Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 19.30

Συγκέντρωση/παρέμβαση για επικείμενη εξόρυξη φυσικού αερίου

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τρίτη 21/3 στις 19:30 στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας (Λασκαρίνας 3α στην Ελεούσα). Προσυγκέντρωση στον Ε.Κ.Χ. Αλιμουρα και αναχώρηση στις 18:30 (θα υπάρχουν θέσεις και για άτομα που δεν έχουν μεταφορικό).

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας η γνωμοδότηση για την ΜΠΕ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) της επικείμενης εξόρυξης φυσικού αερίου βρίσκεται ανάμεσα στα 11 θέματα προς συζήτηση (το τελευταίο κατά σειρά). Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, 6/3, η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε ύστερα από παρεμβάσεις κατοίκων και εκπροσώπων των κοινοτήτων της περιοχής ενδιαφέροντος, αλλά και της δυναμικής παρουσίας αγωνιζόμενων υποκειμένων, ύστερα από κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης.

Η περίοδος των προσχημάτων έχει παρέλθει. Είναι ξεκάθαρο για όλες μας πως θα κάνουν τα πάντα για να ξεπουλήσουν τον τόπο και να παγιώσουν την Ήπειρο ως περιοχή εξόρυξης.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλούμε την κοινωνία της πόλης και των χωριών σε συγκέντρωση/παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζίτσας, στην Ελεούσα (Λασκαρίνας 3α) την Τρίτη 21/3 στις 19:30 .

Ενάντια στης φύσης την λεηλασία, Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία

Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία

Συνέλευση κάθε Τρίτη στις 8μ.μ. στον Ε.Κ.Χ. Αλιμουρα

(η συνέλευση της Τρίτης 21/3 ακυρώνεται λόγω της συγκέντρωσης/παρέμβασης)

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Μαρτίου 18h