Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 11.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Απεργιακή συγκέντρωση

Συναδέλφισσα και συνάδελφε, την Πέμπτη 16/3 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να:

- δώσουμε τέλος στις προσπάθειες κυβέρνησης, ΜΜΕ και αφεντικών να μοιράσουν τις ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη στους εργαζόμενους. Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που βλέπουν τα δημόσια αγαθά σαν μια πηγή κέρδους αλλά και όλοι αυτοί που τους παρέχουν άλλοθι και συκοφαντούν όποιον αντιδρά. Μόνο οι δικοί μας αγώνες θα τους αναγκάσουν να λογοδοτήσουν

- σταματήσουμε εδώ την συνέχεια των πολιτικών του κέρδους, που έχουν βάλει στο στόχαστρο και την Υγεία και το νερό. Την Τετάρτη 15/3 ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του μοναδικού Παιδοογκολογικού κέντρου ενώ, ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην ενέργεια και στους σιδηρόδρομους, δρομολογεί και την απελευθέρωση του νερού. Τα ολέθρια για την κοινωνία αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα γνωρίζουμε πλέον όλοι. Ελεύθερα δημόσια αγαθά για όλους, όχι κέρδη για λίγους.

- αποκαταστήσουμε την δύναμη των Σωματείων. Οι συνάδελφοι στα τρένα γνώριζαν τους κινδύνους και προειδοποιούσαν αλλά η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, κήρυττε παράνομες τις απεργίες τους. Ταυτόχρονα τα συστημικά ΜΜΕ βάφτιζαν γραφικούς όλους αυτούς τους εργαζόμενους που ανησυχούσαν για την ασφάλεια την δική τους και των επιβατών. Ζητάμε την άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου.

Ο Σύλλογος συμμετέχει στον συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Συγκέντρωση Πλατεία - Άγαλμα Κολοκοτρώνη - Σταδίου 11:00

κάλεσμα :ΣΥΒΧΨΑ

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2023/03/15/α…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΘΗΝΑ | ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16/3 - Κάλεσμα στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου)

Με τη συνέχιση της πάλης μας, ανυποχώρητα, μαζικά και μαχητικά μπορούμε να πετύχουμε νίκες.

Με οργάνωση παντού, μπορούμε να αντισταθούμε στη δολοφονική πολιτική.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ!

11 π.μ. Άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου)

ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/03/1…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαρτίου 14h


1 2 3 4 5 6 7 8

Πέμπτη 16 Μάρτη - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Το λαϊκό κίνημα και η ταξική πάλη βαδίζουν μπροστά

Όλοι-Όλες στους δρόμους

Το παλλαϊκό-πανεργατικό απεργιακό λαϊκό ποτάμι της 8ης Μάρτη μετέφερε οριστικά τον φόβο στο αντίπαλo στρατόπεδο.

Ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση του θανάτου, της φτώχειας, της υποτέλειας και του νατοϊκού πολέμου, συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα βλέπουν το λαϊκό καζάνι που βράζει με οργή και προσπαθούν με τους ένστολους μπουραντάδες και την δικαιοσύνη της πλουτοκρατίας να κάμψουν την οργή του λαού.

Η απόφαση των αστικών δικαστηρίων που βγάζει παράνομη την απεργία-αποχή από την στοχοθεσία-αξιολόγηση της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ οι κυβερνητικές διεργασίες αναζήτησης των «υπεύθυνων» των καπιταλιστικών-κρατικών δολοφονιών των Τεμπών αποτελούν στάχτη στα μάτια της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη γράφουμε ξανά ιστορία.

Εργατιά-λαός-νεολαία, απεργούμε και παγώνουμε τα γρανάζια της παραγωγής του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού.

Καταλαμβάνουμε τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, παλεύουμε για να μετατρέψουμε την Πλατεία Συντάγματος σε ατσάλινο τείχος και λαϊκό οχυρό και προμαχώνα των προλεταριακών τάξεων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, γινόμαστε μια ατσάλινη γροθιά έτοιμη να αντισταθεί απέναντι στην σιδηρά φτέρνα της καταστολής.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να συμμετέχουν πλατιά-μαζικά-και οργανωμένα στο μπλοκ του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου».

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες, παλεύουμε από κοινού πιασμένοι αλυσίδες, για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων.

