Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 11.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

…..γιατί αυτή ήταν το πρόβλημα

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ήταν μία ΦΟΝΙΚΗ ΝΥΧΤΑ με δολοφόνους τον σιχαμένο κρατισμό. Όπου η θανατοπολιτική του με στόχο την απόλυτη επιβολή της εξουσίας στην κοινωνία συναντιέται με τον αιμοσταγή θεό του κέρδους. Όπου οι ανθρώπινες ζωές μετριούνται με κέρδη και ζημιές.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ μας γέμισε με οργή, καθώς πρόκειται για μια δολοφονία που ήταν θέμα χρόνου, προμελετημένη. Κανείς από τους υπεύθυνους δεν μπορεί να επικαλεστεί πως δεν γνώριζε, αφού οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει, είχαν απεργήσει, είχαν αντισταθεί. Απλά οι κάθε λογής κυβερνόντες και παρατρεχάμενοί τους, ήλπιζαν αυτό που είχαν πιστά υπηρετήσει να μη συμβεί στην βάρδια τους.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ήταν η στιγμή που ο χρόνος πάγωσε και μέσα από συντρίμμια και την ανείπωτη θλίψη για τους νεκρούς μας ήταν πλέον καθαρό πως κανένας εργολάβος, καμία κυβέρνηση, κανένα κράτος δεν μπορούν να εγγυηθούν -όχι απλώς την ασφάλειά μας- αλλά την ίδια μας την ύπαρξη.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ από συλλογική θλίψη μετατράπηκε σε συλλογική οργή και χιλιάδες κόσμου σε όλη τη χώρα έστειλαν το μήνυμα ότι το ρολόι της κανονικότητας δε θα ξανακινήσει γιατί αυτή ήταν το πρόβλημα.

Ο χρόνος σταμάτησε και ο χώρος ξανακερδίζεται. Εκεί που ο καπιταλισμός τεμαχίζει τα πάντα βάζοντάς τους ένα καρτελάκι με μία τιμή, όλη η κοινωνία αντιστέκεται όχι απλά για επιβίωση αλλά για ζωή με νόημα. Εκεί που η εξουσία προτάσσει την υποταγή όλη η κοινωνία διεκδικεί χώρο και χρόνο. Για μία ζωή στην οποία χωράμε όλες/οι χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς διακρίσεις. Για μία ζωή όπου έχουμε χρόνο να δούμε τους φίλους μας χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε εισιτήριο στα πάρκα, να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία χωρίς αστυνομοκρατούμενες βιβλιοθήκες, να δούμε τις αγαπημένες ταινίες και πλάι πλάι με τους καλλιτέχνες να υπερασπιστούμε την αξία του πολιτισμού και της τέχνης, να περπατήσουμε στα δάση και στις παραλίες χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε για κάθε σπιθαμή κόκκου και αέρα, να γευτούμε το φαγητό μας χωρίς μίζερα κουπόνια και δελτία επιβίωσης.

Απεργιακή πορεία: Πέμπτη 16/03 στις 11:00, Άγαλμα Βενιζέλου

- ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

- Κανένα πειθαρχικό σε μαθητές και φοιτητές που κινητοποιούνται

- Γενικές απεργίες/καταλήψεις

- Πυρήνες αντιεξουσιαστικής συνείδησης παντού

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1 2 3 4 5 6 7

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - Aγώνας Διαρκείας παντού - Πέμπτη 16/3: όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους (Αφίσα & Βίντεο)

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ - ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με «συγγνώμες» και «όλοι φταίμε»

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

Όλοι στην απεργία

Αθήνα: 10:00, πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 10:30, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 11.00, Περιφέρεια

Πάτρα: 10:30, πλ. Γεωργίου

Στα Τέμπη δεν έγινε δυστύχημα, αλλά ΕΓΚΛΗΜΑ, θυσία στο βωμό του κέρδους. Κυβέρνηση και πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας πουν για «ανθρώπινο λάθος» και «χρόνιες παθογένειες του κράτους», αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Αιτία είναι τα Μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για την κατάσταση σε όλες τις συγκοινωνίες.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε στους Ιταλούς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. - ενώ η αξία της ήταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, ενώ το κράτος δεσμεύτηκε να επιδοτεί τον ιδιώτη. Αυτός τσέπωνε δημόσιο χρήμα, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της εξυπηρέτησης, αφήνοντας το δίκτυο ασυντήρητο και τις αμαξοστοιχίες καρμανιόλες, το προσωπικό μειωμένο. Μια τραγωδία ήταν θέμα χρόνου…

Προκαλούν ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί του, οι άθλιοι Πορτοσάλτε με το «κωλοτρένο» τους. Νομίζουν ότι θα κρυφτούν πίσω από αποδιοπομπαίους τράγους. Ότι θα γλιτώσουν με στημένες «επιτροπές» και υποκριτικές «συγγνώμες» στις κάμερες. Με διάχυση των ευθυνών, λέγοντας «όλοι φταίμε». Τάχα πενθούν, αλλά συνεχίζουν να περνάνε μέτρα, π.χ. να ιδιωτικοποιούν το νερό.

