Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στις 19.00

Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στη συγκάλυψη των κρατικών δολοφονιών

Κράτος και κεφάλαιο με τις κερδοσκοπικές, κατασταλτικές και συστηματικές πολιτικές τους εξαπολύουν επίθεση απέναντι στα κατώτερα λαϊκά στρώματα. Νομοσχέδια με ελαστικές συνθήκες εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση οχτάωρου είναι κάποιες από τις τροπολογίες τους απέναντι στην ακρίβεια και στις εργατικές δολοφονίες. Η ειρωνεία συνεχίζεται με την προστασία της πρώτης κατοικίας που συνεπάγεται με την άρπαγή της από τις τράπεζες και τους πλειστηριασμούς. Οι μπάτσοι που περιφρουρούν τους πλειστηριασμούς είναι οι ίδιοι που βρίσκονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και καταστέλλουν τους φοιτητικούς αγώνες απέναντι στην υποβάθμιση των πανεπιστημίων και την μετατροπή τους από κέντρα μόρφωσης σε γραμμή παραγωγής εργαζομένων στις ορέξεις του κεφαλαίου. Την ίδια υποβάθμιση βιώνουν φοιτητές/ριες και απόφοιτοι/ες των ∆ραματικών σχολών οι οποίοι απαντούν με καταλήψεις σε σχολές και θέατρα. Ενώ η κυβέρνηση κηρύσσει εθνικό πένθος για τις κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη, παράλληλα φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το κρατικό έγκλημα που έλαβε χώρα στα Τέμπη την 1/3, είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και της πολιτικής ενός συστήματος που βάζει το κέρδος σε προτεραιότητα έναντι της ανθρώπινης ζωής και μετατρέπει τις συγκοινωνίες από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα κοστολογώντας τις ζωές των από τα κάτω. Είναι φανερό ότι κράτος, κεφάλαιο και ιδιώτες συγκαλύπτουν με τα γνωστά τους μέσα, ακόμα μία μαζική κρατική δολοφονία. Η απάντηση της κυβέρνησης έρχεται με τη βίαιη μορφή της καταστολής σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, ρίχνοντας χημικά, ξυλοκοπώντας και κάνοντας συλλήψεις εδώ και μέρες. ∆εν τρέφουμε αυταπάτες όσον αφορά τους μηχανισμούς του συστήματος εφόσον έχουν εφαρμοστεί και στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την κρατική δολοφονία του Β. Μάγγου.

∆υνάμεις των ΜΑΤ από Βόλο αλλά και από άλλες πόλεις δεν δίστασαν και στη χθεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, λίγο πριν την έναρξη της δίκης των τριών μπάτσων που βασάνισαν τον Β. Μάγγο στη συγκέντρωση αλληλεγγύης των
συλληφθέντων της πορείας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ (13/06/2020), να εμποδίσουν αδικαιολόγητα την είσοδο των αλληλέγγυων στην αίθουσα. Όσο ασφαλίτες ανενόχλητοι μπαινοέβγαιναν στην δικαστική αίθουσα, οι αλληλέγγυοι διεκδίκησαν με μαχητικό τρόπο την είσοδο τους. Καθώς τα ένστολα υποχείρια του κράτους προσπαθούσαν να χτυπήσουν τον πατέρα του Βασίλη, Γιάννη Μάγγο και να ρίξουν χημικά, οι αλληλέγγυοι κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, κάνοντας τους μπάτσους να «αφήσουν» πίσω τους ασπίδες, κράνη, κινητά και όπλα κατά την σύγκρουση. Οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν αναβολή για τον Γενάρη του 2024 και έπειτα ακολούθησε αντανακλαστική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ως απόρροια των προαναφερθέντων γεγονότων γίνεται αντιληπτό πως ο αγώνας είναι διαρκής και πολύμορφος σε όλο το φάσμα της καταπίεσης. Ο αγώνας απαιτεί παρουσία των αγωνιστών/ αγωνιστριών στο δρόμο, σε απεργίες, διαδηλώσεις, πορείες, καταλήψεις και συγκρούσεις.

Ως προλετάριοι δεν μας τρομάζουν τα ερείπια γι' αυτό γκρεμίζουμε τις σάπιεςκοινωνίες του σήμερα για να χτίσουμε τις κοινωνίες του αύριο.

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ/ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαρτίου 18h