Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στις 16.00

Συζήτηση με τους ProjectPhakama για την μη ιεραρχική καλλιτεχνική δημιουργία

💥ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15/03

13:00-14:30 Αντιμάθημα Stretch and Placement - Klein TechniqueTM.

H Klein TechniqueTM είναι ένα σύστημα σωματικών διαδικασιών που αποσκοπούν στην ανάλυση και κατανόηση του σώματος προκειμένου να βελτιωθεί και να προωθηθεί περαιτέρω η δυνατότητα κίνησης, η μείωση και η αποκατάσταση τραυματισμών. Η τεχνική αναπτύχθηκε από τη Susan Klein στις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχει μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί από μια ολόκληρη γενιά χορευτών και χορογράφων, συμπεριλαμβανομένων των Trisha Brown, Sasha Waltz και μελών των ομάδων τους. Η Susan Klein, μαζί με τους πιστοποιημένους δασκάλους και όσους μελετούν μαζί της για να αποκτήσουν πιστοποίηση, κοιτάζει πάντα το σώμα και σε ακινησία και σε κίνηση για να δημιουργήσει νέους τρόπους εξερεύνησης και να ενισχύσει την ικανότητά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μεγαλύτερη ευκολία και επομένως διευρυμένες επιλογές κίνησης και εκφραστικότητας.
Στα μαθήματα Stretch και Placement, θα εργαστούμε αργά, στοχαστικά και σκόπιμα. Θα εργαστούμε για να βρούμε και να βελτιώσουμε τις συνδέσεις του σώματος στο επίπεδο των οστών και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τους βαθύτερους μύες της στήριξης (τον λαγονοψοίτη, τους δικέφαλους μηριαίους, τους προσαγωγούς και το πυελικό έδαφος) για να αποκτήσουμε εναρμόνιση και να βελτιώσουμε τη δυναμική μας στάση, βρίσκοντας έτσι πιο αποτελεσματικούς τρόπους κίνησης, χορού και δημιουργίας.
«Σκοπός της Klein TechniqueTM είναι η εκπαίδευση, όχι στο επιφανειακό επίπεδο της μίμησης της φόρμας, αλλά σε ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης του σώματος ως ενιαίο σύνολο για τη μεγιστοποίηση της λειτουργίας του κινητικού δυναμικού κάθε ατόμου. Η εργασία και μελέτη στο επίπεδο των οστών επιτρέπει σε κάποιον να εκφραστεί από την μοναδική του ταυτότητα, να χορέψει και να δημιουργήσει από τον μοναδικό βαθύτερο εαυτό του». (Susan Klein, 2018)
Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε τι είναι η Klein TechniqueTM είναι να την δοκιμάσετε από πρώτο χέρι. Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε τι λέει η Susan Klein για την τεχνική στον ιστότοπο Klein TechniqueTM website.

16:00 Συζήτηση με τους ProjectPhakama για την μη ιεραρχική καλλιτεχνική δημιουργία

Κατάληψη Ολύμπια
Συντονισμός εργαζομένων και σπουδαστών στο χώρο του χορού

πηγή : https://www.facebook.com/KatalipsiOlympia/