8 ΜΑΡΤΗ: ο σεισμός του λαού στους δρόμους δείχνει ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα την ιδιωτική «πρωτοβουλία», τα κέρδη τους. Οι νέοι φωνάζουν οργισμένοι: «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί». Όλοι ξανανιώθουμε την ανάγκη να απαλλαγούμε επιτέλους απ' το δολοφονικό καθεστώς των Μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων, όλων των κυβερνήσεων και του πολιτικού σκηνικού που τα εφαρμόζουν και τα υπηρετούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, της παιδείας, της υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια, την φτώχεια, τα σκάνδαλα, τα αντεργατικά μέτρα…

Αυτή τη φορά, όλοι μαζί να πάμε μέχρι τέλους. Η οργή να μην ξεθυμάνει σ' ένα προεκλογικό θέατρο. Όχι και στην «υπεύθυνη» απάτη του ΣΥΡΙΖΑ: χθες ιδιωτικοποιούσε, τώρα μιλάει για «δικαιοσύνη» μέσα απ' τους ίδιους σάπιους θεσμούς (βουλή, «ανεξάρτητες» αρχές). Να μην αφήσουμε διάσπαρτες τις κινητοποιήσεις. Να τις ενώσουμε και κλιμακώσουμε. Με Διαδηλώσεις, Καταλήψεις, Γενική Πολιτική Απεργία. Να οργανώσουμε τον αγώνα, να συντονιστούμε με επιτροπές δράσης σε χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, γειτονιές. Απαιτούμε: Τιμωρία των ενόχων. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση του ιδιώτη - και όλων των δημόσιων δομών/αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη - με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στους δρόμους, όποια κυβέρνηση κι αν μαγειρευτεί στις επόμενες εκλογές, θα έχει τον φόβο μας!

ΟΚΔΕ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18905


1 2 3 4 5 6 7

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - Aγώνας Διαρκείας παντού | Πέμπτη 16/3, 10.30πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Να πέσει η εγκληματική Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όλοι στην Γενική Απεργία

Η τραγωδία στα Τέμπη μόνο απεριόριστη οργή και θλίψη μας έχει προκαλέσει! Δεν έχουν περάσει 3 εβδομάδες που η κυβέρνηση και οι εργοδότες στον κλάδο, μας ξεκαθάρισαν με τον πιο ωμό τρόπο (με ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ) ότι: ακόμη και οι ανεφάρμοστες Συλλογικές Συμβάσεις στον κλάδο -τέλος! και αν θέλουμε δουλειά, αυτή θα είναι ΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, χωρίς δικαιώματα. Αν θέλουμε δουλειά οι διανομείς αυτή θα είναι με το κομμάτι, με το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς του freelancing. Οι συνάδελφοι στη σεζόν θα δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο και όλοι μαζί θα μετράμε τους νεκρούς από τα εργατικά δυστυχήματα/ δολοφονίες κυβέρνησης και εργοδοτών. Θα δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι, χωρίς εισόδημα και προστασία στην ανεργία, χωρίς κανένα δικαίωμα, «χειροκροτώντας» και υπομένοντας την ψευδεπίγραφη «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη και τα κέρδη των εργοδοτών στον κλάδο. Ως ΕΔΩ! Να τους στείλουμε στον αγύριστο.

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

Στα Τέμπη δεν έγινε δυστύχημα, αλλά ΕΓΚΛΗΜΑ, θυσία στο βωμό του κέρδους. Κυβέρνηση και πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας πουν για «ανθρώπινο λάθος» και «χρόνιες παθογένειες του κράτους», αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Αιτία είναι τα Μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για την κατάσταση σε όλες τις συγκοινωνίες. Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε στους Ιταλούς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. - ενώ η αξία της ήταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, ενώ το κράτος δεσμεύτηκε να επιδοτεί τον ιδιώτη. Αυτός τσέπωνε δημόσιο χρήμα, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της εξυπηρέτησης, αφήνοντας το δίκτυο ασυντήρητο και τις αμαξοστοιχίες καρμανιόλες, το προσωπικό μειωμένο. Μια τραγωδία ήταν θέμα χρόνου…

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Σήμερα οι νέοι φωνάζουν οργισμένοι: «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί». Αυτή τη φορά, όλοι μαζί να πάμε μέχρι τέλους. Η οργή να μην ξεθυμάνει σ' ένα προεκλογικό θέατρο. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη του ΣΥΡΙΖΑ - που ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, και τώρα δήθεν φωνάζει για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους θεσμούς και αρχές. Ούτε η «υπεύθυνη» στάση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, που διαδηλώνουν ειρηνικά και καθιστά πετώντας μπαλονάκια και φαναράκια. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές. Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλους νεκρούς ανά πάσα στιγμή είναι να τους ρίξουμε με αγώνες!

