Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

[Αλλαγή ώρας] Κάλεσμα στο δικαστήριο της συντρόφισσας Δήμητρας

Στις 23/3/2023 και ώρα 10:00 στα δικαστήρια της Χαλκίδας εκδικάζεται η υπόθεση της συντρόφισσας Δήμητρας, που αφορά την έμπρακτη δράση της εναντίων των κυνηγών. Για την ακρίβεια η συντρόφισσα Δήμητρα στην Εύβοια προσπάθησε να αποτρέψει κυνηγό από το δολοφονικό του "χόμπυ" πράγμα το οποίο οδήγησε στην σύλληψη της και την έφερε αντιμέτωπη με κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικαστήριο παραπέμπουμε στο κείμενο της Δήμητρας:

https://athens.indymedia.org/post/1623463/

Πέμπτη 23/3 από τις 10.00 π.μ.

Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, Ελ. Βενιζέλου 7

κάλεσμα : ΠΑΡΑΣΙΤΑ - Αναρχική Συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

paraexsita@risexeup.net

parasita.espivblogs.net


1 2 3 4

Όλες/όλα/όλοι την Πέμπτη 23/3 από τις 10.00 π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, Ελ. Βενιζέλου 7, σε ένδειξη αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Δ. και στην υπόθεση.

Το κυνήγι δεν είναι χόμπι

Στις 23 Μάρτη 2023 στα δικαστήρια Χαλκίδας (Ελ. Βενιζέλου ) εκδικάζεται η υπόθεση της Δήμητρας και ενός άλλου ατόμου, όπου μετά από διαμάχη στα Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας αφόπλισαν έναν κυνηγό ο οποίος εκείνη την ώρα σκότωνε ζώα.

Με τα λόγια της ίδιας της Δήμητρας που εμπλέκεται στην υπόθεση:

"Αυτό που συνέβη τον Δεκέμβρη του 2018 ήταν μία αυθόρμητη προσπάθεια να εμποδιστεί ο κυνηγός από το να ασκήσει το δολοφονικό του χόμπι και να σκοτώσει κάποιο ζώο. Αφού μάταια του ζητήθηκε επανειλημμένα να σταματήσει, ακολούθησε ένταση αποτέλεσμα της οποίας ήταν το κυνηγετικό του όπλο να πεταχτεί κάπου μέσα στο δάσος. Με τον κυνηγό σε έξαλλη κατάσταση η λήξη του περιστατικού ήρθε με την αποχώρησή μας από το σημείο. Ο κυνηγός ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα να μας σταματήσουν στη διαδρομή πλήθος οχημάτων της και να μας συλλάβουν. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν μετά από την αυτόφωρη διαδικασία ήταν ληστεία (για την καραμπίνα) που αποτελεί κακούργημα και κλοπή (κινητού τηλεφώνου) που αποτελεί πλημμέλημα. Ταυτόχρονα, επιβλήθηκε περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα που ισχύει μέχρι και σήμερα."

Εδώ στην τοπική κοινωνία της Εύβοιας, μπορείς να βρεις πολλές και πολλούς που βρίζουν και αποστρέφονται εκείνους τους ψαράδες που ψαρεύουν με δυναμίτη ή εκείνους τους κυνηγούς που κυνηγούν σε χιονισμένο τοπίο, αλλά δεν θα βρεις πολλούς που να επεκτείνουν αυτήν την αποστροφή καθολικά κάθε φορά που ένας κυνηγός σκοτώνει στην ψύχρα ένα ανυποψίαστο ζώο ή ένας ψαράς δολοφονεί ένα ψάρι.

Πανομοιότυπο ρόλο παίζει και ο Νόμος, ο οποίος απαγορεύει στους κυνηγούς να σκοτώνουν Μάρτιο, αλλά τους επιτρέπει να σκοτώνουν Φλεβάρη... Δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αφού δουλειά του Κράτους/Νόμου είναι βραχυπρόθεσμα η διαχείριση αυτών των δολοφονιών και μακροπρόθεσμα αυτή η βαναυσότητα να διοχετεύεται στη διατήρηση του παρόντος συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτός είναι κιόλας ο λόγος που έχει παραχωρήσει τόσα πολλά προνόμια στους κυνηγετικούς συλλόγους.

Επίσης, εκτός από τις επιλογές του κάθε κυνηγού, δεν ξεχνάμε πως αυτός δρα εντός του ευρύτερου πολιτισμικού πλαισίου που επιβάλλει η σημερινή εξουσιαστική κοινωνία. Και πιο συγκεκριμένα εντός της ιδεολογίας που θέλει τη φύση ως ένα απέραντο πεδίο εκμετάλλευσης ("πρώτες ύλες") και ως κάτι που "ο άνθρωπος οφείλει και πρέπει να κυριαρχήσει πάνω σε αυτή".

