Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Απεργιακή συγκέντρωση

Κάλεσμα ΣΕΕΕΗ

Σαν μεγάλο ποτάμι χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμύρισε τη χώρα από άκρη σε άκρη, μετατρέποντας τη θλίψη και την οργή μας σε αγώνα! Η πρωτοφανούς μαζικότητας απεργιακή κινητοποίηση και τα παλλαϊκά συλλαλητήρια της προηγούμενης εβδομάδας μας γεμίζουν δύναμη ώστε να συνεχίσουμε αδιάκοπα τον ταξικό μας αγώνα.

Η οργή ξεχειλίζει! Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα.

Αυτό που συνέβει στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα, ούτε ανθρώπινο λάθος. Ήταν άλλη μία στιγμή που η ζωή των ανθρώπων της τάξης μας δεν είχε καμία αξία μπροστά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι ευθύνες βαραίνουν τις κυβερνήσεις και τις ιδιωτικές εταιρίες που με μόνο κριτήριο το κέρδος ακολουθούν διαχρονικά την πολιτική της υποβάθμισης, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών.

Βλέπουμε ότι παρά την κατακραυγή κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των εγκλημάτων που αυτές προκαλούν, κι ενώ είμαστε ακόμα σε σοκ από το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν ακάθεκτοι με την ιδιωτικοποίηση του νερού και του ογκολογικού στο Παίδων, επιμένοντας στην ίδια βαρβαρότητα, εις βάρος της τάξης μας. Οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες έχουν πουληθεί αντί πινακίου φακής (45 εκατ. ευρώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και επιδοτούνται στη συνέχεια από το κράτος (όπως η Hellenic Train). Οι ζημιές είναι δημόσιες και τα κέρδη ιδιωτικά. Τα δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, η ενέργεια, οι συγκοινωνίες, οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπορεύματα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε σχέση με εταιρείες και κέρδη.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη. Οι προσπάθειες των κυβερνώντων να αποκρύψουν τους αγώνες μας και τα αιτήματά μας με την βοήθεια των ΜΜΕ και των δυνάμεων καταστολής δε μας πτοούν, μας πεισμώνουν και μας πείθουν ακόμα παραπάνω πως το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Τώρα χρειάζεται μια συσπείρωση όλου του μαχόμενου δυναμικού, ολόκληρου του ενεργού κινήματος σε μια διακήρυξη ανατροπής που θα λέει: Να πληρώσουν σκληρά οι ένοχοι. Να τελειώνουμε με αυτή την εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων-κεφαλαίου, που διαλύει τις ζωές μας.

Απαιτούμε:

  • Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος. Να επιστρέψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλες οι εταιρείες, αποκλειστικά στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς. Να ικανοποιηθούν τα επί χρόνια αιτήματα των σωματείων των σιδηροδρομικών.
  • Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές. Πληρώνονται από τους φόρους μας, υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.
  • Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πέμπτη 16 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

πηγή : https://researchersheraklion.wordpress.com/20…


1 2 3 4

Πέμπτη 16 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες & όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας!

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα!

Προδιαγεγραμμένο & διαρκές έγκλημα!

Δεν περιμένουμε τίποτα απ' τους συνενόχους που παριστάνουν τους «σωτήρες» τώρα και προεκλογικά υπόσχονται λύσεις!

Όποια κι αν είναι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα κινηθεί στις αντεργατικές ράγες Κεφαλαίου - ΕΕ - ΝΑΤΟ :

