεταφοράς, που δεν θα παρακολουθούν τους δείκτες του ανταγωνισμού των διαφόρων εταιριών, αλλά θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

 Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους περιφρόνησης των λαϊκών αναγκών και αιτημάτων

 Καλούμε τη νεολαία και το λαό σε επαγρύπνηση και μαζική αντίσταση στην αντιδραστική πολιτική που ποτίζει με αίμα αθώων τους δρόμους.

 Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας και συνολικά της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων και συμπαρατασσόμαστε μαζί τους στον κοινό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές εγκληματικές πολιτικές.

Η οργή για τους υπεύθυνους του νέου πολύνεκρου εγκλήματος που συντελέστηκε στα Τέμπη βρίσκει την έκφραση της στις μαζικές διαδηλώσεις και στις απεργίες.

Απαιτούμε:

• Δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους

• Καμία Ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μεταφοράς

• Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και σταθερές εργασιακές σχέσεις

ΕΛΜΕ Ηρακλείου

πηγή : https://www.facebook.com/ElmeHeraklionCrete/?…


1 2 3

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή 12/3, στις 11:00 το μεσημέρι στην Πλ. Ελευθερίας

Στο δρόμο ξανά!

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί!

Ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να μπορέσει ο λαϊκός ξεσηκωμός να βάλει στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους: τους ιμπεριαλιστές σε ΕΕ και ΗΠΑ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, που για τα συμφέροντά του σπέρνει φτώχεια, πολέμους, δυστυχία και μας θυσιάζει διαρκώς στο βωμό του κέρδους.

Φοβούνται τους αγώνες μας! Οι κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στις δυνάμεις του συστήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, καταλήγοντας να εξοργίζει ακόμα περισσότερο. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και παρατρεχάμενοι προσπαθούν να καρπωθούν εκλογικά τη λαϊκή οργή, λες και δεν πρωτοστάτησαν στην προώθηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών και της κρατικής εγκατάλειψης που οδήγησε στο έγκλημα.

Ο σκυλοκαβγάς που έχουν στήσει όλοι αυτοί στοχεύει στο να αθωωθεί το σύστημα που από κοινού υπηρετούν και να μας κάνει ξανά παρατηρητές των εξελίξεων.

Να μην υποκύψουμε στις εκλογικές αυταπάτες! Κανένας «σωτήρας» δε θα μας λύσει τα προβλήματα.

Να προσπεράσουμε την αριστερά της ήττας και της υποταγής που για άλλη μια φορά αποπροσανατολίζει με την αυταπάτη ότι ο καπιταλισμός μεταρρυθμίζεται, αρκεί να γίνουν τα πάντα «κρατικά». Το σύστημα αυτό δεν διορθώνεται, ανατρέπεται!

Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Αγωνιστικές Κινήσεις - Ταξική πορεία

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/03/1…