Όλοι και όλες στις 11:00 στην Σταδίου και Χρήστου Λαδά.

Καλούμε την Εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να παλέψουμε από κοινού για:

1) ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του θανάτου, του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

2) ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ- ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

3) ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ-ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ-ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ.

4) ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ.

5) ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΤΟΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5 6 7 8

Γιατί οι ζωές μας μετράνε & δεν δεχόμαστε να γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους. Γιατί θα γίνουμε η φωνή των αδικοχαμένων ψυχών του εγκλήματος στα #Τέμπη & δεν θα επιτρέψουμε καμιά συγκάλυψη. Για πολλούς ακόμη λόγους. Ραντεβού στους δρόμους.

Image

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA


1 2 3 4 5 6 7 8

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Αθήνα: Συγκέντρωση Χρ. Λαδά & Σταδίου στις 11πμ

Άργος: Συγκέντρωση πλατεία Αγ. Πέτρου στις 10:30πμ

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ/ ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά τις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών. Η λαϊκή οργή ξέσπασε.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του τόπου μας, τσακισμένοι από την κρατική διαχείριση του κόβιντ, με σμπαραλιασμένες τις εργατικές-λαϊκές-δημοκρατικές ελευθερίες τους,σε διαρκή κίνδυνο να μείνουν χωρίς δουλειά-σπίτι-σπουδές-ρεύμα, είπαν πιασμένοι αλυσίδες ένα τεράστιο ΤΕΡΜΑ-ΩΣ ΕΔΩ.

Αυτή η εκκωφαντική κραυγή λαϊκής οργής διεμβολίζει την ρεβιζιονιστική-γραφειοκρατική-κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, την αναγκάζει να βάλει δεύτερη συνεχόμενη πανεργατική απεργία μεταβάλλοντας τον προεκλογικό χαρακτήρα της περιόδου σε χαρακτήρα συγκρότησης μαχητικού λαϊκού κινήματος ανατροπής.

Το «εθνικό πένθος» της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης της και του αστικού πολιτικού συστήματος τσακίζεται μπροστά στις στρατιές των μαζών που πενθούν αγωνιζόμενες για ένα καλύτερο αύριο .

Ένα καλύτερο αύριο για κάθε παιδί των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, κάθε εργάτη, κάθε νεολαίο και απλό λαϊκό άνθρωπο που δεν θέλει πια να γυρίζει και το άλλο μάγουλο, αλλά θέλει να αγωνιστεί εδώ και τώρα για την ζωή και την αξιοπρέπεια του.

Το χαμόγελο του αγώνα αντικαθιστά τα δάκρυα, η λαϊκή οργή τσακίζει την ατομική θλίψη, ο γίγαντας λαός θυμίζει σε όλους πως αποτελεί το μοναδικό «φάρμακο» απέναντι στην εποχή των τεράτων.

Το έγκλημα των Τεμπών αποκρυσταλλώνει με τον πιο βάρβαρο και αντιλαϊκό τρόπο τα δεινά που σπέρνει η ιμπεριαλιστική εξάρτηση και το κράτος της ξενόδουλης ολιγαρχίας.

Μίζα-ρεμούλα-ξένο κεφάλαιο-ελλειπή μέτρα προστασίας- τα πάντα θυσία στο βωμό της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης,της πολιτικής των μνημονίων, της υποτέλειας και της εξαθλίωσης.

Την Πέμπτη 16 Μάρτη πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Οι στρατιές του λαού, οι μαθητές με τα κατειλημμένα σχολεία τους, οι φοιτητές με τις καταλήψεις τους να πλημμυρίσουν τους δρόμους της πάλης και του αγώνα, να μετατρέψουμε την λαϊκή οργή σε μαχητικό λαϊκό ποτάμι ανατροπής της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή…

Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου « Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε σε μαζική- παλλαϊκή συμμετοχή στις γραμμές του το σύνολο της εργατιάς, του λαού και της νεολαίας στις 11:00 στην Σταδίου και την Χρήστου Λαδά.

Καλούμε την Εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να παλέψουμε από κοινού για:

1) ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του θανάτου, του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

2) ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ- ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

3) ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ-ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ-ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ.

4) ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ.

5) ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΝΑΤΟΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://apotispithastifloga.wordpress.com/202…


1 2 3 4 5 6 7 8

Καμία αυταπάτη, καμία μοιρολατρία - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ - Όλες/οι στην Πλ. Κολοκοτρώνη, Πέμπτη 16/3, 11 πμ

Δύο εβδομάδες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όπου 60 άνθρωποι δολοφονήθηκαν επειδή ο καπιταλισμός επιβάλει τη μείωση του κόστους εργασίας και του κόστους ασφαλείας για να δημιουργήσει μεγαλύτερη κερδοφορία για τα ιδιωτικά του μονοπώλια, η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει τον μεγαλύτερο ξεσηκωμό από την εποχή των κινημάτων της δεκαετίας 2006-2015, που ηττήθηκαν αυτοβυθιζόμενα στον βούρκο του κοινοβουλευτικού κρετινισμού.

Έναν ξεσηκωμό, που ενσωματώνει και συμπεριλαμβάνει την οργή των εργαζομένων -και ακόμα περισσότερο των νέων εργαζομένων ανάμεσά τους- για το σύνολο των πολιτικών του Κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού, που έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας στη φτώχεια, η οποία συνδυάζεται με τον αποκλεισμό από κάθε ελευθερία και δημιουργικότητα, την καθημερινή καταστολή και την οπισθοχώρηση δεκαετιών στα συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η σημερινή κυβέρνηση των ακροδεξιών κανιβάλων, δεν κάνει τίποτα περισσότερα από το να χτίζει πάνω στα εργασιακά και κοινωνικά ερείπια δεκαπέντε χρόνων κρίσης του Κεφαλαίου και πολιτικών που ασκήθηκαν κατά παραγγελία του. Η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, η διάλυση μέσω της ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου αγαθού, υπήρξε κοινή πολιτική όλων των κυβερνήσεων του Κεφαλαίου, την οποία ο σημερινός ακροδεξιός ζόφος ολοκληρώνει.

Σήμερα ακόμα, η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού, την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας του Παίδων, την οποία χαρίζει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, και επιχειρεί ξανά να παρουσιάσει το εργατικό κίνημα ως «συνωμοσία» κάποιων «εργατοπατέρων».

Στην πραγματικότητα κανένας εργατοπατέρας δεν απείλησε διόλου αυτή την κυβέρνηση -ούτε και καμία άλλη άλλωστε. Αντίθετα, η στάση των συνδικάτων του ΟΣΕ, ακόμα και των ρεφορμιστικών, ανέδειξε τον δημιουργικό ρόλο που μόνο οι οικονομικές οργανώσεις των εργαζομένων μπορούν να παίξουν στην οργάνωση της εργασίας, μακριά από την παρασιτική λειτουργία του Κράτους και του Κεφαλαίου.

Η παρουσία μισού εκατομμυρίου εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών στους δρόμους την περασμένη Τετάρτη 8 Μαρτίου, σε μέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ αρνήθηκε να κηρύξει απεργία γιατί ετοιμαζόταν για το γραφειοκρατικό της τσίρκο στο Καβούρι, αποδεικνύει ότι η συλλογική δύναμη των εργαζομένων παραμένει η μεγαλύτερη κοινωνική δύναμη και μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητα από την κρατικοσυνδικαλιστική μούχλα της Γενικής Συνομοσπονδίας.

Σε αυτή τη δεύτερη απεργία, η ΓΣΕΕ ευδόκησε να συμμετέχει και με την ευκαιρία φέρνει μαζί της και τους «κοινωνικούς συμμάχους» της, μικρά και μεσαία αφεντικά, χωρίς τους οποίους δεν το κουνά ρούπι τα τελευταία χρόνια.
Καλώντας κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο να απεργήσει και να διαδηλώσει σε κάθε πόλη της χώρας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτός ο ξεσηκωμός πρέπει να αποφύγει κάθε παγίδα διαταξικού χυλού και κάθε κοινοβουλευτική αυταπάτη. Είναι το δίδαγμα από την ήττα των κινημάτων της περασμένης δεκαετίας, την οποία πληρώνουμε σήμερα ακόμα.

Απέναντι σε κάθε διάθεση ενσωμάτωσης των κινημάτων, οι ανάγκες μας επιβάλλουν την ανεξαρτησία από τέτοιου είδους συστοιχίσεις. Είναι ανάγκη να κρατήσουμε τη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων μας στο ύψος των αναγκών μας, ως προϋπόθεση για να κερδίσουμε, ως προϋπόθεση για να πάρουμε πίσω όσα μας απέσπασαν τα τελευταία 15 χρόνια.