• Της πολιτικής της «απελευθέρωσης» της ΕΕ που μετατρέπει σε πανάκριβα εμπορεύματα την ενέργεια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, την υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία. Ενώ εν μέσω λαϊκής οργής η κυβέρνηση επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει και το νερό! Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής, που φέρει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, της «απελευθέρωσης» της ΕΕ των σιδηροδρομικών μεταφορών και όταν το κράτος διαχειρίζεται τις υποδομές με κριτήριο το κέρδος και όταν παραχωρεί φιλέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή η πολιτική επέβαλε την κρατική υποχρηματοδότηση, την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου σε πολλά κομμάτια και την ιδιωτικοποίηση της πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής απολύθηκαν εργαζόμενοι, επιβλήθηκαν ελαστικές εργασιακές σχέσεις και εντατικοποίηση σε όσους απέμειναν, ενώ η ιταλική εταιρεία επιδοτήθηκε με πακτωλό χρημάτων. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο, όπως επιβεβαιώνουν οι καταγγελίες συνδικαλιστών για το κακοσυντηρημένο δίκτυο, για τις ελλείψεις και τα κενά σε συστήματα ασφάλειας, προσωπικό και κρίσιμες υποδομές, όπως είναι η σήμανση.

• Της πολιτικής που με τον πληθωρισμό περικόπτει τον ήδη συρρικνωμένο μισθό, κατά το 1/3 την προηγούμενη δεκαετία. Μετατρέπει σε πολυτέλεια βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, τις βασικές υπηρεσίες, τη στέγη, την ασφάλιση, την υγεία, την εκπαίδευση.

• Με τη ληστρική φορολογία των άμεσων & έμμεσων φόρων εξασφαλίζει κρατική στήριξη στο κεφάλαιο. «Αναδιανέμει» τη φτώχεια απ' τους φτωχούς προς τους φτωχότερους, με επιδόματα και κουπόνια που εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες κάθε μήνα.

• Με τους μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών μετατρέπει σε ομήρους των funds και των τραπεζών 700.000 λαϊκές οικογένειες. Η εκτόξευση των επιτοκίων γιγαντώνει τα κέρδη των τραπεζών οδηγώντας σε νέα γενιά κόκκινων δανείων. Το νομοθετικό πλαίσιο τερατούργημα που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ θωρακίζεται μέσω της ταξικής δικαιοσύνης και μένει ανέγγιχτο απ' τις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσουν τους πλειστηριασμούς γιατί υπηρετούν τις δεσμεύσεις ΕΕ -ΕΚΤ, την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων.

• Με την «πράσινη μετάβαση» της ΕΕ που φέρνει ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση. Επιβάλλει την απολιγνιτοποίηση με ανάδειξη του ακριβού εισαγόμενου φυσικού αεριου σε βασικό καύσιμο «μετάβασης» μέσω των κοινοτικών δεσμεύσεων για το «εμπόριο» ρύπων, τις τιμές του χρηματιστήριου Ενέργειας, τις εγγυημένες τιμές για το καρτέλ των ΑΠΕ, τη βαριά φορολογία στα καύσιμα, την πολιτική των ευρωατλαντικών κυρώσεων στη Ρωσία που εκτοξεύει περαιτέρω τις τιμές για χάρη του πανάκριβου LNG των ΗΠΑ.

• Με την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη Ρωσία απειλεί την ίδια τη ζωή μας. Ο ανταγωνισμός και τα παζάρια συνδιαχείρισης τουρκικής και ελληνικής άρχουσας τάξης, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, απειλούν την ειρήνη, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

Ο δρόμος της σύγκρουσης είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δε συμβιβάζονται με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Τα κέρδη τους χτίζονται πάνω στις δικές μας απώλειες, τις δικές μας ζωές. Δεν είναι ατυχήματα… είναι κρατικά και εργοδοτικά εγκλήματα! Είναι η εγκληματική κρατική πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει την ασφάλεια της εργασίας, των μεταφορών, των κατασκευών, την πολιτική προστασία, την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία στη λογική «κόστους -οφέλους» των ομίλων -επενδυτών.

Ανατροπή της πολιτικής που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση,

κρατικά-εργοδοτικά εγκλήματα και πολέμους

Καμία προεκλογική ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, καμιά αναμονή από νέους επίδοξους κυβερνητικούς «σωτήρες» με «φιλελεύθερο» ή «προοδευτικό» πρόσημο. Με τους αγώνες, τη μαζική οργάνωση και το σωστό προσανατολισμό μπορούμε και θα παρέμβουμε καθοριστικά ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την αντιλαϊκή πολιτική και τους υπηρέτες της. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για να μη στερούμαστε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να μη χάνουμε τη ζωή μας για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων-επενδυτών.