Αυτές οι ιδεολογίες είναι που έχουν δώσει τη δυνατότητα στο κράτος την ώρα που καίγονταν χιλιάδες στρέμματα δάσους και θανατώνονταν εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα το καλοκαίρι του '21 στη Βόρεια Εύβοια, αυτό να βγαίνει και να λέει "είχαμε μια επιτυχημένη διαχείριση καθότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές"... Ή την ώρα που έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά την Νότια Εύβοια με τοποθέτηση περίπου χιλίων ανεμογεννητριών, να λέει "θα τοποθετήσουμε και άλλες ανεμογεννήτριες και στη Δίρφυ, και τη Βρομονέρα, και τη Σέττα και την Αμπουδιώτισσα, γιατί είναι εξίσου πράσινες όπως το δάσος"...

Το κάθε ζώο έχει αυταξία,

το κυνήγι δεν είναι χόμπι

είναι δολοφονία

Αυτόνομη Συλλογικότητα Εύβοιας

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαρτίου 12h


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην συντρόφισσα Δ. που διώκεται για αντικυνηγετική δράση

post image

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην συντρόφισσα Δ. που διώκεται για αντικυνηγετική δράση στις 23/3/23 στις 10.00 στα δικαστήρια της Χαλκίδας.

Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη υπόθεση αντιμετωπίζεται παραδειγματικά για να αποτρέψει κάθε άμεση δράση ενάντια στο κυνήγι. Ενώ ήταν μια αυθόρμητη και αυτονόητη δράση αντίστασης, προσάπτονται βαρύτερες κατηγορίες μπροστά στο τι πραγματικά συνέβη, καθώς κάθε συνειδητοποιημένο άτομο στην προκειμένη περίπτωση θα δρούσε αντίστοιχα.

Οι κυνηγοί ως δολοφόνοι προστατεύονται από το κράτος καθώς εμπεριέχονται άμεσα στο σύμπλεγμα κυριαρχίας, αντιθέτως άτομα που αγωνίζονται για την ελευθερία κάθε ύπαρξης ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού και εκμετάλλευσης διώκονται από αυτό.

Από μεριά μας δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε πολύ καλά πως το κράτος προστατεύει τους θεσμούς του και τους υποστηρικτές του. Δικαίωση θα βρούμε μόνο όταν τα δάση, τα βουνά και τα ζώα θα είναι ελεύθερα μακριά από κυνηγούς, επενδυτές, κράτος και κεφάλαιο. Μέχρι τότε θα αγωνιζόμαστε έως ότου όλα να είναι ελεύθερα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα σε όσα έμπρακτα εμποδίζουν τους χομπίστες δολοφόνους των μη ανθρώπινων ζώων.

Χομπίστες δολοφόνοι δεν θα αργήσει η αγχόνη

Να κυνηγήσουμε τους κυνηγούς

Αλληλεγγύη στη Δ.

κάλεσμα : Τσουκνίδες αναρχική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση


1 2 3 4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 23/3 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Όσο περνάνε τα χρόνια η θλίψη μεγαλώνει, η οργή φουντώνει. Μέσα σ' έναν ακραία βίαιο ανθρωποκεντρικό πολιτισμό, συστηματικά επιχειρείται η αποπολιτικοποίηση και κατά συνέπεια η ποινικοποίηση συνοδευόμενες από την περιθωριοποίηση και την αορατοποίηση κάθε αντίστασης, εξέγερσης, αυθόρμητης ενέργειας απέναντι σε κάθε εξουσία και εξουσιαστή, είτε θεσμικά, είτε δυστυχώς και αντιθεσμικά. Στεκόμαστε συντροφικά σε όσα πράττουν το αυτονόητο στη δράση και στη θεωρία και αγωνιζόμαστε για την ολική κατάργηση κάθε ειδισμού, εξουσιαστικής σχέσης που γεννιέται και αναπαράγεται μέσα στο πλέγμα εξουσίας, όχι μόνο από τον εθνικισμό και τον κρατισμό αλλά και από τους καθημερινούς ανθρώπους.