Καμία μοιρολατρία - Καμία εκλογική αυταπάτη - Απεργιακή κλιμάκωση
Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Πέμπτη 16/3, 11 πμ, πλ. Κολοκοτρώνη

-Κοινωνικοποίηση των μεταφορών, των δικτύων, της ενέργειας, της παιδείας, της υγείας
-Μπλόκο σε κάθε νέα ιδιωτικοποίηση (νερό, Ογκολογικό Παίδων κ.λπ)
-Εργασιακές και απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς για την οργάνωση και την κλιμάκωση του κινήματος
-Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις που να υπερκαλύπτουν τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και τρόφιμα
-Οργάνωση στα συνδικάτα για την προετοιμασία της Γενικής Απεργίας

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/kamia-aftapati-kamia-miro…


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλοι / Όλες στη Γενική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3 & τη συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων, 11πμ, πλατεία Κολοκοτρώνη (παλιά Βουλή)

Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΔΟΕ

Πορεία στο Σύνταγμα και παραμένουμε εκεί.

  • Τώρα είναι η ώρα για να συνεχίσουμε την πολιτική πίεση και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
  • Οι ανατροπές και οι νίκες για το λαό επιβάλλονται όταν ο λαός είναι στο δρόμο. Όταν υπάρχει ένα δυναμικό μαζικό κίνημα και όταν το σύστημα απειλείται από εξέγερση.
  • Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα - δεν παραπέμπουμε την απαίτηση μας για ικανοποίηση των αιτημάτων μας και καλύτερη ζωή στις εκλογές. Τίποτα καλύτερο δε θα προκύψει με το λαό στο σπίτι του και με την αλλαγή διαχειριστή στην ίδια πολιτική στα πλαίσια όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων του κεφαλαίου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να πληρώσουν τώρα οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και μέτρα για να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
  • Να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για το έγκλημα και να ανατραπεί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, των Μνημονίων και της «ανάπτυξης» των κερδών και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων, της πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.
  • Να εθνικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει Τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλλουν την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
  • Να σταματήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις - Δεν μπορεί να ετοιμάζει τη ψήφιση νόμου για την ιδιωτικοποίηση του Νερού την Τρίτη 21/3 και την ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής.
  • Αποκλειστικά δημόσια τα δημόσια αγαθά - Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό.
  • Τώρα κατώτατος εργατικός μισθός 1000 ευρώ καθαρά. Την καθολική υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ για πραγματικές αυξήσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και την μείωση του χρόνου εργασίας.
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατίμηση στις τιμές στα βασικά αγαθά.
  • Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας - Καθολική πρόσβαση σε φθηνή ποιοτική κατοικία για τους εργαζόμενους και την νεολαία.
  • Κατάργηση του ν Χατζηδάκη. Τέλος στην καταστολή.
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

Με την πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης θα ανακόψουμε και την αντιδραστική μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Τώρα διεκδικούμε για την Παιδεία :

  • Μπλοκάρισμα - ανατροπή της αξιολόγησης (ατομικής και αξιολόγηση της μονάδας)
  • Μονιμοποίηση των νεοδιόριστων αυτόματη. Κατάργηση της δόκιμης περιόδου.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μια σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου. Όχι στον ΑΣΕΠ.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στους 15
  • Διπλασιασμό της Χρηματοδότησης της Παιδείας και των σχολείων.
  • Όχι στο επιχειρηματικό σχολείο της αγοράς , της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Όχι στο σχολείο της φτώχειας, της κατηγοριοποίησης και της αμάθειας.

ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ /ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε."Κώστας Σωτηρίου"

πηγή : https://www.syllogosksotiriou.gr/όλοι-όλες-στ…


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλες/Όλοι στην πανεργατική απεργία Πέμπτη 16 Μαρτίου και στη συγκέντρωση με τα Πρωτοβάθμια σωματεία 11πμ πλ. Κολοκοτρώνη (Σταδίου)

 Όλες/Όλοι στην πανεργατική απεργία Πέμπτη 16 Μαρτίου και στη συγκέντρωση με τα Πρωτοβάθμια σωματεία 11πμ πλ. Κολοκοτρώνη (Σταδίου)