Δεν υπάρχει χώρος για νέες αυταπάτες που καλλιεργεί η ολέθρια για το κίνημα κατεύθυνση του «αντιδεξιού-αντικυβερνητικού» μετώπου. Θολώνει στην εικόνα την ανάγκη σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τον πραγματικό μας αντίπαλο. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τους στηρίζουν.

Οργανώνουμε μαχητική απάντηση για τις διεκδικήσεις μας:

- Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ και των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, ενιαιοποίηση και λειτουργία υπό εργατικό έλεγχο του σιδηροδρομικού δικτύου.

- Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ) με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και μείωση του χρόνου εργασίας, 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο. Κάλυψη με ΣΣΕ όλων των εργαζόμενων με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (Μισθός, ΔΠΥ κ.λπ.). Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους. Κατάργηση του ΔΠΥ και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, ανυπακοή και απειθαρχία σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

- Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια. Τέρμα στα χρηματιστήρια ενέργειας. Απειθαρχία στην ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Πλαφόν στις τιμές. Τιμές προσιτές για όλο το λαό για ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, στη θέρμανση, στα τιμολόγια κοινωνικής ωφελείας. Διαγραφή των χρεών, κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού των φτωχών νοικοκυριών.

- Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες. Γερή φορολογία στον πλούτο. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο που την προκαλεί! Ρεύμα, ενέργεια, καύσιμα, νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό. Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία όλες οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας χωρίς αποζημίωση, υπό εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.

- Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.

- Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

- Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Παύση της απαράδεκτης και προκλητικής πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης εισφορών στο ΚΕΑΟ, που εγκαινίασε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τους τελευταίους μήνες. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

- Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος και άδειας μητρότητας.

κάλεσμα :Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου


1 2 3 4

Δεν αναμένουμε τίποτα από εργατοπατέρες και κάθετα οργανωμένα συνδικαλιστικά όργανα. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, οργανωνόμαστε αντιεραρχικά και οριζόντια. Απαντάμε με απαλλοτριώσεις, αρνήσεις πληρωμών, αυτομειώσεις ενοικίων, καταλήψεις, επανασυνδέσεις ρεύματος. Στεκόμαστε η μια δίπλα στο άλλο, με όρους αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας. Δεν περιμένουμε ότι ο ειρηνικός αγώνας θα καταφέρει να ανατρέψει την συστημική υποβάθμιση της ζωής μας. Επιλέγουμε την άμεση σύγκρουση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/3, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11.00

ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστ(ρι)ών Ηρακλείου

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαρτίου 23h


1 2 3 4

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ενημερώνει τους συλλόγους διδασκόντων ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο και γι' αυτό το λόγο πρέπει να είναι σεβαστό από όλους Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 16 του Μάρτη στη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας στις 11.00 π.μ. και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και συνολικά στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος όλου του δημοσίου πλούτου.

Τονίζουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, οι απεργοί διαμαρτύρονται για να δηλωθεί η απουσία τους από το σχολείο και στη βάση αυτή είναι προφανές ότι δεν τροποποιείται το πρόγραμμα την ημέρα της απεργίας γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται ο αγώνας τους.

Δηλώνουμε επίσης ότι η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία διαπιστώνεται το πρωί της απεργιακής μέρας και δε δηλώνεται την παραμονή

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα κρατικά εγκλήματα, την αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης- κατηγοριοποίησης -εισαγωγής ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στα σχολεία.

Καλούμε τους συναδέλφους νεοδιόριστους να συνταχθούν με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, να συμμετέχουν στην απεργία και να καταθέτουν τη δήλωση της Απεργίας Αποχής από την αξιολόγηση.

Μόνο ο ενωτικός και μαζικός λαϊκός αγώνας μπορεί να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης -ΕΕ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΛΜΕ Ηρακλείου

πηγή : https://elmeher.gr/?p=1058