Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 12.00

Αυτοοργανωμενο καφενειο

ακριβής τοποθεσία : κεντρικος διαδρομος, πρωην ΤΕΙ Πατρας / κουκουλι, Πατρα

Καλεσμα για την δημιουργια αυτοοργανωμενου καφενειου στα πρωην τει της πατρας

Ο καφές διαχρονικά αποτελούσε ένα στοιχείο της κουλτούρας των ανθρωπων που κατοικουσαν στις περιοχες κοντα στη μεσογειο και στα βαλκανια. Αποτελουσε την στιγμη εκεινη της μερας όπου τα άτομα των κατώτερων κοινωνικών στρωματων εβρισκαν την ευκαιρια να ξεκουραστουν και να κοινωνικοποιηθουν μεταξυ τους. Αυτη την κουλτουρα τις τελευταιες δεκαετιες αποπειραται να εκμεταλευτει το καπιταλιστικο συστημα στον ελλαδικο χωρο μετατρεποντας αυτό το λαικο και κοινωνικο αγαθο σε ένα ιδιαιτερα κερδοφορο εμποριο με τεραστια παραγωγη υπεραξιας.

Αυτο έρχεται να προστεθεί σε μια γενικότερη αποπειρα του κεφαλαίου να εμπορευματοποιήσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Μέσα στο εύρος το αυξημένων τιμών (ενέργεια, καυσιμα, στεγαση ειδη πρωτης αναγκης κλπ) έρχεται να προστεθεί και ο καφές η τιμή του οποίου πολλές φορές είναι απαγορευτικη από μεγάλο μέρος του κόσμου που ασφυκτιά κάτω από το βάρος του αυξημένου κόστους ζωής και της ακρίβειας. Για εμας γίνεται ξεκαθαρο ότι η επιθεση του κεφαλαιου δεν στοχευει μονο στην οικονομικη εξοντωση των κατωτερων ταξικων στρωμάτων αλλα και στην κοινωνική εξοντωση του ατομου του οποιου οι κοινωνικές ανάγκες απομονώνονται

Ως άτομα από το ευρύτερο υποκείμενο των από τα κάτω αυτής της κοινωνίας πιστευουμε πως οι απαντησεις απο πλευρα μας και κατά συνεπεια ο αγωνας εναντια στην διαρκη υποτιμηση των ζωων μας θα πρεπει να είναι πολυπλευρος και πολυμορφος . Μεσα από αυτήν μας την πεποιθηση προέκυψε η ιδεα της δημιουργίας ενός καφενείου με τους δικούς μας όρους ενάντια στην λογική της κερδοφορίας και κόντρα στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα. Με αυτοοργανωμενα αντιεμπορικα χαρακτηριστικα:

Αυτοοργανομενο οριζόντια με την εννοια ότι δεν εχουμε την αναγκη κανενος «χαρισματικου ηγετη» να μας καθοδηγει αλλά επιθυμούμε οι αποφάσεις για εμας και τον αγωνα που επιλεγουμε να δινουμε να παιρνονται από εμας στα πλαισια ισοτιμης συνελευσης.

Αντιεμπορικο δηλαδη μακρια από την οποια λογικη προσωπικου κερδους και εκμεταλευσης ανθρωπου από ανθρωπο με στοχο τα εσοδα από το καφενειο να αξιοποιουνται για την συνεχιση και την βελτιωση του ενχειρηματος καθως και για κινηματικους σκοπους.

Με Βαση τα παραπανω καλουμε:

Στο πρωτο ανοιγμα του αυτοδιαχειριζομενου καφενειου στα πρωην τει της πατρας, στο τραπεζακι της συλλογικοτητας στον κεντρικο διαδρομο την τριτη 21/3 στις 12.00

Σε ανοιχτη συνελευση μετα το τελος του καφενειου για την συνεχιση του εγχειρηματος

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ,ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ,ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αναρχικη Φοιτητική Συλλογικότητα KURO SIWO

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/90403/