Το πρόταγμα μας ενάντια σε αυτό το πλέγμα, είναι η ολική άρνηση της μισθωτής σκλαβιάς της φιλελεύθερης-μαρξιστικής σκοπιάς, γιατί αυτή είναι που παράγει τον ελεύθερο χρόνο, τα χόμπι, που οπλίζουν τα χέρια ειδιστών, κυνηγών και ψαράδων. Η πειθάρχηση που πηγάζει από αυτήν ευθύνεται για την εθελοδουλία μας σε όλα τα επίπεδα. Η εργασία με συνοδεία τον ελεύθερο χρόνο είναι καθημερινά βιώματα λεηλασίας και σπατάλης της ζωής κάθε έμβιου και κάθε άβιου πάνω στον πλανήτη. Η δήθεν ευχαρίστηση του ελεύθερου χρόνου είναι ξεκάθαρα ο δρόμος που οδηγεί στη λήθη της βίας και των αρνητικών συνεπειών της εργασίας για να γίνει ομαλά η επάνοδος στην σκλαβιά της αλλά και στην προσωπική απενοχοποίηση της βίας που δέχεται και ασκεί καθημερινά ο άνθρωπος. Αυτού του είδους η εργασία συνδέεται άμεσα με την εκμετάλλευση, την κατασπατάληση των πόρων του πλανήτη και τη λεηλασία της φύσης. Επίσης δομεί μια πατριαρχική νοοτροπία του «μπαμπά-κράτους» που άλλοτε εμφανίζεται ως «μπαμπούλας» και άλλοτε ως «μπαμπάκας», δίνοντας συνεχώς ρόλους, ταυτότητες που παράγουν δολοφονικές μηχανές, κυνηγούς αλλά και θηράματα. Η θεσμοποίηση κυνηγετικών περιόδων σχετίζεται με την δήθεν εκτόνωση του μάτσο-πατριάρχη που θέλει να νιώσει μέσα του τον εξουσιαστή που του έχουν στερήσει τα κάθε είδους αφεντικά.

Η πλήρης χειραγώγηση των μη ανθρώπινων έχει επεκταθεί σε όλα. Πρακτικές ευγονικής και ελέγχου των πληθυσμών έχουν ξεκινήσει από τα μη ανθρώπινα και έχουν φτάσει εδώ και καιρό και στα ανθρώπινα. Αρχικά αφορούσαν κυρίως τα «μακρινά άλλα», πληθυσμούς που θεωρούνταν επικίνδυνα και μιαρά για την εκάστοτε κανονικότητα. Στο όνομα του ορθολογισμού και της επιστήμης έχουν εφαρμοστεί τα παραπάνω από τους ναζί, τους σοβιετικούς και κάθε είδους καπιταλιστές. Αφού καταστρέψαμε, κατακτήσαμε και κοντεύουμε να εξαφανίσουμε τα υπόλοιπα είδη, διαχωρίσαμε τα διακοσμητικά, λούτρινα, κατοικίδιά μας, ζητώντας για αυτά από τον «μπαμπάκα-κράτος» δικαιώματα και προστασία μέσω νόμων και διατάξεων. Γίναμε δεσπότες και αμέσως αυθαίρετα ονομάσαμε κάθε ελεύθερο ζώο ως αδέσποτο. Στο όνομα του δικαιωματισμού και της πολιτικής ορθότητας τα ίδια εφαρμόζονται από αριστερά και αντιεξουσιαστικά κέντρα. Κινηματίες, μ.κ.ο. και κρατικές επιχορηγήσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι στειρώσεις δεν είναι ευγονική, δεν είναι έλεγχος των πληθυσμών και της ζωής αλλά γίνεται για το καλό, την υγεία και την ασφάλεια σε όλα. Στην εποχή Covid-19, εκατομμύρια ζώα, είτε ως πειραματόζωα θυσιάστηκαν στο βωμό του εμβολίου, είτε εξοντώθηκαν ως εν δυνάμει επικίνδυνα για την επίσης εν δυνάμει, κατασκευασμένη μέσα σε βιοτεχνολογικά εργαστήρια, ανθρώπινη υγεία.

Την Πέμπτη στις 23/3, στις 9:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, Βενιζέλου Ελ. 7, θα συμπαρασταθούμε στα συντρόφια που αγωνίζονται μέσα και έξω από τα δικαστήρια έχοντας στη σκέψη μας τους παρακάτω σημαντικούς λόγους:

  • Φτάνει πια με την απολιτικοποίηση και την ποινικοποίηση των αγωνιστικών δράσεων που προσπαθούν να αντισταθούν στα νομιμοποιημένα κρατικά εγκλήματα.
  • Η αυτάρκεια και η αυτονομία της επιβίωσης αυτών που ζουν αποκλειστικά από τη φύση και μαζί με αυτήν, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αποικιοκρατικού τύπου δραστηριότητες-χόμπι που την λεηλατούν.
  • Οι κυνηγοί της ελληνικής επικράτειας με την αγαστή συνεργασία του κράτους και των θεσμών του, σε τακτά διαστήματα, επιδίδονται σε μαζικές σφαγές ελεύθερων ζωών, προς ίδιον μηδαμινό και παράλογο όφελος το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την δήθεν προσφορά τους στην ισορροπία της φύσης.
  • θα είμαστε εκεί για να αγωνιστούμε ώστε να πάρει το ζήτημα τις διαστάσεις που πρέπει.

Η ΑΝΤΙ-ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Μαρτίου 20h