Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 21.30

4η νυχτεριδοπροβολή με άνιμε μάραθον + μπαρ

Οι νυχτερίδες μετά από ένα μικρό, αλλά μεγάλο, μπρέικ, επιστρέφουν δυναμικά, με έναν μοναδικό, που κανένα δε το περίμενε, ολονύχτιο μαραθώνιο anime. Αγαπημένες ταινίες που αγγίζουν την καρδιά μας και ξυπνάνε συναισθήματα που ούτε εμείς γνωρίζαμε ότι ήμασταν ικανοί να νιώσουμε, θα είναι διαθέσιμες στις μυστικές αίθουσες της Σταυρούπολης, μαζί με συνοδεία νουντλς και (μάλλον) σνακς, καθώς οι προβολές θα διαρκέσουν πολύ και θα χρειαστεί refill στην ενέργεια. Οι προβολές θα ξεκινήσουν αυστηρά στις 9:30 (sharp), μαζί με τα πρώτα ζεστά νουντλς. Παράλληλα, μετά από τον δεύτερο κύκλο προβολών, θα υπάρχει μπαρ και αφτερ πάρτι. Σας περιμένουμε όλα στην νυχτεριδική Σταυρούπολη, στο Τμήμα Κινηματογράφου, Ικονίου 1.

Πρόγραμμα ταινιών:

Howl's moving castle: Στο ταξίδι της, η νεαρή Sophie, προσπαθεί να ανακαλύψει το ποια πραγματικά είναι και να ανακτήσει την δύναμη και την αυτοπεποίθησή της. Κατά την διάρκεια του, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες που θα της προσφέρουν τα δικά τους μαθήματα για την ζωή, με επιτομή την γνωριμία της με τον Howl τον οποίο μάλιστα θα καταφέρει να σώσει από τους προσωπικούς του δαίμονες.

The girl who leapt through time: Η Makoto, ένα 17χρονο κορίτσι, βρίσκεται ξαφνικά με τη δύναμη της επιστροφής στον χωροχρόνο στα χέρια της, το οποίο εκμεταλλεύεται για προσωπικό της όφελος σε μεγάλο βαθμό. Επιστρέφει πίσω στον χρόνο για να αλλάξει καταστάσεις που δε θέλει, ή να ξαναζήσει στιγμές που της άρεσαν, χωρίς κανένας άλλος να το γνωρίζει. Μέχρι την στιγμή που ο φίλος της ο Chiaki, θα παγώσει τον χρόνο και για τους δύο, και εκεί η Makoto θα καταλάβει πως τα ταξίδια στον χρόνο μπορεί να έχουν όχι μόνο για αυτήν, αλλά και άλλους συνέπειες. Hal Η δημιουργία των ρομπότ έγινε προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να επιδιώξει η Kurumi, όταν επιλέγει να αντικαταστήσει ένα άτομο της ζωής της με ένα ρομπότ που έχει φτιαχτεί με βάση αυτό.

Princess Mononoke: Προκειμένου να σώσει τόσο τον εαυτό του όσο και το χωριό του από μια θανατηφόρα κατάρα και έναν διαβολικό θεό, ο νεαρός πολεμιστής Ashitaka θα χρειαστεί να καταφύγει στα δάση της Δύσης. Εκει θα αντικρίσει την βιαιότητα με την οποία οι άνθρωποι έχουν κηρύξει πόλεμο στο δάσος και στα πλάσματα του, και το μένος με το οποίο εκείνο προσπαθεί να υπερασπιστεί την ύπαρξη του. Τελικά ποια πλευρά θα πρέπει να υποστηρίξει;

Hotarubi no Mori e Η Hotaru: ένα εξάχρονο κορίτσι, στις καλοκαιρινές της διακοπές στο χωριό του παππού της, χάνεται στο δάσος Προσπαθώντας να βγει, βρίσκει τον Gin, ένα αγόρι -πνεύμα που την βοηθάει να μη χαθεί. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, δημιουργείται μια έντονη σχέση μεταξύ τους, που αναβιώνουν κάθε χρόνο με την επιστροφή της Hotaru. Όσο τα αισθήματα τους δυναμώνουν τόσο μεγαλώνει και η δυσκολία τους να είναι μαζί.