Να απαιτήσουμε:

  • Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων.
  • Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση - και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν.
  • Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/18940


1 2 3 4 5 6 7

Αύριο να νεκρώσει η παραγωγή - να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!

Μαζί με τον λαό θα τραβήξουμε μπροστά!

Όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις:

Αθήνα: 12:00 στα Χαυτεία

Θεσσαλονίκη: 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας

πηγή : https://www.facebook.com/people/Διαρκής-Αγώνα…0]=68.ARDm7owtL8-sjlPalvu4J5qveMfPvi0uveLR3mkkAO77pcaEeB5y8JAKfCo_0igs1n-lC-inRBpPvyvqxpFkNGWtTwHm7QApiZ4VeXuVgOpeUd20E54-_ZHINFthAdRK1U_OyyFUWppR2htSDuQAzAXMUdTb_WIP57shmiQVuthxC66Vy1VGz56WAfmGAtLkQt_z4dRAEgjkkQjJ-XM7dU72HSOU-u94bhyi6pj-FTsrHqauGDUaVyYZsBDN6HR9orr0RW01YNLXN0D9swxD7JgaCvlOo6GwLQeyqgNDvC7tgpDVVJ0


1 2 3 4 5 6 7

Επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://www.facebook.com/epitropiagonadianome…


1 2 3 4 5 6 7

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ | Πέμπτη 16 ΜΑΡΤΗ - 10:30 Άγαλμα Βενιζέλου

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Όχι άλλοι δολοφονημένοι για τα κέρδη των καπιταλιστών

Η θλίψη από την τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με αποτέλεσμα 57 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες (αρκετοί σοβαρά) και αγνοούμενους, δεν μπορεί να κρύψει την απύθμενη οργή που αισθάνονται οι εργαζόμενοι στον ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (όπως κι οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Το έγκλημα οφείλεται (και αυτό) στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων (πχ. το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μόλις 45 εκ) και της κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών (νόμος Χατζηδάκη κ.τ.λ.)!

Όσο κι αν η κυβέρνηση και τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως τυχαίο γεγονός ενός ανθρώπινου λάθους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει: Τα μνημονιακά χρόνια τα εργατικά δυστυχήματα είναι καθημερινά: Από το 2017 περισσότεροι από 50 νεκροί διανομείς, 64 νεκροί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκατοντάδες νεκροί σε λιμάνια, ορυχεία, κατασκευαστικές εταιρείες κτλ., ενώ χιλιάδες κυριολεκτικά οι βαριά τραυματισμένοι. Όλα τα δυστυχήματα είναι συνειδητές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματιών με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων: παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση ΣΣΕ κ.τ.λ.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμαρτύρονταν εδώ και καιρό για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, η ίδια η κυβέρνηση ήταν αυτή που έβγαζε παράνομες τις απεργίες τους. Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν εκατοντάδες απεργίες εργαζομένων τόσο στον κλάδο των μεταφορών (πχ. ΜΕΤΡΟ), όσο και σε άλλους κλάδους (εκπαιδευτικοί, υγεία κ.λπ.). Ταυτόχρονα απαντούσαν με την βία και την καταστολή σε απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο μνημονιακός μεσαίωνας όμως δεν έχει σταματημό: ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις του ρεύματος, της παιδείας, της υγείας και 700 χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων και 1ης κατοικίας. Δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν βάλουμε ένα φρένο σε αυτήν την λαίλαπα! Να μην πληρώσουμε άλλο αίμα στην ιδιωτική «πρωτοβουλία», τη λογική του κέρδους. Όχι στις αυταπάτες για εκλογικές «λύσεις». Πρέπει να ξεσηκωθούμε - να πάρουμε τους αγώνες και τις ζωές μας στα χέρια μας!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα ούτε από την «εξαφανισμένη» αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ,ΕΑΚ), ούτε την γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με τη διασπαστική πολιτική, τις ξεχωριστές πορείες και την ηττοπάθεια που σπέρνει.

Με οργάνωση κι αγώνες, να επιβάλλουμε και να οργανώσουμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και να απαιτήσουμε:

  • Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων.
  • Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων - εταιρείας και πολιτικής εξουσίας.
  • Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, κάτω από εργατικό έλεγχο.

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

πηγή : http://www.smeth.gr/node/518


1 2 3 4 5 6 7

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση