Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 14.00

Ανοιχτή συνέλευση για το αυτοοργανωμένο Pride

Ο συντονισμός για το αυτοοργωμένο pride της Θεσσαλονίκης «Queerιόλες» καλεί σε ανοιχτή συνέλευση το Σάββατο 18/3/23 στις 14:00 στα γρασίδια απέναντι από τη Φιλοσοφική του ΑΠΘ.
Θεωρούμε την παρουσία μας ως κουήρ υποκείμενα στον δρόμο εξαιρετικά σημαντική, καθώς δεν μας καλύπτει η ρητορική της Thess pride και άλλων θεσμικών ΛΟΑΤΚΙΑ+ οργανώσεων. Βλεπουμε το pride ως μια ευκαιρία να κυκλοφορήσουμε όπως θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και την στοργή μας και να νιώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα μας, η οποια αποδεικνύεται ολο και πιο αναγκαία εν όψει των καιρών.
Βλεπουμε παλι βιαστές, ειδικα διασημοι οπως ο Πετρος Φιλιππίδης και μπατσοι οπως ο Δημήτρης Μπουγιούκος, να παραμενουν ατιμώριτοι. Δεν περιμενουμε να γινει τιποτα διαφορετικο απο το σύστημα της δικαστικής διακαιοσύνης στην υπόθεση του ομαδικού βιασμου της 19χρονης απο τους μπατσους του ΑΤ Ομονοίας ουτε στην υποθεση του trafficking της 12χρονης, οπου ο κρατικος μηχανισμος επελεξε να τιμωρησει με φυλακιση την μητερα της χωρις αποδειξεις. Παραλληλα, σε ενα πολιτικο παιχνιδι εντυπωσιασμου και αποπροσανατολισμου της κοινης γνωμης, βλεπουμε συνεχως τις καταληψεις και τους χωρους μας να εκκενώνονται ο ενας μετα τον αλλο. Τελος, πολυ σημαντικη για εμας ειναι η προσφατη ξεκαθαρη επιθεση του κρατους προς τις τρανς θυληκότητες και τα μη διαδικά άτομα, καθιστώντας τις ενεσεις αντιανδρογόνων μη προσβάσιμες γι αυτα, ενω το συγκεκριμενο φαρμακο συνταγογραφειται κανονικα σε cis ανδρες. Οσο μπαινουμε στην τελικη ευθεια προς τις εκλογες θα κληθουμε να μπουμε παλι στο ψευδοδιλήμματα του λιγότερου κακου στην οποια θα απανταμε πως καμια θεσμικη λυση δεν μας καλύπτει. Ο κοινος εχθρος μας ειναι το ιδιο το κρατος οσο και η πατριαρχια και ο καπιταλισμος που το θρεφουν.
Επομενως προφανώς οι καπιταλιστικές πρακτικές του θεσμικού Pride που υποστηρίζονται από τον κρατικό μηχανισμό, όχι μόνο δεν μας εκφράζουν, αλλά είναι οι ίδιες οι οποίες μας καταπιέζουν. Οι καταπιέσεις που δεχόμαστε ειναι πολλαπλές, γι αυτό η διαθεματικότητα και η συμπεριληπτικότητα ειναι από τα βασικά μας προτάγματα. Στηρίζουμε την αυτοργάνωση η οποία λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες από εμας για εμας και στην οποία δεν χωράνε εξουσιαστικές και εκβιαστικές συμπεριφορές. Ευελπιστούμε σε μια μαζική συνέλευση, αντίστοιχη των μαζικών μπλοκ που παρίστανται στο αυτοοργανωμένο κάθε χρόνο. Δε θα ανεχτούμε σεξιστικές, τρανσφοβικές συμπεριφορές, στιγματοποίηση των ψ βιωμάτων και οποιαδήποτε άλλη κακοποιητική και παραβιαστική συμπεριφορά προς τα εαυτά μας και τις ταυτοτητες μας.

ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΟΥΣ ΣΕΞΙΣΤΑΡΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ.
Συντροφικα, κουηριολες.