14/3/2023

Κάτω τα κέρδη τους για να νικήσουν οι ζωές μας! Παιδεία Υγεία Μεταφορές Ρεύμα Νερό δεν είναι εμπορεύματα Ανήκουν στον λαό!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τη νεολαία, μαθητές, φοιτητές, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και δεκάδων άλλων πόλεων σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών. Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας, στις 8 Μαρτίου και στις συγκεντρώσεις στις 12 Μάρτιου, όλες τις πόλεις της χώρας, ακύρωσε την κυβερνητική προπαγάνδα. Αποκάλυψε ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, της λειτουργίας του δημοσίου με τα κριτήρια της αγοράς, το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα, δολοφονεί. Αποκάλυψε τις βαρύτατες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που άσκησαν αυτή την πολιτική.

Η ζωή μας δεν είναι κόστος - η ζωή μας έχει αξία!

Αυτή η πολιτική ασκείται και στην εκπαίδευση. Μια πολιτική που έχει στόχο τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση της, την ενίσχυση του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου, με ένταση των αποκλεισμών από τη μόρφωση, με τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη δεσποτεία της αξιολόγησης και των φορέων εφαρμογής της, με εφαρμογή των εξετάσεων PISA, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, νέος νόμος πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, πανεπιστημιακή αστυνομία. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, αξιοποιώντας την εκπαιδευτική νομοθεσία που άφησε κληρονομιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ενώ ταυτόχρονα, όλες/οι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η υποχρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες είναι καθεστώς (1,8 δις λιγότερα τα τελευταία 11χρόνια).

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.


Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση, την κατηγοριοποίηση της εκπαίδευσης, για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα.

Δε θα δεχτούμε την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της, ότι «όλοι φταίμε» ή ότι «φταίνε οι συντεχνίες που δε θέλουν την αξιολόγηση».

Δεν «θα λογαριαστούμε μετά». Τώρα θα λογαριαστούμε γιατί ο κατάλογος των «θανάτων» που πραγματοποιήθηκαν και εξελίσσονται την εποχή της κρίσης είναι μεγάλος. Γιατί ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Τέμπη, οι «θάνατοι» δημοσίων αγαθών εξελίσσονται σε παιδεία, υγεία, πολιτισμό, μεταφορές, ασφάλιση, ρεύμα, νερό…

Τώρα στην εκπαίδευση να δράσουμε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, να δράσουμε για αυξήσεις στους μισθούς, με γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ' όλης της ύλης σε σύγκρουση με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που τις απαγορεύει και τον νόμο Χατζηδάκη, με κύρια αιτήματα την κατάργησή τους και με κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του τιμάριθμου και της ακρίβειας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε:

-Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Επιστροφή στο δημόσιο όλων των λειτουργιών των σιδηροδρόμων, να φύγει η ιδιωτική εταιρεία χωρίς αποζημίωση. Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος

-Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα , το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Απειθαρχία στις κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλλουν την απελευθέρωση των αγορών και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

-Όχι στην αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4823/2021, 4692/2020, 4547/18, 4589/19 και συνολικά όλου του αντιδραστικού πλαισίου και των εφαρμοστικών ΥΑ και νομοθετημάτων. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Όχι στο νέο σχολείο - εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA)

-Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για την κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων και της ανόδου του πληθωρισμού. 1.000 ευρώ καθαρά πρώτος μισθός! Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης. Να δοθεί το κομμένο Μ.Κ. του 2016-17, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.

-Άμεση Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ χωρίς αξιολόγησή τους

-Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα - μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία- πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

-Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας

-Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση

-Υπογραφή γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εφ' όλης της ύλης με όλα τα ζητήματα οικονομικά εργασιακά συνταξιοδοτικά μορφωτικά εκπαιδευτικά

-Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας. Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, μέτρα για την αντισεισμική προστασία, την πυρασφάλεια, τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, την ασφαλή μετακίνηση των μαθητ(ρι)ων.

Στις 16 Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους!

Συμμετέχουμε αποφασιστικά στο μπλοκάρισμα κάθε μορφής αξιολόγησης, υπογράφουμε μαζικά απεργία αποχή, απεργούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων σωματείων πλ. Κολοκοτρώνη 11:00πμ και πορεία στη βουλή!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα Πετροπούλου Έλενα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης"

πηγή : https://www.sylaristotelis.com/products/arist…